• 9.377.366 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart, Hugh Jackman en Ian McKellen

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 1 mei 2003

Plot X2

"The time has come for those who are different to stand united."

Wanneer een onbekende, vermoedelijk een mutant met buitengewone krachten, de president aanvalt krijgen de mutanten met nog meer argwaan en discriminatie te maken dan al het geval was. Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.

Logan / Wolverine

Kurt Wagner / Nightcrawler

William Stryker

avatar van Cashmyra

Cashmyra

haha, tot nog toe heb ik alleen deze gezien, de andere wil ik eigenlijk nog wel zien, want ik vond deze zeker niet slecht ofzo.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Had van deze film niet verwacht hem goed te vinden, viel me alles mee. Prima verfilming van de comic's. Helaas heeft deel één nog nooit op mijn netvliezen mogen schijnen.

avatar van The Last

The Last

Skeleton schreef:

Iets te veel overdreven stukken!

Dat is juist de bedoeling. 't Is toch een 'stripverfilming'..

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik zie de relatie niet helemaal tussen overdreven stukken en een stripverfilming. In mijn ogen is de film ook behoorlijk overdreven, maar het is allemaal erg amusant en de effecten zijn prachtig (daarnaast: zeer originele actiescènes!).

avatar van maerk

maerk

Geweldig vervolg op X-Men. Misschien wel beter dan zijn voorganger. Singer weet opnieuw een geweldig superheldenavontuur af te leveren .

avatar van notorious_kim

notorious_kim

zoals elke Xmen film is dit ook een schot in de roos. Een van de weinige films waarvan de vervolgen goed zijn!

avatar van josseheijmen

josseheijmen

Openingssequentie is erg vermakelijk.

Verder vind ik het verhaal slecht (weinig origineel, zo nietszeggend dat ik niet eens zin had om moeite te doen het te begrijpen, zonder subs).

Leuk om Sir Gandalf weer eens te zien. Ook leuk om captain Picard te zien.

Best aardige effecten

josseheijmen schreef:

Je hebt het hier over je 'recensie'? Slecht verhaal, nietszeggend, en 'grappen' die pijnlijk onleuk zijn. Cpt. Picard, Sir Gandalf, hahahaha lachen!

avatar van bennerd

bennerd

Pastichio Rocker schreef:

Kraak het anders even erger af. Een recensie is vooral een uiting van iemands mening, de filter is hier om berichten waarbij iemand zijn mening geeft over de film te onderscheiden van berichten zoals de jouwe en de mijne. Handiger voor het zoeken.

Echte recensies zul je hier niet veel vinden. Ze zijn er wel, maar verwacht aub niet dat enkel de opper-recensenten dat sterretje aan de bovenkant van je bericht mogen gebruiken.

bennerd schreef:

Als men dat soort dingen roept verwacht ik eigenlijk dat ze ook met een al dan niet beknopte uitleg komen waarom ze dat vinden. Dit wordt trouwens ook van users verwacht aangezien dit in de welkomstmail van MoMe is opgenomen. Aan korte berichten/recensies waar men op het einde nog niks wijzer van is hebben we niks.

avatar van bennerd

bennerd

Pastichio Rocker schreef:

Daar hebben we inderdaad niks aan, maar volgens mij geeft josseheijmen wel degelijk een uitleg, ook al is die erg beknopt. En we zijn hier wel wijzer uit dat die die film niets vond.

avatar van josseheijmen

josseheijmen

bennerd, je had mijn mening n.a.v. Pastichio niet beter kunnen verwoorden. Best grappig hè, dat hij helemaal had gemist dat ik mijn mening had onderbouwd .

PR, dankjewel voor je feedback!

avatar van ehs21

ehs21

Mooi vervolg op deel 1. Ik weet eigenlijk niet of ik hem beter vind dan deel 1, ze komen erg dicht bij elkaar in de buurt echter is de verhaallijn in dit deel wat beter in elkaar gezet. Het stukje bij Iceman thuis vond ik zelf wel erg komisch, vooral als die moeder vraagt "Have you tried not being a mutant?"

Ik heb deel 3 nog niet gezien maar hoop dat ook die de moeite waard is. Overigens vind ik het wel raar dat Famke Janssen daar weer gewoon in meedoet. Ze wilde zich voor zover ik het mij kan herrinneren in eerste instantie niet vastleggen voor een deel 3. Dus schrijven ze haar eruit en dan doet ze toch ineens mee? Naja misschien wordt het me duidelijk als ik de film gezien heb

Pastichio Rocker

Misschien ook omdat Brett Ratner deel 3 regisseerde ipv Bryan Singer? Andere regisseur, andere keuzes.

avatar van DVD-T

DVD-T

!!!LET OP SPOILERS DEEL 3!!!

Volgens mij kwam dat doordat het nog geheim moest blijven wat er met haar karakter ging gebeuren.

avatar van dvd-me

dvd-me

Heel erg goede film net als deel 1 !.

vooral de scenes met de gevechten tussen de mutanten.

avatar van Theunissen

Ik vond dit persoonlijk de beste superhelden verfilming. Het verhaal was goed en hij was ook nog eens boeiend.

avatar van Embie

Embie

Ik vond het erg goede film! Ook vond ik het erg goed geacteerd van de acteurs, zei maken wel de film!

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Weer een geweldig 2de deel. Alleen leek er wat minder stunts in voor te komen dan in het eerste deel.

avatar van schram101

schram101

Beter als zijn voorganger! Nooit hoge verwachtingen gehad van de serie maar dat zit helemaal goed. De goede cast is wederom op dreef, net als in het eerste deel!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Overtreffende trap op het eerste deel qua intelligent plot en de aangesneden thematiek. Gelukkig is er nog genoeg eyecandy voor simpele zielen.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Donkerwoud schreef:

...... Gelukkig is er nog genoeg eyecandy voor simpele zielen.

Inderdaad, ik geloof niet dat "het intellect" deze film zo kan waarderen.

Niet dat ik mezelf zo intelligent wil noemen, maar wat mij betreft hoeft er nooit meer een Marvel Comic verfilmd te worden.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Dit deel zenden ze uit, ALWEER. Blijft het een leuke film vinden, maar goed, ze zenden het om een half jaar uit, dat is teveel...

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ace Hanlon schreef:

Inderdaad, ik geloof niet dat "het intellect" deze film zo kan waarderen.

Tsja, ik ben ook de slimste niet, maar X2 is voor mij toch een geslaagde mix tussen popcornvertier en een gelaagd plot. Ik sluit die twee niet per definitie van elkaar uit namelijk. Dus van dit niveau mogen er best meer films uit de marvel-stallen komen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film, maar niet beter dan deel één wat mij betreft. Het verhaal vond ik niet echt bijzonder en begon op een gegeven moment wel behoorlijk langdradig te worden. Vooral dat gedoe met dat opsoren van de mutanten, en daarna de mensen. Dat had ik op een gegeven moment wel gezien eigenlijk.

De actie is bij vlagen wel weer erg leuk en de special effects zagen er goed uit. Logan a.k.a. Wolverine, was wederom cool en is zo nu en dan nog grappig. Wel jammer van die scéne in het huis van die jongen, wanneer zijn broertje de politie belt. Beetje triest wat mij betreft, maar oké. Dit deel was in ieder geval vermakelijk en krijgt een voldoende. Op naar deel drie en daarna uiteraard X-Men Origins: Wolverine.

Pastichio Rocker

Je hebt volgens mij de reden waarom dat broertje de politie belt gemist.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik wist niet dat die daar een reden voor had. Dan zal ik het inderdaad wel gemist hebben Waarom belt ie' ze dan als ik vragen mag?

avatar van Montorsi

Montorsi

Beetje net als deel 1. Ben sowieso geen fan van comics, laat staan de verfilmingen. Het leukste gegeven van X-Men is toch wel dat het onderscheid tussen goed en slecht niet zo duidelijk is.

