• 9.378.285 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart, Hugh Jackman en Ian McKellen

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 1 mei 2003

Plot X2

"The time has come for those who are different to stand united."

Wanneer een onbekende, vermoedelijk een mutant met buitengewone krachten, de president aanvalt krijgen de mutanten met nog meer argwaan en discriminatie te maken dan al het geval was. Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.

Logan / Wolverine

Kurt Wagner / Nightcrawler

William Stryker

avatar van wackyboy

wackyboy

Na het lezen van Michael Chabons: "de wonderlijke avonturen van Kavelier en Clay" begrijp ik iets meer over de aantrekkingskracht van de superhelden verhalen. Toch snap ik nog steeds de ongelooflijke populariteit van de films gebaseerd op een Marvel Comic niet helemaal. Het is op den duur toch allemaal een beetje meer van hetzelfde.

Maar goed, had gratis kaarten voor X-Men 2, dus toch maar gegaan en het viel niet helemaal tegen. De film is redelijk vermakelijk, al begrijp ik af en toe de film logica niet helemaal. Na een gevecht op leven en dood tussen Wolverine en zijn vrouwelijke tegenhanger zou je, met al die messen toch wel denken dat zijn kleren er aan flarden bijhangen. Het enige wat je ziet zijn een paar krasjes op zijn leren jas.

Maar goed, een beetje flauw misschien om op dit soort details te letten.

Vond de rol van Alan Cummings wel erg goed.

avatar van sjob

sjob

actiescenes waren goed de andere scenes waren vooral wachten op de actiescenes.

verder vind ik het schraal dat wolverine niet in zijn orginele pakje loopt.

en waarom rennen de x-mannen weg voor een instortende dam dan laat je ice-man toch even een gletsjer van dat water maken of storm een paar wolken van al dat water aangezien ze toch al bezig waren met vergezochte dingen had ook zoiets erbij gehoord op zo'n moment. dus leuk maar niet goed

avatar van bennie jolink

bennie jolink

klopt deel een toont veel meer respect voor de comic. ze moesten deel 1 wel rustig houden vanwege het lage budget, maar daardoor ontstaat veel spanning en hebben de karakters ruimte om zich te ontwikkelen en om niet alleen maar wat standaard one-liners uit te kramen.

deel 2 lijdt enorm aan de recente hollywood standaard om maar zoveel mogelijk actie en domme computereffecten in een zo kort mogelijke tijd te proppen zodat niemand zich af gaat vragen waarom het verhaal van geen kanten klopt.

de ergste superheldenverfilming blijft echter nog steeds 'judge dredd' dus wat dat betreft valt het allemaal nog mee.

avatar van Hobbes

Hobbes

bennie jolink schreef:

nonsens. Judge Dredd is qua comics waarschijnlijk het meest trouw aan de bron.

avatar van WB

WB

Topfilm, veel beter dan het eerste deel!

avatar van morpheus

morpheus

Degelijk vervolg, over het algemeen was de film heel vermakelijk. En toch was ik teleurgesteld. De film heeft vele kleine actiescenes met de verschillende personages erin zitten, echter geen van alle actiescenes wisten me echt te boeien (behalve de eerste met Nightcrawler), tevens ging het op het eind me allemaal te langzaam. acteerprestaties waren voor de rest prima.

***

avatar van ForzaRoberto

ForzaRoberto

Hele vette film! Lekker veel actie van begin tot eind. En een goed einde voor nog een vervolg!

ForzaRoberto schreef:

En die komt er!!!!

avatar van WB

WB

Moviestar schreef:

En die komt er!!!!

Sweet! Heb errug genoten van deel 2, die overigens beter is dan het eerste deel (Wat niet zo heel vaak gebeurt)! Dus kijk er wel weer naar uit, welke personages ze nu weer uit de CGI hebben kunnen trekken Volop actie, en leuke personages, dus zeker 4 sterren waard...

Phoenix

Mjah, las vandaag ergens dat Jackman voor een derde en een vierde deel heeft getekend. Dat vierde deel zou dan ook een spin-off kunnen zijn van zijn karakter, Wolverine. Voor de rest hebben James Marsden (Cyclops) en Alan Cumming (Nightcrawler) getekent voor een derde deel en zijn er plannen voor een andere spin-off die over de karakters Lady Deathstrike en Sabretooth zal gaan... Overdrijven is ook een kunst . Bron kan ik ff niet vinden.

avatar van Robbie_83

Robbie_83

Gave film, mooie effecten.

Moviestar

deel 3 komt pas in 2006!!!!!!!

Phoenix

Mjah, er word nog gecast en Sir Ian McKellen (Magneto) Stewart (Xavier) denken pas aan tekenen zodra ze een script lezen...

avatar van jeroen_B

jeroen_B

Hele goede film die ik nu al meerdere malen heb gezien. Effecten zijn heel mooi in de film.

Deel 2 is naar mijn mening een beteren film geworden als deel 1 en dat gebeurt niet vaak!

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Volgens de geruchten was regisseur Bryan Singer in eerste instantie van plan om de beruchte Sentinels al in deze film te gebruiken. Om een of andere reden is het er echter niet van gekomen, al werden er op vraag van Singer wel een aantal mogelijke ontwerpen getekend.

Zie hier en hier.

avatar van lita80

lita80

Heb de film tot NU toe nog niet gekeken, ik ga hem straks kijken...ben erg benieuwd!!!Ik las de X-men strips toen ik klein was, en ben nog steeds een strip-fan. Maar ik heb de strips al jaaaaaren niet meer gelezen....X-men 1 vond ik gaaf,maar ik hoop ECHT dat de karakters meer naar voren komen in deze film.Dat miste ik, want in de strips is dat een heel belangrijk onderdeel (obvious,anders had ik de strip niet zo leuk gevonden)

Ik ga hem nu dus kijken, en ik heb bewust niet naar de spoilers gekeken....

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Mooie film! maar ik miste de special effects.

En ik vond het einde toch wat een anticlimax!.

had dat er allemaal wel ingezeten dan was het zeker een 4 sterren film.

3 1/2 ster

Banjo schreef:

Mooie film! maar ik miste de special effects.

Miste de special effects???!!!!

En het begin dan? om maar even een stukje te noemen.

Phoenix

Volgens mij zat in elk shot van deze film wel een special effect...

Moviestar

dat dacht ik namelijk ook ja.

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

Jawel maar ik miste een climax (met special effects)waar je echt het gevoel had

van.... zo he! dit is mooi

avatar van jassonn

jassonn

Geweldig vervolg,vind hem persoonlijk beter dan deel 1.De film heeft een perfect tempo,goed verhaal en de mooie special efffects waren volop aanwezig.

Samen is dit goed voor 4 vette sterren!

avatar van makker

makker

komt er ook deel 4?

Misschien in 2009 dan!?

avatar van Hobbes

Hobbes

Bryan Singer heeft wel gezegd dat hij, wanneer hij alles wilde vertellen wat hij wilde, nog twee films wilde maken.

avatar van gotti

Ik heb ook verhalen gehoord dat een vervolg in 2006 klaar zou zijn...

avatar van theamazing

theamazing

hmm nog 3 jaar...

Duurt nog zo lang

Moviestar

O en ook schijnt het dat hij ná het derde vervolg nóg één vervolg gaat doen of een film over Wolverine, dus of het wordt deel 3 en 4, of het wordt deel 3 en een film over Wolverine.

avatar van De Knip

De Knip

Gelukkig bestaat die nog: een vervolgfilm die op bijna alle fronten beter is dan deel I. Zo hier X Men 2.

Er wordt zelfs best goed geacteerd en Halle Berry is wederom beeldschoon. Het verhaal in II is veel leuker en de film blijft ook goed doorrollen.

Het zal ook best aan het budget kunnen hebben liggen dat er in X2 veel meer actie zit, moet haast wel!

Ach, ging zelfs een beetje meeleven met de karakters....neen....goede film!

Grappige is dat ik deel I gisteren heb gezien en eigenlijk al weer vergeten ben.....

***1/2