• 9.378.430 stemmen

Met onder meer: Patrick Stewart, Hugh Jackman en Ian McKellen

Gesproken taal: Engels, Duits en Italiaans

Releasedatum: 1 mei 2003

Plot X2

"The time has come for those who are different to stand united."

Wanneer een onbekende, vermoedelijk een mutant met buitengewone krachten, de president aanvalt krijgen de mutanten met nog meer argwaan en discriminatie te maken dan al het geval was. Er komt bredere steun in de samenleving voor een registratieplicht voor mutanten. Militair leider William Stryker is één van de grootste voorstanders van dit plan, en leidt een aanval op de X-Men opleiding. De ontsnapte Magneto begint een opmerkelijke samenwerking met Professor Xavier om Stryker te stoppen. Ondertussen begint Wolverine een onderzoek naar zijn verleden.

Logan / Wolverine

John Allerdyce / Pyro

Kurt Wagner / Nightcrawler

William Stryker

Hobbes

er zit een behoorlijke lijn in die erg verschillend is.

zoals ik al zei zijn de 3 core titels de basis van de X-Men. dit zijn dan ook de langstlopende series (new en uncanny althans). Er zijn tijden dat de 3 core titels goed van elkaar te lezen zijn (zoals nu het geval is) waar alleen de belangrijkste gebeurtenissen in elkaar overlopen. En er zijn tijden dat de verhalen door de verschillende comics lopen (crossover).

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

eindelijk gezien en dus meteen maar effe alle spoilers doorgenomen (een hele klus bij deze film)... je kunt inderdaad veel speculeren over deze film en met het nodige denkwerk verzin je wel een berg plotholes, maar voor mij blijft het toch een erg goed gemaakt stukje entertainment! De special effects zijn echt erg aangenaam om naar te kijken... Het verhaal mag dan niet al te ingenieus zijn, maar wat mij betreft is het verhaal ook meer een kapstok om al die prachtige beelden te schieten. Kortom: ik kwam voldaan uit de Bios: 4 sterren.

avatar van Tyler Durden

Tyler Durden

weet iemand misschien of er een DVD met al de episodes van X-Men te verkrijgen is?

Hobbes

de dark phoenix saga (de beste afleveringen van de tekenfilm) is op DVD uitgebracht (5 afl.)

evenals the secrets of wolverine. Ik weet niet zo gauw hoeveel afl. dat zijn of dat die ook op regio 2 is uitgebracht weet ik niet eigenlijk.

avatar van Tyler Durden

Tyler Durden

Hobbes schreef:

dank je. The Phoenix saga(te weinig wolverine) vond ik 1 van de mindere episodes. maar the secrets of wolverine moet in mijn collectie weet je waar die te verkrijgen zijn?

Hobbes

de DVD heet 'the legend of Wolverine'. Er staan 4 afleveringen op. Ik weet niet oftie hier in de winkels te koop is (ik kan op de site van free record shop niks vinden) maar hier istie wel te koop:

hier

theamazing

weet er al iemand welke mutants en villains er in x-men 3 komen?

avatar van Yekezzez

Yekezzez

theamazing schreef (in matrix reloaded topic):

X-men 2 is een comic-verfilming en nog de beste ook!! Waarover heb jij het dan Yekezzez? Want deze zin is juist heel gepast bij deze comicverfilming "Mutants are next step in the evolution..."

Nou ja, ik vond hem goed qua special effects. Maar wat mij stoorde aan de film was dat ik mij constant af moest vragen: wat kan die eigenlijk, wat zijn haar talenten. En ik denk dat voor iemand die bekend is met de serie en de karakters dit een alleraardigste film is, maar voor een leek zoals ik is het minder dat ik niet weet wie wie is. Maar gelukkig had ik 'm met een kenner gekeken.

En de opmerking die ik daar citeerde is mijn ogen juist omgekeerd!

theamazing

Er zijn veel mensen die niet weten wat ze kunnen. Maar als je de strips en tekenfilm kent ken je dat natuurlijk.

avatar van haley01

haley01

tja, x2 is geen slechte film, maar alles is "te" veel, vb, teveel actie, teveel onzin,...

X-men 1 vond ik beter, x2 is te drukke film,wel spectaculair, maar niet op niveau a la spielberg of the matrix. De x-mannen en vrouwen spelen lijk een god, en doe veel onnutige onnozelheden. Want de x-mannen kijken de "normale" mensen gewoon neer, wij zijn de minderheden. Enfin, ik begreep goed waarom actrice famke jansens in derde x-men niet meedoet, want ze heeft genoeg mat onnozel te doen! 2,5/5

enfin,

jij hebt de film duidelijk niet begrepen.

haley01 schreef:

Het zijn mutanten, ze hebben speciale krachten :s. Hobbes heeft gelijk dat jij de film niet begrijpt. Als je de strips kent of serie zal je dit wel beter begrijpen.

theamazing

Wat denken jullie dat er van villains moeten komen in x-men 3?

Hobbes

start daar een aparte topic over op het forum en ik discussieer graag met je mee

avatar van NigricollisNaja

NigricollisNaja

Yuriko zou ik wel terug willen zien, maar dat zit er blijkbaar niet in . (Ik dacht namelijk, voordat ik de film ging zien, dat zij een ex was van Wolverine. Ik meende me een aflevering herinneren van de tekenfilmserie waarin zij de leider was van een groep underground-mutants, en er een space-ship met een evil alien erin opgesloten neerstortte in hun deel van het riool enz. Anyway, in die aflevering was er een flashback met Wolverine & Aziatische girlfriend, en toen moest Wolverine weg. Later werd zij een mutant en wilde ze Wolverine vermoorden. In weet het allemaal niet meer zo goed (hoe lang geleden was die serie op tv?), maar ik weet wel dat ik onder de indruk was van Yuriko. En ik had gehoopt dat de film mijn geheugen op zou frissen, maar de film wekte de indruk dat ze elkaar niet eens kenden, en dat zij een random creatie was van Stryker . Ergens anders las ik weer dat zij het niet zo heeft op Wolverine omdat hij haar vader vermoord heeft.)
Vraagje: hebben de makers van de film a la Rogue ook deze karakter 'aangepast' of haal ik nu dingen door elkaar die niets met elkaar te maken hebben, aangezien ik de strips niet gelezen heb?

Hobbes schreef:

Hoe doe je dit? Ik ben nog niet lang lid

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Lees ook niet echt de strips allemaal maar heb laatst een stripboek van de film x-men2 gekocht met 2 prequels erin van Wolverine en Nightcrawler en je ziet Lady Deathstrike voorkome als een creatie van Stryker.

Hobbes

Dat is een film adaptatie. Heeft niks met de gewone serie te maken.

avatar van Spider

Spider

Leuk dat er een echte comickenner bij zit (Hobbes)die de comic nog volgt.

Ik ben zelf gestopt met lezen toen de Apocalyps/Mr Sinister verhalen begonnen met de crossovers etc.De comic boeide me niet meer.

Ik vond de soapgehalte toen juist leuk (Kitty Pride op Collossus, Cyclops met Jean Grey).Het gaf de X-men iets menselijks wat ik in de eerste film ook terugzag en waardoor het een succes is geworden denk ik.

avatar van storm

storm

Ik vond het een hele leuke film.

Kom ook eens kijken bij deze sites:

Ik heb daar ook een review geschreven

theamazing

Nee, in de strips denkt lady deathstrike/yuriko oyama dat wolverine haar vader heeft vermoord. Vroeger in de strips had wolverine een relatie met haar.

Maar hoe ze aan haar klauwen raakte weet ik niet? Weet jij dit <B>Hobbes</B>?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

theamazing schreef:

Weet jij dit <B>Hobbes</B>?

De wandelende comic-enceclopedie .

dat valt nog mee hoor

dit is voor mij al weer een tijd terug dat ik dat allemaal gelezen heb (en er zijn ook stukken die ik nog niet gelezen heb)

Wolverine heeft wel meer relateis gehad met oosterse vrouwen maar de enige 'echte' relatie was met Mariko.

Yuriko was in de comic wel wat belangrijker dan in de film maar niet veel. Ze is niet van grote invloed geweest. Ik moet dat nog es opzoeken/navragen

theamazing

Normaal heeft yuriko haar klauwen zelf aangebracht met wetenschappers. Dat heb ik in de strip vroeger nog gelezen.

avatar van Spider

Spider

De openings scene is werkelijk fantastisch!

Daarna zakte de film in en werd de opening scene niet meer ge-evenaard.

Het was wel jammer dat de personages niet meer uitgediept werden waardoor het weer een normale standaard actiefilm werd.

Nu weer wachten op X3.

avatar van roblemmens

roblemmens

Leuke film, zwak verhaal maar leuke special effects. Erg voorspelbaar, maar toch 3,5 sterren waard.

avatar van angelic

angelic

Tja,ik had iets anders verwacht.Ik vond deel 1 heel goed,maar deel twee minder.Er zit wel weer een opening in voor deel 3,want Jean komt terug als Phoenix(in de tekenfilm)De relaties tussen Rogue&Wolverine vind ik wel heel goed en had wel wat meer uitgediept kunnen worden net als Wolverine&Jean.

avatar van Diesel

Diesel

Mijn verwachtingen zijn alles behalve waar gemaakt. De film begint goed, een minuut of vier, vijf 'let's kick ass' met Kurt Wagner/Nightcrawler. En dan gaat het bergafwaarts, steeds lager en lager. De nodige aktie en spanning ontbreekt en ook het verhaal laat te wensen over. Wolverine is te vriendelijk, de ware krachten van Storm worden niet goed uitgebeeld, Rogue kan nog steeds niet vliegen en weer geen Gambit, Bishop, Mr. Sinister, Juggernaut en zelfs geen Beast.

De personage Kurt Wagner wordt geweldig gespeeld door Alan Cumming, maar zelfs hij kan de film niet redden van de ondergang.

1.5/5.0

Voor de liefhebbers over X-Men 3:

'There is much that is currently unknown about this movie's premise, but here's what is known. This movie will follow the continuing adventures of the superpowered group, the X-Men, led by Professor Xavier, and based at his school for gifted students, as they try to foster good will for mutants like themselves, in a world where some people are born with extraordinary powers, and many ordinary humans fear them for it. One likely subplot to be addressed in this movie is the status of Dr. Jean Grey, who experienced something strange in the second movie, something to do with something called Phoenix... (I know a lot more about Phoenix than that, but I'm trying not to spoil the second movie.) Another possible element that may be introduced in this third movie is the idea of the Sentinels, giant mutant-hunting robots constructed to capture and control the "mutant menace" forever.'

avatar van Heracles

Heracles

Nou, ik denk dat het jammer is dat er qua verhaal inderdaad niet iets meer naar de originele X-men is gekeken. Juist dingen die overeen komen, zoals de Phoenix, maken het extra mooi.

Wel is het zo dat er wederom veel actie inzit en toch ook wel een leuk aantal nieuwe verrassingen.

Toch een vermakelijke film dus...

Waardering: 3,5