• 9.379.484 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Beetje overdreven?

Jazeker.

avatar van mrdig

mrdig

Idd, een te hoog gemiddelde..

Op metacritic las ik deze veelzeggende quote:

Saw is so full of twists it ends up getting snarled. For all of his flashy engineering and inventive torture scenarios, the Jigsaw Killer comes across as an amateur. Hannibal Lecter would have him for lunch.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Grappig ook dat een film die in NL nog niet eens uit is al 197 stemmen heeft. Als dat geen fuck you naar distributeurs is weet ik het ook niet meer.

Oja, die reviewers op Metacritic hebben ongelijk .

avatar van Martijn2711

Martijn2711

Echt 1 van de beste films die ik gezien heb, ik kan niet wachten op deel 2.

Teken op onderstaande link de petitie om deze film alsnog in de nederlandse bioscopen te krijgen.

avatar van Rudie

Rudie

Ondertussen heb ik deze film 4 maal gezien, en ik vind em nog steeds hartstikke spannend... sterker nog ik geef deze film nu *****. Echt een super thriller/horror!!:)

avatar van RealLife

RealLife

nooo, nu dacht ik: eindelijk es een film waar ik onder mijn bureau zal kruipen van schrik, niet dus

Ik ben normaal vrij schrikachtig en ik leef mij veel te goed in om films, waardoor ik al vele "enge" films gezien heb.

maar deze vond ik niet zo eng :s had me verwacht aan iets vreselijks omdat mensen hier zeiden dat ie echt eng was en andere horrorfilms worden meestal gewoon bestempeld als "niks aan" terwijl ze mij wel degelijk schrik aanjaagden

SPOILER !! => Aan het einde had ik zoiets van: wow, wat een einde, maar bij nader inzien is het einde toch niet zo "wow" omdat het geen steek houdt ... waarom zou die Zep die hele tape uitkijken over de mannen in de badkamer, en zelf niks ondernemen, terwijl hij op dat moment toch alle controle heeft over de eigenlijke dader (die man die ook in die kamer lag). want als ik het goed begrijp zat het einde zo ineen, die zep was zelf een slachtoffer, maar elk normaal mens zou al lang gevlucht zijn of die man neergeknald hebben of zo ?
ofwel snap ik de film niet

toch wel vette sfeer!!

avatar van BoordAppel

BoordAppel

RealLife schreef:

Zep wist niet dat die man de eigenlijke dader was en hield hem ook voor dood.

avatar van aryan

aryan

Zeer orginele seriemoordenaar film. Er zaten wel wat rare dingen in, bijvoorbeeld waarom gaat Zep naar het hartslag van die kind luisteren hij maakt zich wel erg verdacht. En ook vraag ik me af: ze hadden de locatie ondekt (glover en die andere), waarom met zn tweeën er naartoe?

De naam van de moordenaar: jogsaw, dat is volgens mij ook de volgende tegenstander van the punisher. Of is dit een andere?

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Uitstekende naargeestige thriller! Boeiend tot het eind... Ik ga er verder niet teveel woorden aan vuil maken, de score spreekt voor zich: 4,5 sterren.

avatar van Peugeot306

Peugeot306

Goede originele film, bleef spannend...zat bijna in me tv. 4,5*

avatar van dodo1988

dodo1988

leuke film alleen valt in het midden beetje stil.

wel goed bedacht einde.:P

en origineel

avatar van martijn77

martijn77

saw it, love it. Schande dat dit uit de bioscoop gehouden wordt. Misschien in de herkansing bij de filmhuizen?

4 *

avatar van Rujar

Rujar

Waarom wordt de film nou uit de bioscopen geweerd? Ruzie met de filmmaatschappijen?

martijn77 schreef:

Misschien in de herkansing bij de filmhuizen?

Filmhuizen? Lijkt me niet bepaald een filmhuisfilm.

avatar van martijn77

martijn77

Mee eens maar kwalitatief heeft deze film meer te bieden dan de gemiddelde straight-to-video..

avatar van _Daan_

_Daan_

Lekkere Spannende Film!

avatar van Nikateen88

Nikateen88

Één van de lekkere spannende en grove thrillers van 2004!

Beoordeling: 4

avatar van Sharkynl

Sharkynl

Zeer goeie film echt 1 van de betere die ik de laatste tijd heb gezien, is spannend van begin tot het eind.

avatar van Grsbk

Grsbk

Is deze film in nederland al te huur?

avatar van Fooltje

Fooltje

Wat een ongelooflijk spannende film zeg !

