• 9.378.487 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.481.971)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van m1701

m1701

Heel erg mooie film

Had absoluut geen idee waar deze film over zou gaan.

Maar was helemaal verrast! Verhaal begon meteen lekker vlot, alles liep mooi in elkaar over. Geen moment verveeld.

De omgeving en de kleuren waren heel erg mooi.

Zeer origineel verhaal, mooi uitgewerkt

avatar van Reinbo

Avatar SE zal vertoond worden op de IBC (International Broadcast Conventiton in Amsterdam)

Avatar (Special Edition) on the IBC Big Screen

A year ago, IBC received permission to show an extended 16-minute excerpt from the as-yet-unreleased Avatar; a ringing endorsement of the importance of IBC as the major global forum in digital cinematography as well as broadcasting. This year, on Monday 13 September at 18:30, there will be a complete screening of Avatar (Special Edition) courtesy of 20th Century Fox International and by kind permission of Lightstorm Entertainment. This new special edition contains an additional eight minutes of content over the original film and will be screened using the Real D stereoscopic 3D system. Admission is free, but this is certain to be one of the most popular screenings IBC has ever offered so be there in plenty of time to be sure of your seat.

avatar van 88Fabian

88Fabian

rep_robert schreef:

Het basisgegeven van LOTR is dan ook heel simpel. Wat niet wegneemt dat dat ook een fantastische film(van ruim 10 uur) is.

YouTube - Star Wars Vs. LOTR - Clerks 2

Deze scene(specifiek gedeelte vanaf 1:52) van Clerks 2 geeft het geniaal weer.

Ja het is een basisgegeven die teveel wordt gebruikt om de makkelijkste

weg te kiezen.

Reinoir

Gisteren voor de tweede keer gekeken. Deze keer kon ik het nog minder serieus nemen. Wel leuk allemaal die CGI etc maar dat is het dan ook. Voor de rest doet het mij niet zo veel. Lekker overdreven bombastisch verhaal met stereotype personages zonder enkele subtiliteit in de personages wat het soms lachwekkend maakt.

De CGI is zodanig onrealistisch dat je tamelijk het gevoel hebt dat je naar een animatie film kijkt terwijl dat niet de bedoeling is. Bijv. scene dat Jake Sully vecht met die hond achtige wezens. Die wezens zien er zo gepolijst uit als maar zijn kan. Ziet er verdomt nep uit. Dat wil nog niet zeggen dat ik niet van de CGI kan genieten maar het ziet er op veel momenten gewoon niet realistisch uit terwijl dat volgens mij wel de bedoeling is. De eerste keer zag ik 'em in de bioscoop met een 3D bril wat de ervaring toch wel een stuk leuker maakt. Dat gemis was er wel deze keer.

Karl van H.

Wou je soms ontkennen dat ze hier (ook) stereotiep zijn?

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Reinbo schreef:

Een paar dwergen moeten een ring in een put gooien en een boze tovenaar probeert dit te voorkomen. Zou het ze lukken.....?

Zoiets?

Of hoe probeer ik door middel van CGI het scenario van Pocahontas in mijn film te verdoezelen.

avatar van Reinbo

Ceeda7 schreef:

Dat is een concept, maar geen verhaal.

avatar van Denzz

Denzz

ik snap niet wat de film zooooo bijzonder maakt

allereerst: de special effects en de 3d ervaring

de film is visueel prachtig en de actie is zeer goed in beeld gebracht!!!

maar het verhaal is echt wel voorspelbaar en na 2u ondergedompeld te zijn in de wereld van de na'vi's vond ik dat het einde te lang op zich liet wachten

toch geef ik het 3/5

avatar van Xander

Xander

Visueel is dit een meesterwerk en hierdoor zal deze film hoogstwaarschijnlijk zijn plaats in de geschiedenis van de cinema krijgen. Het verhaal was, naar mijn bescheiden mening, te voorspelbaar en kon me niet volledig overtuigen.

Ik geef deze film dan ook drie sterren, wat een vlotte voldoende is, maar toch geen grote onderscheiding.

Karl van H. schreef:

Wou je soms ontkennen dat ze hier (ook) stereotiep zijn?

Nee hehe, ik vertel dat erbij om duidelijk te maken waarom ik het lachwekkend vind. Dat ze stereotype zijn ligt er dik bovenop idd. In dat opzicht is het overbodig het te vertellen. Maar ik doe dat om aan iets anders te verduidelijken. Niet om te vertellen dat ze stereotype zijn.

Reinoir schreef:

Die opmerking was niet voor jou bedoeld, maar voor iemand die zei dat de personages in Blade Runner pas echt stereotiep waren, alsof hij daarmee jouw bewering wilde ontkrachten. Maar schijnbaar heeft hij zijn bericht verwijderd.

Reinoir

Oh haha. ik vond de opmerking al apart.

avatar van filmhater

filmhater

Oei wat een saaie film zeg, vol met slecht uitgewerkte clichés, oppervlakkig acteerwerk en nauwelijks meer dan 2 regels tekst per scene. Cameron had zeker geld nodig en heeft het script op een sigarenkistje gekrabbeld toen hij op de wc zat, ben toch beter van hem gewend.

avatar van 88Fabian

Gelukkig, er zijn nog meer mensen met goeie smaak

avatar van Noodless

Noodless

Gelukkig, er zijn nog meer mensen met goeie smaak

gelukkig kunnen we iemand met zo'n naam niet serieus nemen

avatar van Spookje

Spookje

Visueel ziet de film er geweldig uit, zelden zulke mooie omgevingen en kleuren gezien...Soms had ik het idee dat ik naar een animatie zat te kijken maar stoorde niet....Het verhaal is makkelijk te volgen en is weinig verrassend. Het akteerwerk van de mensen en de wezens zijn geloofwaardig te noemen wat ook van Pandora gezegd kan worden...

Helaas niet gezien in 3-D en ook niet op IMAX maar wel op Blu Ray en wist mijn aandacht goed vast te houden en alle details (vuurvliegjes op de achtergrond bijv.) waren goed in beeld te zien.....Maar ik kan me voorstellen dat het op 3-D nog mooier was

avatar van Thorak

Thorak

Spookje schreef:

Visueel Soms had ik het idee dat ik naar een animatie zat te kijken maar stoorde niet....

Niet zo heel vreemd voor een film die voor ruim 80% uit animatie/cgi bestaat...

avatar van DigiGee

DigiGee

Voorspelbaar of niet, ik vond het een erg leuke film die ik inmiddels meerdere keren gezien heb!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

In HD op een flatscreen heeft de film me weer weten te boeien. In januari had ik echt een overload, maar nu heb ik me weer prima vermaakt. Het flinterdunne verhaaltje maakt nu ook niet meer uit. Je geniet van de personages, de prachtige CGI en het fantastische acteerwerk van Saldana. Onwijs mooie film.

avatar van Spookje

Spookje

Thorak schreef:

Niet zo heel vreemd voor een film die voor ruim 80% uit animatie/cgi bestaat...

Yep, en toch noemen ze het geen animatie

avatar van Filmlak

Filmlak

Qua CGI is dit stukje film een pareltje. Het verhaal is daarentegen zwakzinnig en laagdrempelig. De complete verhaallijn is rechtstreeks uit een Disney-Boomstronk getrokken.

De visuele effecten zijn zonder 3D effect van hoogstaandniveau. Met de 3d bril op komen wij terecht in een visuele ervaring, zoals wij dat nog niet eerder zagen. Daardoor wordt deze film naar mijns inziens gedragen.

Het pocahontasjurkje dat om de dvdschijf zit is daarentegen vrij vervelend. Het kopieergedrag zwermt gedurende de hele film als een vlieg om m'n hoofd. Constant komt het verhaal weer terecht op een directe kopie van dance with the wolves. En dat, terwijl de film toch op zichzelf wil staan. Voor een inhoudelijk verhaal misstaat deze film daarom niet naast de grijze container, platgeslagen door een vliegenmepper.

Visueel-technisch is de film daarentegen, zoals eerder gezegd, de kijktijd waard. De 3D-versie is visueel zelfs inventief en prachtig in elkaar gezet.

avatar van Svenniboyke

Svenniboyke

Normaal totaal niet mijn genre, maar ik vond hem toch prachtig!

Heel mooie beelden en een wereld waar ik zelf wel zou willen wonen.

Een aanrader!

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Bottleneck schreef:

...en een subtiel verweven maatschappijkritiek die alleen de oplettende kijker kan oppikken

Subtiel? Ik vond dat er juist te overdreven bovenop liggen, waardoor het in mijn ogen een beetje melig begon te worden. Als mensen daar dit soort films voor nodig hebben en dat dan ook nog alleen de "oplettende" kijkers het oppikken...dan snap ik het even niet meer.

avatar van Jiv

Jiv

Leip mooie film. Storyline was wel mega lame/cliche. 4* waard.

boozebelly schreef:

avatar van JackieZW

JackieZW

Ik vond dit een hele mooie film. Er werd gezegd dat er niet echt een verhaal in zat, maar dat vond ik juist wel, niet een geweldig verhaal, maar het boeide me enorm.

avatar van neovo

neovo

Pracht van een Film!!!! 5sterren!

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Bottlenecks subtiel verweven sarcasme is duidelijk niet aan jou besteed

scherp, en dat op de vroege morgen

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Bottlenecks subtiel verweven sarcasme is duidelijk niet aan jou besteed

Haha, mijn excuses. Ik schrok al, zo'n opmerking had ik niet verwacht van Flessenek. Prachtig