Genre: Sciencefiction / Actie
8,7 (2.232.647)
Releasedatum: 17 juni 1999
Plot The Matrix
"Believe the unbelievable."
De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Matrix (MusicMeter)
- The Matrix [The Deluxe Edition] (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Apoc
Mouse
Switch
Macmanus
Lees nog heel even mijn laatste bericht.
heb het bijgewerkt.
Ik vind nog steeds dat u wel erg negatief praat over een deze topfilm.
Maar het blijft mijn mening.
Macmanus
a) Jij bent geen expert op het gebied van SFX, dus is jouw uitspraak gebasseerd op een mening (de kwaliteit van een onderwerp als SFX is voor een overgroot subjectief)
Hoe weet jij nou of ik geen expert ben.
(ben het niet maar je kunt het nooit zeker weten).
Goodfella
Macmanus, reageer toch niet overal als een kleuter op man! Alsjeblieft zeg!!
"Jij kan toch niet weten of ik wel of geen expert ben op het gebied van special effects."
GAAP
Hobbes
heb het bijgewerkt.
Ik vind nog steeds dat u wel erg negatief praat over een deze topfilm.
Maar het blijft mijn mening.
kijk, dan vind ik het best. En je hoeft absoluut geen u te zeggen hoor
Tonyvdb
ik hou niet van deze film in het algemeen en niet van Keanu in het bijzonder
** 2 op 5 **
Tony
Macmanus
Alleen voor de effects vind ik eigenlijk al dat hij hij 3.0 sterren moet krijgen.
Je hebt de url tag gebruikt ipv de img tag. Heb 't geprobeerd te wijzigen, maar dat lukte op de een of andere manier niet. Probeer jij eens.
Jordy
er mogen geen plaatjes geplaatst worden hier... en bij lange url's graag de url= manier gebruiken (zie faq) zodat de layout niet verpest wordt
Armin
Ik zag tot mijn verbazing dat ik nog niet op
deze film gestemd had.
Een film die ik steeds opnieuw kan kijken en steeds weer even goed vind.
1 van mijn favorieten.
*****
Hobbes
stem aangepast
want ook al vind ik 't een enorme schijtfilm. hij verdient wel punten voor 't feit dat 't een nieuwe generatie heeft doen ontstaan (niet helemaal..maar toch)
zonewarrior
PFFFFFFFFFFF wat een ge emmer over keanu en de fx over deze film als je de reacties leest.
laat ik er dit over zeggen net zoals in Jurassic park en daarvoor bij terminator 2 waren de fx in dienst van het verhaal en dat is mijn inziens ook hierbij het geval met als bonus dat we nu allemaal de term bullet time kennen.
en volgens vele van u keanu als miskasting ben ik het ook niet mee eens.
hij is gecast om zijn karakter in deze film namelijk een computer nerd die de beste is ter wereld.
daar neem je dus een bleekneusje voor die ook nog eens kan kijken of dat hij twijfeld aan elke sec die hij leeft wel echt is of in zijn virtuele wereld voor zijn beeldscherm
verder overd de film 1 ding zien ,zien en nog eens zien
hetverhaal dat wij niks meer zien dan duracel batterijtjes voor een of ander wezen is op ze minst verfrisend.
om dan te horen dat het zelfde wezen ons ook nog eens laat denken dat wij ook nog eens en eigen mening hebben is briljant.
waar komen we vandaan, wie zijn we en waar gaan we naar toe.
dingen waar we geen antwoord op hebben .
aleen deze film geeft een antwoord die ondanks acceptabel is er bij mij niet in gaat de gedachte alleen dat we popen zijn brrrrrr
verder zien,zien,zien die film
neo
normaal gesprokn doe ik er niet aan maar ik roep the matrix uit tot film van de week die op tv komt.
Jordy
ik kijk vooral uit naar de Hart van Nederland uitzending tussendoor
neo
vlot? meestal komen veel films na ongeveer 3 jaar geleden te zijn gereleased op tv.
darkcity
Misschien lijkt het voor mij vlot omdat ik hem pas kort geleden voor het eerst heb gezien.
Lis
LOL,voor dat gedeelte ga ik pas echt! goed zitten
mazdalfa
Deze film heeft mij nooit echt kunnen raken. Ik heb 'm wel zelf op DVD. Het is een aardige film, maar voor mij geen topper. Ik ben wel benieuwd naar deel 2 en 3 om de ontwikkeling van de verhaallijn te volgen.
Maz
FisherKing

twinmaster
beste film aller tijden,vette special effects,masterlijk verhaal en brute actiescenes
Yak
Live vanuit onze hoofdstad, met onderandere een nacht in het asielzoekerscentrum en de nieuwe wintercollecties! Gaat dat zien, oh gaat dat zien!
Yak
En alle lijnen zijn vrij sluik, zoals bij de oude Egyptenaren, met veel goud, weet je wel.
NERD
Nu ik er over nadenk, eigenlijk best wel ongelooflijk dat de Wachowski broertjes zo'n film hebben "mogen" maken nadat ze eigenlijk alleen nog maar Bound gemaakt hebben.
Ik bedoel dus eigenlijk dat er zo veel in deze film is gestoken zonder dat de broertjes al te veel ervaring hadden.......
(gewoon effe een gedachte
Yak
Half puntje erbij voor The Matrix. Met 3,5 nog altijd een heel stuk onder het gemiddelde, maar ik vond dit naast een goed doortimmerd verhaal en een aantal spectaculaire scènes toch teveel een film van compromissen. En daar ben ik allergisch voor.

The Matrix Resurrections
2021

The Matrix Revolutions

The Matrix Reloaded

The Animatrix

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod

Parels op Netflix: Dit zijn de 25 best beoordeelde sciencefictionfilms in het aanbod

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Matrix' is straks weer te streamen: 'Nog steeds is deze film een genot om naar te kijken'

The Shawshank Redemption

Il Buono, il Brutto, il Cattivo
Western, 1966

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
saving the worldkunstmatige intelligentieman vs machinefilosofieprophecyvechtsportenself sacrificedroomstrijdhackerinsurgencesimulated reality virtuele realiteitdystopietruthcyberpunkdream worldvrouwelijke regisseurmessiahaction herognosticismcomplextrans directorallegory of the cave