Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
LZA
Apocalypse Now op RTL kijken.
En dan achteraf gaan klagen over reclame
Cupido
- 1911 stemmen
Een paar dagen geleden heb ik een klein stukje gezien op tv van deze film. Voor de rest heb ik hem nog nooit gezien en ik wil hem ook nooit meer zien. Een kwartier lang zag je een man een verhaal vertellen in het donker, je kon telkens een klein stukje van z`n gezicht zien. Echt saaier dan dat heb ik bijna nog nooit gezien in een film. Na een half uur kon ik het niet langer aanzien en komt mijn score voor deze film niet verder dan een 2, en lager dan een 2 geef ik niet. En dat komt ook door de hoofdpersoon, ik mag hem niet echt. Sorry voor het lage cijfer vergeleken met de meesten hier maar dat is toch echt wat ik ervan vind.
Heb je eigenlijk wel door hoe krom je bericht is? Je hebt een halfuur van een 3 uur durende film gezien en dan ook niet eens (wat ik verneem uit je post) het begin, maar het eind van de film. Heb je uberhaupt opgelet wat die man te vertellen had in die monoloog?! Had die verschrikkelijke schaduw niet de functie om de geheimzinnige, duistere aard van deze man weer te geven?! Je mag de hoofdpersoon niet?! Is dat misschien ook niet een beetje het dubieuze gevoel (als product van de oorlog) wat de film wil oproepen?! Het regent aan merkwaardige berichten hier na die rtl 7 uitzending. Erg jammer.
Juneau_
Dat er reclame in een film zit als hij op een commerciele zender wordt uitgezonden snap ik ook wel. Ik ben alleen benieuwd hoe de kijkervaring is zonder reclame, omdat dit me een film lijkt waar het nogal uitmaakt of je hem met of zonder onderbrekingen ziet. Dvd vandaag besteld, dus binnenkort kan ik echt daarover oordelen.
Daar zal je geen spijt van krijgen.
jipt
Ben eigenlijk wel blij dat ik hem eergister nog heb zitten kijken.
Welke film is nou beter om je jaar mee af te sluiten??
JeroenE.
Tja ik had ook niet anders gedacht dat ik weer negatieve reacties krijg van mijn eerdere post, veel mensen hebben deze film tenslotte in hun top 10. Maar vinden jullie het raar dat ik deze film niet weer ga bekijken nadat ik een heel saai stuk heb gezien? Ik begin wel het idee te krijgen dat ik weer is het verkeerde stukje heb gezien en dat de rest van de film wel goed is. Maar voorlopig blijf ik bij m`n 2, nou ja misschien dat ik er nog een keer een 1,5 van maak.
Sami
je hebt het goed gezien. film is niets aan. Mooi gefilmd en mooie plaatjes maar niet meer dan dat.
JeroenE.
Ik heb ook geen mooie beelden gezien hoor. Maar dat komt omdat het natuurlijk nogal een oude film is en ik net Avatar heb gezien. Waarom is er geen top 10 van slechtste films die je ooit gezien hebt? Dan staat deze op nr 2 na A.I.
@jipt: beter kun je zeggen welke film is nou slechter om het jaar mee af te sluiten?
Bélon
Vind het een beetje slap dat je een film voor slechts 1/5 deel bekijkt en er dan toch een cijfer aan geeft, stem dan niet denk ik dan. Of kijk 'm uit en stem dan opnieuw; op deze manier is jouw stem niet serieus te nemen, maar goed dat is mijn mening.
JeroenE.
Oke dan voorlopig geen cijfer voor Apocalypse Now. Ik wacht wel tot ik een keer het begin of misschien wel de hele film heb gezien. Dan zal ik wel tot dezelfde conclusie komen denk ik.
AGE-411
Rare vrienden heb je.
Wat vonden jullie er zo slecht aan? En wat had je er dan van verwacht?
Wellicht hadden ze Arnie en Sy verwacht om de boel allemaal dood te schieten
Miron
Wat een baggerfilm. We hebben hem met 4 mensen zitten kijken en allemaal vonden ze het een afschuwelijke film.
Ongelooflijk, ik zie het hele plaatje al voor me!
