Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 29 maart 2001
Bekijk via CANAL+
Plot Amores Perros
"Love. Betrayal. Death."
Amores Perros vertelt het verhaal van drie mensen in Mexico-Stad. In het eerste verhaal wordt Octavio verliefd op zijn schoonzus Suzanna en wil een nieuw leven met haar beginnen. Om aan geld te komen geeft hij zijn hond Cofi aan een man die hondengevechten organiseert. Daniel heeft zijn gezin verlaten om in te trekken bij de beeldschone Valeria. Kort daarna raakt ze verminkt door een auto-ongeluk. Dan is er nog El Chivo, een huurmoordenaar, die zijn dochter zoekt die hij jaren niet meer gezien heeft. El Chivo volgt een prooi en is dan getuige van een auto-ongeluk waarbij Octavio en Valeria betrokken zijn.
El Chivo
Gustavo
Jorge
Mauricio
marzuq
Deze film schijnt voor veel mensen tegen te vallen, dat is dan gebaseerd op verwachting die niet ingelost wordt
Tja dat is het gevaar met films die opeens gehyped gaan worden. Das meteen het gevaar van een site als deze.
Zelf heb ik het meest plezier beleeft in azie waar de dvd/vcd een aantal jaar geleden welig tierde. Ik ging naar zo'n stal kocht 6 films zonder me er echt in te te verdiepen en liet me verrassen. Meesterlijk. ZO heb ik deze ook gezien en ik vond hem geweldig. Drie verhalen, heel uiteenlopend en toch weer naar elkaar toe lopend. Echt een goede film.
Tja das het gevaar met films die opeens gehyped gaan worden. Das meteen het gevaar van een site als deze.
De statistieken wijzen daar niet op.
Er zijn weinig films die zo unaniem hoog worden gewaardeerd. De meeste mensen geven 4 sterren, daarna is 4,5 sterren de meest gegeven beoordeling, gevolgd door 3,5 sterren.
marzuq
Dat is waar! Op de laatste pagina, die ik dan ook alleen gezien heb, zag ik al een aantal mindere reacties. Nu had ik een heel relaas in mijn hoofd, maar dat is offtopic vrees ik, mischien een goede voor het forum. "films die tegenvallen door een te hoog verwachtingspatroon
MarjoleinM
Films die tegenvallen door een te hoog verwachtingspatroon...
Inderdaad snel een topic over maken!
Tot mijn grote spijt ben ik bij enkele films die ik persoonlijk zeer waardeer af en toe reacties tegengekomen die erop wijzen dat de verwachtingen dermate hoog waren, dat de betreffende persoon eigenlijk geen 'objectieve' beoordeling heeft gegeven.
MENSEN: hou er rekening mee. Schud voor je gaat kijken alle info die je al hebt van je af en ga niet vooringenomen kijken!
marzuq
Film > Toplijsten en favorieten > Meest overgewaardeerde films op Moviemeter (en IMDB)
Sorry voor de continunering van de off topic maar deze link verwijst naar overgewaardeerde films. Mijn inziens is dat weer een ander verhaal, als het scheppen van verwachtinggspatroon door "kuddegedrag" Niet te vergeten zijn positieve reacties meestal terecht!
3,5 voor de opnames en de soms redelijke verhalen maar niet allemaal.
willa man
een goed in elkaar gezet film sommige personages vond ik echt niet geloofwaardig alledrie de verhalen zijn interessant op hun eigen manier voor het eerst zag ik het op tv ik nam mijn tijd en werd er ook voor beloond met sterke film 4 sterren op zijn plaats
Bert1
Emotioneel geladen drama dat op geen enkel moment verveelt, Top!
Ook een noemenswaardige bijrol van Saddam Hoessein.
Spiderwoman
Een film die beoogt de samenhang in een onsamenhangende chaos te laten zien.
Boeiend van begin tot eind, maar de "hondsdolheid" is niet geheel mijn smaak.
JJ_D
'Amores Perros', het debuut van Alejandro González Iñárritu, is een pakkende en meeslepende film zoals er maar weinig gemaakt worden. Iñárritu brengt de ontroerende verhaallijnen scherp en virtuoos in beeld, de kleine raakpunten in het verhaal zijn mooi meegenomen en in het script valt geen enkel overbodig woord te detecteren. Ook de acteerprestaties zijn ijzersterk, waardoor 'Amores Perros' even pijnlijk als echt aandoet.
Een uitzonderlijk drama (dat zijn genre overgens alle eer aandoet), een tikkeltje onconventioneel en gewoon schitterend ingeblikt/gemonteerd. Een film waar ik bijna volledig kon "inkruipen", en die mij hopelijk de volgende keer helemaal weet mee te voeren.
PS: Ben ik de enige die de verwijzing naar 'Abre los Ojos' heeft gezien?
JJ_D
Weet het niet meer. Vertel ns...
Op het moment dat "de zwerver / killer" de krant leest, net voor hij het overlijdingsbericht van zijn vrouw ontdekt, slaat hij een pagina om waarop de filmaffiche van 'Abre los Ojos" prijkt (zoals hier)...
Het gaat duidelijk om een ode, aangezien deze film pas 3 jaar later werd gemaakt.
JJ_D
Nu je het zegt, dat was me ook opgevallen.
Eindelijk ga ik eens lopen met een primeur!
Ik dacht toen nog wel "hé, die is van Abre Los Ojos" hoor
Ja, dat zeggen ze dan...
Werwolf
