Apocalypse Now (1979)
Genre: Oorlog
Speelduur: 153 minuten / 202 minuten ("Redux") / 183 minuten ("Final Cut")
Alternatieve titels: Apocalypse Now Redux / Apocalypse Now: Final Cut
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Apocalypse Now
"This is the end..."
Ten tijde van de Vietnamoorlog, wordt Captain Willard de jungle in gestuurd om Colonel Kurtz te vinden en te vermoorden. Kurtz heeft zijn eigen leger opgebouwd, en weigert nog naar de legerleiding te luisteren. Terwijl Willard de jungle in vaart, worden hij en de rest van de bemanning langzaam overvallen door de gevechten en gekte van de omgeving.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Heart of Darkness (BoekMeter)
- Apocalypse Now (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Photojournalist
General Corman
Colonel Lucas
filmdaas
heb zelf de originele versie in huis op vhs en een paar maanden geleden huurde ik de Redux vond de toegevoegde scenes niks toevoegen
voor zover ik nog kan herrineren zijn dit de toegevoegde scenes 1 sheen's bezoek aan de fransen, de sex scenes in de heli, en de scene met de heli's aan de horizon duurt ook iets langer
Jos2
Heb het origineel maar op dvd besteld. Is straks vast niet meer te krijgen.
hans vd togt
origineel op dvd....mmmm pretty cool, de redux is wat (Te) lang van stof !!! sommige delen is echt gaap gaap, maar wel een meesterljke film natuurlijk. Ben trouwens nooit fan van een remake met terugplaatsing van weggelaten delen. Ze zijn natuurlijk niet voor niks weggelaten. Zet ze dan als exta op een dvd, maar prop ze niet in een meesterwerk die al "perfect" is!
Da Jando
De film maakte weinig indruk op me. Ik had er meer van verwacht. Ik begrijp de boodschap van de film denk ik wel...je ziet hoe gek oorlog mensen kan maken en hoe ziek de oorlog was. Maar de film zelf vond ik te langdradig, te saai, en hij raakte me niet echt.
Het enige mooie vond ik de scene met de heli's die hun bommen afschoten terwijl die mooie muziek opstond. En die kolonel die zich nergens druk om maakt, maar lekker wil gaan surfen
Dat was voor mij het enige vermakelijke. Ik wist niet dat er een redux versie van was, dus ik had deze gewoon gepakt in de videotheek. Mischien is het orgineel beter maar zoveel verschil zal het toch niet maken?
Dat was voor mij het enige vermakelijke.
Jij hebt de titel iets te letterlijk genomen geloof ik.
Serieus: als dat je criterium is, dan kun je voortaan maar beter een Rambo film huren.
Jordy
Persoonlijk raad ik mensen erg af om de Redux versie te kijken als ze de normale nog niet gezien hebben
Rambo Redux is alleen voor gevorderden inderdaad.
cornelis
Ik ook. Erg sterk zelfs.
Al is het ook een film die je eigenlijk groot moet zijn, en op zijn minst in Widescreen.
Da Jando
Jij hebt de titel iets te letterlijk genomen geloof ik.
Vertel eens Kappeuter, wat is jouw criterium bij deze film?
Naja, ok, het is mischien wat naïef dat ik zeg dat dat het enige vermakelijke voor me was. Ik heb er wel over nagedacht maar het raakte me gewoon niet zo. Ik had niet echt zoiets van: "Wow...daar wordt ik ff stil van" Of geen kippenvel momenten. Snap je?
frenzy
maar als je de gewone versie al gezien hebt, en je vond em vet. dan moet je nog wel een keer de redux versie kijke, die is wel iets anders gefilmd, maar ook mooi en leeker veel x-tra's
Verbal
Een meesterwerk, evenals de "making of.." documentaire. Vietnam was een crisis, Martin Sheen was een crisis (net gescheiden), Brando een crisis (wilde niet in beeld omdat hij zich te dik vond), Coppola een crisis (met de lokatieeigenaren --> Philippijnen, heli's die geleend waren van het leger en zo nu en dan wegmoesten om guerilla's te bevechten). En de wijze les? Nou wat is nu de moraal van dit verhaal beste filmvrienden?
mister blonde
