Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- Trailer (YouTube)
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
startkabels
't valt me nog mee dat ze voor de her-release geen koe op de voorkant hebben genomen met cameron die aan het melken is.
Snap em niet
Thorak
Dat zou je inmiddels wel verwachten ja!
Snap em niet

JacoBaco
Je weet toch wel wat ze bedoelen met een concept uitmelken startkabels?
Stel een film is een groot succes, maar om er toch steeds geld aan te blijven verdienen, komt hij voorbeeld weer opnieuw in de bioscoop en uiteindelijk komen er 30 vervolgen op. Zolang het geld in het laadje brengt, gaan ze door. Neem de Saw films als voorbeeld.
Dus ja, Cameron die een koe aan het melken is, zegt mij genoeg. Metaforisch.
hij zou blijkbaar ook titanic opnieuw willen uitbrengen in 3d.
Thorak
Titanic opnieuw uitbrengen in 3D zou helemaal te triest voor woorden zijn!
Dat is inderdaad wel een schoolvoorbeeld van uitmelken...
Dan zakt mn broek ook af, snap sowieso niet waarom je daar heen zou gaan. Een beetje doorgewinterde filmfreak heeft die film allang gezien. Cameron overschat het 3D gedeelte schromelijk.
mrwhite
ja das duidelijk als je de film voor slechts 9 min extra opnieuw in de bioscoop brengt.dat van titanic zij hij in een interview in de rode loper. voor de nederlandse vrienden de rode loper is een mediaprogramma op één.
startkabels
Dus ja, Cameron die een koe aan het melken is, zegt mij genoeg. Metaforisch.
O op die manier. Ben ik het wel mee eens ja, herkenbaar concept.
erik neuteboom
Ik heb me wel vermaakt tijdens de ruim 2,5 uur dat deze film duurt (samen met mijn petekind van 12 die deze DVD meenam voor mij) vanwege de fraaie beelden met veel kleur en actie, enkele spannende momenten en een spectaculaire apotheose. Maar het verhaal is flinterdun en voorspelbaar. Ik zie Avatar vooral als een onderhoudend modern, wat donker sprookje voor kinderen en volwassenen waarin de sensationele computer animaties wederom een grote rol spelen. T.z.t. kijk ik Avatar wel weer eens maar dan is het mooi geweest, die mening deelt mijn petekind van 12 overigens.
Dogie Hogan
Beffrey28
In de bioscoop in 3D een geweldige ervaring. Ben alleen wel bang dat bij herziening zonder 3D de wow factor, en daarmee de score, zal dalen. Ongelooflijk mooi gemaakt, maar het verhaal is helaas wat slapjes. In de bioscoop zag ik dat door de schitterende effecten door de vingers, ben benieuwd of ik dat ook zal doen bij herziening.
finitio
Beffrey 28 ik ben het helemaal met je eens, maarja ik ben dan ook niet van plan om avatar nog eens een keer in 2D te gaan kijken. Dus de 5,0 blijft vooralsnog staan.
TragieStar.*
Neehoor, in 2D is de film ook heel erg mooi, de eerste keer is wel even wennen, maar als je hem dan nog een keer bekijkt in 2D dan is het misschien even mooi of net iets minder dan in 3D.
SmalleRidder
ik had hem toevallig in de bus zitten kijken van vakantie terug, maar dan in 2D. Zonder de 'verbazingsfactor' van de special effects is deze film slechts een slapaftreksel van veel andere films. Zoals South Park al over deze film zei.
"You can't just take an idea, then add a couple of things and call it yours"
Nee Cameron, deze film is een succes puur en alleen om zijn special effects, of het feit dat mensen het leuk vinden om een verhaal dat al keer op keer verteld is nog eens te horen. Over een aantal jaar, wanneer elke film deze effecten heeft, zal niemand zich Avatar herinneren.
Edit: Lees net dattie weer in de bios komt? Menen ze dit nu serieus? Boycotten deze handel... Als ik kinderen had, zou ik ze verbieden te gaan, denkt die kerel dat we dom zijn ofzo?
edit 2: ja dat denkt hij, en hij heeft waarschijnlijk nog gelijk ook.
De bus is ook de ideale plek om een film die het vooral van het visuele asoect moet hebben..... Misschien volgende keer in het vliegtuig proberen.
mrwhite
ik ben ook geen grote liefhebber van avatar maar 0,5* vindt ik er wel over.
Die score verbaast me niets, zou ik ook op uitkomen als ik 'm tijdens een of andere busrit zou hebben gezien. De film werd niet voor niets aangekondigd als:
'Avatar; An IMAX 3D Experience'.
Niet iets voor op het kleine kastje, laat staan in een vliegtuig of een bus.
Ramon K
Kom op Reinbo, dit is toch gewoon tien keer niets? Totaal niet indrukwekkend, dit Avatar-gedoe. Ik kan me de lage scores goed voorstellen.
Noodless
Ik had deze film ook jammer genoeg voor een tweede keer moeten bekijken in een bus op weg naar vakantie. Jongens toch, voor zo'n film kan dit niet. En dan had je mensen die de film voor de eerste keer zagen al snel de mond vol ' is het dat nu ' ???? Tja, dat zal wel zeker. Vroeger ging je een film zoals Jurassic Park, Star Wars, Braveheart, lord of the rings en noem maar op ook niet op zo'n klein scherm zien in een busje of vliegtuig. Heel jammer !
moviemafketel
- 19752 berichten
Het is alleen wel interessant om te zien dat als je niet kan genieten van alle pracht en praal er verder qua verhaal weinig te genieten valt. De schitterende plek maakt de film. Op een tv in een bus ga je je meer op het verhaaltje focussen en daar kun je een laag cijfer voor geven ja.
Blijft natuurlijk zo dat dat niet helemaal eerlijk is.
Die kan ik me ook voorstellen, maar ik vind het prachtig. Heb jij 'm in de Bios gezien? In 3d? Vond het een geweldige audio visueel spectacel. Bovendien houd ik erg van de militaire + Bedrijfsleven vs good guys verhaaltjes van Cameron. Zie weinig verschil tussen Aliens, Terminator 2 en deze.
Wat het dus nog onorgineler maakt...
Vanwaar dan je 4 sterren of opmerking? Of heb je niet zoveel met originaliteit?
SmalleRidder
nouja het hielp inderdaad niet dat ik m in de bus aan het kijken was... maar zelfs in de bios viel het me al tegen hoor, ik geef niet zoveel om special effecten, en als je dat uit Avatar wegfilterd is de film waardeloos
en een goede film hoort zelfs in de bus naar spanje op zn minst boeiend te zijn
Barbabob
Avatar is een leuke familiefilm met mooie animaties.
Redelijk origineel en matig geacteerd. Paar spannende actie scenes.
dinhus
en een goede film hoort zelfs in de bus naar spanje op zn minst boeiend te zijn
Als jij de special effects niet eens de kans geeft, waarom dan oordelen. Ik zou, als ik jou was, nog eens proberen, maar dan op een, hoogstwaarschijnlijk, wat groter scherm met betere beeldkwaliteit e.d. Ook als is 't niet je ding, het zal ongetwijfeld veel plezanter kijken.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful