• 9.382.451 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

avatar van J.M.

J.M.

Toch een stuk minder dan de eerste, ook paar saaie momenten in de film. Wel een goede film maar in vergelijking met deel 1 een heel stuk minder.

avatar van J.M.

J.M.

Quaest schreef:

Grote minpunt:

Feest en seks scene... dat hoort gewoon niet bij film....

Enorm verpest.

Die scene snapte ik zelf ook niet helemaal en vond hem ook totaal overbodig.

avatar van bollepeer

bollepeer

dit was duidelijk de minste van de 3 maar dat neemt niet weg dat het nog steeds een super film is. soms zitter en zaaie stukken bij, maar de aktie maakt dat weer helemaal goed.

avatar van Falcon103

Falcon103

Parisa schreef:

....het aantal Smits was gewoon te overdreven. Op de helft van dat gevecht vond ik het al voldoende.

hier ben ik het helemaal mee eens dat gevecht duurde inderdaad iets te lang. verder had ik het gevoel met name aan het begin van de film dat ik iets miste, een deel van het verhaal of zo.

avatar van Leno

Leno

De actiescenes zijn mooi gemaakt, al hebben we de vechtscenes op een gegeven moment wel gezien. Met name het begin is langdradig en zit vol met zoetsappige dialogen. Zodra dat achter de rug is wordt het wat beter. Met name de autosnelwegscene is erg knap gemaakt.

Jammer dat over het algemeen de vorm duidelijk belangrijker is dan de inhoud. Zeker de onhandige kleding (lange jassen bij karakte achtige gevechten) en de zonnebrillen die ook in de donker op blijkven en ook tijdens het vechten op blijven zitten.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Stem verlaagd. Van het weekend weer gekeken, en alles wat The Matrix zo tof maakt wordt hier weer teniet gedaan. De stoere gunfights zijn vervangen door saaie kung-fu gevechten en het verhaal wordt nodeloos moeilijk gemaakt. Het belachelijkste was nog wel die dansscene op Zion; dat sloeg echt helemaal nergens op! Zwetende lijven die in slowmotion dansen op housemuziek. Het leek wel een slechte videoclip van wijlen MTV. Het enige goeie aan deze film is de snelwegscene en Smith; een prachtrol van Hugo Weaving. Hij acteert iedereen van het scherm af.

avatar van Jan de Arbeider

Jan de Arbeider

Goede film maar haalt absoluut niet niveau van het eerste deel.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Dus als The Matrix al een 5* is, dan lijkt me dat Reloaded beduidend lager scoort...?

jumpstylemovie

Hoeft niet. Je kan ze nog steeds allebei het maximum waard vinden.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

De actie en sfx in deze vervolg zijn spectaculair, maar de film evenaart nergens The Matrix uit 1999.

Het intelligente verhaal, waar de wereld waarin de mensen leven niet echt blijkt te zijn, was toen nieuw en wekte verbazing.

We zagen toen ook maar een kleine groep mensen, die het opnamen tegen al die robots, wat de dreiging veel groter maakte.

En de bullit-time was zeer revolutionair.

Al deze dingen mis ik duidelijk in Reloaded.

avatar van Don MN

Don MN

jumpstylemovie schreef:

Hoeft niet. Je kan ze nog steeds allebei het maximum waard vinden.

Zeker niet als het "absoluut niet" het niveau haalt van het eerste lijkt me. Het zijn m'n zaken niet, maar het is een beetje onlogisch.

jumpstylemovie

En dat is de zesde reclamebreak...

Geweldig!

The Matrix is zeker één van mijn favoriete filmreeksen.

Ik wist natuurlijk dat hij nooit deel 1 zou overtreffen maar het blijft gewoon een fantastische film ervaring.

Special effects zijn gewoon weer geweldig, actie is volop bezig en vooral Morpheus was lekker bezig.

Alleen jammer van die Dans en Sex scéne. Dat paste er echt niet bij.

Kortom: Minder dan deel 1 maar alsnog een ontzettend mooie filmbelevenis. Die ene scéne is een beetje verneukt maar vooral Agent Smith maakt alles goed!

Een nette 4****

jumpstylemovie

Ik wil nog even toevoegen dat het To Be Continued nog al vaag was.

avatar van YoG

YoG

Net zoals deel 1 zijn het de eindscenes die de film maken.. het begin van deze twee delen hebben me nooit zo kunnen boeien; vind de sfeer wat kinderachtig, zo typsich tienerscience-fiction
Sommige aktiescenes zijn geslaagd, zoals op de snelweg (met als korte hoogtepunt Morpheus die de wagen van de 'spooktweeling' opblaast.. eenvoudig maar erg gladjes gedaan])
Ik twijfel tussen 3 en 3,5..

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Blijft één van mijn favoriete films, misschien niet door het geheel, maar vooral door een aantal geweldige scenes.

avatar van rutger94

rutger94

vond de actiescnes geweldig maar het verhaal loopt veel te langzaam.

avatar van 009

deel 2 en 3 kwamen in hetzelfde jaar uit?

hebben ze misschien deel 2 en 3 in één stuk gefilmd misschien?

009 schreef:

deel 2 en 3 kwamen in hetzelfde jaar uit?

hebben ze misschien deel 2 en 3 in één stuk gefilmd misschien?

Dat denk ik wel.

Op het eind van deel 2 staat namelijk to be continued, ik neem toch aan dat het vanaf daar in één stuk verder gaat. Even kijken bij bioscoop releases.

avatar van Don MN

Don MN

Samen opgenomen, een paar maanden erna kwam Revolutions al.

Quaest schreef:

Grote minpunt:

Feest en seks scene... dat hoort gewoon niet bij film....

Enorm verpest.

Helemaal mee eens. Het pas echt niet bij de film. Gelukkig heeft de rest een goede sfeer.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Vond die vechtscene dat er allemaal smith's kwamen gewoon te lang duren. Nee, ik vond hem niet zo goed als één mooie special effects (vooral met die traktor op het laatst) maar ik vond hem nou niet erg goed.

Xx_se7en_xX schreef:

Ik vond de hele film stom!!!

amaz0ne schreef:

Ik vond de hele film stom!!!

Ja, maar kijk naar je stemtabel. De algemeen goede films krijgen zowat allemaal een 0.5*

amaz0ne

Ik geef jouw ook geen commentaar hoe jij die films beoordeeld.

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Ach ieder z'n smaak

amaz0ne schreef:

Ik geef jouw ook geen commentaar hoe jij die films beoordeeld.

Jouw manier is nogal apart.

Het is of het beste wat er is of het slechtste. Nooit iets ertussen in.

Tussenin zijn hamburgers.

Een goed film heeft iets.

Slechte films wil jezo snel mogelijk vergeten.

Tussenin zijn hamburgers..

avatar van raafmau

raafmau

Ze hadden nooit een vervolg mogen maken. Eerste deel is gewoon geweldig maar dit slaat werkelijk alles, alleen de special effects maken nog "iets" goed.