De drie verhalen blijven boeien en het is een goede film, maar er zijn wat trage stukken. De film vind ik persoonlijk net iets te lang. Dus daarom geen vier sterren ookal vind ik 3,5 te weinig maar goed ergens daar tussen in
Ik kan me perfect vinden in deze post. Hoewel het de eerste is quote ik hem toch maar. Ik vond de film ook op bepaalde momenten verslappen, en de aandacht was er soms moeilijk bij te houden.
Persoonlijk vind ik 21 Grams een (veel) betere film dan deze. Mijn verwachtingen lagen erg hoog, maar ze zijn helaas niet waargemaakt. Geen slechte film; absoluut niet. Maar niet de knaller die ik verwacht had.
Ik twijfel ook tussen 3,5 en 4* maar 4 sterren is teveel voor deze film.
suzynatascha
Misschien hang het er ook wat vanaf welke je eerst hebt gezien, 21 grams of amores perros. Ik heb eerst Amores Perros gezien in de bioscoop dan nog wel, deze film heeft mij echt gepakt en boeide mij van begin tot eind. In't begin was't soms wat moeilijk dat de 3 verhalen wat door elkaar lopen maar uiteindelijk begrijp je achteraf wel hoe de vork in de steel zit.
Heel goed gedaan, voor mij zeker een 4, heb hem onlangs gekocht, want ik vond dat het een 'must have' was, 21 grams heb ik ook gekocht.
Mondragon
Meesterlijke film. Nam mij helemaal mee en verhalen lopen goed door elkaar heen. Een genot om te kijken.
Finisterra
Zeer goede film. De film duurt toch vrij lang maar het werd nergens echt vervelend. De verhalen lopen mooi door elkaar en het wordt nergens een warboel. De acteurs zorgden ervoor dat het allemaal geloofwaardig overkwam. Het 2e verhaal kon mij wat minder boeien, maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door het 1e en 3e stuk.
Heb 21 Grams eerder gezien en vond beide films van gelijkwaardig niveau. Hoewel ik denk dat als deze wat korter was geweest, hij nog beter uit de verf kwam.
Icer
Weer zo'n realistische film!
****1/2
Doet mij denken aan 21 grams, waar de verhaallijnen elkaar steeds weer kruisen. Is ook hier het geval.
Alleen vind ik deze film beter....
felix89
Weer zo'n realistische film!
weer zo'n realistische film
Wat bedoel je daar nu mee
naar mijn mening zijn er toch nog altijd meer actiefilms die een loopje nemen met de realiteit dan dit soort films,
en dat hij je doet denken aan 21 grams is geen wonder, het is namelijk dezelfde regisseur.
sweetvices
Een schitterende sfeervolle film waarin de levens van uiteenlopende mensen n.a.v. een verkeersongeval bij elkaar worden gebracht. Af en toe rauw en realistisch, zoals in de verfilming van de hondengevechten, maar ook schrijnend en ontroerend. Een in alle opzichten geslaagde film die laat zien waarom deze Mexicaanse regisseur er zoveel beter in is geslaagd een betekenisvolle film te maken, dan zijn Amerikaanse evenknie in het pretentieuze en in alle opzichten mislukte "Magnolia", dat een jaartje eerder verscheen.
Verhalen uit het leven gegrepen die "het menselijk tekort"in beeld brengen. Bijna in documentairestijl gefilm, maar trefzeker en diepzinnig.
Vijf sterren!
Icer
weer zo'n realistische film
Wat bedoel je daar nu mee
Met realistisch bedoel ik realistisch.
paffy
een mooie film. Hoewel het verhaal van Suzanna me minder boeide, kan ik deze 5 sterren geven. Het maakte zoveel indruk op me...
Vinokourov
Heeft iemand eigenlijk een idee wie die mysterieuze beller was?
Verder kan ik me voorstellen dat sommigen dat tweede verhaal wat aan de truttige kant vinden, maar ik denk dat door de contrastwerking het eerste en derde verhaal er nog meer uitspat. Ik vond overigens alle drie verhalen erg goed.
kevinbogaerts
Amores Perros was voor mij een prachtige film! Het feit dat de film zo realitisch was, maakt het meelevender. Ik had zelfs medelijden met het model dat in een rolstoel zit en dat haar hondje onder het parket zit! Het raakt me en is op een of andere maniere grappig
Goede acteerprestaties, verschillende verhaallijnen die vloeiend elkaar opvolgen, het realistische zorgen ervoor dat ik deze film 5 punten geef!
Guines
Zucht...deze film is werkelijk waar een pareltje die zelfs in de diepste gronden in Zuid-Afrika niet te vinden zal zijn. Heb de film net weer, sinds een hele lange tijd, gekeken en het heeft dan ook niets aan kracht verloren. De mexicaanse meester maakt er iets van waar de meeste luitjes uit Hollywood alleen maar van kunnen dromen door er teveel sentimentele boodschapjes in te stoppen(denk aan aan andere film met een ongeluk), waardoor het allemaal zo ongeloofwaardig wordt....deze film probeert ellendig, realistisch, complex en simpel tegelijk te zijn en daar slaagt het in!
Dikke 4*

Vijf goed beoordeelde films die net een Oscar misliepen

Deze topfilms vieren in 2020 hun twintigste verjaardag

Bom Yeoreum Gaeul Gyeoul Geurigo Bom
Drama, 2003

Voces Inocentes
Drama / Oorlog, 2004
daklozemexico city, mexicodochtersecret lovedog fighting geldhondnonlinear timelinemultiple storylinesnew mexican cinema