Resident Evil (2002)
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez en Eric Mabius
Releasedatum: 12 september 2002
Plot Resident Evil
"A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake."
Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime ondergrondse laboratorium van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.
Alice
Dr. Lisa Addison
Mr. Grey
Ms. Black
M. Rodriguez Fan
Jordy dat heet een sterke feminente rol neerzetten. En het is wel degelijk acteren en ook nog wel op top niveau. Ik denk dat jij gewoon te maken hebt met jaloezie kwesties zoals elk ander waarom jullie commentaar hebben op haar snap ik echt niet. Zegt meer over jullie dan over haar.
Jordy
Waarom jaloezie? Van andere actrices zeg ik wel dat ze knap zijn/goed kunnen acteren/whatever.
M. Rodriguez Fan
Dat oevr haar uiterlijk hoef je natuurlijk niet te vinden smaken verschillen, maar als je haar acteren echt slecht noemt vind ik onterecht, kijk maar eens girlfight dat is echt Top hoor. Als je haar acteren slecht noemt vind ik het jaloezie....
Jordy
en ik vroeg me dus af wat jaloezie er mee te maken heeft, ik vind het gewoon een erg beroerde actrice, ook in girlfight
M. Rodriguez Fan
Jordy dat mag je zeker vinden. Nu formuleer je het gewoon op een normale volwassen manier hoe ik het kan respecteren maar hoe je je manier hiervoor weergaf was niet correct. Wan tze acteert wel degelijk en geen zinne ndie ze opzegt. Dat jij het haar niet overtuigend vind doen dat is mij duidelijk. Dat vinden er meer. Dat is het grootste deel met je eens maar dat maakt het voor mij des te leuker Fan van haar te zijn.
ss
Een aardige tussendoortje met een geile rondhuppelende Milla jovovich, heeft weinig met de computerspel te maken je hoeft geen genie te zijn om zo een film te maken, waarschijnlijk gedraaid tijdens overtollige gebruik van witte poedersuiker
Sjan
Aardige actiefilm met een redelijk tempo en een paar leuke gore-momenten. Verder is het acteren idd niet je van het en het verhaal erg dunnetjes. Computerspel ken ik verder niet, dus ik weet niet of de film het spel volgt. 3 sterren omdat ik bijna genezen ben
Hemdale
Erg vermakelijke film maar niet zo goed als de low-budget zombie films zoals Night Of The Living Dead en Return Of The Living Dead...
Chainsaw
Het is inderdaad duidelijk geen Romero. Het zag er mij allemaal te gelikt uit, veel te glad en te gemaakt. Ken het computerspel verder niet, maar had toch iets meer verwacht dan dit. Desonanks zaten er een paar aardige momenten in. Aantal leuke momenten en de zombies zorgden af en toe ook wel voor wat vermaak.
3 kleine sterretjes.
M. Rodriguez Fan
Hij is momenteel nog in productie, maar hij komt in 2004 in de bios, nog ff wachten dus alleen ben hier minder benieuwd naar dan i kwas naar het 1e deel. Geen Michelle Rodriguez
Padd0
Net weer een stukje gezien en één ding moet me van het hart, WAT EEN SLECHTE SPECIAL EFFECTS!!!
bioscoopzaal
Amen to that!
De dag dat de CGI een zombiefilm overheerst is "darker than the darkest day of horror the world has ever known."
Breng Savini terug!
bioscoopzaal
Hee, ik had nog niet gestemd ...
Ranzig stukje film dit, hoor. Kompleet verpest door de hersenverlammend harde score van Manson, daar kunnen zelfs een paar goede visuele vondsten niets aan veranderen ... en zoals gezegd: CGI zombies zouden verboden moeten worden.
1.5 sterren.
Heracles
Nou, ik heb wel eens slechtere special effect gezien, een STUK slechter! En dan bedoel ik niet alleen de 60 jaren films of B films!
Wat me wel tegenviel is de manier waarop het verhaal uit het spel is uitgewerkt: simpele slash'em up. En dit terwijl het verhaal veel meer potentie heeft, maar goed dan had er wel iets meer afgeweken moeten worden van het originele verhaal. Moeilijk te maken film dus, en best nog leuk om de zien (
vooral wanneer de laserbehandeling volgt... ook al is dit een beetje gejat uit "the Cube"
Daarom: 3*
jedymaster
dit was het tog net niet ik meen me te herinneren dat eerst george a romero de zombie koning aan deze film werkte maar die werd er om een of andere duistere reden uit gewerkt had hij het karwei afgemaakt was dit een parel geweest
T®inity
Michelle Rodriguez maakt deze film vermakend. Jammer dat ze gebruik maakten van CGI.
JoeHallenbeck
ik weet t het meiske maakt de film nog het aanzien waard
Als je Milla Jovovich bedoelde zou ik je gelijk geven, maar die hondekop van Rodriguez doet me echt helemaal niets. Ze hadden d'r beter als zombie kunnen casten.
as
Ze heeft inderdaad zo'n ontzettend ongeintresseerd kut hoofd, alsof ze zelf al door had, met haar bulldog hoofd, dat ze in een ontzettende klote film meespeelde.
JayLunar
OMG wat een wanproduct. Na 5 minuten weet je dat eigenlijk al, en dan kom je tot het vreselijke besef dat het een hele lang zit gaat worden. Het aantal cliché's is minstens even groot als het aantal computerbliepjes; zelden heb ik zoveel jatwerk gezien. Tenenkrommend, op elk vlak. 1,5*
Saving Pvt. Pyle
Ze is geen Sigourney Weaver, that's for sure. En deze film is ook geen Aliens. Wat een waardeloze film. Op alle fronten. CGI werkt gewoon niet bij al te gedetailleerde vormen of wezens. Je ziet het meteen met als triest dieptepunt dat laatste wezen op de trein. Dat is gelijk het enige memorabele wat me van deze film is bijgebleven.
En dan te bedenken, dat ze deze regisseur los laten op Alien Vs. Predator.....Om te janken.
Ook triest dat sommige mensen de film het aanzien waard vonden, omdat er een mooie vrouw in meespeelt. Geef mij dan maar een pornofilm. 99 van 100 keer zal het nog een beter verhaal bevatten ook dan RE.
SSeagal
Ik vond de film enigzins tegenvallen, niet slecht, maar toch teleurstellend, zeker gezien het feit dat ik fan ben van de games. Ik had wat meer schieten verwacht, ik bedoel, je ziet die commando's aankomen in het begin met max wapens, en vervolgens worden ze al vrij snel bijna allemaal afgemaakt, en alsof dat niet genoeg is komen de overlevenden verbazingwekkend genoeg heel snel zonder ammo te zitten. Ook hadden de zombies wat eerder hun aantreden mogen doen, jammer. Maar desondanks toch in mijn bezit, nog net de moeite waard, al is het alleen maar omdat ik Res fan ben. ***
meerhoff
Ik vond de film eigenlijk wel goed, geheel tegen mijn verwachtingen in. De sfeer van de games komt er goed in naar voren en dat feit alleen al verdient respect. Leuke film!
pjotr
.... en alsof dat niet genoeg is komen de overlevenden verbazingwekkend genoeg heel snel zonder ammo te zitten.
Zoals je zou moeten weten is dat een basis-ingrediënt in het spel : altijd te weinig kogels...:)
Purmerend
Bij deze film ben ik echt in slaap gevallen. Wat een drama zeg.
SSeagal

2007

Resident Evil: Apocalypse
2004

Sciencefictionreeks 'Resident Evil' met Milla Jovovich nog maar kort op Netflix

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Netflix deelt nieuwe trailer van horrorserie 'Resident Evil: Infinite Darkness'

Aliens