• 9.380.124 stemmen

Releasedatum: 12 september 2002

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil

"A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake."

Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime ondergrondse laboratorium van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

avatar van Insignificance

Insignificance

Jumpy? Nou, nee. Als je maar telkens zo'n luide en ook waardeloze soundtrack laat loeien, is een nerveus, claustrofobisch sfeertje snel naar de knoppen. Ondanks wat schrikeffectjes wordt het dan ook nergens nagelbijten. En dat voor een film die met een ondergronds complex, ondoden en een spooky huiscomputer (duimen omhoog voor het hologrammetje en bijbehorend stemmetje) alle ingrediënten heeft voor een stevige riller. Anderson krijgt het maar niet voor elkaar.

Ook niet middels de toch al niet zo boeiende flashbacks. Het wordt zelfs een beetje beschamend als hij meent terug te moeten flashen naar een eerdere opmerking in de film. Dan lijk je toch erg weinig vertrouwen in je publiek te hebben.. Wel leuk is de scène met de lift, kwam bekend voor. Net als Alice's outfit. De scène in de gang is natuurlijk best aardig en de eindbaas heeft wat dreiging, maar iets onvergetelijks ontbreekt. Het slot is nog wel een fijne teaser.

avatar van kalehein

kalehein

Jahhh, hij blijft über! Heerlijk nostalgisch sfeertje als je het spel ook gespeeld hebt

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Middelmatig wegkijkertje hoor. Resident Evil biedt niets nieuws met een simpel SF-conceptje waarin zombies es weer ontwaken in filmland. Echt heel verheffend is het acteerwerk nou ook bepaald niet, eerder bedenkelijk! Maar Milla Jovovich volgen in de strijd tegen zombies is wel oke.

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Beetje saaie film, zeker in het begin. Daarna komt er wel wat vaart in, maar het is gewoon niet zo heel boeiend of zo. Allemaal daar in die gangen.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ik op zich wel een beetje bekend met Resident Evil, heb alleen de eerste game half gespeeld.

En nu maar eens bezig met de films. Het is op zich wel een redelijke film. Actie is op zich in orde, alleen het acteerwerk was soms maar zo-zo en er had wel wat meer gore in mogen zitten voor een horror. Zo had het bijvoorbeeld wel leuk geweest als de onthoofding van de vrouw in de lift in beeld werd gebracht. De scène met de laserstralen was dan wel weer goed in elkaar gezet.

Enfin 2,5 sterren.

avatar van jipt

jipt

Slordig en rommelig filmpje met een zwak plot, slap acteerwerk en rommelige regie. Gelukkig zaten er zombies in en een hoop actie dat de film nog een beetje red. Maar had bij vlagen het gevoel dat de regisseur geen idee had waar hij mee bezig was. CGI effecten waren behoorlijk lelijk en omgeving was ook niet echt heel sfeervol te noemen. Dat heb je heh, met game verfilmingen, dat komt gewoon niet goed uit de verf. Het weet op één of andere manier gewoon niet te boeien. 2,5*

Wat een verschrikkelijke soundtrack trouwens.

avatar van blurp194

blurp194

Wel eens gezien, heel lang geleden alweer, maar nooit de spellen gezien of gespeeld. . Best een leuke film die een cultstatus wel een beetje verdient, zeker nu met alle vervolgen die er alweer gemaakt zijn.

Milla is natuurlijk helemaal de uberbabe. Niks op in te brengen. De graphics aan het begin zijn misschien nog een beetje knullig - het logo van de Umbrella Corp bijvoorbeeld - maar verder is het geheel qua locaties en beelden prima in orde.

Ik ga van de week toch de rest van de serie ook maar eens een kans geven.

avatar van Spetie

En weer zo’n typisch voorbeeld van een gameverfilming, waarbij de game duidelijk beter is dan de film.

Vooral qua spanning valt de film erg tegen. Waar je vooraf mag hopen op een spannende actie/horrorfilm, komt dat in de praktijk niet uit. Actie is er in ieder geval genoeg en aangezien het ook nog eens met een behoorlijke vaart wordt gebracht, zit het op dat punt op zich wel redelijk goed. Jovovich is een matige actrice, maar voor films als deze gezien haar uitstraling op zich wel goed. Ze doet het hier dan ook naar behoren.

Qua horror valt de film echter tegen. Spanning is er niet echt, evenals de sfeer. De muziek is soms wat te nadrukkelijk aanwezig en de CGI is soms ook behoorlijk brak, waardoor de zaken er soms wat nep uitzien. Toch kijkt het allemaal nog wel redelijk makkelijk weg, mede door de vaart en de redelijke actie. Het is echter geen film, die je direct uitnodigt om meer van de reeks te gaan bekijken.

avatar van scorsese

Matige film waarin een dodelijk virus uitbreekt in een groot ondergrondse faciliteit. Wellicht komt het door het feit dat de film op een computerspel is gebaseerd, maar het verhaal is wel erg mager. De film bestaat dan ook voornamlijk uit rennen, schieten en vechten. Enigzins stijlvol in beeld gebracht en met een luide soundtrack. Ook de special effects vallen wat tegen.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Onzin, maar extreem amusante onzin.

Wie vindt dat deze film horror of spanning ontbeert, of wie vindt dat de games beter zijn (alsof dat relevant is), of wie niet begrijpt dat je een film als deze vaker dan één (of twee… of drie…) keer kan zien, die hoeft hier niet verder te lezen.

Zojuist voor de, jawel, achtste keer gezien, en hij gaat nog steeds niet vervelen. Tuurlijk, het zijn clichékarakters, en ik heb overigens ook niets met zombies, maar alles in deze film klopt: de personages zijn precies goed (en "vet" genoeg aangezet), allemaal precies herkenbaar genoeg en heel goed hun functies vervullend, de "Hive" vormt een fraai doolhof, visueel ziet het er allemaal buitengewoon mooi uit met al die verschillende tinten blauw, de muziek is perfect, en hoewel ze zeer onsexy laarzen draagt is Milla Jovovich ideaal voor haar rol. En de "grid corridor" zal me nog lang bijblijven.

Roger Ebert heeft wel een vraagje bij die scène. De leider van de troep slaagt er de eerste twee keer in om de dodelijke laser (als het dat is) te ontwijken, maar is de derde keer natuurlijk kansloos. Maar, zegt Ebert, als je dat "laser-rooster" niet kunt ontwijken, waarom stuurde de Red Queen de eerste twee keren dan zo'n simpel laserstraaltje, waarom kwam ze niet meteen met dat rooster op de proppen? "Heeft die gang misschien gevoel voor humor?" Totaal irrelevant: het laserrooster verscheen pas de derde keer omdat het zo een uitstekende scène opleverde.

Voor mij nog steeds het beste deel uit de reeks omdat het zo strak en zo compact is, maar het is vooral ook een geweldige aanzet tot een reeks die voor míj nog steeds (tot en met het –op het moment van schrijven meest recente– vierde deel) leuk is.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Zat er in het begin een beetje tegen op te kijken, maar heb uiteindelijk toch besloten om te beginnen aan de Resident Evil reeks. Ben niet zo echt van de horrors, maar deze was wel okay. Mede omdat er ook veel actie in zit was de 100 minuten zit best draagbaar. De film heeft een goede afwisseling van spanning en actie. Een groot minpunt voor ik de setting. Elke keer weer dezelfde setting, werd er na een tijdje een beetje gek van. Ook de rollen waren niet al te boeiend. Alleen Milla Jovovich was leuk om te volgen. De film nodigt je wel om verder te kijken. Op naar deel 2.

Leuk voor een keer. 2.5*

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Hij heeft de twijfelachtige eer de minst enge (en lelijkste) zombies te hebben die ik ooit heb gezien in een film, maar verder is Resident Evil hartstikke vermakelijk hoor. Hoofdschuldige: Milla Jovovich, want daar valt met het grootste gemak anderhalf uur naar te kijken, zelfs al is haar acteerwerk niet echt om over naar huis te schrijven. Voor het overige is eigenlijk alles in deze film onder de maat - vooral de decors en CGI zijn te slecht voor woorden -, maar storen doet het niet echt. Resident Evil heeft immers niet de pretentie meer te zijn dan een of ander hersenloos actiefilmpje dat niks met de games te maken heeft - en wat dat betreft is het gewoon geslaagd. Op naar het vervolg, waarin men deze hordes bleke mensen hopelijk heeft vervangen voor daadwerkelijk zombies!

avatar van Snorren

Snorren

Vermakelijk, maar serieus nemen doe ik het zeker niet. De zombies zagen er niet echt goed uit, en dat monster leek al helemaal nergens op. Geen diepgang in de personage's, geen goede decors en geen perfect acteerwerk. Maar, zoals ik al zei, vermakelijk, omdat er wat in geschoten wordt en de film een goede snelheid heeft. 2,5* omdat ik geen spijt heb en best een aardige 100 minuten heb gehad.

avatar van ussp019

ussp019

Zeer matige film waarbij ik vooral het eerste uur steeds de neiging heb gehad om hem uit te zetten. Dat heb ik uiteindelijk niet gedaan, maar de film is nergens sterk. De personages worden nergens uitgediept en het verhaal is zeer voorspelbaar. Als je dan een zombie film maakt, zorg dan dat je jezelf niet al te serieus neemt. Wat dat betreft kunnen de makers nog veel leren van Planet Terror, wat in mijn ogen wel een zeer geslaagde film is.

avatar van FillumGek

FillumGek

Na al die jaren weer eens herzien en het blijft toch wel een vermakelijk actiehorror. Net als bij Silent Hill het geval is, heb ik de games niet lang gespeeld dus vergelijkingen maken gaat lastig.

Maar van wat me zo bijstaat is dat het een zenuwslopende en trage game was over een persoon. En niet meerdere, zoals hier het geval is, waarschijnlijk om de bodycount omhoog te schroeven. Het verhaal heeft potentie, maar komt niet helemaal uit de verf. Net als de spannende momenten, die er eigenlijk nauwelijks zijn. In elk geval niet de spanning die je van de soortgelijke game gewend bent. Snelle actie is het devies van Anderson, wat de film lekket vlot maakt, maar zeker niet bijzonder.

Een groot pluspunt is Milla Jovovich, die stoer en sexy te gelijk is. Zeker het rode jurkje misstaat haar niet. Daartegenover staat echter minpunt Rodriguez die weliswaar weer een stoere rol heeft, maar daardoor alleen maar irritatie bij me opwekt. Na een half uur was ik die chagrijnige kop alweer spuugzat.

De hi-tech sfeer zat er goed in, maar er zijn wel een paar steken laten vallen in make-up en CGI. De Licker zag er bij momenten niet al te best uit, maar de honden daarentegen weer extreem goed. Dat was dan ook geen CGI, maar gewoon echte honden besmeurt met vleeswaren. Jammer ook weer dat er bij een paar fatale momenten de camera doodleuk wegdraait. Mag het grote publiek ook een keer worden getrakteerd op een vermorseld hoofd? De harde score van Manson was niet om aan te horen, terwijl de melodieuze main theme weer top was.

Gelukkig weet Milla de show te stelen als stoere chick en is de setting best goed. De actie is helaas inwisselbaar en mist er toch wat gore en memorabele momenten.

WS Anderson kitsch.

Wat vaak neerkomt op een hoop negatieve punten, waarmee toch nog een vermakelijke film uit gefrankensteined wordt.

Zo ook hier. Slecht acteerwerk, lompe dialogen, best slechte CG, vaak povere actiescenes en een erg mager gameplotje, maar uiteindelijk is het allemaal best vlot en vermakelijk. Het is denk ik vooral de setting die voor een groot deel meewerkt aan de sfeer.

Verder geneert Anderson zich ook nergens om. De film hobbelt soms voort als een lamme zatte, maar weet zichzelf steeds weer op te pikken, om dan aan te knopen met een best aardige scene. Middenstuk is een beetje saai, komt ook omdat ik verder niet zo'n zombieliefhebber ben, maar het begin en einde kennen best een paar sfeervolle scenes.

Goed genoeg om de rest van de reeks nog eens een kans te geven, al verdween Anderson bij de directe vervolgen wel even uit het beeld. Zal mij benieuwen.

avatar van Elineloves

Elineloves

Herzien.

De Resident Evil reeks opnieuw bekijken, jottem! Met name de eerste delen waren ver weggezakt, zo erg dat ik me niet eens herinnerde dat girlcrush Michelle meespeelt. Ik was dan ook blij om haar te zien, fijner om naar te kijken dan naar het hoofd van Milla (om te zwijgen over haar flashbacks, yawn).

Het begint vrij goed, direct actie en een hoop spektakel. BAM, je zit meteen er in, al weet je nog van niks. Dat hele Hive gebeuren blijft vrij vaag. Langzaamaan wordt het duidelijker, maar voor mij was de interesse toen al gezakt. Ook wel beter, nu kon ik gewoon naar hersenloos vermaak kijken.

Want Jesus, dit was me toch een armoedig verhaaltje vol droeftoeters van personages zeg. Ik snap die lui nooit. "Kom, er is stront aan de knikker, we gaan op ons gemak de situatie verkennen en dan allemaal rare fratsen uithalen!" Ja top man. #snapikniet

Zelfs badass chick Michelle acteert op automatische piloot. Meh. Zijn er in Hollywood cursussen "overtuigend acteren"? Zo ja, dan schrijf ik bij deze Milla in.

Die zombies zien er uit om te huilen, ik weet dat het 2002 was en dat we inmiddels al veel verder zijn, maar dat leek met vlagen carnaval. En dat gedrocht aan het einde... Gosh. Lelijk ding. Maar hè, ook dat zorgt voor (waarschijnlijk onbedoeld) leuke momenten. Stiekem toch redelijk vermaakt.

Met de PS2 games van RE in de kast, die nostalgie zijn voor mijn wederhelft, hoop ik dat ik daar iets meer plezier uithaal. Eerst de overige films nog maar eens herzien.

avatar van K. V.

K. V.

Tijd om nog eens de volledige reeks te her bekijken. Heel veel kon 'k me er niet meer van herinneren, behalve de laserscène en de honden.

De film is natuurlijk geen topcinema, maar 'k heb me er wel mee vermaakt.

'k was wel verrast om James Purefoy (uit de reeks The Following) hier te zien. Voor de rest deed de cast wat er van hen verwacht werd.

Al bij al wel leuk om deze nog eens terug gezien te hebben. Over het algemeen viel de film nog goed mee, jammer dat het monster op het einde wat tegenviel.

avatar van thoyouknow1980

thoyouknow1980

De Resident Evil films behoren tot mijn favoriete films.

Er zit zoveel in zoals actie,sfeer,zombies,spanning,en ik vind het verhaal en de karakters ook tof.

De eerste Resident evil game die in dat huis ..Man wat vind ik dat een brute game

Haha daar is mijn liefde voor de Resident films ook ontstaan denk ik.

Dit eerste deel begint al gelijk goed,dus ga er lekker voor zitten.

En geniet van een van de beste en leukste zombiefilms ooit

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1988 stemmen

Ondanks het zeer slechte acteerwerk van vooral Michelle Rodriguez, die de hele film door boos probeert te kijken, en de slechte special effects vind ik deze film toch beter dan de talloze vervolgen die steeds meer afwijken van het survival horror genre en naar over the top actie en science fiction overhellen.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Leuke originele film. Net even anders dan de standaard zombie films. Dat wil niet zeggen dat dit de beste in zijn genre is. De laser scène is het leukst.

avatar van The Oceanic Six

Nu de complete serie van Resident Evil erop zit na zes films ben ik maar eens opnieuw met de reeks begonnen. Een reeks die me in mijn achterhoofd bij staat als erg zwak, maar dat komt denk ik vooral door de laatste delen, want ik heb destijds de eerste delen nog wel voldoendes gegeven. Ik heb ze slechts 1 maal gekeken en zeker de oudste delen al ruim 10 jaar niet meer, dus een opfrissing was ook wel weer nodig.

Resident Evil 1 stond me bij als de enige uit de reeks die nog een beetje aan horrorelementen doet, in tegenstelling tot de latere titels die vooral flauwe actie brengen. Gelukkig is het goede gevoel dat ik bij de eerste film had wel gebleven. Deze film is best sfeervol en kent met het ondergrondse researchcentrum The Hive een erg toffe plek voor claustrofobische horrormomenten. Na een vrij vermakelijke intro gaat alles al snel mis en begint het overleven. We volgen Alice en de groep in hun strijd tegen geïnfecteerde zombies in een reeks van best wel lekkere momenten. Het tofste stuk vond ik toch wel waar de gemuteerde honden plots aanwezig zijn. Ik heb de eerste RE game in de jaren 90 ook nog gespeeld en toen schrok ik me echt een ongeluk van die beesten. In filmversie is dat iets minder, maar het was alsnog wel mooi. Zo richting het einde zakt de horror wat weg en is het al wat meer actiegericht, maar het was een aangename zit.

Wel jammer dat Anderson hier al enkele dingen introduceert die me totaal niet aan staan bij deze reeks, zoals de zeer overdreven atletische moves van hoofdrolspeelster Jovovich. Tegen een muur rennen, je omdraaien en dan een gemuteerde hond door het raam trappen is niet mijn ding. Zulke momenten verpesten latere films en doen afbreuk aan het redelijk serieuze verhaal dat deze film nog probeert te vertellen. Over Jovovich gesproken, ze ziet er leuk uit, maar echt goed acteren kon ze niet. Dat geldt ook voor manwijf Michelle Rodriguez, die je ook constant in actiefilms ziet. Maar storend was het ook allemaal niet. Met anderhalf uur duurt de film niet overdreven lang en is het gewoon een prima voldoende waard. Wel even wennen trouwens aan de vrij lelijk opgemaakte zombies in beeld. Als je al jaren The Walking Dead kijkt, dan ligt je standaard op dat vlak echt veel hoger.

3,5* stonden en blijven staan.

avatar van vindorent

vindorent

Af en toe heb ik wel eens stukken van een Resident Evil-film voorbij zien komen op televisie, maar had ze nog nooit allemaal in chronologische volgorde, of compleet, gezien. Daarom was ik van plan om ze allemaal maar eens in de juiste chronologische volgorde te bekijken. Met deze film als opening moet ik zeggen dat het een prima begin van de reeks was voor mij.

De film kijkt prima en zeer vermakelijk weg. Natuurlijk zijn er best wel wat dingen mis met de film, maar tijdens het kijken van de film stoorde ik mij daar totaal niet aan. Nadat de film afgelopen was, begon ik pas een beetje na te denken over de film, en over het plot die zeker wat haken en ogen heeft. Maar in tegenstelling tot vele andere actiefilms van dit kaliber, stoorde ik hier mij dus totaal niet aan tijdens het kijken, waardoor ik deze film toch wel als zeer vermakelijk beschouw. Ben nu eigenlijk best wel zeer benieuwd naar deel 2 en zal hem binnenkort maar eens opzetten. Als alle Resident Evil-films het niveau blijken te hebben van dit deel, dan kan het nog wel eens zeer vermakelijke reeks worden voor mij.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

De derde maal reeds dat ik deze film zie, dit keer op blu-ray, wat altijd een meerwaarde geeft aan de film.

De beelden zijn schitterend, maar het is vooral het geluid dat een boost heeft gekregen, dat is ronduit fenomenaal.

Ik hoef dus niet te zeggen dat ik deze film zeer warm aanbeveel, het is een van mijn grootste favorieten in dit genre.

Commentaar 2006:

Dit is de tweede keer dat ik de film zie, en het is en blijft een van de beste SF-hoorrofilms van de laatste jaren.

Milla Jovovich is prachtig en uiterst geschikt voor deze rol.

Ook Michelle Rodriguez is fantastisch, alleen al haar blik, tjonge... je zou voor mpinder gaan lopen.

De special effects zijn gradioos, de zomies en monsters lijken net 'echt'.

De film zit mooi in elkaar en op sommige momenten heeft hij je zo in zijn greep dat je wel meeleeft met de personages en bijgevolg even hard schrik als hen.

Prachtige en goed gekozen muziek ook... keiharde rock die past bij de omgeving en de actie.

Dat op deze film een vervolg komt merk je op het einde...

Pret verzekerd.. in dien je over stalen zenuwen beschikt..

Naar aanleiding van het verschijnen van de zesde en laatste film in de reeks, de ganse serie films eens opnieuw bekijken.

Deze eerste is voor mij de betere, maar ik vindt vooral Milla Jovovich en Michelle Rodriguez puik in deze prent.

OP naar de tweede

avatar van Collins

Collins

Een actiefilm die dankbaar gebruik maakt van een paar standaard elementen uit de horror en scifi cultuur. Niet verrassend en erg drijvend op actie, op vaart en op sfx. En eigenlijk nog wel leuk ook.

Het verhaal is niet origineel en gaat ongeveer als volgt: een groepje helden strijdt voor de goede zaak en wordt daarbij bedreigd door een gevaarlijk virus, een eigengereide computer, zombies en gemuteerde viervoeters. Op de weg naar de verlossing moet de groep heel wat tegenslag overwinnen. In de hectiek is er ruimte ingebouwd voor wat drama en krijgt de kijker gelegenheid om met de personages te sympathiseren. Verder zien we veel last minute escapes en opofferingen voor het goede doel.

Ook de typische techno setting met veel glas en metaal nog even vermelden. Altijd goed voor een kil en onheilspellend sfeertje. Als in zo'n setting buzzers en alarmbellen afgaan, zorgt dat voor extra dosis heftigheid en onrust. Heel routineus, heel afgelikt, maar onmiskenbaar met een sfeerverhogend effect.

Tja, het klinkt allemaal heel standaard en het is allemaal heel standaard. De hoge actiesnelheid verhindert overigens dat je daar tijdens het kijken volop mee bezig bent. Je schuift die betweterige observaties heel gemakkelijk aan de kant en duikt moeiteloos in de actie. Na afloop is dat een hele verrassende constatering.

'Resident Evil' is vooral een vermakelijke film. Lekker veel actie en lekker veel vaart. Van verveling is geen sprake. En ja, als dat de finale constatering is, dan is er met deze film niet veel mis, denk ik.

avatar van jordandejong

jordandejong

Zelden zo'n zielloze en niet grappige B-film gezien als Resident Evil. Erbarmelijke CGI, saai verhaal, actiescènes zijn saai en stuk voor stuk matig gefilmd. Voor een film die af en toe toch duidelijk de horror kant op wil ook bijzonder weinig gore. Het grootste minpunt van Resident Evil is het blik nietszeggende acteurs die ze voor deze film hebben opengetrokken. Op Michelle Rodriguez straalt werkelijk waar niemand iets uit. Ze zijn niet cool, niet sympathiek, en bovenal niet grappig. Hoe makkelijk is het om als schrijver zo'n special forces squad een beetje cool en grappig over te laten komen. De schrijver van Resident Evil faalt er echter in. Geen enkele leuke one-liner komt voorbij, en degene die de casting heeft gedaan hadden ze wat mij betreft meteen mogen ontslaan.

1 voordeel, de sequels lijken zich minder serieus te nemen.

avatar van Kondoro

Kondoro

Toch wel apart dat ik deze serie langzamerhand een beetje begin te verafschuwen. Of nouja apart, als je hem net zoals mij ook al wel vaker dan tien keer hebt gezien ben je er wel een beetje op uitgekeken en ook tijdens de herziening van gisteren was het maar weer duidelijk hoe klote deze serie is begonnen en ook hier een serie van ontstaan is. En ik weet dan wel een beetje dat serie een tikkeltje leuker word hierna, tenminste in mijn ogen maar dit eerste deel viel echt vies tegen.

