Resident Evil (2002)
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez en Eric Mabius
Releasedatum: 12 september 2002
Plot Resident Evil
"A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake."
Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime ondergrondse laboratorium van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.
Alice
Mr. Grey
Ms. Black
pjotr
Niet op easy mode....:D
Oh....ben jij er zo één...
Justice4All
Bij deze film ben ik echt in slaap gevallen. Wat een drama zeg.
SSeagal
Oh....ben jij er zo één...
Nee hoor, speel elke game vaak op alle modes uit, maar begin vaak even op easy, om ff de game te leren kennen, wat is daar mis mee?
SSeagal
nou, juist wel, ik haal in dit geval dus alles uit de game wat erin zit. En ook al zou het niet hardcore zijn, wat dan nog, doe niet zo sneu.
pjotr
Nou nou...er staan gewoon smileys bij mijn reacties pipo...trek het je niet zo aan.
mister blonde
je ergert je wel snel zeg, sseagal. als je wilt kunnen we erover praten. openen we gewoon een topic in het forum.
SSeagal
pipo?? nou, nou, die kende ik nog niet. En ik word gewoon moe van dat nutteloze gezeur, laat een ieder voor zichzelf uitmaken of hij/zij zichzelf een casual, regular of hardcore gamer vindt, als je maar fun hebt in je game toch?
SSeagal
En dat zeg jij, wie stuurde ook alweer enige tijd terug een prive bericht naar mij waarin overdreven met woede geladen woorden voorkwamen terwijl er in feite nauwelijks wat aan de hand was?
mister blonde
dat was naar aanleiding van weer zo´n op de man gespeelde reactie van jouw kant.....
SSeagal
dan weet je meer dan ik, misschien beter lezen in het vervolg, heb nooit persoonlijke reacties richting jou geplaatst, heb nix tegen jou.
mister blonde
ik ook niet tegen jou. ik constateer alleen dat je weinig nodig hebt om op de kast te zitten. als je daar over wilt praten sta ik daar open voor. that's it.
pascal83
Naar mijn mening toch wel de meest geslaagde computerspel-verfilming (na Streetfighter 2: animated, al is die niet echt een verfilming ... maar goed).
Of kan er iemand een betere verfilimg bedenken?
morpheus
Heel redelijke verfilming van het verwante computerspel. De sfeer in begin vond ik erg goed, helaas weet de film dat niet vol te houden en vervalt die in een voldoenende slasher film.
Niet bijster orgineel maar wel genoeg onderhoudend om je gedurende de looptijd geintresseerd te houden.
**1/2
bennie jolink
en het einde van de film doet je toch direct grijpen naar het computerspel ! meteen weer ff door raccoon city rondlopen met guns blazing !!
cornelis
Matig. Opvallend zwakke muziek, trouwens.
De reden dat ik em niet af keek. Ik was wel gepakt door de art direction, en de looks, maar die overdreven takkeherrie deed buitengewoon veel afbreuk aan de spanning die in het begin was opgebouwd. Maakte het ook heel afstandelijk.
Redlop
Niet bijster orgineel
...
Ach...
een supercomputer die iedereen in de gaten houdt en kan liplezen...een virus waardoor mensen in zombies veranderen...
Leuk misschien als je het spelletje kent en misschien zelfs dan niet.
Nouseforaname
ik vond dit een ontzettend leuke film die me van begin tot eind bleef boeien! ik zit met smart te wachten op deel 2!!
jassonn
Was niet veel aan.Vooral die klere-herrie van een muziek was ergelijk.2*
MWX
film was op zich wel leuk. maar de muziek was gewoon afschuwelijk en dat eindmonster zag er niet uit!!!
2.5* maar met 1* aftrek voor muziek en het eindmonster
Bobje
wat zeikt iedereen toch op de muziek, allemaal trancelovers hier zeker? bleh!
De GeuS
Ik heb de eerste keer dat ik hem zag(slechte screener) maar niet gestemd, want als ik het me goed kan herinneren vond ik hem uberslecht en ben ik door het einde heengezapt. Ik ben er nu nog maar eens aan begonnen en ik moet bekennen dat ik redelijk aandachtig ben blijven kijken.
Acteren was voldoende, spanning was voldoende maar het gemuteerde monster zag er inderdaad erg slecht uit. Ik vond persoonlijk die koffiescene op het begin en het eind wel grappig. Misschien dwing ik mezelf ook wel om deze film niet slecht te vinden, aangezien ik erg naar AVP uitkijk; al met al nog 3 sterren.
T®inity
Ik vrees het ergste met Paul Anderson aan het roer
De GeuS
Ja idd, ik heb normaal weinig eisen wie een film maakt, maar uitgerekend bij AVP waar je het ultieme SF-film van kunt maken, komen ze met hem op de proppen....
ThaHouse
mmm, een film die me niet echt boeide alhoewel ik het eerste half uur wel prachtig vond.
Maar nadien gaat de film over in een 1000ste zombie toestand film.
Maar ja dat is mijn mening daar ik niet echt voor game-to-movies ben.

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

2007

Resident Evil: Apocalypse
2004

Sciencefictionreeks 'Resident Evil' met Milla Jovovich nog maar kort op Netflix

Videogame-verfilmingen: Dit zijn vijf van de best beoordeelde titels ooit gemaakt

Netflix deelt nieuwe trailer van horrorserie 'Resident Evil: Infinite Darkness'

Aliens