Genre: Thriller / Misdaad
Releasedatum: 12 april 1991
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Silence of the Lambs
"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."
Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.
Clarice Starling
Ardelia Mapp
Barney
Lamar
Adrenal
Ik zal beginnen met de negatieve punten. Ik vond het soms wat te normaal en ouwbollig gefilmd. Dat laatste is natuurlijk logisch, gezien de film al 17 jaar oud is.
Ouwbollig gefilmd? Al 17 jaar oud? Jongen, de meeste filmtechnische meesterwerken zijn niet in de laatste 17 jaar gefilmd hoor
The Last
Laatst voor de zoveelste keer gezien en ik ben bang dat dit deze film nooit meer uit mijn lijstje van all-time favorieten zal verdwijnen, dit soort films worden met de kijkbeurt beter. Met straatlengte voorsprong de beste thriller ooit gemaakt!!
Ook de genialiteit van Hopkins ontgaat waarschijnlijk niemand, 't is werkelijk te absurd voor woorden hoe hij met z'n kwartiertje schermtijd elke andere schurk moeiteloos wegblaast.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Nee, ik bedoel dat het wat ouderwets is, maar dat dat logisch is omdat de film ook al wel behoorlijk oud is. Dit is ook niet ten koste gegaan van mijn puntentelling voor deze film, maar mijn smaak gaat gewoon meer uit naar moderne films.
SusanneR
Dit vind ik persoonlijk echt een super film. Mijn vriend kan Hannibal ook heel erg goed na doen. En dan ben ik toch elke keer weer een beetje bang. Hahaha...
SubzeroX
niet echt 1 van m'n favorieten maar hij is wel leuk
aloewel ik vind dat Anthony Hopkins nog wel 'n leuke rol speelt
hij is gewoon 'n top acteur wie heeft deze film nog niet gezien ..? eigenlijk is hij wel bekend bij iedereen die hem gezien moet hebben
heb eigenlijk weinig te zeggen nog over de film aangezien ik hem te lang geleden heb gezien
Tun-89
Die heb ik nog nooit gezien, hij lijkt me wel wat.
Misschien toch maar eens kijken morgen op TV.
Vascago
egt ik vind horrorfilms egt vet geil
Klein beetje bang word ik van deze reactie
lalaguna80
Een klassieker... die je gezien moet hebben! Hij staat niet voor niets hoog in de FILM TOP 20. Ik denk dat ik vanavond wel weer ga kijken
Dan kijk ik hem wel bij jou jazmin
hahaha wat een slechte reactie
jasmyn
Klein beetje bang word ik van deze reactie
Jazmin komt waarschijnlijk aandacht te kort..
een beetje zielig!
Om even terug te komen op deze film!
Vond het een prima thriller.. niets mis mee, had hem alleen naar horen zeggen veel enger verwacht!
Anthony Hopkins heeft een prima rol neergezet!
Al met al 4*.
Resh
Zeer overrated maar zeker wel een goede film! De film wist zeker een sterke spanning te creeëren maar ik had er toch wel veel meer van verwacht. De film komt een beetje te langzaam opgang. Hannibal, wat vind ik hem toch weer tof
. Maar jammer genoeg bleef het daar ook bij. Ik vond de film zelf helemaal niet echt spannend, en heel de gedurende film kon ik ook niet echt iets in terug vinden wat me heeft geschokt of me weten te boeien. Toen de film naar het einde toeging vond ik de film pas spannend en leuk worden! Alleen het einde is echt ongelovelijk slecht. Maar toch wel een redelijk hoge cijfer omdat het naar het einde toe behoorlijk spannend werd.
Lecter.
Mlis
Stevige thriller, zoals het hoort.
Bij momenten lekker gestoord en hard.
Hopkins zet een dijk van een prestatie neer, genoten van elk gesprek waar hij bij betrokken was.
Je haalt mij de woorden uit mijn mond. Voor ik deze film gezien had, had ik een lief en schattig idee over deze acteur. Met deze rol gooit hij dat in 5 minuten tijd weg. Zelfs met zo'n lief gezicht als hij heeft werd ik bang van hem. Ik genoot elke minuut als Hopkins aan het praten was met Foster. Zij was natuurlijk ook super goed (zoals altijd). Een terechte plek in de top 250 verdiend!
Respekked
Toch niet zo spannend als mijn herinnering mij al jaren vertelde. En Jodie Foster is vrij irritant hier. Doe er een half af.
pruttelandijvie
Wat gebeurde er nou precies toen zij daar in het donker met haar pistooltje zat en die kerel haar wou gaan vermoorden en een brilletje op had waarmee hij in het donker kon zien, want op dat moment werd het me te eng en aangezien ik in mijn eentje was had ik maar even weg gezapt en toen ik terug zapte was het eind goed al goed, dus I was like wtf, want dan moet dat moment vet snel zijn gegaan, maar wat is er nou op dat moment in godsnaam gebeurt
Vascago

