Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
tovenaar
Ik denk dat je gelijk hebt, want toen die scene (bij die Fransen) bezig was dacht ik echt:
wáárom dit!!!!!
Op deze manier heb ik wel meteen een reactie gekregen.
Ik ben content met je uitleg. Ik kijk er nog steeds wel van op.
Kapp
cornelis
En vergis je niet, alleen die scenes met die Fransen zijn een aaneengesloten toevoeging van meer dan 20 minuten. Niet voor niets uit het origineel gesneden als je het mij vraagt.
Wel interessant om te zien voor wie de film al kende, maar wsch killing voor een eerste keer.
tovenaar
Cornelis, weet je toevallig wat er nog meer aan extra-scenes is toegevoegd (behalve die Fransen)?
cornelis
Niet uit het hoofd, nee. Zag onlangs pas de Redux, en zag het origineel voor het laatst tenminste 5 jaar geleden.
kappeuter schreef:
Wat is dit ? Afgesproken werk ? Ineens allemaal 2,5 en 3 sterren. !
Sorry maar ik vind een 3 nou niet bepaald super laag. Het is nog steeds een voldoende in mijn ogen. En misschien zijn we wel beinvloed door het feit dat we de redux-versie hebeen gezien maar dan denk ik zelf dat ik hem nog niet hoger zou geven als een 3.5.
cornelis
Dat laatste is i.m.o. een onzinnige bewering, Het origineel is meer dan 55 minuten korter, dat betekent veel voor de impact van een film hoor.
cornelis schreef:
Ik denk het gedeelte toen ze in die playboy-heli zaten te raggen
cornelis schreef:
Misschien wel maar ik denk dat ik als ik nu het origineel zou kijken dat ik nog beinvloed blijf door de redux.
Ik zou een paar jaar moeten wachten om hem nog eens te kijken(origineel) om een beter belld te krijgen van de film.
cornelis
Ja, dat herinnerde ik me ook niet uit het origineel. Ook het jatten van de surfplank van Kilgore was volgens mij nieuw.
Hier staat een discussie over de verschillen. Meeste mensen raden echt aan het origineel eerste te kijken.
Overigens heeft Coppola gesteld dat Redux vanaf nu de enige echte versie is, simpelweg omdat hij zijn originelen heeft versneden voor de Redux versie.
cornelis
Dat snap ik wel. Maar ik denk dat als je het origineel had gekeken, je niet onder de 4.0 zou scoren. Maar dat is natuurlijk een geval van ALS mijn tante een pikkie had, DAN was ze mijn ome.
Mik
Jammer inderdaad dat we die Redux hebben gekeken. Deze film stond niet voor niks op nr. 5 in de top 100 denk ik. Helaas voor de fans van de film ga ik mijn stem niet aanpassen ondanks al jullie (overigens goeie) uitleg. Ik moet af blijven gaan op datgene wat ik gezien heb, en helaas was daar minimaal een uur TE saai van. Die playboy dames inderdaad, en die fransen waren helemaal overbodig. Dat met die surfplank vond ik dan wel lache, die hele scene vond ik echt super trouwens!
Het is zoals Jarre zegt, misschien over een lange tijd nog eens kijken, wel de kortere, hij kan dan alleen maar meevallen
Jos2
Och, benieuwd wat hij over 10 jaat zegt. Zou hij echt zijn originele negatief versneden hebben.
Iemand die weet waar de originele versie het beste gekocht kan worden op dvd?
Goodfella
tovenaar schreef:
Persoonlijk verwachte ik ook heel veel van het optreden van Marlon Brando en dat werd uiteindelijk ongeveer 10 minuten van de totale 3 uur speelduur. Dat vond ik dus ook een farce.
Volgens mij is Brando's aanwezigheid in de film (en zéker in de Redux versie) toch echt zo'n dikke 30 minuten hoor. Imho een van de beste acteerprestaties OOIT een film, trouwens
Jammer dat je 'm zo tegen vindt vallen. Ik zag gisteren de Redux versie voor een groot gedeelte en tel een half puntje bij m'n huidige score op... 4,5 * dus
Er zit echt véél meer in deze film dan ik er bij de eerste keer kijken uit heb gehaald...
