• 9.387.357 stemmen

The Matrix Reloaded (2003)

Actie / Sciencefiction | 138 minuten

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 15 mei 2003

Plot The Matrix Reloaded

"Free your mind."

De machines hebben de locatie van Zion, de laatste menselijke stad, gevonden. De enige hoop voor de rebellen is The Keymaker, een man met toegang tot alle deuren naar de machinewereld. Hij wordt echter bewaakt door The Twins, een gedreadlocked duo dat kan verdwijnen en verschijnen als geesten. Agent Smith kan zich inmiddels als een virus in The Matrix vermenigvuldigen, wat de zoektocht voor Neo, Trinity en Morpheus bemoeilijkt.

neo

''Komt in aanmerking voor'' zo goed dan

Sorry neo. Ik kijk door een andere bril.

neo

En voor de Image awards zijn Fishburne, Gaye en Smith genomineerd voor hun, vanzelfsprekende, outstanding performance! Image-awards commitee nomineert trouwens uitsluitend Afro-Amerikaanse film business mensen voor wie het nog niet wist.

avatar van Jordy

Jordy

racisten...

neo

Eigenlijk is Reeves ook van nature zwart, misschien dat hij toch maar niet op de Wacko Jacko tour moeten gaan, dan was hij nu genomineerd geweest

• 2077 berichten

Soundtrack roeleert echt toptechnorocknummers ala "mona lisa overdrive". Ik heb opeens erg veel zin om deze film te herzien

neo

Ik heb ineens erg veel zin om jou te bedanken

En inderdaad de muziek is overweldigend, onuitputbaar, werelds...

• 2077 berichten

Gekocht op dvd bij free record shop voor 14.99. I'm a happy man. Ook de soundtrack is zijn aanschaf meer dan waard.

neo

6 april de afsluiter kopen sn@ke?

neo schreef:

6 april de afsluiter kopen sn@ke?

Jep , volgende grote dvd aankoop wordt zeker en vast matrix revolutions .

neo

Jij maakt mijn dag weer goed in de tijd waarin veel van die matrix-pessimisten opduiken

Ik was er al van den beginne bij anders

neo

Geweldig zeg! (zou je bijna moeten bedanken )

• 2077 berichten

Zojuist herbeken , was tweede kijkbeurt. De film viel me veel meer mee dan in de bioscoop. Matrix reloaded is een film die je zeker meerdere keren moet bekijken voor je alles op zijn plaats zet. Pluspunten in deze film zijn natuurlijk de prachtige actiescenes. Die scene met de agenten, op de autostrade, in die hal tja wat kan je daar op zeggen, deze actiescenes lopen over van stijl en weten steeds te boeien. De film is een echte afwisseling van rustige en actierijke stukken , dit zorgt voor een erg veel kijkplezier. De wachowski broers hebben alles uit de kast gehaald op gebied van special effects , dit kan soms voor een overdadige indruk zorgen maar je staat gewoon met open mond te kijken naar de actie. Het verhaal bevat niet echt een kop of staart maar dat is vrij kenmerkend voor een tweede deel in een trilogie. Dit stuk kan niet zo goed op zichzelf staan als de eerste matrix film maar is daarom zeker niet slechter. De muziek is erg goed, techno rock ... het geeft de juiste sfeer mee aan de film. De eerste matrix was werelds , deze is iets minder door het wat gebrekkige verhaal maar eigenlijk als je de film in zijn geheel ziet met alle pluspunten wordt dit minpunt vrijwel weggewerkt. Hugo Weaving zet weer een voortreffelijke rol neer , zijn stem en manier van acteren is erg goed. Keanu Reeves komt op het eerste zicht stijf over maar ik zou niet echt iemand anders kunnen bedenken die neo beter zou kunnen vertolken. Carrie Anne Mos acteert voortreffelijk en leeft zich erg in in haar rol , Laurence Fishburne is perfect als koelbloedige leider en vuurt de ene gortdroge oneliner na de andere af. Zijn speech was wat minder maar dat ligt meer bij de filmmmakers. Matrix reloaded is een waardig vervolg op de klassieker the matrix. P.S: dit is louter mijn mening en als velen mij niet meer serieus nemen hierdoor tja dan is het zo maar.

avatar van Hobbes

Hobbes

Dat deed ik na jouw 5 sterren voor terminator 3 al niet meer

Hobbes schreef:

Dat deed ik na jouw 5 sterren voor terminator 3 al niet meer

Vond ik net als reloaded een waardige opvolger maar ja met die meningen sta ik vrij alleen dus ik kan je best begrijpen

sn@ke schreef:

De muziek is erg goed, techno rock ...

Hoe moet ik dit zien? Dat alle techno rock muziek goed is maar de rest niet of gewoon dat je noemt wat jou het meest aansprak...

neo

En de winnaars van De Ves-awards zijn bekend en Reloaded heeft maar liefst in twee categorieen gewonnen!!!:

-Best visual effects photography ("U-Cap Facial Photography")

-Best single visual effect: ("Trailer Top Crash")

avatar van Phooze

Phooze

Heb je die awards zelf verzonnen?

Was het maar zo dan was het niet bij 2 verzilverde nominaties gebleven

avatar van tovenaar

tovenaar

De Ves-awards, shit dat moet een eer zijn.

-Best visual effects photography ("U-Cap Facial Photography")

-Best single visual effect: ("Trailer Top Crash")

Zeker van dat dat niet de Trailer Top Trash en U-Crap Facial Photography awards moeten zijn ?

avatar van Reinbo

De Ves-awards WOUWWWWWW, staat dat voor: Vergeet elk shot?

avatar van hans vd togt

hans vd togt

Reinbo schreef:

De Ves-awards WOUWWWWWW, staat dat voor: Vergeet elk shot?

en als dat niet zo is dan zouden ze het zo moeten noemen

avatar van Goodfella

Goodfella

*slap*

Wake up, neo......

neo

Staat trouwens voor visual effect awards. Ik ben gewoon blij dat de film iets heeft gewonnen voor mijn part wint de film de gouden biljart tafel, prijs is prijs

Bring on the golden Raspberry

neo

Heb het hier al eens eerder over gehad ergens op het forum maar ik heb er totaal geen problemen mee als de directors die prijs krijgen

neo schreef:

Ik bedoel dat deze twee genres perfect gecombineerd worden . Aanvankelijk vond ik techno echt een erg leeg muziekgenre maar deze soundtrack bewijst dat de er erg goede techno bestaat. Maar de rest van de soundtrack is zeker ook goed. Rustige,dreigende muziek die het matrix gevoel perfect weergeeft. Maar techno en rock worden prachtig gecombineerd en daardoor springen ze meer in het oog.

neo

Techno zit zeker in de film, maar rock is nergens maar dan ook nergens te horen, behalve in de aftiteling. Dan versta jij wat anders onder rock