• 9.380.139 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.936.018)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Ik heb geloof ik nooit de extended versies gezien. Dat is toch anders dan de bioscoopversies he? heeft het echt veel meerwaarde of ist gewoon uitgerekt?

serpico

Heeft echt veel meerwaarde. Het verhaal wordt logischer, mooier en zit dichter tegen het boek aan. De toegevoegde scènes maken de film ook wat lichter, omdat niet alles op het verhaal focust. Dingen komen zeg maar beter uit de verf. Aanrader.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

He-le goe-de film. en haast nog wat beter als het 1e deel. Ik geef deze 5.0*

avatar van Theatertje

Theatertje

Dit deel is een goed voorbeeld dat vervolgen beter kunnen zijn dan het origineel (zoals THE GODFATHER II en TERMINATOR 2). Lang leve deze sequel!

avatar van anne J

anne J

Theatertje schreef:

Dit deel is een goed voorbeeld dat vervolgen beter kunnen zijn dan het origineel. Lang leve deze sequel!

Helemaal mee eens

avatar van Theatertje

Theatertje

Anne J, ik wil niet muggeziften, waarom staat dit vervolg in je top 10 dan onder het origineel?

avatar van Gioia221

Gioia221

Ik vond alle 3 de filmen afschuwelijk, verschrikkelijk en het verhaal was zoow ontzettend saai en langdradig.

Ik ben waarschijnlijk 1 van de weinige.

Het acteren sprong er voor mij niet uit, de acteurs sprongen er voor mij niet uit, Orlando Bloom zag er ook als een debiel uit

Ik heb alle 3 de films moeten kijken omdat mn vriendin verliefd was op die lelijkerd van een Aragon maar als ik dit had geweten had ik nooit 18 euro uitgegeven aan 2 kaartjes

Het spijt me zeer voor de fans maar een dikke 1

avatar van Aragorn

Aragorn

ik vond deze film ook de "minste" van de 3, omdat er eigenlijk geen echt einde aan zat, ik vond deel 3 het beste, dan het 1ste en dan de 2de, es mijn gevoel toch, wat zeker niets afdingt aan de kwaliteit van deze film hoor

en de extended-versies zijn zeker de moeite waard hoor, heel veel extra-scenes die je een andere kijk geven op de films.

avatar van Kevin13

Kevin13

Aragorn schreef:

Hoe bedoel je geen echt einde

Het is juist het coolste einde van alle 3 The Lord Of The Rings films

in deel 1 : Boromir word vermoord door Lurtz, en Aragorn vermoord Lurtz, woow, cool einde zeg. O ja; Sam verdrinkt bijna. En Aragorn, Legolas en Gimli gaan dan op orkjacht, wooow.

in deel 2: Een grote veldslag dat heel belangrijk was. De goede winnen, en iedereen maakt hun klaar voor de grote oorlog tegen Sauron.

in deel 3: Is het gewoon het einde van Sauron en de Orks. Aragorn word koning, Eowyn leert Faramir kennen en staan hand in hand op het plein van Minas Tirith. Frodo, Gandalf en Bilbo gaan op die boot stappen.

Dus mijn voorkeur gaat dan toch naar The Two Towers, ook al is de eeste mijn favoriete film van de trilogie, en mijn favoriete scene gebeurt in de 3de.

avatar van joypa

joypa

het was wel een soort van tussen stukje als ze alles in 2 films hadden gepropt en wat ingekort was wel minder leuk maar dit vind ik nou niet echt de beste van de 3... 3,5*

avatar van anne J

anne J

Theatertje schreef:

Ik heb LotR gewoon willekeurig neergezet,, omdat het alledrie topfilms zijn Het ene moment vind je de een beter dan de andere, maar ze zijn alledrie gewoon perfect! Dus plaats 1, 2 en 3 zijn eigenlijk gedeelt, maarja, dat kan niet for real

avatar van timburton

timburton

Peter Jackson's LOTR reeks zijn (vind ik dan) de minste van zijn films. En krijgt hierdoor opeens een Steven Spielburg Imago, terwijl dat nou net het laatste is waar ik op sta te wachten asl ik regiesseur zou zijn... Deel 1 van LOTR is dan wel de beste. Mooiste verhaal, sprookjesachtig... Erg vermakelijke film. Maar deel 3 is veel minder. En deel 2 is afschuwelijk! Bijna geen verhaal, een en al actie, alleen maar oorlog... Wat is dit? Terwijl deel 2 qua boek juist de beste is. Eigenlijk een 1, toch een 2 gegeven dankzij Gollum! Het beste figuurtje wat ooit is verzonnen in de hollywood films. LET OP: Hollywood films! Ik kan er natuurlijk betere bedenken... *2,0 Niet echt iets om trots op te zijn, Peter...

avatar van maerk

maerk

Iets minder dan deel 1 en 3 maar nog steeds een heel goede film

4,5 ster.

timburton schreef:

*2,0 Niet echt iets om trots op te zijn, Peter...