Goodfella schreef:
Dat zit zo: overal hoor je Apocalypse Now in 1 adem genoemd worden met Marlon Brando, hij staat ook als 2e acteur hier, maar als 1e acteur op IMDB aangegeven. Ik zat 3 uur te wachten totdat hij uiteindelijk kwam en de momenten dat hij dus vanaf dat laatste stukje in beeld is geweest, dat viel me gewoon erg tegen. Het ging dus niet om het feit dat ik Marlon Brando slecht vond of iets in die richting.
Goodfella schreef nog meer:
Maar dat zou ik best kunnen begrijpen. Als het je het origineel heel goed vond, is het aardig om de Redux-versie te gaan kijken, maar je moet je eens proberen voor te stellen als de (trage) Redux-versie, de enige versie is die je hebt gezien. Begrijp me goed, ik vond er echt hele goede scenes tussen zitten, maar de traagheid en saaiheid van sommige gedeeltes overheersten bij mij. Als voorbeeld neem ik graag even de scene bij die Fransen. Op het ene moment zijn ze in de "asshole van de wereld" en het andere moment komen ze in de jungle bij een stel Fransen aan. Mooi huisje, gezamenlijk eten met wat Fransen, vrouwtje erbij.... maar.... het was zó saai! Zo'n scene is inderdaad niet voor niets uit het origineel gelaten. Het verhaal kan denk ik naar mijn mening net zo goed (zo niet beter) verteld worden zónder die scene. En zo zijn er nog wel een aantal scenes. Dat vond ik gewoon erg jammer. Ik had veel liever de originele versie gekeken achteraf.
Tonyvdb
Redux of gewone versie : ***** 5 ***** blijft ie ...
Ramon K
Ik doelde op de uitspraak van Tony Toffie
Deze film is gewoon meesterlijk!
tovenaar
Haha ik weet dat je die andere uitspraak bedoelde
Welke versie heb jij trouwens gezien?
Banjo
- 2035 berichten
Een van de beste oorlog's films ooit (voor platoon en fullmetaljacket) hier zie je echt de gekte in vietnam geweldig gewoon! heb ook alle delen gezien.
De Knip
Marlon Brando had een toch wel bescheiden rol in de film. Erg mooi verfilmd met soms ietwat trage stukken, met af en toe vleugje humor(Duvall o.a.). Dennis Hopper speelde weer eens een gestoord figuur.
***1/2
Wolverine
Ik heb me eigenlijk 3,5 uur zitten vervelen.
Saving private Ryan, ook een film waar ik me aan kan ergeren was dan gelukkig nog wat korter.
Ramon K
Je had ook die film na een half uur uit kunnen zetten, je Rocky-pakket uit de hoes kunnen halen en een meesterlijke avondvullende reeks topfilms kunnen gaan bekijken!!!! Nu heb je je tijd alleen maar weggegooid....zonde!
NERD
Ik heb me eigenlijk 3,5 uur zitten vervelen.
Ik had hetzelfde bij de Redux versie die ik heb gezien.
Macmanus
Heb je, je 3.5 zitten vervelen?
Dat stukje met die Bunny's en dat feest vond ik niet echt nodig, maar voor de rest was het een erg boeiende film.
NERD
Het feit dat het basisverhaal ongelooflijk simpel is en dat bijna de hele film (voornamelijk nadat ze de rivier op gaan) slechts om, naar mijn mening, te ver uitgewerkte en oninteressante subverhaaltjes gaat, gaat er bij mij niet echt goed in.
Bovendien vond ik het eind stupide, vreemd en teleurstellend.
/me maakt zich al op voor veel flame
Jordy
/me maakt zich al op voor veel flame
niet voor een user-ban?
NERD
Achja, ik ben wel "systematisch de top 100 naar beneden aan het stemmen"
mr.Frielink
Een van de beste (oorlog)films ooit geproduceerd. Geen enkele film weet de waanzin van de oorlog beter naar film om te zetten dan Apocalypse Now. Een paar erg, érg sterke scenes, waaronder
de dialoog van Brando, en de indrukwekkende scene van de boot die van alle kanten belaagd wordt.
Een sterke film met een hoge herkijkwaarde.

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather