- Home
Releasedatum: 12 september 2002
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil
"A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake."
Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime ondergrondse laboratorium van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.
Alice
Dr. Lisa Addison
Mr. Grey
Ms. Black
Chainsaw
Het is inderdaad duidelijk geen Romero. Het zag er mij allemaal te gelikt uit, veel te glad en te gemaakt. Ken het computerspel verder niet, maar had toch iets meer verwacht dan dit. Desonanks zaten er een paar aardige momenten in. Aantal leuke momenten en de zombies zorgden af en toe ook wel voor wat vermaak.
3 kleine sterretjes.
bioscoopzaal
Hee, ik had nog niet gestemd ...
Ranzig stukje film dit, hoor. Kompleet verpest door de hersenverlammend harde score van Manson, daar kunnen zelfs een paar goede visuele vondsten niets aan veranderen ... en zoals gezegd: CGI zombies zouden verboden moeten worden.
1.5 sterren.
BoordAppel
Ik vond het allemaal nog wel meevallen. Ok, het verhaal is bizar slecht uitgewerkt en de muziek (hoewel best aardig) past er niet echt bij en staat continu veel te hard en het acteerwerk is nagenoeg verwaarloosbaar en de CGI af en toe te lelijk voor woorden maar ergens is het toch best goed te bekijken. Dat heb ik eigenlijk altijd bij W.S. Anderson. Volgens mij heeft hij wel talent maar het komt er niet echt uit.
Bij Id software hebben ze trouwens ook naar deze film gekeken. Het begin is vrijwel hetzelfde als Doom III, al komt het daar wat beter uit de verf.
Rianneke_Dan
Wel een vermakkelijke film.
Verhaal was redelijk, en het acteren was wel goed.
Op sommige stukjes best wel ranzig, maar het was goed te doen.
Effecten vond ik ook goed die honden vond ik er erg goed uitzien, maar dat 'monster' achtig ding vond ik dan weer niks.
Ja, ik vond het wel wat hebben.
zeker wel een vermakelijke en ontspannen Actie / Science-Fiction met behoorlijke schrikmomenten.
3,5 ster
otherfool
Een heuse guilty pleasure, ik kan de visie van mijn bovenbuurman in dezen slechts beamen. Fijn filmpje!
3,5*.
killerfreak
best wel leuke en coole film met een mysterieus verhaaltje en 'open' einde. Acteerprestaties vallen al bij al nog mee; de graphics zijn nu en dan geslaagd, andere keren weer verre van. Maar het spannend sfeertje en de actie gedurende de hele film zorgen toch voor een 3.5*
Matchostomos
Romero bedankte vriendelijk voor deze gelukkig niet al te trouwe game-adaptatie, al blijft zijn invloed opvallend merkbaar. Anderson heeft duidelijk genoten van diens 'Trilogy of the Dead' en gebruikt vervolgens dezelfde setting als 'Day of the Dead', uiteraard vormgegeven naar eigen believen (invloeden van 'The Matrix' en dergelijke zijn niet veraf). Hij meet 'Resident Evil' een semi-futuristische metaalglans aan, stevig ondersteund door een mengeling van loeiharde rock en kinetische cybertechno, om zijn intenties geheel duidelijk te maken. Dit is nonsensicaal actievertier met uw ultieme cyberbabe Jovovich, al is Anderson opvallend suggestief in het gebruik van enige gore.
In tegenstelling tot de eerste prent in de reeks, zullen de sequels zich echter naar de oppervlakte verplaatsen, waardoor we ons hopelijk aan een stevige dosis apocalyptische bombast mogen verwachten.
Goeie en spannende film. De actie is prima en het acteerwerk van mevrouw Milla Jovovich is uitstekend. De zombie honden in deze film vond ik uniek. Al met al een zeer geslaagde film. Voor degene die houden van actie/geweld/horror/science-fiction is dit zeker een aanrader.
sinterklaas
Zeer vermakelijke film. Heb de games nooit gespeelt maar de film was in ieder geval wel zeer te pruimen. Gewoon zo'n typische film. Mila Jovovich en Michelle Rodriguez doen het samen als moordadige bitches erg goed en daarnaast sleuren ze de mannelijke helden maar mee. Verhaal is natuurlijk cliche maar dat weet je al van tevoren.
