Genre: Misdaad
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Releasedatum: 1 december 1994
Bekijk via Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Vrijdag 20 februari in één bioscoop (Woerden)
Plot Pulp Fiction
"From the creator of 'True Romance' & 'Reservoir Dogs'"
Jules en Vincent werken voor de machtige misdadiger Marsellus Wallace. Vincent komt in de problemen als hij Mia, de vrouw van Wallace, een avondje gezelschap moet houden. Ondertussen is Wallace verwikkeld in een deal met de bokser Butch, die Wallace belazert en er met z'n geld vandoor gaat.
Vincent Vega
Lance
Pumpkin
Honey Bunny
Fabienne
Moviemansion heeft er maar moeite mee. Ik ook met het lezen van zijn bericht. Waar gaat het over, in godsnaam....Geen touw aan vast te knopen.
Spreekt ook niet in jouw voordeel. Zo moeilijk is het allemaal niet te begrijpen.
Phoenix
Ik snap alleen niet waarom hij PF een 0,5 geeft omdat Tarantino later nog drie slechte films maakte.
Doet hij ook niet, hij geeft enkel aan waarom Tarantino maar beter kan stoppen met films maken.
Phoenix
Dit zijn toch geen films meer, Tarantino kan er beter mee stoppen. Na flaters als Jacky brown en Pulp Fiction de voor naam zegt het al Pulp, komt ie ook nog eens op de proppen met de zielige films Kill Bill 1 en 2. Daarvoor krijgt deze voor mij een niet hoger cijfer dan een 0.5.
Ik zie toch een duidelijk causaal verband tussen die halve ster en het feit dat Tarantino Jackie Brown en beide Kill Bills heeft gemaakt.
Mister_Pink
Alsof we die mening serieus kunnen nemen zonder extra toelichting.
lazaroni_86
Nederlanders met hun mayonaise ik moets behoorlijk lachen maar echt een goeie film
Ramon K
Dat is nog eens fijn discussieren. Steeds een stukje van me quoten om er een daarna een vorm van 'nee' onder te plaatsen. Knap hoor. Een beetje op de spelling letten kan verder ook geen kwaad. In ieder geval lijkt me dit geen discussie waard verder.
Yeah right. Hij geeft helemaal niks aan. Het is slechts leeg geblaat.
Wel een beetje fair quoten aub, ik merkte enkel op dat z'n punt duidelijk genoeg was, ik heb niks gezegd over de onderbouwing van z'n standpunt.
Ramon K
Kom, niet zo snel op de teentjes getrapt.
Ik weet niet hoe jij die zin leest maar er staat toch duidelijk 'waarom' en dat hele 'waarom' laat ie juist buiten beschouwing. Ik denk dat ik heel fair gequote heb hoor. Of er moet sprake zijn van een misverstand.
Ben niet op m'n tenen getrapt hoor
Maar op de vraag 'waarom' volgt toch heel duidelijk het antwoord "omdat Pulp Fiction, Jackie Brown en beide Kill Bill films ruk zijn". Lijkt me antwoord genoeg op de vraag "waarom moet Tarantino stoppen met films maken. Dus het waarom is wel degelijk beantwoord, alleen niet onderbouwd.
Waar het mij vooral om ging was dat mensen zo'n berichtje gaan aanvallen op de meest irrelevante zaken ipv gewoon een onderbouwing te vragen.
lazaroni_86
Film van quantino zijn speciaal. films die anders zijn dan die andere standaaard films dat maakt zijn films leuk om te zien maar dat betekent niet dat die andere films slecht zijn
Ramon K
Tja..... Wat hebben we nu aan uitroepen a la 'Tarantino is cool' of 'Tarantino sucks'? Is toch vanzelfsprekend dat je dat ook meteen even onderbouwt? Misschien ben ik wel te veeleisend.
Ramon: helemaal niet, ben ik het net met je eens zelfs
. Alleen wordt van die "Tarantino is cool" roepers meestal geen verantwoording gevraagd, en worden hun mening nooit afgedaan als irrelevant (je zou ook maar gek zijn natuurlijk, als fan van Tarantino). Gebeurt trouwens wel meer bij die "hooggeprezen" films hier.
moviemansion
Ho ho, ik geef alleen maar aan wat ik er van vind.Ik ben het er mee eens dat je van tarantino moet houden. Bijvoorbeeld in Kill bill zat heel mooi camera werk en als je van Manga houd denk ik ook dat je het een goede film vind. Ik vind hem persoonlijk wat on realistisch en vrij iritant filmen.ik hou er gewoon niet van en ik denk dat de films ook nooit onder klasiekers zullen vallen.Ik neem aan dat dit een forum is om je mening te uiten en daarover te discuseren, en niet over iemands spelfouten te gaan zeuren? Of zie ik dat verkeerd, moet iemand maar goed vinden wat jij goed vind?
@OH
Als zeg maar 90 procent van de mensen een film goed vinden en jij bent 1 van de weinigen die dat niet vindt, sterker nog: die het een rukfilm vindt, lijkt het me vrij normaal dat even toe te lichten. Niet als verplichting, maar om je mening aan mensen te verduidelijken. Dat is juist het leuke aan een andere mening.
Als iedereen Tarantino cool vindt, heeft het nogal weinig zin dat iedere individuele user uitlegt waarom hij/zij hem cool vindt. Althans: in mijn logica is dat minder relevant.
Ramon K
Ik miste onderbouwing (wat me irriteerde), je berichtje was onduidelijk door verkeerd gebruik van de quote-tags en je had nogal wat spelfouten. Ik MOEST wel even zeuren.
Als het even kan wel ja...........
moviemansion
Als het even kan wel ja...........
Goed jij je zin, vrij sneu ben je dan.Even goede vrienden.Ik ben hier net nieuw op dus ik wist niet hoe die quote tags werkte.
Ramon K
Dat is dus echt de laatste keer dat ik een smiley heb gebruikt. Die dingen werken niet...
@OH
Ik leg ook niet uit waarom ik tarantino niet cool vind, ik zeg alleen wat ik er van vind, mischien zijn er wel meer mensen hier die er net zo over denken.Dat heet een discussie op gang brengen.Plus dat ik denk dat Tarantino geen films maakt die 90 procent van de gebruikers goed vind.Volgens mij had ik ergens gelezen dat Tarantino maar een klein groepje "Die Hard" fans heeft. Kan aan mij liggen hoor.
moviemansion
Joh, ik vind dit en jij het tegenover gestelde. Ik ben blij dat de smaken over films verschillen man.Zou anders toch saai worden of niet soms. Ik respecteer je mening over de film, zullen we het maar daarbij laten?
Maar voor de duidelijkheid: je bent het ook niet verplicht, maar ik kan me voorstellen dat mensen dan over zo'n opmerking vallen.
Ramon K
Ok, we discussieren nog wel eens. In ieder geval: welkom!
Mister_Pink
Ik haal er een halfje af. Het is me nu al 4 keer gebeurd dat ik een groot gedeelte van het Butch stuk oversla. PF is nu de enige film in mijn top 10 die ik geen 5 sterren geef.
Kos: het ging mij dan ook vooral over de irrelevante opmerking die op zo'n bericht komen. Als er één iemand vraagt om wat extra uitleg is het best, maar als mensen gaan reageren op spelling en andere dingen om toch maar te mening als ongefundeerd af te doen, dan wordt het mij wat te triest.
En uhm, eerlijk is eerlijk, je haalt je hier dikwijls meer herrie op je hals door effectief een mening te onderbouwen, dan door ergens een 0.5* te plaatsen en simpelweg te zeggen dat de film kut is.
Zucht. Deed ik dat dan?
feanaro surion
[quote]Ramon K schreef:
Als we toch moeilijk gaan doen.:p
Ramon: nee, toen ik mijn eerste reactie plaatste had jij toch nog helemaal niet gereageerd ? Wel een beetje blijven opletten, ik spreek hier over algemene gevallen (over threads heen)
Ramon K
Dat was een quote van OH. Ik ben onschuldig.
Ramon K
Ik raak in de war van deze discussie.
Kunnen jullie niet even met elkaar gaan chatten?

Grote favoriet onder liefhebbers: 'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino komt naar Netflix

'Pulp Fiction' van Quentin Tarantino morgenavond (10 juli) te zien op televisie

Netflix verwijdert deze maand weer veel goed beoordeelde films: Onder meer 'Pulp Fiction' en 'Tár' verdwijnen

Jubileumeditie van 'Pulp Fiction' op komst: 'Geweldige dialogen, subtiele humor en bovenal meesterlijke citaten'

The Shawshank Redemption
Drama, 1994