• 9.377.185 stemmen

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Michael Biehn en Linda Hamilton

Releasedatum: 21 februari 1985

Plot The Terminator

"Your future is in its hands."

In de toekomst vindt er een wereldoorlog plaats tussen de mensen en de machines. De machines sturen een Terminator terug in de tijd. Deze cyborg heeft maar één missie: het doden van Sarah Connor, omdat haar ongeboren zoon zal uitgroeien tot de leider van het menselijk verzet. De mensen sturen guerrillastrijder Kyle Reese terug in de tijd. Hij moet Sarah Connor zien te vinden om haar te beschermen tegen de Terminator. De vraag is: wie vindt haar het eerst?

Sarah Connor

AGE-411 schreef:

"I'll be back"

(5 sec later)

K'BOEMST

Ja, dat is een goede scene!

avatar van skipy05

skipy05

toch redelijk goede film. effecten waren ook goed zeker voor diene tijd.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

'The Terminator' is een film welke de moeite waard blijft. Een zeer geslaagde film. De actiescènes worden goed in beeld gebracht, ondanks dat de special effects wat gedateerd overkomen. De karakters komen zeer sympathiek over, nice acteerwerk dus. En de film heeft een lekker moordend tempo. Top!

Een 'must see' voor de liefhebber.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Zeker een must see. Zometeen dus ff mooi kijken

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Een toppertje!!

Deze moet je gezien hebben, klaar!

avatar van The Oceanic Six

RTL7, vanaf nu! Voor wie hem nog niet kent.

avatar van wwelover

wwelover

Wel een vermakelijke film om te zien. Maar om het een topper te noemen nou nee. Het verhaal is al opzich meer een verhaal voor een B-film en te belachelijk voor woorden. Maar wel vermakelijk.

Actie vond ik wel leuk. Al ben ik meer van de actie met wat minder wapens en meer handen en voeten.

Ik heb in principe ook niks met Arnie. Leuke acteur, dat wel, maar verder vind ik hem niet zo speciaal. Geef mij dan maar een 'hedendaagse' actie figuur.

Ik ga ervan uit dat deel 2 beter is. Maar we shall see.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Deel 2 is beter, sterker nog, deel 2 is briljant.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Zeker een vermakelijke film. Gewoon Arnie zien raggen is meesterlijk. Daarom vanavond weer kijken naar nummer 2

avatar van Bad Kitty

Bad Kitty

Deel 2 vind ik de beste van de geweldige reeks, dat wel.

avatar van Bla

Bla

Alleen al vanwege de Nederlandse ondertitel zou je deze 5* geven.

avatar van PEN15

PEN15

Het verbaast me hoe geweldig deze film nog altijd is, ik heb hem in periodes gezien waarvan laatst nog een deze maand.

Wat in deze film gebeurde wist je toen nog niet, je wist eerst nog niet dat die terninator niet dood kon, toen een robot bleek te zijn en dat hij nog als skelet door kon gaan met zijn vernietigingsmissie

Ook was Arnie op dat moment nog niet de grote actie held zoals we hem nu kennen, of beter gezegd, dat er nog topjaren voor hem aankwamen.

Om die reden vind ik de vervolgdelen wat missen, iets dat alleen dit deel kan geven. Het verassingseffect is daarna echt helemaal weg. Er zijn enkele sensatie momenten in deel 2, maar dat is niet wat ik bedoel. Je wist in deel 2 dat Arnie toch wel zou winnen en dat alles wel op zijn pootjes terecht zou komen, maar dat wist je bij deze geweldige film niet. Als ik het zo mogen omschrijven dan vind ik terminator 2 meer een titanic 2, maar dan met een badbuy als goodguy.

Terminator hield me op het puntje van mijn stoel en zo voelde ik het deze keer weer, het was net alsof ik deze film nog niet eerder had gezien. Hoe langer het geleden is, des te meer waardering ik voor deze film heb. De effecten zijn nog zeker heel goed, dat zie ik liever dan dat verdomde cgi. En de felgekleurde shots van LA en perspectieven vanaf de gezichten zijn echt uitmuntend gedaan. 4,5 voor een van de grootste films van de jaren '80..

avatar van PEN15

PEN15

Minotaures schreef:

En vond het ook nog vaag toen hij in de politiebureau op die politie schoot , toen je het vanaf zijn ogen bekijken waren ze handen toch wel redelijk hoog . Alsof ze schouders tot z'n oren komen ! Als je dat nog niet weet raad ik je aan om dat eens te bekijken , want vind het er toch ook grappig uit zien !

We zien allemaal wel andere rare dingen. Ik vond het juist zo gek, dat de cops die moorden op slechts twee sarah connors al opvallend vinden terwijl er ook wat punks en een wapen handelaar in koelen bloede zijn lekgeschoten (en lekgeslagen). Of misschien werd het zelfs wel gezegd, maar zat ik bij die 10 keer dat ik de film heb gezien wel niet goed op te letten :-s

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Vaak in de bios gezien, en gezien op dvd......misschien wel 30 keer.

Ik kan van deze niet genoeg krijgen.

Bijna alles klopt.

Arnold Schwarzenegger is perfect neergezet als dè terminator.

O.J Simpson was eerste keus....gelukkig niet dus.

Schitterende film.

avatar van maerk

maerk

Arnie's beroemdste en beste film!