Het verhaal van X2 is toch ook weer niet bijzonder te noemen en soms gewoon een beetje langdradig. Coolste karakter blijft Wolverine.

avatar van The One Ring

The One Ring

Absoluut niet beter dan de eerste film. En dan te bedenken dat ik al langer vermoed dat ik de eerste X-Men al te hoog beoordeelt heb.

X2 leverde bij mij dezelfde irritatie op als bij deel 1. De serie heeft namelijk een geweldig potentieel en er wordt soms aan diepere onderwerpen geraakt, maar uiteindelijk wordt dit allemaal slechts geleid naar actiescènes. Niet dat ik het erg vind dat er actiescènes in de film zitten, maar ik zie hier gewoon een verhaal in dat naast de actiescènes veel meer te bieden heeft, maar de film werkt het nauwelijks uit. Wellicht moeten ze ook wat minder X-Men in zo'n film stoppen. We hebben op deze manier een overload aan plotlijnen die allemaal aan de beurt moeten komen, maar nooit genoeg aandacht kunnen krijgen in een film van 133 minuten. Gevolg is dat geen enkel persoonlijk drama overtuigd. En het is best schandalig dat Storm, Jean Grey en Cyclops al twee film erop hebben zitten en nog geen enkele karaktertrek toebedeelt hebben gekregen. Leuke superkrachten hebben ze, maar een andere bijdrage aan de film hebben ze niet. Rogue vond ik in deel 1 het boeiendst, maar die krijgt ook niet te doen. Eigenlijk is in dit deel alleen Ian McKellen als Magneto nog echt leuk. De schurk gespeeld door Brian Cox is wellicht de slechtst uitgewerkte villain uit alle comicverfilmingen die ik zag.

Jammer dat de actiescènes zelf ook niet veel voor stellen. Die opening is nog wel aardig, maar de rest van de actiescènes zijn op z'n best standaardwerk. Verder is het me recent opgevallen dat buiten de Batmanfilms (en wat afwijkerende gevallen als Sin City en 300) al die comicverfilmingen er lelijker uitzien dan de gemiddelde blockbuster. Ik zou zelfs zeggen ouderwets. Er zit heel weinig sfeer in deze film. Eigenlijk gewoon geen sfeer. Ook bij de CGI werd ik er regelmatig aan herrinnerd dat ik gewoon naar CGI zat te kijken. Ik mis een bepaalde degelijkheid waar je Hollywood toch op zijn minst op kan vertrouwen.

Ik heb geen idee verder hoe de comics zijn, want ik heb er nooit een gelezen, maar ik verbaas me er over hoe fans van die reeks deze films zo geweldig kunnen vinden. Laat de comic evenveel kansen onbenut? Of vinden de fans van de comics deze films zo goed omdat ze juist door de comics de personages en hun persoonlijke drama's beter kennen en zo al meer een band met ze hebben?

Uiteindelijk kijkt het aardig weg, maar dat is het dan ook wel. Omdat dit de beste film uit de reeks zou zijn had ik nog wel iets verwacht, maar hier zie ik niets anders dan een standaard blockbuster in.

Ik ben het trouwens eens met HarmJanStegenga dat de scène waarin Bobby's broertje de politie belt zeer zwak is. De enige motivatie die ik weet is dat het broertje gewoon mutanten haat, maar in een situatie als deze lijkt het me sterk dat iemand de politie gaat bellen, hoe diep de haat ook zit.

avatar van ehs21

ehs21

Mwa het kan ook zijn dat hij jaloers is en zelf een mutant had willen zijn bijvoorbeeld, maar erg duidelijk is het niet idd. Het karakter van Pyro wordt natuurlijk wel gevormd in deze scene en verder is het gewoon een lekkere actie scene (einde ervan althans)