• 9.379.744 stemmen

Releasedatum: 12 september 2002

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Viaplay Bekijk via Viaplay

Plot Resident Evil

"A secret experiment. A deadly virus. A fatal mistake."

Bij het begin van de 21ste eeuw is de Amerikaanse multinational Umbrella Corporation uitgegroeid tot de absolute marktleider op het vlak van grensverleggende computertechnologie en het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen. De politieke en economische invloed van het bedrijf op de samenleving is enorm. Slechts weinigen weten echter dat de onderneming zich voornamelijk bezighoudt met het onderzoek naar nieuwe biologische wapens en de genetische manipulatie van cellen. Wanneer er een dodelijk virus uitbreekt in 'The Hive', het geheime ondergrondse laboratorium van het bedrijf, stuurt de overheid een groepje elitesoldaten ter plaatse om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

avatar van JackTorrance

JackTorrance

zo, 2 jaar na dato geef ik ook een reactie:

ik vond en vind het wel een goede film.

ik vond het een goede film vanwege de volgende redenen: hij vermaakte me gewoon goed! de tijd vloog en achteraf was ik er best nog vol van, dus doet de film toch iets goed. Daarnaast ben ik een onverbetelijke zombie-fan.

Uiteraard was er een hoop mis met de film: in e nzombiefilm hoor ttoch op zijn minst een lekker portie GORE te zitten en dat zat er zeker niet in. Voor de rest was het script best simpel en he twas allemaal maar net voldoende maar toch vond ik dat de film ee nhoge amusements waarde had. En, ik moet eerlijk zeggen: de achtervolging van de acteurs over de buizen door die donkere gang die eindigd in die grote zombiekuil met geknakte buizen, waarin er 1 achterblijft, kan absoluut de verzameling met klassieke zombiefil-momenten in!!!

Dus, voor zombieliefhebbers toch zeker wel een must.

avatar van djelle

djelle

Inderdaad. En van de gore was ik redelijk tevreden moet ik zeggen. Geen gore-fest, maar toch redelijk onderhoudend en enkele heel unieke stukjes die heel vies oogden. Bv: die scene toen die laser iedereen zo grof verminkte en vermoordde, tot in blokjes toe! Heel knap gevonden.

De sfeer zat erin, de spanning was aanwezig, de monsters waren overtuigend en de opbouw was ook heel knap. Camerawerk was o.k. en de effecten waren cool. Het verhaal was niet slecht.

Ik was bang dat dit een flauwe verfilming ging zijn van een computerspel, maar in plaats daarvan was ik aangenaam verrast door de verzorgde regie, de aandacht aan het verhaal en opbouw, de mooie decors, de beklemmende sfeer en de originele gore. Enkele minpuntjes ook, maar over de hele lijn bekeken heel vermakelijke sf-horror! 4

avatar van sebas83

sebas83

wat doen ze verschrikkel wijs in deze film zeg, krijg er negatieve kippevel van, speciaal van die rodriguez(of whatever)

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Goede film nog vind ik.Het spel heb ik nooit gekend of gespeeld maar de film is goed gedaan.Had er minder verwacht maar hij is goed.Verhaal valt goed mee en nog goed einde.

Soundtrack is ook zeer goed.

3sterren

avatar van pjotr

pjotr

Wel goed dus...:)

avatar van Terrorkaple

Terrorkaple

Ik praktisch alle spellen gespeeld en nu ook beide films gekeken. Ik was altijd al een beetje verkikkerd op Milla Jovovich, dus dat deed de film al goed bij mij. Deze film zal niet iedereen liggen, maar voor mij was hij speciaal in het hoesje gelegd met mijn naam en alles er op. Ik heb me prima vermaakt.

avatar van seth gecko

seth gecko

ik twijfelde tussen 2 en 2.5 sterren maar heb toch maar 2.5 genomen.

de film heeft namelijk een hoog tempo en is entertainend.

een paar leuke scenes ook,vooral de opening en het eerste shot van milla

alleen jammer van het te simplistische verhaaltje,je komt niet eens de naam van je protagoniste te weten (alice)

en de muziek is gewoonweg storend.

toch best leuk op een campy kinda way

avatar van hellboy

hellboy

ik vind dit tot nu toe nog een van de beste zombie films.

in andere films zijn het allemaal al zombies maar geen uitleg hoe ze zijn ontstaan.

en hier maken en remake van een spel.

en hoe die honden zijn gemaakt echt klasse

avatar van Nightstalker

Nightstalker

hellboy schreef:

ik vind dit tot nu toe nog een van de beste zombie films.

en hier maken en remake van een spel.

en hoe die honden zijn gemaakt echt klasse

Dan heb jij zeker nog niet de nieuwe Dawn Of The Dead gezien !!!

avatar van Frantic01

Frantic01

Lang geleden dat ze weer zo'n Goede Zombie film gemaakt hebben. maar hij was dik de moeite waard om hem te kijken en zeker als je de spellen ook gespeeld hebt. Dan Kan je de film goed volgen.

avatar van jedymaster

jedymaster

Knap hoe ze de sfeer van een spel zo om zeep kunnen helpen.

Naomi Watts

De sfeer van het spel is natuurlijk heel moeilijk na te maken. Al hadden ze beter een sfeer regisseur de film kunnen laten regisseren en niet een man die bekend staat om zijn slechte regie.

Al vond ik afgezien daarvan de film erg voormakelijk. Voornameleijk door de vertolking van Rodriguez als Rain.

Vanmiddag Resident evil 4 spelen, juppie

Code Veronica is dat als ik mij niet vergis

Jill Valentine is een geweldig personage.

avatar van R9

R9

dit vond ik een erg goede film

in het begin dacht ik o nee niet zo'n saaie sciene fiction

maar hij werd goed omgezet naar het horror genre

ik heb hem al 2x gezien maar nu snap ik hem teminste goed

avatar van Disk

Disk

Naomi Watts schreef:

Code Veronica is dat als ik mij niet vergis

Nee, Code veronica is een andere. Resident evil 4 is pas net uit.

en Jill Valentine heerst!

Niet zo als die Claire Redfield.....

Naomi Watts

Ik zit nog in de pc serie.

Chr.s

Resident Evil 4 is dope Laatst gespeeld.

Naomi Watts

De Silent Hill games troeft RE wel af. Maar back on topic.

Toch nog even Off topic.

Ik ken alleen silent hill 1, en die haalt het naar mijn mening echt niet bij resident evil 1 of 2. Hoewel het trouwens wel een geweldig spel is.

Naomi Watts

Het personage van Michelle Rodriguez, Rain Campo komt die in de games voor? Anders wil ik best op mijn mening terugkomen.

avatar van ramses

ramses

goe filmke

kan wel het niv van het spel niet raken

leuk, meeslepend, met toch enkele schrikeffecten

niet teveel bij nadenken

avatar van FillumGek

FillumGek

Normaal zijn gameverfilmingen 3x niks maar deze vind ik heel aardig

avatar van HiLL

HiLL

Deel 2 die ik eerder zag, vond ik beter dan deze.

avatar van filmfn19

filmfn19

beste gameverfilmg ooit , goed verhaal verassend einde. 5.

avatar van patricia16

patricia16

Hij is wel spannend.

Deel 1 vind ik beter dan deel 2.

3,5

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Ik heb het spel eigenlijk nog nooit gespeeld, maar volgens mij is dat niet esentieel om van deze film te kunnen genieten, want ik vond hem wel erg leuk.

Jovovich is in dit deel net zo goed als in de mindere deel 2. Zeer goede actrice en al helemaal voor deze rol.

Zombies zijn wel een beetje matig maar voor de rest een hoop spanning.

3,5

avatar van kamikaza_87

kamikaza_87

om even terug te komen op die gast die zei dat er in andere films geen uitleg is dan moet je house of the dead is goed bekijken en in dawn of dead is ook een redelijke uitleg

avatar van Gehenna

Gehenna