• 9.378.049 stemmen

Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Avontuur / Fantasy | 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 161 minuten / 174 minuten (extended version)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Geheime Kamer

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Chris Columbus

Met onder meer: Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Releasedatum: 21 november 2002

Plot Harry Potter and the Chamber of Secrets

"Something evil has returned to Hogwarts!"

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen... maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Ron Weasley

Draco Malfoy

Lucius Malfoy

avatar van Sven Vermant

Sven Vermant

Leuker dan het eerste deel.

Heb me wel vermaakt. 3,5*

avatar van Matthis

Matthis

Gisteravond gezien op SBS 6, ik snap niet dat de kijkwijzer hier een leeftijdsgrens van 6 jaar op zet!! Ik zou 12 hier heel wat meer reeel gevonden hebben.

avatar van killerbee

killerbee

Leuke film, heb tot nu toe alle boeken ook nog gelezen. Redelijk goed overgezet naar film.

avatar van muismat

muismat

Beter dan het eerste deel, 3.5*

avatar van Lavigne

Lavigne

Matthis schreef:

indd, vind ik ook, heb hem ook gisteren gezien, vond het wel echt een mooie film!! wie weet komen die andere delen ook wel op tv

Prachtige film.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Beste harry potter tot nu toe 3,5 sterren .

avatar van barbiie

barbiie

coole film, t zal wel moeilijk gweest zijn voor daniel radcliffe om mt een neppe slang te duelleren, dan sta je gewoon in de lucht te hameren

avatar van sjar02

sjar02

Helemaal goed.

avatar van Barcel

Barcel

Matthis schreef:

Op achterkant van de dvd Harry Potter 2 stond 'MG6'.. daar ben ik wel eens..

avatar van hollandpride

hollandpride

gewoon een geweldigde film, een 4

avatar van sandra_x

sandra_x

hier weer een prachtig deel om te zien

ze hebben echt goede acteurs ervoor genomen ze doen het allemaal heel goed

avatar van annenas

annenas

ik vind dit het minste deel

avatar van P8rb

P8rb

excuseer me.

avatar van akira124

akira124

Geweldig deel. De acteurs worden beter en het verhaal is weer net beter als deel 1! 5 stars!!

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Die harry potter delen zijn gewoon geweldig netals de boeken.

Nu helemaal Daniel Radcliffe de laatste delen ook zal meespelen zal het zeker nog alleen maar beter worden.

Ik heb ze allemaal een 5 gegeven ben gewoon een harry potter fan.En ga zeker zondag weer kijken.

avatar van Mezelf

Mezelf

ja hoe doe ze het heh

elk deel word beter en beter

terwijl het eerste deel al goed was

en deze ook dus!

ik hou eigenlijk niet echt van die films

waarvan je weetdat het niet kan

met toveren en draken enzo

maar harry potter .. ja daar hou ik wel gewoon van

die zijn gewoon super goed!!

( net als LOTR trouwens )

vanavond kijken !!

avatar van Materny

Materny

Wel goed iniatief van SbS, om weer n harry uit te zenden op deze zondag. Voor mij dan bedoel ik, want heb alleen deel 3 + 4 thuis:)

avatar van dafoefan

dafoefan

Ik vind het een beetje stom dat ze hem tot zo laat op zondag uitzenden, kinderen zullen hem op dat tijdstip niet snel kijken.

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Het kan mij toch allemaal niet echt boeien. Ik heb gisteren deze film een kans gegeven, maar 'Harry Potter' is gewoon niet mijn ding. Fantasiefilms hou ik best van, maar het acteerwerk van de drie jonge hoofdrolspelers doen mij de nekharen overeind staan. 2 sterren.

avatar van Materny

Materny

Net zoals z'n voorganger, goed en fantastisch vorm gegeven. Met name de special effects, prachtig en tot in de details uitgewerkt.

Top: 3.5*

avatar van Master369

Master369

Het boek leek nergens op maar de film vond ik zeer goed

Bij mij was het wel zo dat ik de film had gezien voor ik het boek had gelezen... en dan is het raadsel veel leuker als het opgelost is:)

Van de eerste drie films vond ik deze de beste, maar film 4 was nog een paar maatjes groter

Ik denk dat de laatste drie delen alsmaar beter gaan worden

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Master369 schreef:

Het boek leek nergens op maar de film vond ik zeer goed

Ik denk dat de laatste drie delen alsmaar beter gaan worden

Misschien vondt je deel 4 wel goed (ik ook) maar of ze nou beter worden........Harry Potter 2 is tenminste nog een beetje vrolijk en heeft zo'n z'n humor. Maar HP 4 is één en al grauw en duisternis.

Het is wat je leuk vind.

avatar van Malfidus

Malfidus

Mijn mening veranderd van vier sterren naar drie sterren, deze film is door de jaren heen wat in mijn achting gedaald maar het blijft een vermakelijke Fantasyfilm om eens te bekijken, de latere delen vond ik echter beter en ik heb wel betere filmen gezien in het genre vandaar mijn scorevermindering.

avatar van Wassup !

Wassup !

Met deze films kan ik mij altijd goed amuseren . Dit 2de deel is een zeer goed vervolg op de 1ste. Mijn favoriete film van deze reeks blijft nog altijd het 3de deel. Voor dit 2de deel zeker 3.5/5 !

avatar van Leentje1

Leentje1

Leukere film dan deel 1, schrok trouwens van die slang (basilisk).

Kevin13

als ik eens als tiener naar deze film kijk, dan zie ik toch dat deze film niet zo goed, de eerste 2 zijn slecht geacteerd door die 3 vriendjes

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Kevin13 schreef:

wat wil je , ze zijn nog maar rond de 12 en ze hebben ( bijna ) allemaal nog geen enkel acteerwerk op hun cv staan .