Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Honey Bunny
Fabienne
Jordy
Yeah, right.
Zodra iets (erg) populair wordt, zijn er altijd veel mensen die het dan niet meer stoer/interessant vinden om te zeggen dat zij dat ook goed vinden. Willen per se afwijken van de massa, enzo.
feanaro surion
Ja, ookal vonden ze het eerst juist wel goed. Altijd nogal raar vind ik zelf.
Ramon K
Er zullen er wel tussen zitten ja.....
Laten we eerlijk zijn: er valt weinig aan Pulp Fiction te snappen. Of die knipoog je nu wel of niet opgevallen is......het zal weinig bijdragen aan je uiteindelijke beoordeling denk ik. Natuurlijk is het wel een leuk extraatje voor de verstokte cinefielen. But that's it.
Dat zal ongetwijfeld wel zo zijn bij een aantal lui (ik ken er ook wel een paar), maar op een site met zoveel filmliefhebbers/kenners (die de film hoog achten) ga ik mij echt niet druk maken om een mogelijk vertekend beeld.
Arturo Bandini
Iedereen hanteert toch zijn eigen criteria (bewust of onbewust) om een film mee te beoordelen?
De een laat zich lekker meevoeren en verassen, dan ander zit met zijn 'voorkennis' te geilen op de meest kleine verwijzingen naar andere films.
En trouwens: waarom is een film die knipoogt naar andere films een betere film dan een film die dat niet doet?
Zijn de maatstaven van Olivier heilig? Dacht het niet...
Ramon K
Raar dat je deze discussie begint eigenlijk aangezien je de twee vervolgen op The Matrix beloont met een dikke 4*. Ook vreselijk gehypt, ingeburgerd en door sommige lui blind op een voetstuk geplaatst. En die twee films zijn vreselijk slecht. Is je kritische geest geschaad?
olivier
Ramon K, ik nodig je uit om deze 'matrix' discussie verder te zetten bij the matrix reloaded.. Is nogal stompzinnig om dat hier te doen. Mijn mening over pulp fiction is ondertussen al semi-legendarisch geworden, laten we het daar maar bij laten : p *haha*
olivier
Over 'la dolce vita' & 'pulp fiction'. In het meesterwerk der meesterwerk van grootmeester fellini, is er een beruchte scène waarin marcello mastroianni met zijn gedopeerde vrouw naar het ziekenhuis racet. Zij ligt meer dood dan levend na een overdosis drugs. Marcello zit achter het stuur, slipt, en kijkt constant naar zijn halfdode vrouw. Travolta's wonderlijke scène is niet enkel een ode, maar een regelrechte copie van 'la dolce vita'. Geen kritiek, enkel een pluspunt maar tevens een element dat 'pulp fiction' veel meer diepgang geeft dan de gemiddelde kijker doorheeft. Dit mààkt de film, geen exploderende hoofden.
ps kijk allen 'la dolce vita'! Dit is een bevel!
Ramon K
Nogmaals: leuke knipoog, leuke ode..... maar met diepgang heeft het weinig van doen.
Arturo Bandini
Volgens mij heeft een ode aan of kopie van een scene uit een andere film (beroemd en goed en meesterwerk of niet) net zoveel te maken met diepgang, als een pornofilm met een goed verhaal. Erg weinig dus.
Dat Tarantino zijn klassiekers kent - good for him.
Dat hij ernaar verwijst in zijn films - fine by me.
Dat zijn films dáárdoor meer diepgang krijgen -
En ik denk dat 'de gemiddelde kijker' daar netzo overdenkt...
PS: Wat is een gemiddelde kijker?
Mister_Pink
Mensen met een gemiddelde smaak. Mensen die, nadat ze bij de Mac Donalds zijn geweest, nog even snel even Pearl Harbor in de bioscoop gaan kijken.
Arturo Bandini
Oh, ik ga altijd éérst naar een film als Pearl Harbor (of Titanic), en dáárna ff snel een Big Mac scoren...
Dat maakt mij volgens mij precies het tegenovergestelde van een gemiddelde kijker...

nirvana
wat jullie ook zeggen en discusseren of wat dan ook, voor mij blijft het gewoon de beste film die ik ooit gezien heb!!! 5 sterren en moest ik meer kunnen geven, dan deed ik het ook !
filmfann
Ik snap de hele abracadabra van deze film niet. Wat wil Tarantino hiermee zeggen, bewijzen? De film draagt geen enkele boodschap mee. Is ze dan beeldend krachtig? Dat ook niet. Als de regisseur van de hele film een video-clip gemaakt zou hebben (de beroemde dansscène met Uma) zou het een historisch betekenis krijgen in de geschiedenis van de muziekzenders.
Ramon K
Nee, visueel an sich kan de film zich niet meten met de grootste filmische meesterwerken op aarde. Maar in een harmonieuze samenwerking met de soundtrack levert het een memorabele filmbeleving op. Gecombineerd met de meesterlijk nonsens dialogen, puike aankleding, onverwachte wendingen, leuke vertelstructuur, kleurrijke personages, lekkere humor, stijlvolle settings en een ontieglijke portie cool levert Tarantino wel een uiterst amusant en sfeervol meesterwerk af. Pulp Fiction is 1 van de beste 'lichtzinnige' films van de afgelopen 20 jaar. Gisteren weer eens herzien en met de nodige verworven 'klassieke' baggage' (een beetje Melville, een vleugje Godard en nog enkele misdaadoudjes) heb ik me misschien nog wel meer vermaakt dan bij mijn eerste viewing. Die 5* blijven staan.
Tja, nadat Ramon z'n "pro Pulp Fiction" rant er weer heeft opzitten, kan ik het toch niet laten om nog even te zeggen dat de "cool, lekkere humor en kleurrijke personages" zo'n 10 jaar na datum enorm voorbijgestreefd zijn.
flipsen
... om nog even te zeggen dat de "cool, lekkere humor en kleurrijke personages" zo'n 10 jaar na datum enorm voorbijgestreefd zijn.
....
Ramon K

Onzin. Ik vraag me ook echt af welke nieuwe personages en welke nieuwe films je dan voor ogen hebt. Pulp Fiction definieert de jaren 90 voor mij in een jaren 70 stijl. Dat sloeg toen bij me aan en dat slaat nog steeds bij me aan. Tijdloos. Ik moet toegeven; de film is voor mij ook gekoppeld aan een bepaald sentiment. Als ik mijn jeugd moest representeren met een film (en dan bedoel ik mijn jeugdherinneringen, de dingen die we toen uitspookten, de muziek die we cool vonden, de cultuur waarin we leefden) dan zou ik Pulp Fiction noemen.
Hou het er maar op dat ik eigenlijk niet zo weg van die Amerikaanse attitude. Althans, niet de PF way. Gangsters komen nogal poserig over. Veel geblaat en weinig wol. Stoerdoenerij zonder al te veel gevolg.
Om dan maar even het makkelijkste voorbeeld te nemen, neem "Tarantino" kopieerder Ritchie. Enkel en alleen het accent van diens personages maakt hen voor mij tien keer leuker om zien en volgen. Eén "cunt" heeft meer impact dan alle "fucks" uit PF. En daarnaast kunnen er nog een resem Japanse bij, maar die zullen wel weer te over-the-top gevonden worden, dus laat ik die maar zo. Plaats Kitano hier dan maar bij. Wat mij betreft cooler dan de hele PF cast op elkaar gestapeld.
En ik kan het niet genoeg blijven zeggen, ik ben een kind van deze tijd. Ik luister de meest ranzige electronische stuff, hou van experimentele films en kick op nieuwe impulsen. Wat kan iemand als mij nu aanvangen met een 70s sfeer ? Toch niet verwonderlijk dat ik het voorbijgestreefd noem ? Tijdloos is en blijft een subjectief argument
Redlop
...En ik kan het niet genoeg blijven zeggen, ik ben een kind van deze tijd. Ik luister de meest ranzige electronische stuff, hou van experimentele films en kick op nieuwe impulsen...
Ben blij dat deze informatie mij alsnog ter ore komt, want dit was mij door omstandigheden helaas nog niet bereikt, maar goed..heel veel plezier ermee.
lettertje
leuk, meerdere verhaallijnen, alleen wat is er verder zo bijzonder aan die film. beetje overschat allemaal.
markiemark73
Volgens mij onderschat jij zijn waarden een 0.5 pffffffff
ik weet niet wat jou stemmings gehalte is maar dit slaat alles.
markiemark73
ach ja zo klopt de gemiddelde stemming voor deze film ook weer.
de een overdrijft naar boven de ander naar beneden toch.:D
gr mark
moviemansion
Dit zijn toch geen films meer, Tarantino kan er beter mee stoppen. Na flaters als Jacky brown en Pulp Fiction de voor naam zegt het al Pulp, komt ie ook nog eens op de proppen met de zielige films Kill Bill 1 en 2. Daarvoor krijgt deze voor mij een niet hoger cijfer dan een 0.5 . Ik dacht ik meld het even.
moviemansion
Nee, visueel an sich kan de film zich niet meten met de grootste filmische meesterwerken op aarde. Absoluut niet, komt er nog geen eens in de buurt. Maar in een harmonieuze samenwerking met de soundtrack levert het een memorabele filmbeleving op. Ik kijk de film niet voor de soundtrack, dus? Gecombineerd met de meesterlijk nonsens dialogen,welke meesterlijke nonsense, puike aankleding, onverwachte wendingen, Ik heb niet een onverwachte wending gezien veel te voorspelbaar, leuke vertelstructuur, Rond uit Iritant, kleurrijke personages, lekkere humor, Ja ik heb erg om de film moeten lachen zo bespottelijk vond ik hem, stijlvolle settings en een ontieglijke portie cool levert Tarantino wel een uiterst amusant en sfeervol meesterwerk af , Nou vind je dat nou echt? Tarantino heeft maar een aardige film afgeleverd en dat was Resevoir Dogs, Pulp Fiction is 1 van de beste 'lichtzinnige' films van de afgelopen 20 jaar. Gisteren weer eens herzien en met de nodige verworven 'klassieke' baggage' (een beetje Melville, een vleugje Godard en nog enkele misdaadoudjes) heb ik me misschien nog wel meer vermaakt dan bij mijn eerste viewing. Die 5* blijven staan. Een Klasieker zal het nooit worden, de film is gewoon omhoog geluld, maar het is maar waar je van houd.
flipsen
Dat quoten is niet helemaal goed gegaan moviemansion, ik snap geen bal van je berichtje. Volgens mij vind je dit stiekem gewoon een leuke film, laten we het daar maar op houden
as
Moviemansion heeft er maar moeite mee. Ik ook met het lezen van zijn bericht. Waar gaat het over, in godsnaam....Geen touw aan vast te knopen.

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994