• 9.376.345 stemmen

The Silence of the Lambs (1991)

Thriller / Misdaad | 118 minuten

Genre: Thriller / Misdaad

Geregisseerd door: Jonathan Demme

Met onder meer: Anthony Hopkins, Jodie Foster en Scott Glenn

IMDb beoordeling: 8,6 (1.699.878)

Releasedatum: 12 april 1991

Plot The Silence of the Lambs

"In his mind lies the clue to a ruthless killer. She must trust him to stop the killer."

Clarice Starling, een jonge FBI-agente, wordt op een zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar besluit ze met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten. FBI-agent Jack Crawford denkt dat de gevangen Lecter de antwoorden heeft op de vragen omtrent de moorden.

Clarice Starling

Senator Ruth Martin

Ardelia Mapp

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Shawshank Redemption stond er ook bij, en ze vroegen neit wat volgens filmcritici de beste was, maar welke een oscar heeft voor beste film (best picture). Blijven opletten he:P

avatar van Kevin_1989

Kevin_1989

Oh sorry wist niet dat je met TSR shawshank redemption bedoelde, maar de vraag was dus welke film oscar voor best picture heeft

avatar van film88888

film88888

Heel spannende, en realistische Thriller. dit is echt iets dat werkelijk kan volgens mij. Toen ik de film aan het kijken was moest ik soms toch denken aan de moorden dat in de wereld zijn gepleegd. De film heeft idd het Se7en gehalte. Hopkins in zijn beste rol ooit, met weer de ongeloofelijke goede one-liner's. Foster was ook heerlijk om te zien acteren. Levine als de zieke Bad-Guy deed het ook zalig, en vooral geloofwaardig. Op sommige stukken vond ik de man best eng. Ik vind wel Red Dragon beter. Terecht in de top 250 deze film, maar ik zou hem nu niet meteen op plaats 22 zetten vind ik wat te hoog. Een 4,0

avatar van Orginaltee

Orginaltee

Ik herinner me deze film zo weer zo als de beste film van de reeks, maar moet hem toch een keer gaan herzien. Was toch ruim 3 jaar geleden.

avatar van SweetNess

SweetNess

Ja, echt een goede film.

SUPER geacteerd door Anthony Hopkins, hij is de laatste tijd echt geweldig

Ik vond Hannibal Rising ook geweldig hoor!

Ik moet alleen Red Dragon nog kijken.

Ik vond hem zeker een *5.0 waard !

avatar van gaylordjip

gaylordjip

SweetNess schreef:

Ja, echt een goede film.

SUPER geacteerd door Anthony Hopkins, hij is de laatste tijd echt geweldig

Deze film komt uit 1991, dus de laatste tijd? :S

avatar van Gael

Gael

echt een topfilm. voor mij hoort hij bij de beste films allertijde. er word fantastisch geacteerd door zowel anthony hopkins als jody foster. deze film is veel beter dan hannibal, red dragon en hannibal rising.

avatar van K@i

K@i

klote film

maar stijgt wel RUIMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM boven SAW en HOSTEL uit

avatar van The Last

The Last

Maar weer eens herzien: FENOMENAAL!

Til mijn stem op van 4,5 naar 5.

avatar van Marek92

Marek92

het leek me echt saai en een wannabe CSI achtig iets in het begin.

Maar het verhaal slokt je op naarmate je er meer van kijkt!

De actie scenes in het laatste deel van de films zijn PERFECT!

avatar van The One Ring

The One Ring

Marek92 schreef:

het leek me echt saai en een wannabe CSI achtig iets in het begin.

Het is inderdaad gewoon voor films die uitkwamen voor CSI op tv kwam om op die serie te willen lijken...

avatar van rose

rose

Leuk om te vermelden dat de maker van de poster een verwijzing naar Dali heeft toegevoegd. Dat doodskopje in die vlinder. Als je goed kijkt zie je twee naakte vrouwen. Mooi gedaan.

avatar van Rosales

Rosales

gaylordjip schreef:

Deze film komt uit 1991, dus de laatste tijd? :S

haha idd !

avatar van loves_horror

loves_horror

Wat een spannende film, zeg! Ik hield echt m'n adem in toen ze dat huis binnensloop! Jodie Foster acteert heel goed en Anthony Hopkins al even sterk. 4*

avatar van Funky Junky

Funky Junky

Vind dit nog steeds de beste thriller die er is! Ik heb hem al zeker een stuk of 10 keer gezien en nog voel ik de spanning en geniet ik!

avatar van cupiflow

cupiflow

Boeiend van begin tot eind. Goed gespeeld en goed verhaal.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Ik had eigenlijk meer van deze film verwacht..

Maar toch wel een vermakelijke film en zeker niet slecht.

*3.5

avatar van parvus_flamma

parvus_flamma

ik vond deze film eigenlijk een klein beetje tegenvallen. Het was op zich een leuke film, maar er zijn er die ik veel beter vind. Maar Anthony Hopkins als Hannibal vond ik wel echt helemaal geniaal .

avatar van The Oceanic Six

Briljant! Diepe buiging voor deze film!
Wat zetten Jodi Foster en vooral Anthony Hopkins geniale rollen neer. Dit is een thriller die echt niet snel in zijn soort geevenaard zal worden. Dr Hannibal Lector, wat een ijzingwekkende maar zeer briljante creap. De film bezit heel veel sterke scene's maar de scene waarin Lector uit zijn kooi weet te ontsnappen zal me altijd bij blijven. Briljant! Ook het einde is ontzettend goed. Wat is er eigenlijk niet super aan deze film?

avatar van gipspoot

gipspoot

Hele goede thriller. Ik zat echt van begin tot eind non stop geboeid te kijken. Vooral het einde in dat huis was echt heel erg spannend. Duidelijk ook een film die van invloed is geweest op Seven. Hoewel ik Seven nog net wat beter vond had deze film wel een beter einde. 4,0 ster

avatar van Tarkus

Tarkus

Deze film is natuurlijk een klassieker geworden.

En dit is vooral dankzij de sublieme vertolkingen van Anthony Hopkins en Jodie Foster.

De spanning is van begin tot eind aanwezig in deze prent, maar het meest indruk maakt toch de angstaanjagende vertolking van Hopkins als de kannibaal Lector, het is later een van zijn beroemdste en beruchtste rollen geworden en zorgde voor een sequel en prequel, waarin Foster helaas niet meedoet.

Maar bekijk deze eerst almaar eens om overtuigd te raken van de meeslepende vertolking van Anthony Hopkins.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Indrukwekkend, heel indrukwekkend. De film is heel spannend en Anthony Hopkins zet een heel erg goede rol neer. Jodie Foster met haar storende accent kwam vaak irritant over, daarentegen. De film is verder een thriller zoals we die kennen door al die films die hun inspiraties hieruit hebben gevist. Maar hoe dan ook, Hannibal Lecter zal altijd wel een unieke personage wezen, geniaal!

avatar van balkanG

balkanG

Beste film ooit!

6 Sterren!

avatar van COBHC

COBHC

Zeer verrassende horror! Anthony Hopkins komt erg realistisch over als psychopaat en acteert bovendien geweldig. Ook Jodie Foster acteert perfect. Wat ik wel in deze film mis is sfeer. De soundtrack maakt de film spannend en geeft een aparte draai aan het verhaal. Het open einde vergeet ik nooit meer! The Silence Of The Lambs is een waar meesterwerk met een psychologische kant.

Cijfer: 4,0

avatar van baard8

baard8

rose schreef:

drie dus

hier een geniale samenvatting van de film

avatar van Phoenix

Phoenix

Zo'n film die je eigenlijk goed leert kennen zonder hem ooit helemaal gezien te hebben. Nu er dan eindelijk eens voor gaan zitten en hij maakte, ondanks de parodie's (TP-aflevering South Park met name ) en Jodie Foster (wiens scheve mond een soort "mole"-effect heeft), toch nog best indruk.

Hopkins natuurlijk. Geniaal gecast. Die sleurende stem, diepliggende ronde kraaloogjes... Alleen die kop is al angstaanjagend, om van zijn onheilspellende gedrag en intellect nog te zwijgen. Laat zien waar een mens toe in staat is, zonder enige vorm van compassie te tonen.

Verder is ook de killer at large best creepy. Lekker smerig uiterlijk met ook al zo'n luguber stemgeluid. Wordt ook weerspiegeld in zijn de scène's in zijn lair die eenzelfde uitstraling heeft. Als dan ook nog het ligt uit gaat...

Alleen jammer dat zo'n vent, die nog beschreven is als precies en bedachtzaam, zich nog zo laat aftroeven door een FBI-groentje die tijdens haar bezoek aan het huis alles fout leek te doen.

Vond de muziek van Shore ook wat mat en doorsnee. Heeft voor Se7en beter werk geleverd. Daarom slechts 4* voor deze film.

avatar van Hanna01

Hanna01

Dit is mijn favoriete film! Dr. Hannibal Lecter is een geweldig personage, perfect gespeeld door Anthony Hopkins, ik vind het een te gekke film, heerlijk psychologisch en het is elke keer weer genieten als ik hem kijk.

In 1 woord: Heerlijk

5 sterren dik verdiend!

avatar van The Last

The Last

Phoenix schreef:

Ik neem aan dat als je zo precies en bedachtzaam bent en er zomaar een FBI-agente bij je langs komt, dat je dan niet meer zo precies en bedachtzaam bent. Vergeet niet; tis wel de FBI, die schakel je niet zomaar uit. En trouwens, als het andersom was geweest zou het gigantisch ongeloofwaardig worden..

avatar van MiranLovertje

MiranLovertje

Goeie film, met een uitstekend spelende Anthony Hopkins. In de film krijg je gewoon kippevel op je rug, vandaar ook die 4 sterren. Ik vind zijn top 50 klassering wat voorbarig maar goed. Prima film verder!

avatar van KrimpenDrummer

KrimpenDrummer

Ja geweldige film. Niet van die irritante schrikmomenten of ranzige scenes waar ik niet van hou. Wel Hannibal, een gewéldig personage.

Topfilm. Heb m zelf ook gekocht.