• 9.380.133 stemmen

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

Avontuur / Fantasy | 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 179 minuten / 223 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, John Rhys-Davies en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,8 (1.936.018)

Releasedatum: 19 december 2002

Plot The Lord of the Rings: The Two Towers

"The fellowship is broken. The power of darkness grows..."

De hobbits Frodo en Sam trekken verder richting Mordor om hun taak, het vernietigen van de machtige Ene Ring waar de slechte Sauron naar op zoek is, te volbrengen. Hierbij krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen proberen Merry en Pippin te ontsnappen uit de handen van een Uruk-Hai leger en helpen Legolas, Aragorn en Gimli koning Theoden van Rohan in zijn strijd tegen de legers van Saruman.

moviegirl schreef:

naar mijn menig was deze film te lang, ik verloor halverwege mijn interesse 2*

Zonde, het mooiste stuk komt pas na de helft. Niet dat die eerste helft niet goed is hoor

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Ben je dan ook wel al aan 1 begonnen? Anders natuurlijk gewoon doorgaan

avatar van Joe-K

Joe-K

LOTR2, zeker geen slecht deel. Prachtige locaties, goed geacteerd en een goed verhaal. Maar toch iets minder dan de andere 2 delen. 4*

avatar van AGE-411

AGE-411

te lang, te fantasierijk (de boeken waren wel leuk) end e gevechten waren ook niet leuk (heef mij maar Braveheart)

serpico

Geweldig, een andere manier om de ring te vernietigen

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond ook een mooie deel.Met weer mooie muziek.En weer mooie omgeving.Vond deze beter als deel 1. Gebeurde wat meer in 4 sterren Het eind gevecht is Goed gemaakt .En goed gefilmd

avatar van Kevin13

Kevin13

gewoon een briljante film.

avatar van Dead01

Dead01

• 1978 stemmen

Ook herbeken deze en ja in begin is hij iets minder maar nadien betert hij echt wel.

Vind wel de extend versie veel beter als de gewone.

Stem blijft 4.5 stemmen

avatar van Mat_

Mat_

Velen vinden dit de minste film van de trilogie, maar persoonlijkvind ik dit de beste.

Ik heb deze film nu een keer of 4 gezien, en elke keer lach ik tranen met tuiten met de conversaties tussen Legolas en Gimli. Het gevecht in Helmsdiepte en daarna de opstand van de enten zijn het perfecte einde van een schitterende film.

Ik heb alle drie de films van LOTR 4.5* gegeven, maar deze vond ik toch het beste. Het enige minpuntje was het soms lang ronddwalen van Sam en Frodo

avatar van anne J

anne J

Ik vind dit deel ook helemaal niet minder dan de anderen... Het enige wat ik soms te lang vind is dingen die Theoden zegt. Ik vind de acteur gewoon niet de beste.

avatar van basketballerke

basketballerke

Vind vind hem juist erg goed passen in die rol en hij speelt hem ook goed wat mij betreft. Ik vind dit zelf ook niet de minste, blijft vind ik toch The Return of the King, het grootse gedeelte wat zich in die film afspeelt tussen Frodo en Sam is niet altijd even boeiend.

serpico

Ik heb het bij LOTR niet graag over 'de minste', eerder over 'de toch iets betere'. Alledrie de delen zijn geweldig, Return of the King is mijn favoriete deel. Maar ik heb ze allemaal 5* sterren gegeven, dus het is niet zo dat ik de rest 'minder' vind, maar ik vind deel drie 'beter'.

Theoden is overigens een prachtig personage. Die Bernard Hill kan juist geweldig spreken, vooral die speech als hij z'n wapenkleding krijgt aangereikt is prachtig.

Heb gisteren trouwens van 9 tot half 9 met wat vrienden alledrie de LOTR films in de verlengde versies achter elkaar gekeken, en de films kunnen mij juist mateloos interesseren. Nergens dat ik het saai of niet boeiend vind. Alleen maar pracht. En de relatie tussen Frodo en Sam is juist een van de sterkste punten van deel 3.

Maar zo kan ik de films wel blijven ophemelen.

avatar van anne J

anne J

serpico schreef:

Maar zo kan ik de films wel blijven ophemelen.

Geweldig, ja ik ook... Ik ben naar een LotR-marathon geweest in de bioscoop dit jaar (geníeten), en in de zomervakantie heb ik met een vriendin ook alle drie de delen extended achter elkaar gekeken.

Ik krijg er ook niet genoeg van...

avatar van Arturo

Arturo

Perfecte film dit, alledrie de delen zelfs. Heb ze met alle plezier gekeken, en het was tot de laatste moment spannend.

Een 5

avatar van P8rb

P8rb

gewoon een top film, deel 2 en 3 kan ik wel 100 keer zien en ze blijven goed!

5,0

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

sluit ik mij bij aan. Ik vind deel 1 ook gewoon top hoor. alle drie 4.5 sterren.

avatar van Spartaan

Spartaan

Ijzersterke vervolg. De momenten bij de aanval van de Uruk Hai op Helms Deep waren om te snijden, zo angstaanjagend vond ik het. Alleen jammer dat ze Gimli toestemming gaven om te praten, hij leek het lijken alsof het allemaal een spelletje was waardoor de spanning wegvloeide. Echt doodzonde.

Die lopende bomen vond ik grafisch gezien schitterend gemaakt, echt knap, mijn mond viel open van verbazing, ook bij Gollem, alleen was Gollem iemand die ook de film naar een hoger niveau tilde, door als gezelschap van Frodo en Sam me te gaan. Zonder Gollem zou dat reisje van Frodo en Sam maar saai zijn. Nu was Gollem er en hij zorgde voor de nodige hilarische momenten.

Aragorn komt wat meer naar voren als de verloren koning die zijn troon opeist. Ook Legolas laat wat meer van zich zien. In dit deel hebben ze aardig wat tijd weggelegd voor het groepje Aragorn, Legolas en Gimli.

4,5

avatar van veron35

veron35

De meeste kinderen uit mijn klas vinden dit de beste van de 3. Ik ben het (weer eens) niet met ze eens. Deel 3 is het best daarna 2 en daarna 1.

avatar van movie*freak

movie*freak

Deel 3 is zonder twijfel de beste.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik vond dit het beste deel van ze alle 3.

kvond het vooral vet toen Saruman zijn leger toespraak vanuit zijn toren en later toen de enten uit het bos kwamen en Isengard aanvielen.

avatar van shahad

shahad

Ik vond dit het slechtste!! de eerste was de beste en daarna de derde.

mikeh

ik vind deel 3 het best ivm. met het einde en daarna deel 1. deel 2 vind ik de minste van allemaal.

mikeh

heb alle 3 de delen nog nooit achter elkaar gezien, krijg niemand zo ver om meer dan 9 uur voor de tv te houden. Sta er van te kijken dat niemand uren lang naar deze films kan kijken.

avatar van pompoen

pompoen

Dit was ook een minder verhaal van Tolkin.

Een overgang om aan "the return of the king" te komen.

Want opeens maken we onaangekondigd kennis met Rohan en Gondor.

De hele film is gewijd aan de oorlog tussen isengard en Rohan.

Terwijl Frodo en Sam de hele film gevangen blijven in Gondor.

Deel één was sfeervoller vanwege het sprookjes-achtige die zich mengt met conflicten.

Het werdt nogwel afgesloten met muziek van Enja.

Deel twee was al wat minder sfeervol.

Hoe goed deze film ook is gemaakt, het verhaal van Tolkin is niet zo goed als The fellowship en The return.

pompoen schreef:

Dit was ook een minder verhaal van Tolkin.

Een overgang om aan "the return of the king" te komen.

Tolkien had alles eerst als 1 lang verhaal geschreven, en daarna is alles pas in stukjes geknipt. Ik weet dus niet hoe je erbij komt dat dit 'Een overgang om aan "the return of the king" te komen' is.

avatar van Jules [NL]

Jules [NL]

ik vind deze LOTR de beste van de trilogie, simpelweg door de slag bij helms deep, wat fenomenaal is gedaan.

avatar van love_ertjuh

love_ertjuh

dit vind ik persoonlijk de zwakste film van alle 3 delen ....

maar het blijft een goede film !

een fantastisch vervolg, goed acteerwerk en prachtige beelden + muziek...

een 4.0* waard !

mikeh

vind dit ook de zwakste van de 3.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

hier laten ze de slag bij Helmsdiepte ook goed kijken, ik vond Minas Tirith bij de 3de film wel machtig maar bij 3 onderbraken ze het gevecht regelmatig waardoor het vervelend werd.

alleen jammer dat de ringgeesten zo weinig in beeld kwamen om op Frodo te jagen

mikeh

al de ringgeesten waren bij de slag om Minas tirith en de heer van de ringgeesten had het veel ste druk met vechten tegen een meisje:-P