Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
GrimReaper
Film met leuk geanimeerde beelden, maar met weinig mystiek.
Weinig actie, dat op het eind een beetje wordt goed gemaakt.
Acteerwerk was oké, maar niets bijzonders.
bjerik76
ik had er totaal geen verwachting van, daarom ook nooit gekeken, maar ik vond het toch wel een tranentrekker met enorme mooie beelden en special effects !
je moet er van houden of niet, ik heb niks met SF, maar dit vind ik toch wel een juweeltje.
stomme amerikanen ook altijd die alles kapot willen maken.......
_Se7en_
- 2041 berichten
stomme amerikanen ook altijd die alles kapot willen maken.......
Grappig hoe je het op de Amerikanen afschuift. Geloof dat het op de mensheid in het algemeen toepasbaar is, niet alleen op onze dikke medemens.
moviemafketel
- 19752 berichten
En jij op je beurt gooit alle Amerikanen weer op 1 bult door ze allemaal dik te noemen.
_Se7en_
- 2041 berichten
Dat realiseer ik me en dat maakt me helemaal niets uit
. Vind het trouwens ook niet respectvol om Amerikanen op een bult te gooien.
GrimReaper
Film heeft juist een overdosis mystiek, of ben ik blind?
Neehoor er is niks geheimzinnigs ofzo, al vrij is duidelijk hoe de vork in de steel zit.
Ik had bij deze film veel meer mystiek verwacht.
Safira
Eindelijk gezien nu ie opnieuw in de bioscoop te bewonderen was. Zo'n schijnbaar spektakel wil je wel op het grote scherm en in 3D kijken natuurlijk, dus heb geduldig gewacht met het huren van de dvd.
Goede en mooie film, wat een werk erin moet hebben gezeten... Ik kon me af en toe verbazen over hoe knap het allemaal was gemaakt eigenlijk. Heb me geen moment verveeld in ieder geval, terwijl ik normaal helemaal niet van de science fiction ben.
Ik vraag me nu alleen af wat precies de extra scènes waren, aangezien dit de eerste keer was voor mij dat ik 'm zag. Kan iemand me dat misschien vertellen? Of misschien een linkje naar een site waar 't staat? Ben toch wel erg benieuwd nu.
Familiefilm ?
Enige mooie waren de special effects/animatie voor de rest boeit de film niet zo. Tegen de tijd dat de eind slag geleverd zou gaan worden vond ik alles ook al véél te lang duren. Een uurtje korter had de film zeker beter gemaakt.
Morgen de film op dvd herbekijken (in 2D
) Ik zal daarna mischien mijn mening aanpassen.
kuk
je moet er van houden of niet,
Haha meesterlijke uitdrukking
!
Morgen de film op dvd herbekijken (in 2D
) Ik zal daarna mischien mijn mening aanpassen.
Nou, dan weet ik niet waar jou gedachten zitten lijkt mij. Het is dus echt geen film waarbij ouders die zeggen tegen hun kinderen; Kom, we gaan Avatar kijken.
Terwijl de film volgens mij al zeker boven de 12 jaar is het is geen normaal standaard komedie of drama he? Niet een hondje dat wegloopt van huis en die ook nog eens met dieren kan praten, en uiteindelijk weer thuis komt, dat noem ik dus een familiefilm.
Er komt natuurlijk wel veel drama en romantiek invoor, en daarboven op ook nog eens actie en geweld van dat legertje.
Dus ik denk niet dat ouders dat met hun kinderen of hun ouders die ook al oud zijn misschien gaan kijken, het is meer een film voor lekker met je vrienden en/of geliefde te kijken.
Nou, dan hoop ik maar voor je dat je beoordeling het zelfde blijft, want anders zou het niet eerlijk zijn.
Maargoed, er moeten natuurlijk altijd een paar klagers bij zitten he
mrwhite
Maargoed, er moeten natuurlijk altijd een paar klagers bij zitten he
als ik het me goed herinner gingen er net veel ouders met hun kinderen naar avatar.het is en blijft wel een sprookjesverhaal.
TragieStar.*
Haha, nog grappiger! Sprookjesverhaal, ik lach me dood thuis.
Maargoed, hoe kom jij dan bij sprookje uit? Heb jij blauwe avatars in sprookjes voorbij zien komen dan? En geweld?
Natuurlijk omdat ze verliefd worden op elkaar en daar een hoop drama overkomt is het opeens een sprookjesverhaal?
Dan kan je de Titanic ook wel een sprookjesverhaal noemen of iets dergelijks.
yeyo
Heb jij blauwe avatars in sprookjes voorbij zien komen dan?
Een post-modern sprookje natuurlijk, niet in de traditionele zin van het woord.
En geweld?
Toch sprookjes zat waar geweld in voorkomt? Roodkapje wordt zelfs door een wolf opgegeten, dat is gruwelijker dan al het geweld in deze film.
mrwhite
ik herhaal de woorden van thorak : De film word ook niet voor niets de Sci-Fi versie van Pocahontas genoemd.
TragieStar.*
Haha, ja dat is wat hij zei, dat betekend nog niet dat het ook zo is.
Misschien kan je beter zelf eens zinnen gaan bedenken.
Roodkapje is wel veel anders dan dit he, ik snap ook niet dat het opeens bij je opkomt, en dan ook nog gaan zeggen dat roodkapje word opgegeten door de grote boze wolf, (terwijl je daar niet eens iets van ziet) geweld kan noemen?

yeyo
Als Avatar een boek was, zou je er ook niets van zien.. het was enkel een voorbeeld dat sprookjes vol zitten geweld (Disney films trouwens ook), kan er zo nog een tiental opnoemen hoor.
chevy93
Heb jij blauwe avatars in sprookjes voorbij zien komen dan? En geweld?
Dit is evengoed een sprookje, alleen iets moderner gemaakt, zodat sommigen erdoor verblind worden en het sprookje niet meer herkennen. Iets wat bijzonder goed gelukt is.
TragieStar.*
Disney films zijn ook geen sprookjes, Pirates Of The Caribbean is ook van Disney daar komt ook geweld in voor dat is toch geen sprookje, of ben ik nou gek?
Het ging over het woord sprookjesverhaal wat duidelijk verkeerd gebracht werd dat zie je maar weer.
yeyo
Pirates is in zeker zin wel sprookjesachtig, maar ik doelde vooral op de animatiefilms van Disney. En dan zijn vaak gewoon verfilmingen van klassieke sprookjesverhalen hoor: Belle en het Beest, Doornroosje.. Ik heb er dus geen flauw idee van vanwaar je de bewering haalt dat Disney films geen sprookjes zijn.
TragieStar.*
Ik bedoel Disney films anders dan sprookjes. Sprookjes zijn voor mij gewoon; Assepoester, Doornroosje en Roodkapje en nog vanalles allemaal van die klassiekers, maar er zijn ook veel films die ook van Disney zijn die overduidelijk geen sprookje zijn. Want zo kan je elke film wel een sprookje noemen.
TragieStar.*
Jij zegt het ook heel lomp, maar in zulke sprookjes word het niet zo gebracht natuurlijk. Het ging om het geweld, en als jij het al geweld vind als geitjes opgegeten worden, dan weet ik het ook niet meer.
chevy93
Het gebruiken van fysieke kracht om te doden, verwonden, schade aan te brengen of te mishandelen.
In welk opzicht is het geen geweld dan?
Thorak
Mischien moet TragiStar zich eens verdiepen in de oorsprong van sprookjes. Dat zijn van origine uberhaupt niet de zoetsappige verhaaltjes over prinsesjes en elfjes hoor.
Daarna moet je maar eens films als Pocahontas, Dances with wolves en Last Samurai gaan kijken en je zult merken dat dit stuk voor stuk het zelfde verhaal is.
De tekenfilms die tegenwoordig op tv worden uitgezonden voor de kleine kinderen bevatten vaak meer geweld en grove dingen dan films als Avatar. Kijk alleen al maar eens de trailers van The Last Airbender en Sorceror's Aprentice (van Disney).
Thorak
Overigens zijn die laatste 2 verfilmingen van kinder tekenfilms...
TragieStar.*
Nou, dat denk ik zeker niet hoor. Jij ziet dus overduidelijk het verschil niet tussen een sprookje of fantasy.
En @chevy93, ik weet wel wat geweld is hoor, maar kom op zeg, dat jij dat zelf niet ziet, hier zit toch veel meer actie en geweld in dan in een Roodkapje, terwijl er daar niet eens iets van geweld in voorkomt, dat jij dat geweld vind nou dan vind je wat hier gebeurd wel heel erg.
Thorak
Nee dat zou het zijn dan.
Doorgaans vallen sprookjes (fairytales) en fantasy onder de zelfde noemer. Maar als jij het daar niet mee eens bent mag je me het verschil wel uit leggen hoor.
moviemafketel
- 19752 berichten
Interessant. Ik ben ook even gaan lezen. Je hebt volkssprookjes en cultuursprookjes.
Kort samengevat: een volkssprookje bestond, werd mondeling overgeleverd, totdat iemand een keer op het idee kwam ze op te schrijven. Een cultuursprookje is bedacht door iemand, maar heeft wel de vorm van een sprookje.
Denk dat Avatar dus meer facetten van een cultuursprookje heeft.
Bron: hier

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Sciencefiction / Thriller, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful