Resident Evil (2002)
Releasedatum: 12 september 2002
Bekijk via Netflix
Bekijk via Viaplay
Plot Resident Evil
"A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake."
Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime ondergrondse laboratorium van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.
Alice
Dr. Lisa Addison
Mr. Grey
Ms. Black
vliegtuig13
Heb 'm al snel gedownload. Het was toch een aardige film !zeker beter dan Tomb Raider. Het verhaal is zelfs best goed en de actie is ook spannend. Het is allemaal goed in beeld gebracht. Meestal als ze een film van een spel maken is de film meestal minder realistisch dan het spel maar dat was hier zeker niet het geval. Ik ben er wel tevreden over !
Armin
Tig jaar geleden waren zombie films erg in. Misschien zorgt deze film voor een revival.
"Night Of The Living Dead", maar dan in een modern jasje. Voor de liefhebber, zoals ik.
***1/2
Sjraar
Ik vond het op zich wel een leuk filmpje en het was toch nog wel spannend... Alleen 1 probleem, ik vind dat er maar een open einde aan zit of niet dan? Dus euh jordy?? Wanneer komt Resident Evil 2
ruub
inderdaad..de film mag dan dicht bij het spel blijven ..de plot wordt er niet beter op. De zombies zien er wat klinisch uit.
Greetz ruub (recensie www.horrorcypher.nl
Wolkenmeter
Ik heb nog geen enkele goede film gezien die op een computerspelletje gebaseerd is, al moet wel bekennen dat ik Resident Evil, Tomb Raider, Final Fantasy, ... nog nooit gespeeld heb. Ik hoop alleen maar dat in dit geval het spel beter is dan de film. Van de enkele keren dat ik heb moeten lachen, weet ik nog altijd niet of dat wel de bedoeling was
predator21
Dit is echt de beste spel-film vervorming.
Lekker spannend en eng !
Gave muziek in combinatie met spannende aktie !
Jordy
zoals elke Paul Anderson-film weer een gigantische b-film waar zo'n beetje alles slecht aan is, maar wederom wel enigzins te kijken

Release dates for
Resident Evil 2: Nemesis (2003)
USA 4 July 2003
teaser
WTF, ik weet niet wat voor 'n versie ik gezien heb, maar daar zaten me er toch een groot aantal cosmetische fouten in die film: Microfoons die om de drie shots in beeld waren. Zonnekappen (barn-doars) die dus nèt niet buiten beeld vallen. En op het laatst wanneer die camera op groote hoogte door de straat glijdt kun je de kabels zien waar hij aan hangt, voor het grootste gedeelte waren die digitaal weggepoetst, maar een deel dus niet. Ik heb 'em op DivX bekeken (DVD-rip), hoogstwaarschijnlijk (dat hoop ik dan maar) was dit een voorlaatste 'ruwe' versie, en moest het beeld boven en onder nog een beetje bijgesneden worden.
Goed, mening over de film. Eigenlijk niets bijzonders; een zombiefilm.
Jordy
die microfoons worden, bij een goede projectie, uit het beeld gehouden bij een bios-bezoek... daar kun je de film dus niet (negatief) op beoordelen.. meer screenertjes die je van internet download hebben last van het mic-in-beeld-probleem
don-the-jeweler
mwah ik vond dit gewoon een vermakelijk filmpje. een 7/10 oftwel 3,5 ster. het einde vond ik wel heel erg voorbereidend op een vervolg.
verhaal zelf is errug simpeltjes, een zombie film in nieuw jasje zoals hierboven al werd opgemerkt.
Etienne U
Vond de film zeer geslaagd en kijk daarom nu al uit naar deel 2!!
3,5 ster
Hobbes
Hij viel mij alleszins mee. Mooie atmosfeer, mooie belichting. erg goede soundtrack (deed me aan blade denken)
tuurlijk, hij is erg standaard. niks vernieuwend. maar ik heb me wel opperbest vermaakt.
Treht
ach vermakelijke film alleen soms sloeg ik achterover van stommiteiten die ik nu even niet zal noemen
Rascal
Op zich een vermakelijke film. Er zitten goede schrikmomenten in. Maar dat zombie gedoe was weer net te. Nah dat hoeft voor mij nie.
Macmanus
Erg leuke film, resident evil 1 spelletje nooit gespeelt.
Maar deel 2 wel de film daarvan lijkt me beter want dan zijn ze op straat, dat is wel stoer.
Maar over de film het acteer werk was redelijk, de special effect waren leuk vooral als dat virus ontsnapt en dat het door de ventilatie gaat en de kogel.
De zombies mochten van mij wat beter, jammer eigenlijk, want ik zag laatst 13 ghost en daar zijn die monsters echt heel mooi, dus het kan mooier, maar ze waren niet slecht hoor.
En het verhaal was wel leuk, je moet natuurlijk niet te diep denken, want waarom maakt iemand nou een virus omdat je het voor miljoenen kunt verkopen, maar waarom zou iemand een virus willen hebben waar zombies gemaakt mee worden, dat snap ik niet helemaal, lijkt me handiger als je er toch zoveel geld voor over hebt om een Atoombom te maken of te kopen.
Maar ja toch nog een 3,5 sterren omdat het zo een leuke griezelijke zweer heeft.
mazdalfa
Ik ben nooit een liefhebber geweest van horror/zombie-films. En met ook nog eens de doorgaans slechte kwaliteit van films n.a.v. computerspelletjes (Tomb Raider!) in het achterhoofd verwachtte ik het ergste toen in de sneak de titel "Resident Evil" in beeld kwam.
Achteraf moet ik zeggen dat de film me niet tegenviel. Goed: het is een beetje dertien-in-een-dozijn qua actie maar al met al toch zeker niet slecht gemaakt. De karakters blijven echter erg twee-dimensionaal en iets meer aandacht voor de onderlinge relaties had de film zeker naar een wat hoger plan getild.
De zombies waren gewoonweg lachwekkend. Ik verwachtte elk moment Michael Jackson in beeld: #'Cause this is thriller, thriller night / And no one's gonna save you from the beast about to strike#
Maar daar stond tegenover dat het niet vervelend is om Milla Jojovich anderhalf uur in een kort rokje rond te zien rennen
Maz
JoeHallenbeck
Matige filmversie van het gelijknamige computerspel. De CGI-zombies weten lang niet zo te boeien als George Romero's zombies van vlees en bloed. 2*
BS
had hem gedownd en heb hem per ongeluk gewist (aaaaarg) hoe kan ik zo stom zijn?????
nou ja,kazaa loopt weer.
Blindfold
Wat ik nu weer meemaakte bij de Sneak.
Ik ga lekker zitten en opeens begint de film spontaan met het gedeelte dat ze voor het eerst de zombies tegenkomen.
Na 5 minuten gaat het beeld weer weg en na weer 10 minuten wachten begint eindelijk de film echt.
Na het gedeelte dat die computersimulatie van de Hive wordt getoont, loopt de hele party opeens door het riool. Uiteindelijk blijkt dat dus weer de verkeerde rol erin is gezet, dus we waren opeens bij het einde van de film aangekomen.
Beeld weer op zwart. Goed moment om pauze te houden. Na een kwartier gaat het licht weer uit; begint de hele film weer van voren af aan.
Je gelooft het gewoon niet, maar op het moment dat het de vorige keer fout ging, kregen we weer de verkeerde scene te zien, maar nu stond het beeld nog op z'n kop ook.
Uiteindelijk toch nog de hele film gekeken, maar het kijkplezier was wel enigszins verminders (gelukkig maakte de bergen wiet nog een hoop goed
Maar nu over de film: best leuk gedaan; Er werd alleen wel heel weinig verteld over de personages. Ik had op z'n minst wel wat meer info over Jovovich willen zien. Op het randje nog net 3 sterren.
FisherKing
Gelukkig weet ik dat ie vanavond draait in de sneak. Stel je voor dat je deze film moet zien
BS
ik vond het best een goede film.Vooral het begin totaan het midden is zeer goed.Veel schrikmomenten,verwarrend,onzeker en spannend.
Naar het einde toe wordt het wat minder maar de afsluiting is heeel duidelijk een open eind en zeer goed neergezet.
De zombies? nou ja, het zijn zombies zonder iq zoals de film al zegt,moet je dan ook niet meer van verwachten.
Heb het spel zelf nooit gespeelt,dus die verhouding kan k niet beoordelen.
Er zitten op 3/4 van de film opvallend veel kleine foutjes achter elkaar.Je moet het zien/erop letten,maar dat mag de pret niet drukken.
Een erg goede film met een hoop spanning en afslachtingen om ervan te kunnen genieten.
ik geef hem 3,5 ster.
darkcity
He Doron, zo slecht was hij nou toch ook weer niet. Oke, het verhaal is misschien niet van Matrix-niveau en 5* is ook wat teveel maar 0.5* Ik zou het wel snappen als je Crossroads of Glitter dat zou geven maar Resident Evil is zeker niet een van de slechtste films van hetjaar ? Het blijft toch aardig en een van de spannendere films van het jaar.
Herald
Erg leuke film, had stiekem wel wat meer gore verwacht zeker als Spencer door de 'licker' wordt aangevreten, een hoop bloed, maar als je hem later ziet liggen is er nog geen hapje uit he'm, hoewel de laserscene toch wel erg koel was.
Minpunt is het gebrek aan introductie van de karakters. Kwam er thuis pas achter toen ik op imdb keek dat Milla's personage Alice heette. Maar misschien heb ik niet goed opgelet (of juist teveel op de lengte van d'r jurkje gelet...) maar ook de soldaten bleven grote onbekenden niet dat de meeste een grote rol hadden
Op een paar keer de Licker na waren de CGI effecten helemaal niet storend. Een handjevol zombies had even een CGI snoetje, maar voor de rest waren ze allemaal gewoon geschminkt.
Als the Matrix trouwens een niveau van verhaal aangeeft heb je wel een erg suffe graadmeter. Want zo speciaal is het plot van The Matrix niet, hoewel de uitvoering subliem is.
wel zonde dat de trailer op TV het einde al weggeeft. Zo irritant is dat
Jordy
Kritiek heb ik vaker gehoord, werd een beetje jammer bevonden dat het dankzij de naaktscenes was dat deze film een 18+ rating kreeg, en niet door de gore, wat je bij een film als deze toch wel mag verwachten
Herald
zoveel naakt zit er niet in
hoewel ik op het eind toch een streepje meende te zien bij Milla
Maarja, de grote studios huiveren meestal bij de gedachte aan blood & guts, dus zo vreemd is het eigenlijk niet dat de gore wel meevalt.
BS
hahaha, ja Herald (spoiler) dat dacht ik ook dus heb ik hem nog maar eens bekeken en het is idd een erg mooi moment
Bwen
Is Resident Evil een ruige versie van Alice in Wonderland? In dit geval dan Alice in Zombieland.
Alice, Red Queen (die trouwens veel op de echte Alice in Wonderland lijkt) en dan nog dat lieve witte konijntje..
Heb het spel nooit gespeeld en vind de film matig.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

Resident Evil: Extinction
2007

Resident Evil: Apocalypse
2004

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Netflix deelt nieuwe trailer van horrorserie 'Resident Evil: Infinite Darkness'

Aliens