Resident Evil (2002)
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez en Eric Mabius
Releasedatum: 12 september 2002
Plot Resident Evil
"A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake."
Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime ondergrondse laboratorium van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.
Alice
Dr. Lisa Addison
Mr. Grey
Ms. Black
Gothepica
Vermakelijke film het is omdat ik van horror hou anders had ik hem denk ik niet zo veel aan gevonden 3*
metaledje
@ Gothepica je moet ook het spel spelen he, velen malen beter dan dit
Gothepica
@ Gothepica je moet ook het spel spelen he, velen malen beter dan dit
Ik had hem op playstation maar heb ik verkocht ik wil hem wel op pc maar kan nergens vinden..
metaledje
vond het echt zonde dat een licker het grootste beest is aan het einde van de film terwijl tyrant in het spel de grote boosdoender is, die dude is veeeeeel toffer
met z'n gevaarlijke klauw
d.a.f.
speel het spel, en je zult de film een stuk beter begrijpen en beoordelen. Heerlijke spellen, en film slaat de spijker ook verre van mis. Zie erg uit naar het vervolg! acteren was niet denderend, maar zeker niet slecht, en dat geldt eigenlijk voor alles...
Mojo Pin
Nou, ik vond Michelle Rodriguez wel ietwat irritant worden met die constante 'stoere' blikken van haar.
Het acteerwerk viel me verder 100 procent mee. En Milla was natuurlijk weer prachtig
Cool trouwens om te zien, die slotscène. Is het begin van RE3 : Nemesis, toch?
Captain Pervert
Zo is ze ook in de serie Lost, een mateloos irritant personage. Kijkt altijd alsof ze moet schijten.
lordsnoopy
hate it or love it, veel andere opties heb je niet bij deze film
zeker wel een vermakelijke en ontspannen Actie / Science-Fiction met behoorlijke schrikmomenten.
3,5 ster
Pvt. Sanders
Ik vond het wel een leuke film. Alleen een beetje debiel dat een vage blauwe limonade er voor kan zorgen dat mensen die dood zijn kunnen blijven leven. Voor de rest is deze film wel de moeite waard. Vooral dat andere gemuteerde wezen met z'n open hersenen is cool. Voor de rest vind ik die mensen een beetje lijken op de flood uit HALO. En ook vind ik het een beetje debiel dat ze geen contact hebben met de "red queen" voor dat ze naar binnen gingen. Ik bedoel het is toch een beetje onlogisch dat ze eerst naar binnen gaan voordat ze weten wat de situatie is. Ik denk met die camera's enzo. Moet wel contact wezen tussen het hoofdkwartier van umbrella corp en die vage bot. Er zitten echt een paar verkeerde details in die film die de film slechter maken.
2.0
ingmarz
wat een saaie klote film er zit geen spanning in en alleen liefhebbers van het spel vinden dit een leuke film omdat ze iets terug zien uit het spel wow get over it
Doom
Get over it? Waarover? Ik heb het hele spel nooit gedaan. Resident Evil is misschien niet spannend, maar het heeft wel zo z'n sterke scenes met aardig wat gore. Denk aan de lasers. Schitterend!
Verder is Resident Evil vrij vermakelijk hoor. Kijkt lekker weg.
Maarten__S
Ach over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Ik vond het een leuke film. Leuke effects, grappig verhaal.
somebody
normaal heb ik het niet zo op films die gebaseerd zijn op games maar ik vond dit wel een toffe film
vooral dat monster een beetje op het eind 3.0
Charles Manson
Ik vind Resident Evil een coole film.
Dat is ook meteen het juiste woord.
Als je puur op acteerprestaties gaat zitten of op het verhaal, tsja, dan zal hij je tegenvallen.
Het is geen verantwoord meesterwerk van Werner Herzog ofzo, dat weet je van te voren.
Maar pak een zak chips en een fles cola (of wat je ook wil
), nestel je op de bank, zet je geluid lekker hard voor alle schietpartijen/explosies etc, en ga gewoon lekker domweg genieten.
Ik vond het sowieso wel weer eens leuk dat er een zombiefilm uit kwam.
Voor zover ik weet, was deze film het begin van de hele "nieuwe zombie golf".
Dawn of the Dead 2004, Shaun of the Dead, 28 Days Later, Undead en weet ik wat al niet meer, kwamen NA deze film.
Zombies zagen er ook tof uit. De introductie van de eerste zombie, die met die slepende bijl, was gewoon erg stoer.
Ik vond de muziek ook erg tof.
Het maintheme vind ik zelfs wel juweeltje, heel raak, sfeervol en origineel.
PS: de achtervolging door die gang over de buizen kan rechtstreeks naar de verzameling klassieke zombie scene's.
dus...
een GOEDE film is wellicht wat anders, maar hij was verdomde COOL!!

*kelly*
Aardig knappe film waarbij je op bepaalde ogenblikken op het puntje van je stoel zit.
Mooi geacteerd en knap bedacht.
------------>4*
Strudllkanudll
Fan van het eerste uur van het spel, en nu ook van de film reeks. Lekkere actie, en als je van het spel houdt zeker een aanrader.
J.Bell
Ik ben wel weg van de Game-reeks.. Misschien moet ik deze film toch maar eens gaan kijken.
Glacius
Aardige film, maar daar is grotendeels ook alles mee gezegd..
(Deel 2 is wel erg slecht..)
Het is jammer dat de films nooit trouw zijn gebleven aan de games kwa verhaal, en dat het niet dezelfde serieuze sfeer van de games deelt.. Geen echte horror dus.. Deel 1 is acceptabel, deel 2 is extreme bagger..
djelle
Ik heb het altijd een beetje moeilijk met dit soort uitspraken. Moeten filmmakers dan altijd alles klakkeloos kopieren uit het boek/game/strip... waarop de film gebaseerd is? Ik hou er juist van dat een verfilming een eigen identiteit krijgt. Dat er creatief omgesprongen wordt met een medium als voorbeeld/beginsel, niet als blauwdruk. Een zo getrouw mogelijke (goed uitgewerkte)vertaling mag, daar niet van. Maar van mij MOET dat niet.
Resident Evil is voor mijn part een kundig verfilmde horrorthriller, met een griezelig verhaal en een boeiend plotverloop, voorzien van een vleugje actie en enkele knappe goremomenten. Het is beklemmend, bloederig, sfeervol en heeft een mooie eigen look. Dat het afwijkt van de games is zeker, maar dat neemt daarom niet weg dat het een goeie film op zich is...
BoordAppel
Zeker niet, maar ze moeten wel trouw blijven aan het spel op de belangrijkste punten anders kunnen ze net zo goed een andere titel verzinnen. Dan is het niets meer dan een goedkoop middel om meer mensen naar de bioscoop te lokken. Ik ken de Resident Evil spellen niet zo goed dus ik kan er in dit geval niet echt over oordelen maar bij de verfilmingen van Mortal Kombat en Doom hebben ze bijvoorbeeld de belangrijkste punten van de games niet overgenomen, en dat is doodzonde.
Ik hoop nog steeds op verfilmingen van games die zich duidelijk in hetzelfde universum afspelen maar wel een eigen verhaal vertellen. Games met een goed uitgewerkte wereld zijn daar ideaal voor, zoals Half-Life of de Elder Scrolls serie. Eigenlijk het omgekeerde wat ze met Star Wars hebben gedaan. Ik verwacht alleen niet dat ze er ooit komen.
Mr_White
- 2067 berichten
Op zich nog een best redelijke horror-film, maar de link met de games ontbreekt echt. Die link hebben ze wel geprobeerd te leggen in deeltje 2, maar dat was helemaal een baggere film.
djelle
Trouwens: Doom is toch vrij getrouw verfilmd? De decors zijn bv erg gelijkend aan de levels uit Doom III. Zelfs de belichting zorgt ervoor dat je precies dezelfde indruk krijgt als in het spel. Ook bepaalde wapens, materiaal en "verhaal"- aspecten (bv: de muterende mensen) stroken met het spel. Ik snap je klacht niet mbt die film.
BoordAppel
Klopt. Maar waar de gameverfilmingen de mist in gaan is dat ze juist helemaal niets met die gamelicentie doen en er gewoon een standaard filmpje van maken en vergeten het bijzondere van een spel over te zetten op film. Wat me dan weer bij Doom brengt en wat ik ook daar verder zal bespreken in verband met spoilers.
Glacius
Mortal Kombat (deel 1) vond ik dan wel weer een geslaagde gameverfilming.. Ja de film is een beetje cheesy en het verhaal is niet echt bijzonder, maar de sfeer van de game zit er wel degelijk in.. Nou wil ik niet zeggen dat dat wel een topfilm is, maar ze zijn naar mijn mening in dat geval wel aardig trouw aan de game gebleven..
Verder wat Boordappel zegt..
En hoi Mr_White

2007

Resident Evil: Apocalypse
2004

Sciencefictionreeks 'Resident Evil' met Milla Jovovich nog maar kort op Netflix

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Netflix deelt nieuwe trailer van horrorserie 'Resident Evil: Infinite Darkness'

Aliens