The Terminator is een heel stoere actiefilm. Het acteerwerk is erg goed. Arnold Schwarzenegger is letterlijk en figuurlijk erg sterk in de film. Jammer dat er stukken waren waar alles er nogal nep uitzag. Ook ben ik niet weg van die typische syntesizer deuntjes uit jaren '80 films. Maar alles wordt goedgemaakt door een goed script, goed acteerwerk, geweldige actie en een overbekende oneliner .

avatar van joeythebest

joeythebest

Een echte klassieker. Spannende film met een prachtige vertolking van onze Arnie. Als je deze en de terminator 2 nog niet gezien hebt, is het eerste wat je moet doen, naar de videotheek lopen.

avatar van Marintje

Marintje

Ik vind het de slechtste van de Terminator trilogie, maar zo te zien ben ik de enigste !

avatar van aunuscus

aunuscus

goeie film ! schwarzenegger past perfect in de rol van de terminator

ook de terminator theme was goed . en vooral in het vooral in het begin als ze los angeles laten zien in het jaar 2029.de terminator 1 de slechtste van de trilogie? ik weet het niet ik heb alleen nog maar de 1 gezien?maar zodra ik de andere 2 heb gezien zal ik daarover mee kunnen discussieren

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

aunuscus schreef:

goeie film ! schwarzenegger past perfect in de rol van de terminator

bij deze, deel 2 is een hele andere ervaring, deel 3 kan je net zo goed overslaan of daar moet je even een tijdje mee wachten anders draait het waarschijnlijk alleen op een teleursteling uit.

avatar van CineFriendo

CineFriendo

Damn, ik was pas in Austin Texas en daar draaide ze dit meesterwerk in The Alamo Ritz; geweldig om het op het grote scherm te zien onder het genot van een $5 milkshake.

Goed gemaakt en eighties verantwoord!

avatar van The Oceanic Six

Marintje schreef:

Dat je andere delen beter vind kan, maar je geeft zon classic als deze toch geen minieme 2,5*????

avatar van umbro01

umbro01

Deze was ook wel goed maar wel minder dan 2 en 3.

avatar van The Last

The Last

Ik vond deze ook iets minder dan T2, maar Arnie is in dit eerste deel duidelijk op z'n best, er zijn weinig schurken die zich echt kunnen meten met 'The Terminator'. Without a doubt, legendarisch.

avatar van lonerfr

lonerfr

mijn god...wat is iedereen nou over deel 2 en 3 aan het discuseren?

dit gaat om het 1e deel mensen...dit is niet een vervolg op iets...dus uiteraard waren de effecten beter in 2...simpelweg omdat ze met het maken van deel 2 veel meer konden qua techniek en effects....

gewoon een steengoeie film voor die tijd..!

avatar van Jupilerman

Jupilerman

Alternatieve titel: De Uitroeier

avatar van Rien

Rien

classic!!

Maar een paar dingen die ik toch niet echt begrijp

Hoe kan is het nou allemaal gestart in het echt? Hoe kan John Connor nou in de toekomst leven als Reese teruggaat om het kind te baren?
Ergen moet toch die start geweest zijn?
Reese gaat terug om Sarah te beschermen dus hij is ooit al eens een keer eerder terug gegaan toch? Anders zou John niet kunnen leven.

avatar van apolicum

apolicum

Rien schreef:
classic!!

Maar een paar dingen die ik toch niet echt begrijp

Ergen moet toch die start geweest zijn?

Inderdaad een foutje
Die discussie hebben we hier al eens gehad

avatar van Rien

Rien

combi schreef:

je begrijpt me helemaal maar 1 ding wat ik niet bedoel is dat hij terugkeert, want dan zou mijn theorie totaal niet kloppen, de redder word later geboren, sterker nog volgens mij is zijn zoon(j conner) zelfs ouder wanneer hij (de redder) terug keert, alleen nu in andere omstandigheden. als eerst wat we nooit zullen weten waarom of wie weet deel IV (de motivatie bedoel ik, kan van alles zijn, (idd vergezocht). ), daarna als vader van j.conner.

want 1 ding wat wel duidelijk is is dat je terug kan naar het verleden alleen niet naar het heden.(in de film dan)

Leuke discussie trouwens.

Zo dacht ik er ook over ja

avatar van Dutchero

Dutchero

Tja voor de tijd waarin deze film gemaakt is is het ongetwijfeld een topfilm. We leven echter in 2008, waarin er niet meer dan een B-film is overgebleven.

Bij films als deze draait alles om actie, spanning en humor. Het verhaal slaat eigenlijk nergens op, en is slechts de reden voor de actie. De film is wel spannend, en daar scoort het dan ook al zijn punten mee.

Dat zijn er niet veel van mijn kant. Zoals ik al zei, films als deze draaien om de actie, spanning en humor. De actiescenes in deze film zijn wel heel erg gedateerd. De beelden uit de toekomst zijn, vergeleken met de huidige films, om te huilen. Daarbij komt dat de humor bijna in zijn geheel faalt. De enige scene waarom ik heb kunnen lachen is de beroemde "I'll be back" scene. Gortdroog, heel grappig. Helaas zijn er niet meer van dit soort scenes.

Als dit 1984 was, had ik waarschijnlijk 2* gegeven voor de spanning, en 1.5-2* voor de actie. Ik zou dan dus op 3,5-4* komen. We leven echter in 2008 en de film krijgt nu geen punten meer voor de actie, die heden ten dage uit een B-film lijkt te komen. Daarom kan ik nu helaas niet meer dan 2* toekennen.

Dutchero schreef:

Jonge wat ben jij weer zo'n jong die zegt : Wat nep zeg en het is nog niet boeiend ook.

jij moet echt op alles letten,probeer dan mee te leven met die tijd.

Ik doe dat en ik zeg toch ook niet : echt zo'n B-film !

Gewoonweg zielig

hij verdient van mij 4.5 sterren