Zoals gezegt heb ik de spellen nooit gespeelt, maar de film was erg goed. Het valt in categorie van Blade, Underworld, From Dusk Till Dawn enz enz. De hele film speelt zich af in het ondergrondse labaratorium, genaamt: de Hive. Het sfeertje daar is donker en ziek. Vele soundtracks zorgen ook voor een prachtige, spannende en sfeervolle achtergrond. De actiescenes komen ook erg goed uit de verf. Zombies zien er ook goed uit. Ze lijken grotendeels op mensen, maar dan met hier en daar een misselijkmakende wond. Die scene met die gevilde hond-zombies vond ik echt een uitschieter!
Of die hele grote gevilde eindmonster met die lange tong. Nee, Resident Evil is niet zomaar iets. Het bloed en brokken vlees willen nog wel eens om je oren vliegen. Er word hierin ook bijna niks anders gedaan dan heerlijk ziek gemoord.
Prima film met de lekkere Jovovich en Rodriguez, die samen, zoals gezegt, beter spelen dan al die mannen op sleeptouw.
Heb zeer genoten. Op naar deel 2 en 3 en een aankomende deel 4.
kArIzMa_Movie
Resident Evil is verre van origneel; bijna alles heb je al wel in andere films gezien maar als we daarop een film afmaken...dan kan je bijna elke actiefilm, horror en komedie ook wel de grond in boren. Het gaat om de uitwerking en die vond ik meer dan geslaagd.
Het verhaal kent genoeg spanning. Zeker het 1e uur vond ik best spannend, als alles nog onbekend en nieuw is. Daarna gingen ze meer over a la Alien achtige actie met het onbekende waar je op jaagt. En andersom. Het acteerwerk is voor mij van voldoende niveau. Niks bovenmatigs maar zeker ook niet slecht. Het geluid en de soundtrack bevielen me ook wel. Dit ondergrondse complex was een prima keus. Dankzij de vele cybertech zaken met computers en stemmen e.d. had de film een prettige SF sfeer. 3,5*
De omgeving waar alles zich afspeelt laat duidelijk zien dat de film gebaseerd is op een computerspel. De locaties lijken net alsof het is gekopieerd uit het computerspel. Al vind ik de film niet echt eng (ookal heb ik de film om middernacht gekeken met een kleine Dolby surround), kan ik wel zeggen dat de film spannend is (gemaakt). Anyways, de film is zeker wel goed en vermakelijk.
Donkerwoud
Het heeft geen reet met de games te maken, en dat is toch een beetje jammer. Maar ze weten wel goed een no-brainer pulp met de vele cliches neer te zetten, met Milla Jovovich als buitengewoon smakelijke titelheldin.
DVD-T
Bij herziening is het er niet veel beter op geworden, maar ook niet slechter.
Best een leuke film om zo af en toe een keertje op te zetten. Het verhaal is niet goed goed uitgewerkt, maar er zit een lekker sfeertje in de film die dat toch wel weer wat compenseerd. Het hele zombie slashen hebben we nu wel vaker gezien, maar nog nooit in dit concept. Hier is namelijk al veel bekend hoe ze zo zijn geworden. Ook dat is wel een keer leuk, iig wat anders dan dat mysterieuze gedoe rondom een zombie infectie. Het eerste uur is ontzettend fijn, de sfeer zit er lekker in en ook was ik zeer tevreden over het camerawerk. Heerlijke vloeiende bewegingen die je meenemen in de film. Wat de film dan een beetje de das omdoet zijn de erg lelijk gemaakte zombies en die vreselijk irritante rockmuziek onder de actie scènes. Dan vond ik Beltrami's deel van de score toch mooier klinken, en daar kwam ook wat meer sfeer door. Ook vind ik het geluid zo af en toe ook heel dof klinken.
Acteerwerk is verder niet erg interessant. Sommige acteurs spreken hun teksten een beetje houterig op, zonder echt overtuigend over te komen. De cgi was niet om aan te zien met als toppunt dat lelijke beest wat meegaat op de trein , zag er niet uit!