Resident Evil laat nog maar eens zien dat het eigenlijk een b-matige film is die ook geen hogere label hoeft te krijgen. Met acteerwerk waar je soms om moet huilen, zeker van Rodriquez. Verschrikkelijk geacteerd door deze dame en inderdaad, ook ik kreeg een beetje het gevoel alsof ze geforceerd boos zat te kijken, de hele film door. Maar de CGI, wat was dat om te janken. En dan weet ik wel dat deze film in een tijdperk is gemaakt waar de CGI natuurlijk niet al te best was maar het had echt wel beter gekund op sommige vlakken, en het leek alsof we weer terug de ‘90s in gingen. Ook de zombies zagen er lachwekkend slecht en onverzorgd uit, had ook beter gekund.

Het verhaal was ook niet altijd even tof.. Er word een gevaarlijk virus verspreid in het pand en dan moet het leger van Rodriguez en Mila er voor zorgen dat de hoofdcomputer uitgeschakeld word en het virus tegen moeten houden, wat ze niet lukt.. En na een hele missie komt Mila naar buiten en zien we dat de wereld aangetast is en dat de film eindigt met een open eind.

Nee, ‘Resident Evil’ vind ik niet echt meer bijzonder en ik denk dat ik de film vanaf nu ook wel een langere tijd links laat liggen. Deze zit was puur om de mening er op uit te brengen en meer ook niet want om hem nog een keer te kijken uit interesse was dit keer niet van toepassing en heb ik al te vaak gedaan.

avatar van IH88

IH88

“You're all going to die down here.”

Deze eerste Resident Evil film is een goed begin van een franchise, die zo zijn ups and downs heeft gehad. Maar er is actie, spanning, horrorachtige elementen en Milla Jovovich is een uitstekende horror/actieheldin. Haar actiescènes zien er soms belachelijk uit, maar het werkt wel. Het probleem van de film is wel dat zo weinig je echt bijblijft, en dat komt vooral door het gebrek aan spanning en humor. De onzin wordt iets te serieus genomen, en iets meer relativering had wel gemogen. De acteurs zijn degelijk, en sommige kills zijn uitstekend uitgevoerd. Met Jovovich die de film en franchise op bewonderenswaardige wijze weet te dragen

avatar van Shadowed

Shadowed

Niet bijzonder.

Vooral voor een zombiefilm niet, daarvoor is de film te standaard en simpelweg alles behalve spannend. De sfeer en de echte actie die nodig was lag er ook niet bepaald in. Deze elementen zijn eigenlijk wel vrij cruciaal voor een film zoals deze.

Visueel wel wat beter, enkele leuk bedachte scenes. Dat computermeisje was bijvoorbeeld best een leuke schurk. Jovovich vind ik geen goede actrice en al helemaal niet hierin passe, voor de rest was het acteerwerk ook niet bepaald briljant te noemen.

Visueel wel ok, matige actie maar vlotte vertelstijl. Iets anders dan de standaard zombiefilm, maar toch mist het een aantal elementen die hier toch wel van belang in zijn. Een dat is jammer, want het had best geslaagd kunnen zijn.

avatar van SmackItUp

SmackItUp

Viel me uiteindelijk nog wel mee.

Hoe lomp kun je een film maken, moet Anderson gedacht hebben. Resident Evil is het tegenovergestelde van subtiliteit. Er zit ergens wel een plotje verborgen, maar RE neemt zoveel zijwegen dat je dit totaal uit het oog verliest. Een motherboard gone rogue, zombies, eindbaas, een oplichtertje in ons midden, alles komt wel even voorbij. En het ergste is, het vermaakt nog best. Het tempo zit er echt wel in, je verveelt je eigenlijk niet, maar achteraf vraag je je af waar je naar hebt zitten kijken.