Als ik hem was zou ik inderdaad ook niet trots zijn op een onwijs gewaardeerde en tweevoudig oscarwinnende film waar ik erg veel tijd aan heb besteed en erg tevreden mee ben

avatar van timburton

timburton

serpico schreef:

Dat is de onzinnigste reden om als regiesseur trots op te zijn. Een oscar winnen, so? Dat is alleen een leuk extraatje. Als je trots op je film bent en dán een oscar wint dát is vet! Maar al zou de film waar je trots op bent géén oscar winnen. Dan is hij er nog altijd heel trots op. Ik zou alleen met een brok in mijn keel zwaaien naar mijn fans en denken: "Heb ik allemaal geweldige films gemaakt, en krijgt mijn kutste film een oscar!"

timburton schreef:

De oscar was slechts één van de redenen die ik noemde, daarnaast lijkt het me sterk dat je 'kutste' film (volgens mij heeft geen enkele regisseur die in zijn eigen ogen) prijzen binnenhaald, en dat jij daar niet blij mee bent. En je zegt het zelf, de oscar is een extraatje. Is ook slechts een deel van mijn berichtje. Het gaat om de optelsom waar de oscar ook in zit.

avatar van the good guy

the good guy

Bij deze trilogie is het echt dat de films beter en beter worden. Prachtige beelden, grote veldslagen, sjieke dialogen,... en natuurlijk

'My precious!'

4,5 sterren

avatar van Tarkus

Tarkus

Het is de 2de maal dat ik de film zie, deze keer in de extended edition, en nu geef ik toch een 5, ook al omdat ik nu wel het eerste deel heb bekeken en het verhaal veel beter kon volgen.

Wat de film zelf betreft heb ik dezelfde lof als bij het eerste deel, prachtige locaties en decors, goede acteerprestaties.

Special effects zijn subliem en de filmlengte, van 3u30 ongeveer, is totaal geen probleem, nooit is de prent vervelend of saai.

Wat ik de vorige keer bij deel één niet heb verteld is dat er ook een prachtige score bij de film is, werkelijk zeer passende muziek.

Wederom een sublieme film van Peter Jackson.

avatar van erkin17

erkin17

net zo leuk als deel 1

sommige stukjes waren wel een beetje saai

maar leuke actie

4.5

avatar van vinhunter

vinhunter

beste deel punt 5

avatar van Replicant

Replicant

Iets minder als The Fellowship maar dat is meer persoonlijk.

Ik houd toch wat meer van het voorspel in zo'n grote film.

Nog steeds bijzar, en onmisbaar in de film geschiedenis...

avatar van Hayabusa

Hayabusa

De film wordt nooit saai en blijft de kijker boeien. Ik hou van fantasy-films en LOTR is het ijstopje in dit genre.

De Two Towers is mijn favoriete deel alleen al om de slag van Helmsdeep, naar mijn mening de beste veldslag in de filmhistorie. Pracht muziek, de elfen-taal die als muziek in mijn oren klinkt.

Ik kan niet minder dan 5 sterren voor deze film geven.

avatar van mikeh

mikeh

vond deze film helaas wat minder dit is ook het enige deel dat ik maar 2 of 3 keer heb gezien.

De andere 2 delen ken ik zowat uit mijn hoofd

avatar van Joyy

Joyy

ik vind het maar een agressieve film, zoveel geweld, kon dat nou niet minder?

uiteraard een prachtige deel 2

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Joyy schreef:

ik vind het maar een agressieve film, zoveel geweld, kon dat nou niet minder?

uiteraard een prachtige deel 2

er zijn ergere films met veel meer geweld

een vb. is al 300, daar komt pas veel geweld bij kijken

er zijn nog veel films hoor dus eigenlijk valt deze film nog goed mee, er had van mij een beetje meer bloed bij gemogen

maar deze LOTR trilogie blijft gewoon goed, ik vind persoonlijk dat deze de beste films ooit gemaakt zijn

avatar van mikeh

mikeh schreef:

dat is het enige nadeel zon beetje van de films,

er is geen bloed

Meen je dit?

Wat een mooie poster trouwens .

avatar van Joyy

Joyy

ik grapte maar wat weg over geweld, want zo geweldadig issie niet, ook al sterven er duizenden

avatar van Minotaures

Minotaures

Vind deze vele malen beter dan Fellowship of the Ring vanwege z'n mooie en grote brute gevecht. Zeer leuke gevecht, dat zeer spannend was, maar het zat ook een klein beetje aan de neppe kant. Ik vind de helden toch iets te onsterfelijk, zo zijn eenmaal gefilmd. Het houdt niet ervan weg dat ik deze film een 5* geef.

avatar van Phreaky-

Phreaky-

Ik vind het geweld echt meevallen. Gruwelijk is het nergens zoals een goede Horror dat wel heeft. Ik vond het alleen jammer dat de nadruk wordt gelegd op het enorme gevecht. The Lord of the Rings saga biedt echt meer dan dat. Ik vond de film ook niet beter dan het 1e deel dus een 4.5