Spoiler:
Het ging nog even door met donkere beelden waarin zij doodsbang was en die gast kwam steeds dichter bij haar. En toen ie haar wou neerschieten spande ie de haan van zijn pistool. Dat geluid hoorde zij , draaide zich gelijk om en schoot hem dood
JacoBaco
Prachtige film, maar eigenlijk ben ik er nog steeds niet achter hoe Lecter nu precies ontsnapt. Steelt hij die pen van Dr. Frederick Chilton?, want daar zie je hem naar loeren en op een gegeven moment is die Chilton zijn pen kwijt. Alleen hij heeft een dwangbuis om en tralies voor zijn mond, dus hoe heeft die Lecter dat voor elkaar gekregen. Maar als hij eenmaal ontsnapt, haalt hij volgens mij gewoon een paperclip uit zijn mond. Dat is een paperclip van het dossier wat Starling aan hem heeft gegeven in de cel? Dan heeft ze er zeker geen erg in gehad, maar ze is ook niet gecontroleerd of althans het dossier is niet gecontroleerd van te voren.
Alleen diezelfde Chilton zegt ook: Do not touch the glass. Do not approach the glass. You pass him nothing but soft paper - no pencils or pens. No staples or paperclips in his paper. Use the sliding food carrier, no exceptions. If he attempts to pass you anything, do not accept it. Do you understand me?
Dus zat er toch een paperclip in het dossier dan?
DureGast
Ik heb deze film laatst op tv gekeken toen hij er op was en het eerste wat ik dacht toen hij was afgelopen was, een tegenvaller. Als je zo de reacties leest vind iedereen dit een erg enge film. maar dat vond ik dus niet. Het enige echt interessante personage was Lecter en toen ik dacht dat de film naar hem zou draaien zeg maar als hij ontsnapt was de film al afgelopen. Erg jammer want we weten eigenlijk nog helemaal niks over hem. Eerder had ik Kubrick's the Shining gezien. Deze vond ik op de een of andere manier veel enger. Desondanks moet ik zeggen dat het zeker wel een goede film was en hij de moeite van het bekijken helemaal waard is.
conclusie, aardige film maar geen meesterwerk zoals de hoge waardering doet vermoeden.
ps voordat ik boze reacties krijg dit is slechts mijn mening he
DureGast
Dus zat er toch een paperclip in het dossier dan?
Volgens mij heeft hij slechts het pennetje dat in de pen zit gestolen en die op de een of andere manier in zijn mond verstopt, maar ook ik kan er naast zitten
Maaaar
op het moment dat hij voor het eerst die pen ziet liggen, heeft hij een dwangbuis om en tralies voor de mond. Dus hij kan niet eens zijn armen bewegen en met zijn mond kan ook ook niets, alleen praten, maar praten met een onderdeel van een pen in je mond is ook hoorbaar volgens mij. Voor hij het vliegtuig ingaat, is hij lekker bezig in elk geval qua praten. Ik hou het toch maar op die paperclip van Starling denk
- 20609 berichten
voordat hij naar de vliegtuig word gebracht vergeet die dokter zijn pen, ze maken hem klaar voor de ontmoeting met die senator en heeft dus de mogelijkheid om die pen te pakken en die borsthanger of hoe je het ook noemt in zijn mond te stoppen. wel scherp blijven mensen.