nee, cool is niet echt het eerste woord wat mij te binnen schiet bij deze film.
cool??? the horror, the horror
Goodfella
Het heeft een aantal kijkbeurten geduurd, maar sinds gisteren weet ik het zeker: dit is een absoluut meesterwerk!
Wat zijn die lichteffecten met name het laatste uur van de film trouwens ont-zet-tend mooi zeg... Ook een fantastisch moment: De dood van mr. Clean (Fishburne). Je hoort alleen het cassettebandje dat z'n moeder heeft ingesproken, hoe ze hoopt dat ie snel en veilig weer thuis komt enzo, en je ziet op dat moment alleen de ontzette ogen van de kapitein van de boot, die mr. Clean z'n laatste adem uit ziet blazen... Echt geniaal.
Zowel Sheen, Duvall als Brando (de verpersoonlijking van oorlog.. 'horror' in het algemeen) spelen hier trouwens dé rol van hun carrière, als je 't mij vraagt...
5 *
Ramon K
He he, ben je er nu pas achter dat deze film zijn 5 sterren dik verdiend?
Goodfella
Maar vergeleken met jou is iedereen qua film zo'n beetje een laatbloeier, neo
Nee, dit is dus duidelijk zo'n film die meer dan één kijkbeurt nodig heeft om alles eruit te halen wat erin zit. En na een keer of drie viel het kwartje dus blijkbaar.
tovenaar
Ik ga hem volgende week ook nog eens een kansje gunnen (niet de redux-versie deze keer!).
Jos2
zou die originele versie nog ergens te krijgen zijn op dvd?
Agony
- 1985 berichten
zou die originele versie nog ergens te krijgen zijn op dvd?
EmDee
Heb ik deze DVD geleend van een collega om eindelijk s dit "meesterwerk" te aanschouwen, gaan ze in Enschede ineens op de Classics Tour (
) .
Dus volgende week woensdag zit deze jongen mooi in Cinestar om deze film (Redux) op het grote scherm te zien.
cornelis
Emdee, probeer het origineel te kijken, niet de Redux. De meeste mensen die ik ken vinden de Redux een aanmerkelijk slechtere versie van de film.
narva77 (crew films)
Poeh, dat wordt dan een lange zit. Je weet wat er is gezegd over de Redux als dat de eerste versie is die je ziet?
EmDee
Emdee, probeer het origineel te kijken, niet de Redux.
Je weet wat er is gezegd over de Redux als dat de eerste versie is die je ziet?
Tonyvdb
ik vind de Redux-versie minstens even goed als de gewone, ik begrijp niet dat iedereen daarover maar blijft klagen ...
Persoonlijk vind ik de Apocalypse Now REDUX completer (en misschien wel beter) dan de gewone versie.
Vwala !
narva77 (crew films)
Kom op Emdee, dat weet je best als je een pagina terugbladert. Sommigen vinden de Redux te lang, zeker als dat de eerste versie is die je ziet.
EmDee
Oké, ik heb toch geen keus dus de eerste versie die ik (woensdag) ga zien, zal de redux-versie zijn.
Da Jando
Na herzien (dit keer de orginele versie) een hele ster erbij! Ik vond hem deze keer erg sterk, wat ik de vorige keer heb zitten doen tijdens het kijken weet ik niet. 4,5*
Hobbes
Gister op groot scherm gezien:
De genialiteit in deze film is door geen enkele andere film ooit bereikt en slechts door een handjevol benaderd.
Een van de weinige oorlogsfilms die ook probeert uit te leggen waaróm de oorlog er is. De scene met de fransen is daarom essentieel. Het gesprek aan de diner tafel is weergaloos en ik vond het een van de beste scenes van de film.
Het was indrukwekkend om te zien wat voor invloed Brando op de zaal had. Het was de hele film een beetje onrustig (verschrikkelijk irritant) maar zodra Brando begon hing werd de zaal angstvallig stil.
Nimmer zoiets indrukwekkends gezien en ook nooit zo'n schitterende dialoog gehoord.

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' zondagavond te zien op televisie

Amazon Prime Video verwijdert deze ijzersterke titels zeer binnenkort uit het aanbod

Henk Schiffmacher (71) liep 'vanwege zijn penis' een rol in klassieker 'Apocalypse Now' mis

Vietnamoorlog-klassieker 'Apocalypse Now' morgenavond te zien op televisie

The Godfather