• 9.381.779 stemmen

Cannibal Holocaust (1980)

Horror / Avontuur | 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Genre: Horror / Avontuur

Speelduur: 95 minuten / 89 minuten (heavily cut, Verenigd Koninkrijk) / 90 minuten (animal cruelty-free, VS)

Alternatieve titel: Ruggero Deodato's Cannibal Holocaust

Oorsprong: Italië

Geregisseerd door: Ruggero Deodato

Met onder meer: Robert Kerman, Francesca Ciardi en Perry Pirkanen

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Plot Cannibal Holocaust

"Can a movie go too far?"

Een groep jonge journalisten gaat op expeditie naar het Amazone-gebied om een documentaire te maken over de laatst nog overgebleven stammen die kannibalisme bedrijven. De groep verdwijnt spoorloos. Twee maanden na hun vertrek wordt een reddingsteam gestuurd onder leiding van professor Monroe. Deze komt in contact met twee rivaliserende stammen, hun schokkende levenswijze en barbaarse rituelen. Al spoedig ontdekt Monroe de stoffelijke resten van de vermisten en vindt hij bij een van de stammen filmmateriaal.

yeah, you rule dudes

avatar van niethie

niethie

BlueJudaskiss schreef:

Vergeef het Max en Joep maar. Hij vond de nieuwe Halloween geweldig en de oude Last House on the Left bagger. Dát soort mensen...

Dat is dan toch zijn mening. Ga jij nou maar eerst even de film bekijken voordat je weer wat zegt, dan heb je tenminste wat nuttigs om over te discuseren!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Max en Joep schreef eerst iets heel anders. En dat sloeg kant nog wal.

Klopt, heb ik ook gelezen. Quoten Reinbo! leer dat nou eens!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

niethie schreef:

Stond er niet koeienletters IRONIE boven het bericht geschreven?

Max en Joep schreef:

er worden geen dieren in deze film gemarteld, nergens.

de schildpad, de aap, de slang....

allemaal sterven ze een snelle pijnloze dood na een vrij leven geleefd te hebben.

dat plakje boterhammenworst in je broodtrommel heeft een veel beroerder leven gehad.

Deodato is dus wel veroordeeld voor die 'animal-torture' en dat zegt mij genoeg. Daarbij, een schildpad, een aap of een slang doodmaken voor entertainment is voor mij eveneens een stap te ver. Punt.

Dat er in de vleesverwerkingindustrie veel te verbeteren is, ben ik volledig met je eens, maar waarom zou dat iets af doen aan mijn redenering? Het lijkt me meer een misplaatst argument van jou om deze film nog eens te kunnen kijken. Ik zou zeggen: Have fun, ik sla hem over...

Max en Joep schreef eerst iets heel anders. En dat sloeg kant nog wal.

hier moet ik toch even ingrijpen.

Ik heb mijn bericht niet veranderd, ik heb mijn bericht flink gekuist

(zoals ik nagenoeg altijd doe; eerst tik ik het eerste dat in me op komt en daarna maak ik het wat netter).

De strekking is dus zeker niet veranderd.

Voorts blijf ik erbij:

de 3 dieren die snel en pijnloos zijn vermoord voor deze film vind ik nu niet zo schokkend en ik vind het redelijk puberaal om alleen daarvoor de gehele film in de ban te doen.

En ik vind het HELEMAAL schijnheilig om te stellen dat de reden er iets toe zou doen (entertainment of voeding):

ik weet wel zeker dat een dier liever een vrij en prettig leven leidt om vervolgens pijnloos te worden afgemaakt voor entertainment, dan dat het zgn. "nuttig" sterft na een kloteleven vol mishandeling, ruimte tekort en pijn.

Mij bekruipt soms toch het gevoel bij sommigen, dat het welzijn van het dier er feitelijk geen reet toe doet, zolang men zichzelf maar kan sussen/bedriegen met het feit dat de dood van het dier iig "nuttig" was.

nogal hypocriet vind ik persoonlijk....

sterker nog, eigenlijk best wel fokking walgelijk.

Voorts blijf ik erbij:

nogal hypocriet vind ik persoonlijk....

sterker nog, eigenlijk best wel fokking walgelijk.

Puberaal? Wat een rare betiteling. Ik eet vlees voor mijn voeding en helaas heb ik er weinig invloed op hoe het beleid wat dat betreft gehanteerd wordt...

Jij bent kennelijk vegetarier of je eet alleen scharrelvlees? In dat geval heb je best nog recht van spreken. Maar je geeft al aan dat je het prettig vindt dat een dier gedood wordt voor jouw entertainment, dus ik vrees dat je gewoon graag 'geschokt' raakt van mensen die wél vlees eten als zijnde voeding(en echt niet zitten te wachten op de mishandeling van die beesten, maar dat probleem vind ik toch ietsje ingewikkelder dan: ''Dan moet je maar geen vlees eten.'') en de grens trekken bij het doden van dieren in een entertainment-product?

Max en Joep

je redenaties zijn ZO krom dat ik het eigenlijk heel moeilijk vind er nog op in te gaan.

kinda lost you there, buddy........

Max en Joep schreef:

hier moet ik toch even ingrijpen.

Ik heb mijn bericht niet veranderd, ik heb mijn bericht flink gekuist

De strekking is dus zeker niet veranderd.

Dat is niet waar. Je schreef eerst dat je het belachelijk vond dat het WEER over de dierenmishandeling werd gezeurd en dat die discussie nu wel gevoerd was.. Vandaar mijn reply.

Nu schrijf je dat het niet om martelpraktijken ging, omdat de besten snel gedood werden. Andere discussie.

Reinbo schreef:

Dat is niet waar. Je schreef eerst dat je het belachelijk vond dat het weer over de dierenmishandeling ging. Vandaar mijn reply.

Nu schrijf je dat het niet om martelpraktijken ging. Andere discussie.

Nou, ok , hoera en gefeliciteerd, geef die man een biertje van mij.

Ben je klaar nu met dit totaal irrelevante detail?

want ik was zoals je kunt lezen alweer verder gegaan.

avatar van Reinbo

Ga je gang, bazel rustig verder....

is goed hoor wijffie

Max en Joep schreef:

kinda lost you there, buddy........

Ja, je steekt waarschijnlijk liever je standaard praatje af, dan dat je er nog eens over nadenkt. Don't mind having lost you, you were never a buddy...

Meneer Bungel schreef:

avatar van ASman

ASman

Even inpikken. Ik ben dus een dierenliefhebber en ja, ik hoefde deze dierenscènes niet persé te zien. Maar, de dieren worden snel vermoord en ze worden opgegeten ( anders dan een kip die in een slachthuis ondersteboven zijn kop wordt afgesneden). Kijk eens naar National Geographic ; daar worden toch ook om de haverklap beelden van dit soort makelij getoond. Dieren voor de film doden hoeft niet( ook al droeg het natuurlijk bij aan de hele survival-mood) , maar om daarom de gehele fim als knudde af te doen, is natuurlijk totaal ongegrond. Deze film is voor mij de numèro uno van het kannibalengenre. Waar 97 procent van de kannibalenfilms volgens mij pure crap zijn, is deze de film die het volledige kannibalengenre nagenoeg op zijn eentje draagt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Bravo ASman.

avatar van Reinbo

Het is ook voor mij nog steeds de beste kannibalenfilm.

ASman schreef:

Dat heb ik ook niet gedaan, ik kijk 'm gewoon niet.

AGE-411

We willen gewoon bloed zien. punt.

Of dat nu van een fucking schildpad of gewoon kunstbloed is, wat maakt dat nu uit.

Goh, de discussie wordt steeds intelligenter....

Of dat nu Rambo is die Vietnamse soldaten neerknalt of een Amerikaan die een schildpad open snijd...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Goh, de discussie wordt steeds intelligenter....

De opmerking is inderdaad nogal banaal, maar toch heeft hij gelijk. Is dit niet inderdaad heel basaal de reden dat we al deze films willen zien?

Meneer Bungel

Als het zo simpel lag, werden er niet zulke films gemaakt...

BlueJudaskiss schreef:

Nee. Tenminste niet voor mij. Sterker nog het is de reden dat ik de film laag beoordeel. Daarbij vind ik het volslagen stompzinnig als iemand niet het verschil tussen nep bloed en dat van een schildpad ziet.

De opmerking over Rambo gaat voor mij ook niet op.

Ik denk overigens dat er weinig mensen zijn die gaan kijken omdat ze eenschildpad opengesneden willen zien worden. Hooguit omdat ze benieuwd zijn waar alle discussies over gaan. En zij die wel om die reden kijken vind ik ziek van geest.

AGE-411 schreef:

We willen gewoon bloed zien. punt.

vind ik ziek van geest.

omdat we niet dezelfde mening hebben als jou?

avatar van Reinbo

Nee, omdat ik het ziek vind als je er plezier in schept als je mensen of dieren echt zien bloeden.

Reinbo schreef:

awelja, ik vind het niet ziek.

avatar van Reinbo

Dat zegt dan ook weer wat.