JacoBaco
Ik heb er alle vertrouwen in dat het klopt, alleen toen ik hem laatst zag, is het net alsof hij naar die pen kijkt terwijl hij al een dwangbuis aan heeft. (die pas weer uitging op zijn nieuwe locatie dacht ik) Dan is het onmogelijk om dat borstklemmetje te pakken te krijgen. Maar die dwangbuis gaat dus weer even uit als ze hem klaarmaken voor die ontmoeting??? Zo ja, dan zie je dat niet op TV.
The Last
Heh, grappig dat sommigen dat nog steeds niet doorhebben. Wat combi al zegt, het was dat clipje van de pen waarmee hij zich heeft bevrijd. Kwestie van goed opletten.
- 20609 berichten
Ik heb er alle vertrouwen in dat het klopt, alleen toen ik hem laatst zag, is het net alsof hij naar die pen kijkt terwijl hij al een dwangbuis aan heeft. (die pas weer uitging op zijn nieuwe locatie dacht ik) Dan is het onmogelijk om dat borstklemmetje te pakken te krijgen. Maar die dwangbuis dan weer even uit dus, alleen dat zie je niet op TV.
JacoBaco
Ik weet dat het om het clipje gaat. Het personeel van die instelling brengen bij hem een dwangbuis aan, plus een masker met tralies voor de mond. Als ik dat bij jou doe, dan krijg jij dat clipje echt niet de pakken, want je kan je armen niet bewegen.
- 20609 berichten
maar hij had nog geen masker op, pas toen ie naar die senator ging!
edit, en het is een ander soort dwangbuis.
JacoBaco
maar hij had nog geen masker op, pas toen ie naar die senator ging!
Hoe kan hij iets in zijn mond stoppen, als hij niet zijn armen kan gebruiken? Want hij had die dwangbuis toch al om toen hij voor het eerst die pen zag liggen. Een ander soort dwangbuis? Je ziet dat zijn armen vastzitten als ik me niet vergis. maar ok, dat zal wel iets verklaren. Bij een goede dwangbuis kan je je armen onmogenlijk bewegen. In de scene op het vliegvield, wil die vent zijn pen pakken en dan mist hij hem inderdaad.
Al DeNiro
Moeder der thrillers en seriemoordenaar-films.
Silence of The Lambs is voorbeeld geweest voor Seven, Bone Collector, Copycat en nog veel meer.
Anthony Hopkins speelt griezelig goed als Hannibal ''The Cannibal'' Lecter.
Na deze briljante rol heeft hij ook veel van zich laten zien:
Dracula, Remains of The Day, Nixon, Amistad, The Edge, Instinct, Mask Of Zorro, Worlds Fastest Indian.

Hannibal Rising
2007

Red Dragon
2002

Hannibal
2001

Manhunter
1986

Het is maar een film? Deze echte moordenaars vormden inspiratie voor beroemde horrortitels

Jodie Foster niet geneigd om naar 'Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' te kijken

'The Silence of the Lambs'-serie 'Clarice' krijgt nieuwe volwaardige trailer

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
gebaseerd op boekfbiontvoeringscientific study psychopaathorrormoordseriemoordenaarpsychologische thrillerwreedheidkannibaalpsychiatermoth virginiadisturbedneo-noirkannibalismetwistedskinning adapted into stage play or musicaladapted into play or musicalpast history suspensefulforebodingominouspsychological profiling