Heb echt de hele film op puntje van de bank gezeten.

Denk je te weten hoe het afloopt...MIS !

Zulke moeten ze meer maken.

Voor mij een dikke vette 9 !

avatar van Mondragon

Mondragon

Tsja...waarom komt zoiets nu niet in de bios ?? Veel beter dan de meeste films die het wel halen. Vooral einde was verassend.

avatar van Grsbk

Grsbk

of te koop?

avatar van Rudie

Rudie

RealLife schreef:

Wat vond jij een echte enge film dan?

avatar van ex_uva

ex_uva

De Knip schreef:

Ga ons dan nu maar vertellen wat slecht aan dit einde is. Tussen spoiler tags natuurlijk Je gaat nu zeker vertellen dat je alles zag aankomen? Ik - en met mij velen - stond toch wel perplex op het einde.

Uiteraard is het ontzettend cool dat het lijk geen lijk was. Maar er zitten gigantische fouten in deze film! De assistent die het plannetje heeft uitgevoerd van Jigsaw, had gif in zijn bloed. Waarom ging hij niet gewoon naar een dokter? Waarom moest hij per sé het plan uitvoeren en moorden plegen om een tegengif te krijgen toegediend, terwijl de dader voor dood in een kelder lag? Verder: waarom schreeuwt de fotograaf een doodskreet? Er ligt toch nog een pistool in de kelder waarmee hij zich los kan schieten? De benodigde sleutel is doorgespoeld, jammer, maar kogels doorboren metaal! Hoe kon hij trouwens weten dat die sleutel in het bad was doorgespoeld, die gast was toch knock-out? De flash-backs die de kijker ziet van de sleutel zijn dus nep! Verder is het slecht uitgewerkt wanneer men kritisch kijkt naar het wantrouwen jegens de ander. Er werd door de arts' vrouw verteld dat de fotograaf onbetrouwbaar was en dit accepteerde de kijker, maar dit gevoel verdween drie minuten daarna alweer. De film geeft het plot al deels weg door die gekke assistent te laten zien als degene die achter de monitor zit te gluren naar de twee kerels in de kelder. Het einde liet zich niet raden, dat niet, maar het is geen goed slot voor een film die niet al te best is uitgewerkt. Beter is het om de arts met zijn ene been nog een bepaalde handeling te laten uitvoeren of de fotograaf zichzelf te zien bevrijden.

avatar van prikprak

prikprak

ik weet niet hoe jij naar een film kijkt ,maar als ik daar allemaal op moet letten, vind je in elke film wel wat. Ik vond het een goede film 4.5*

avatar van De Knip

De Knip

ex_uva schreef:

Dat de dader dood op de grond lag, wist hij toch niet ?
Je zegt trouwens zelf dat het einde zich niet laat raden....heb ik liever dan een zelfbevrijding door een kogel door de ketting te schieten.....
Bovendien is het niet bekend of hij uberhaupt nog bij het pistool kan komen? Staat me niet goed bij, maar toch.

En ja....als je pietje precies wilt zijn kloppen er heus wel een paar zaken niet, c.q. onlogische gang van zaken.....Maar die vind ik in wel meer films terug.
Ik heb in ieder geval zoals de meesten hier van Saw genoten.

avatar van tims

tims

Zenuwslopende film....maar blijf toch met een vraag zitten, zoals:

Zep was dus ook een slachtoffer die slechts opdrachten moest uitvoeren...maar waarom was/deed hij zo sadistisch bij de moeder en dochter? (met pistool rondjes draaien rond haar gezicht...hartslag meten)

Is hier voor gekozen zodat de kijker Zep gaat verdenken??

avatar van De Knip

De Knip

Menigeen zal Zep verdacht hebben gevonden, dus ja.

tims schreef:

Zenuwslopende film....maar blijf toch met een vraag zitten, zoals:

Is hier voor gekozen zodat de kijker Zep gaat verdenken??
Ja. Inderdaad nogal onzinnig achteraf.

avatar van TheOne

TheOne

misschien moest Zep wel al deze dingen doen, zoals met een pistool bij de moeder en dochter, omdat hij het moest doen van de schurk in deze film om het tegengif te krijgen. misschien waren dat de opdrachten van deze schurk.