Ik ga serieus stuk hier. Dat dit soort mensen het recht hebben om een account op moviemeter aan te maken.
kortom: nooit meer herzien
Mooi gefilmd en mooie plaatjes maar niet meer dan dat ?
Sorry, maar ik ga mij dan openlijk afvragen hoeveel procent je van jouw hersencapaciteit inzet bij het kijken van films. Volgens mij staat Dumb & Dumber niet voor niets in jouw top 10. Bij Apocalypse Now gaat het niet alleen om de mooie plaatjes, maar ook om het achterliggende verhaal. Blijkbaar ontgaat dat sommigen die op dit forum posten.
camielc
Ik vind Apocalypse Now een tijdloze film en ik vind jouw opmerking dat er geen mooie beelden zijn in AN erg vreemd. Maar je hebt dan ook maar een klein stukje van AN gezien, geloof ik. Ik heb Avatar nog niet gezien, maar is het voor jou een argument om nieuwere films beter te beoordelen dan "oude" films omdat nieuwere films visueel aansprekender zijn ?
Thorak
... vinden jullie het raar dat ik deze film niet weer ga bekijken nadat ik een heel saai stuk heb gezien? Ik begin wel het idee te krijgen dat ik weer is het verkeerde stukje heb gezien en dat de rest van de film wel goed is. Maar voorlopig blijf ik bij m`n 2, nou ja misschien dat ik er nog een keer een 1,5 van maak.
Niet erg raar dat je het een saai stuk vond he? As je de ontknoping van een film gaat kijken waarvan je geen idee hebt waar het nou allemaal over gaat. En je beoordeling verlagen naar 1.5? Ga dan eerst de HELE film eens kijken en dan niet alleen het begin maar de volle 3 uur! Dus raar dat je de film niet nog eens gaat kijken mischien niet maar wél raar dat je de film veroordeeld terwijl je vrijwel niets ervan hebt gezien en al zeker niets ervan begrepen hebt.
kortom: nooit meer herzien
Geen één spannend moment? Er staat toch ook nergens dat dit een thriller of actie-film is??? Dit is gewoon een zéér goed oorlogs drama.
Loefa
Een van de mooiste films die ik ooit heb gezien, de beleving van Willard + soldaten wordt ijzersterk neergezet. Geluid in perfecte samenhang met het beeld. Dreiging en krankzinnigheid voeren de boventoon.
zicht
Dit vind ik zowiezo de allerbeste oorlogsfilm over de Vietnamoorlog. Vooral de wat hallucinerende trippy sfeer die erin is gecreeerd is geweldig gedaan. Prachtige film met dito muziek, die het vooral ook van de sfeer moet hebben.
JeroenE.
Haha wat een reacties! Sorry dat ik het zeg maar niet iedereen kan deze film mooi vinden. Dus respecteer ook de mening van iemand die dit niks aan vind. Oke ik kan me voorstellen dat jullie denken dat ik het minste stukje van de film heb gezien maar na een half uur kijken heb ik al wel een mening hoor. En al heb ik niet veel van dat ene stukje begrepen, de beelden moeten toch ook interessant wezen? Maar dat waren ze dus totaal niet, het kon mij geen ene moment boeien. Dit is een film die ik eigenlijk nooit meer wil zien.
Ik heb zo het vermoeden dat je 'm ooit 5* gaat geven...
Miron
Cultuurbarbaar.
camielc
Waarom ga je niet gewoon een spelletje op jouw game console spelen ? Die beelden, met de nodige visuele prikkels, zijn vast veel interessanter en spannender dan Apocalypse Now. Dan zijn we ook verlost van jouw inhoudsloze commentaar. Het is overigens knap dat je al een mening kunt vormen over AN na slechts 1/6 van de film gezien te hebben en daarbij niets begrepen te hebben.
Thorak
Dat had je wel gevonden als je het wél had begrepen! Dan had je ook net als ons gevonden dat dit juist perfect is gefilmd en niet beter had gekund!
chevy93
Volgens mij heeft JeroenE. zijn stem alweer verwijderd....
chevy93
Volgens mij heeft JeroenE. zijn stem alweer verwijderd....

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather