• 9.374.146 stemmen

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

IMDb beoordeling: 8,7 (2.222.661)

Releasedatum: 17 juni 1999

Plot The Matrix

"Believe the unbelievable."

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

Macmanus

Lees nog heel even mijn laatste bericht.

heb het bijgewerkt.

Ik vind nog steeds dat u wel erg negatief praat over een deze topfilm.

Maar het blijft mijn mening.

Macmanus

a) Jij bent geen expert op het gebied van SFX, dus is jouw uitspraak gebasseerd op een mening (de kwaliteit van een onderwerp als SFX is voor een overgroot subjectief)

Hoe weet jij nou of ik geen expert ben.

(ben het niet maar je kunt het nooit zeker weten).

avatar van Goodfella

Goodfella

Macmanus, reageer toch niet overal als een kleuter op man! Alsjeblieft zeg!!

"Jij kan toch niet weten of ik wel of geen expert ben op het gebied van special effects."

GAAP

avatar van Hobbes

Hobbes

Lees nog heel even mijn laatste bericht.

heb het bijgewerkt.

Ik vind nog steeds dat u wel erg negatief praat over een deze topfilm.

Maar het blijft mijn mening.

kijk, dan vind ik het best. En je hoeft absoluut geen u te zeggen hoor

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

ik hou niet van deze film in het algemeen en niet van Keanu in het bijzonder

** 2 op 5 **

Tony

link

Alleen voor de effects vind ik eigenlijk al dat hij hij 3.0 sterren moet krijgen.

Macmanus

He waarom word het een url?

als ik een img maak?

Je hebt de url tag gebruikt ipv de img tag. Heb 't geprobeerd te wijzigen, maar dat lukte op de een of andere manier niet. Probeer jij eens.

avatar van Jordy

Jordy

er mogen geen plaatjes geplaatst worden hier... en bij lange url's graag de url= manier gebruiken (zie faq) zodat de layout niet verpest wordt

avatar van Armin

Armin

Ik zag tot mijn verbazing dat ik nog niet op

deze film gestemd had.

Een film die ik steeds opnieuw kan kijken en steeds weer even goed vind.

1 van mijn favorieten.

*****

avatar van Hobbes

Hobbes

stem aangepast

want ook al vind ik 't een enorme schijtfilm. hij verdient wel punten voor 't feit dat 't een nieuwe generatie heeft doen ontstaan (niet helemaal..maar toch)

avatar van Vyvre

Vyvre

Zeer originele en tot in de puntjes verzorgde film. 4 sterren.

avatar van zonewarrior

zonewarrior

PFFFFFFFFFFF wat een ge emmer over keanu en de fx over deze film als je de reacties leest.

laat ik er dit over zeggen net zoals in Jurassic park en daarvoor bij terminator 2 waren de fx in dienst van het verhaal en dat is mijn inziens ook hierbij het geval met als bonus dat we nu allemaal de term bullet time kennen.

en volgens vele van u keanu als miskasting ben ik het ook niet mee eens.

hij is gecast om zijn karakter in deze film namelijk een computer nerd die de beste is ter wereld.

daar neem je dus een bleekneusje voor die ook nog eens kan kijken of dat hij twijfeld aan elke sec die hij leeft wel echt is of in zijn virtuele wereld voor zijn beeldscherm

verder overd de film 1 ding zien ,zien en nog eens zien

hetverhaal dat wij niks meer zien dan duracel batterijtjes voor een of ander wezen is op ze minst verfrisend.

om dan te horen dat het zelfde wezen ons ook nog eens laat denken dat wij ook nog eens en eigen mening hebben is briljant.

waar komen we vandaan, wie zijn we en waar gaan we naar toe.

dingen waar we geen antwoord op hebben .

aleen deze film geeft een antwoord die ondanks acceptabel is er bij mij niet in gaat de gedachte alleen dat we popen zijn brrrrrr

verder zien,zien,zien die film

avatar van EmDee

EmDee

Over 2 weken op TV, ga hem dan wel weer eens kijken.

avatar van neo

neo

normaal gesprokn doe ik er niet aan maar ik roep the matrix uit tot film van de week die op tv komt.

avatar van Jordy

Jordy

ik kijk vooral uit naar de Hart van Nederland uitzending tussendoor

avatar van darkcity

darkcity

Komt hij nou al op tv ? Dat is vlot.

avatar van neo

neo

vlot? meestal komen veel films na ongeveer 3 jaar geleden te zijn gereleased op tv.

avatar van darkcity

darkcity

Misschien lijkt het voor mij vlot omdat ik hem pas kort geleden voor het eerst heb gezien.

avatar van Lis

Lis

ik kijk vooral uit naar de Hart van Nederland uitzending tussendoor

LOL,voor dat gedeelte ga ik pas echt! goed zitten

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Pff overschat niemendalletje

avatar van mazdalfa

mazdalfa

Deze film heeft mij nooit echt kunnen raken. Ik heb 'm wel zelf op DVD. Het is een aardige film, maar voor mij geen topper. Ik ben wel benieuwd naar deel 2 en 3 om de ontwikkeling van de verhaallijn te volgen.

Maz

avatar van FisherKing

FisherKing

Pff overschat niemendalletje
Klopt , en je hebt er nog een 4 voor over

avatar van twinmaster

twinmaster

beste film aller tijden,vette special effects,masterlijk verhaal en brute actiescenes

avatar van Mik

Mik

Yes, eindelijk de langverwachte "hart van nederland-break"

Yak

Live vanuit onze hoofdstad, met onderandere een nacht in het asielzoekerscentrum en de nieuwe wintercollecties! Gaat dat zien, oh gaat dat zien!

Yak

En alle lijnen zijn vrij sluik, zoals bij de oude Egyptenaren, met veel goud, weet je wel.

avatar van NERD

NERD

Nu ik er over nadenk, eigenlijk best wel ongelooflijk dat de Wachowski broertjes zo'n film hebben "mogen" maken nadat ze eigenlijk alleen nog maar Bound gemaakt hebben.

Ik bedoel dus eigenlijk dat er zo veel in deze film is gestoken zonder dat de broertjes al te veel ervaring hadden.......

(gewoon effe een gedachte )

Yak

Half puntje erbij voor The Matrix. Met 3,5 nog altijd een heel stuk onder het gemiddelde, maar ik vond dit naast een goed doortimmerd verhaal en een aantal spectaculaire scènes toch teveel een film van compromissen. En daar ben ik allergisch voor.