Zoals gezegd wel een ontzettend vermakelijke film, met af en toe een heerlijk sfeertje en toch wel een erg sterk einde, en zet de deur open naar het iets leukere tweede deel. Al is dit deel ook helemaal zo slecht nog niet.
Lau1986
Deze film maar eens bekeken en ik vond het toch best een aardige film. Niks moeilijks, gewoon heerlijk voor een avondje onderuit. Het acteer werk is ok. Alleen het computer werk (dat monster) had wel beter gekund naar mijn idee.
Ik vond de opbouw van het verhaal best spannend, in het begin wist je eigenlijk niks. De muziek staat inderdaad wel hard, maar ik stoor mij er niet aan, ik vond het industrial tintje er wel bij passen.
De gore vond ik wat tegenvallen, dat had wel wat meer gekund.
schram101
Lekker strak sf filmpje met de nodige gore. De spanning wordt goed opgebouwd, met name door het acteerwerk van Milla. De specials effects zien er redelijk uit en het verhaal is ook aardig interessant, mischien wat standaard, maar aangezien ik nooit eerder films in dit genre had gezien kon het mij wel bekoren.
De actie is goed in beeld gebracht en wordt ondersteund door lekkere muziek.
Bij herziening de film toch iets verhoogd. Kwalitatief is dit niet echt zo speciaal, maar voor het genre heeft dit wel alles. Actie, spanning en eindelijk nog eens een vrouwelijke actieheld. Ze zijn al zo schaars en dan nog blijkt het niet altijd te lukken op het witte doek. Hier dus wel. Milla Jovovich is leuk om naar te zien en ze weet van wanten in deze film. Ze gaat niet enkel vanwege haar uiterlijk met alle aandacht lopen. Ze is echt geknipt voor deze rol. Bij sommige scènes stel je je wel vragen over logica, maar verder is dit een spannende zombiethriller. Een aanrader.
BjornH
Survival of the fittest zombie-style. Zulke films heb ik al zo vaak gezien. De ene keer met buitenaardse wezen bij pitch black. De andere keer met een buitenaards wezen bij Predator. En nu met zombies bij Resident Evil. Niet zo veel bijzonders dus :S...daar vond ik die voorbeelden van mij toch beduidend beter in het horror survival genre :S.
Als je Resident Evil op zn best wil zien, dan kun je dus beter de games spelen. Die zijn duidelijk beter
eddyeddy
leuke vermakelijke film. gek genoeg had ik eerst de vervolg delen gezien, deze was blijven steken.
thunderball
Deze gisteren eindelijk eens -met de nodige moeite-helemaal uitgezeten.
Erg matige actie/horror/thriller, waar je als neutrale kijker, zeker de eerste twintig minuten geen hout van begrijpt. Wat gebeur er en vooral: Why?
Degenen die het gelijknamige spel al kennen zullen wellicht veel herkenbaars zien en het ook een stuk meer kunnen waarderen.
Jovovich is ontzettend lekker, maar van acteren heeft ze nu eenmaal geen kaas gegeten.
De andere acteurs waren van gelijk niveau.
Een vier, ofwel twee sterren.
Behoorlijk tegenvallend. Sfeer is hetgeen wat er het meest ontbreekt in deze film. Veel voor de hand liggende dingen, lelijke special effects en een verhaal van likmevestje.
Zou eigenlijk best benieuwd zijn hoe Boll -de B-Koning van de gameverfilmingen- dit gedaan zou hebben.
neo
Paul W.S. Anderson heeft voornamelijk slechte films geregisseerd. Het niveau van het erg goede Event Horizon heeft hij echter met geen enkele andere film meer bereikt. Ook Resident Evil verandert daar niks aan.
Het wil filmmakers maar niet lukken om game verfilmingen te produceren die werkelijk in de buurt komen van die game. Waar is zo het zenuwslopende gevoel van die game? Afgezien van een enkel aardig schrikeffect in het begin is er weinig engs te beleven. Nu mag ook wel gezegd worden dat het praktisch onmogelijk is om verfilming te maken van een game die trouw is aan het zenuwslopende en naargeestige gevoel wat je als speler had. Al helemaal als je bedenkt dat zo'n beetje elke beweging, elke hoek die je omging, elk vorm van geluid een je angst inboezemde.
Toch is Resident Evil een aardige film. Het gegeven van zombies moeten overleven blijft toch leuk, al is het geen Romero.
Lennert
Afgrijselijke CGI, lachwekkende dialogen en een gemis aan goede gorre maken deze film voor het grootste gedeelte toch wel een bijzonder tam horrorfilmpje, helemaal als je bedenkt dat de spellen behoorlijk choquerend konden zijn. Het is niet allemaal slecht, want de honden en de zombies zien er goed uit, maar het had wat mij betreft allemaal wel wat bloederiger gemogen; helemaal als de film zo wordt opgezet dat je verder niks geeft om de personages door hun vervelende gedrag of acteerwerk.
Jovovich is nog niet zo vertrouwd met haar personage als in de latere delen en acteert daardoor soms wat onwennig met ongepaste kreten of vreemde blikken. Het is allemaal niet heel erg, maar het Alice personage wordt in de latere films als koelbloedige heldin gewoon een stuk beter neergezet. De rest van de cast, helemaal in het geval van de immer vervelende Rodriguez, doet het weinig overtuigend. Goed, James Purefoy is een acteur die eigenlijk te goed voor dit soort films is, maar zelfs hij kan moeilijk uit de voeten met het lege personage.
Is er nog iets positiefs aan de film? Natuurlijk. De vaart zit er al met al goed in, de actiescenes die aanwezig zijn, zijn goed gefilmd en de creature design is behoorlijk gedaan (al moet ik toegeven dat ik de Licker slechts in modelvorm er behoorlijk uit vond zien, de computer effecten verziekten hem helemaal). De scene met de laser is overigens wel een aparte vermelding waard.
Al met al geen denderende film, maar net iets beter dan het vervolg. Extinction blijft tot nu toe het beste deel van de reeks.
DES-Niels
Geweldige film.
Geweldige verhaallijn, helaas gaan sommige beelden te snel overelkaar, dat ik sommige dingen niet (goed) heb gezien.
Muziek is goed. Zeker van Manson.
Totaal: 4*
Hmmm.
Op de scène met de lasers na, valt er hier erg weinig te halen. En die bewuste scène is ook al geen topper.
Evenmin kun je dat zeggen van het acteerwerk, al is Jovovich een plaatje om te zien.
Waar de games je de stuipen op het lijf jagen (met name deel 4) is dit toch van een andere orde. De schitterende spelserie had een betere film verdiend.
Doorsnee.
Respekked
Na het uiterst vermakelijke Mortal Kombat en het bijzonder slechte AVP, me maar eens aan deze gewaagd omdat ik laatst wat interessante flarden op tv voorbij zag komen. Eigenlijk is het gewoon een sterke actie-film die qua gore wat leentje-buurt bij o.a. Cube, maar opzich zelf een heel aardige sfeer neerzet. Helaas zien veel SFX er bijzonder slecht uit met als ultiem dieptepunt in de geschiedenis van monsters in films dat stuk snot met tong. Kost de film punten. Erg benieuwd naar het vervolg van de reeks. Vind Jovovic ook zeker de moeite waard voor wat extra delen!
ok, ik bedenk me net dat Megalodon uit Shark Attack 3 nog treuriger is, maar hij staat zeker in mijn top 5.
Jawaddedadde
Matig.
Hier en daar een coole scène (de lasers, de honden) maar voor de rest erg standaard allemaal. Jovovich is leuk om naar te kijken, idem voor Rodriguez waar ik een zwak voor heb. Zwakke special effects trouwens, kan je anno 2002 niet mee wegkomen.
Verder gewoon erg flauw. Geen speciale gore scènes, nergens echt spanning, geen sfeer. Vrij warrig script ook. Als het verhaal ergens dreigde stil te vallen komen er plotseling tientallen zombies/geïnfecteerden tevoorschijn...totally out of the blue. Kreeg het gevoel dat die dwangmatig opgevoerd werden om toch maar iets te laten gebeuren.
