• 9.382.726 stemmen

Misdaad | 154 minuten

Genre: Misdaad

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: John Travolta, Samuel L. Jackson en Uma Thurman

IMDb beoordeling: 8,8 (2.412.169)

Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans

Releasedatum: 1 december 1994

Plot Pulp Fiction

"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"

Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.

avatar van KLah

KLah

idd

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Captain Pervert schreef:

Briljante film met mijn humor.

Ik pak er een hamer bij. Nee, een honkbalknuppel. Nee wacht... Een kettingzaag. Of nee... Een...

En dan die verbeten kop van die gast erbij. Nou, dan heb je mij echt springend op de bank hoor.

Su-per.

daar lag ik ook plat , Willis z'n verbeten gezicht maakte het idd compleet _o_

avatar van nirvana

nirvana

Ik krijg er ni genoeg van, heb hem nog eens bekeken op een avondje, was weer een tijdje geleden, dit is gewoon de beste film wat mij betreft!!! T is dan ook de enige die ik 5 sterren gegeven heb, en daar blijf ik nog steeds bij! Dit moet je gezien hebben! Al wie dit nog steeds niet gezien heeft (zijn er nog????) raad ik aan vandaag nog de film te gaan kopen of huren want dit is gewoon TOP !

Off-topic berichten verwijderd.

avatar van kriz1975

kriz1975

Voor mij de beste film allertijden. Waarom? Doordat het 1 van de eerste films was (voor het grote publiek) die met deze scene-opbouw gemaakt is, daarna volgde veel kopieën. De film bestaat uit meerdere films; Pulp Fiction verveelt nooit; ik heb hem wel 10x gezien volgens mij. Meesterlijke dialogen, humoristisch, snel, opbouwend, meeslepend, alles. Het einde blijft eigenlijk één groot mysterie; er zwerven hele forums op het internet hierover.

Mister_Pink

Wat bedoel je over het einde?

Jordy

"wat zit er in de koffer" waarschijnlijk

avatar van Kai

Kai

kriz1975 schreef:

Wat bedoel je met scene opbouw?

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Sommige dingen vanuit meerdere standpunten zien en niet de chronologische volgorde aanhouden waarschijnlijk.

avatar van matieman

matieman

wel grappig maar niet echt

avatar van Diesel

Diesel

avatar van Wouter

feanaro surion schreef:

Dat deed Taratntino zelf al eerder in Reservoird Dogs. Maar daarvoor had hij goed gekeken naar The Killing uit 1956.

Ook Rashomon maar eens kijken....

avatar van as

as

[b]Wouter schreef:

Ook Rashomon maar eens kijken....

olivier

Nu gaan we hier een làwine van protest over me heen krijgen, maar in feite is het dat wel waard. Pulp Fiction bevat één dik uur bovenmenselijk sterke cinema (delen met travolta en jackson 4-ever!) die gefilmd lijken door een gehypnotiseerde regisseur, maar dan het héle deel met butch is zo compléét minder. Wég is de magie, het dansen, de superdialogen, de goddelijke vertolkingen (wat dacht je nou ook wanneer je met bruce willis op de proppen komt?), etc etc Naar het einde toe herpakken we ons weer (na verdwijnen van het toneel van butch), maar dat neemt niet weg dat 'pulp fiction' tikkeltje voorspelbaar wordt en een tweeslachtig gevoel nalaten. 'Pulp Fiction' is ontegensprekelijk sterk entertainment, maar mist de perfectie, het rauwe, en de stijlfoefening die in 'Reservoir Dogs' en eveneens in 'Jackie Brown' wél aanwezig waren. 'Pulp Fiction' is (nogal stompzinnig en kortzichtig gesteld) een 'Reservoir Dogs' voor het grote publiek, maar haalt niet hetzelfde niveau. Absoluut top150 aller tijden, maar die 2e plaats... Is spijtig dat 'Pulp Fiction' een film is geworden die iedereen moét gezien hebben en goed moét vinden... Dat schaadt de kritische geest..

Hoe kom je hier bij?

Verder ben ik het met je eens over de rol van Willes. Die gast hadden ze beter eruit kunnen laten. Tarantino vind het leuk om bepaalde acteurs opnieuw te presenteren of heel anders te presenteren. Met Keitel is QT het gelukt, ook met Pam Grier en ik hoop dat het ook gaat lukken met Adam Sandler.

Adam Sandler?

avatar van Art

Art

Er gaan geruchten dat hij een rol gaat spelen in de nieuwe van Tarantino, Inglorious Bastards

avatar van flipsen

flipsen

olivier schreef:
..... ,maar dan het héle deel met butch is zo compléét minder.
Dit is zonder twijfel het minste verhaal. Ik vind het alleen wel passend in de hele film. Er zitten toch echt een aantal gave scenes in: Butch die Vincent in zijn appertement tegen komt. Dat muziekje als Butch Marcellus tegenkomt nadat hij zijn horloge opgehaald heeft, it's good to see you, I must go, I wouldn't worry no.... Het hele aspect van toeval wat in dit verhaal terugkomt vind ik wel goed. (Vincent die butch weer tegenkomt, op het verkeerde moment op de verkeerde plaats belanden...

Mag ik vragen hoe je hier bij komt en waar je je op baseerd?

Jordy

Kan me bij die laatste uitspraak wel wat voorstellen. Bij hoeveel feestjes en werkdagen het de afgelopen jaren binnen de kortste keren weer uitdraaide op eindeloze Pulp Fiction-quotepartijen... Lijkt me erg vermoeiend als je het een kutfilm vindt

Ook als je het een goede film vind.

Jordy schreef:

Adam Sandler?

Sandler heeft onofficieel al "ja" gezegd. Hij zou ook wel erg dom wezen om die kans te laten liggen.

olivier

Wat ik bedoel mister Pink (hihi de speling van het lot...) is dat de vergelijking tussen reservoir en pulp onmiskenbaar is: 'the killing'-structuur, handvol coole gangsters, triviaal gebabbel, banaliteit van het moorden en puikje one-liners. Alleen vind ik reservoir dogs in dat eigen genre veel evenwichtiger en sterker...

Dear Flipsen,

mijn punt is dat iedereen die geen éne bal van film afkent 'pulp fiction' goed vindt of dat toch althans oppert, gewoon omdat dat 'staat'. Enigszins rebels, redelijk hip, maar uiteindelijk verliest de gewone cinemaganger zijn kritisch vermogen. Als iémand iets inbrengt tegen pulp krijgt ie de halve gemeenschap op zijn dak alsof pulp het enige meesterwerk is ooit gemaakt. Ten tweede lijkt het me zéér onwss dat iedereen pulp fiction snàpt die niets van film kent (hoeveel mensen zouden de knipoog naar la dolce vita van fellini hebben opgemerkt?)... Neen, pulp fiction heeft een cultstatus gekregen en in feite staat het wel cool om deze film in je top10 op te nemen, ook al beviel ie je niet compléét.. (Dit is geen aanval tegen jou hoor, maar gewoon tout court tegen heel veel mensen die in feite niets van film kennen maar eeuwig en altijd over tarantino hun mening kwijtmoeten: ik ga toch ook niet in discussies over kernsplitsing met een atoomgeleerde?? )

avatar van feanaro surion

feanaro surion

olivier schreef:

Dat zou ik eerder bij Jackie Brown-Pulp fiction vinden of bij Jackie brown-Reservoir dogs

De vergelijking die je net trouwens maakt vind ik wel heel raar, dat gaat namelijk over kennis en niet over een mening. Je kan Pulp-Fiction toch ook gewoon goed vinden.

Mister_Pink

Waar gaat dit over? ik vind pulp Fiction gewoon een goede film. Staat ook in mijn top 10. Niet omdat dat zo goed staat, maar omdat PF een briljante film is.

olivier

Hmmm dat vind ik écht niet. Reservoir en Pulp zijn rasechte Tarantino-films. Jackie Brown -desalniettemin briljant!- valt daar wel tussenuit. Daar zijn geen 'like a virgin'-dialogen, of non-lineaire vertelstijl of uitzinnig gemoord...

Ik vind persoonlijk 'pulp fiction' écht geen film voor het grote publiek net omdàt er een hele hoop cinefiele voorkennis voor vereist is!

Jordy

Snap ook niet veel van dat berichtje. Het is eerder not done om Pulp Fiction in je top 10 te zetten, omdat iedereen die film goed vindt.

olivier

Daar heb je gelijk in Pink: het IS een goede film, alleen is het kortzichtig van veel mensen om ook de fouten niet onder ogen te willen zien. Dit was echt niet persoonlijk.

avatar van flipsen

flipsen

Dear Flipsen,

Bestaan die mensen echt?! Iedereen die zo is, steek nu je hand op!
ik niet, vertel... (heb dolce vita niet gezien.) Maar moet je die knipoog snappen om de film te snappen? Film valt niet veel aan te snappen, of je nou alle knipogen er wel of niet uit haalt.
Dat idee heerst wel meer. Bij de Kill Bill - vol.1 discussie werd ook het idee geopperd dat de film van Tarantino zou zijn, veel mensen vinden hem goed en hij wordt goed aangeprezen --> dus daarom vind iedereen hem ook goed (ik weet niet of jij die mening een beetje deelt, bekijk de discussie maar eens). Beetje uit de lucht gegrepen vind ik deze uitspraak.
Waarom niet? Als je niet veel van films weet, mag je er toch best over meepraten en zeggen wat je er van vindt? Je kunt er zelfs wijzer van worden. De atoomgeleerd zou de leek kunnen uitleggen hoe kernsplitsing werkt.

Jordy schreef:

Yeah right ....