Om positief te eindigen: My Plague van Slipknot
dutchtuga
Gister herzien en blijf dit een vreselijk matige film vinden. Zit je met zo'n uitgangspunt en setting en dan maak je er zo'n spanning- en sfeerloze film van. Onbegrijpelijk. De soundtrack van o.a. Marylin Manson werkt met zijn bombasme uiteraard ook voor geen meter mee.
Erg kleine 2* blijven staan.
mister blonde
Herzien, na acht jaar. Hoewel er van alles aan de film mankeert (wat wil je anders met deze regisseur), is de film bij momenten erg vermakelijk en soms zelfs echt goed. Vond het eind bijvoorbeeld geweldig. Leuk zombievermaak. Ben eigenlijk wel heel benieuwd naar de vervolgen. Halfje omhoog. Leunt zelfs tegen 3,5 aan.
Minotaures
Voor mij ook na enkele jaren nog een keer gezien.
Zoals ik vroeger zei, is het erg lastig om een populaire spel te verfilmen en die mening blijf ik ook houden. Wat sommige spelverfilmingen goed doen is een bepaalde sfeer creëren door je dat bepaalde film wat 'anders' laat beleven dan achter je controller en dat is bij deze goed gelukt.
De donkere, grimmige sfeer is hier sterk aanwezig. Een goed locatie uitgezocht om hun eerste van de vele opvolgers te laten beginnen. Lekker ondergronds, donker en waar je geen geld op versterkingen kunt inzetten.
Verhaal is wel goed (ik ben geen RE-gamer, dus weetniet hoe het allemaal begon), maar vond het verhaal een verdomd aardig begin. Zoals altijd draait het om geld en hebzucht. De soundtrack hoort er helemaal bij, ruige metalachtige muziek is een goedgekozen genre om Resident Evil en de ondoden te ondersteunen. Zelf geniet ik er meer van als er fan-gemaakte zombiefilms op YT te vinden zijn, ondersteund door zulke muziek.
De gevechten tussen de commando-leden en de ondood komen erg spannend en te volgen op beeld. Het verveelt voor geen enne moment. Het blijft toch jammer dat 4 van de 7 commando's een nare dood, voor de ondoden op beeld waren, kregen. En vond de effecten van de 'Licker' niet al te geweldig. Soms kwam die aardig op beeld, maar meestal niet.
Niet al te voorspelbaar, al kan je zo ongeveer raden wie er overleeft en wie niet. Maar het is een goed volgbare en vermakelijke game-verfilming.
Een toffe hoe-overleef-je-de-ondoden film.
RSmovie91
De eerste van een leuke zombiefilm reeks.
Maar persoonlijk vond ik dit eigenlijk de minste. Die kan komen doordat dit meer een horror dan een actiefilm is, en ik heb het niet zo met horror.
Het verhaal is wel goed en vooral erg mooi neergezet. De rollen van Alice, Todd en Matt vond ik de leukste. Dit doordat je van hun door de film heen steeds meer informatie kreeg en hierdoor krijg je als kijker wat meer een band dan met de elitegroep.
En van deze 3 rollen vond ik Alice ook de leukste. Vooral omdat zei een hele transformatie doormaakt tijdens het verhaal. Ze begint als een mooie rustige vrouw, maar als het verhaal vordert herrinnert ze zich dingen die ze vroeger heeft geleerd, waardoor ze steeds stoerder wordt, maar wel iets minder vrouwelijk. Deze transformatie blijft ook na dit deel nog doorgaan, alleen heeft het dan andere redenen.
Visueel ziet het er over het algemeen best aardig uit, maar de ondoden en die vage dingen zien er niet echt geweldig uit. Vooral die laatste zijn erg nep. Dat vind ik dan wel jammer, aangezien de rest helemaal niet zo heel slecht is.
Een leuk begin van een leuke reeks.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Extinction
2007

Resident Evil: Apocalypse
2004

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Netflix deelt nieuwe trailer van horrorserie 'Resident Evil: Infinite Darkness'

Aliens