Avatar (2009)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 17 december 2009
Bekijk via Disney+
Plot Avatar
"Enter the world of Pandora."
- IMDb (7,9 / 1481971)
Norm Spellman
Mo'at
Eytukan
Tsu'Tey
Het 'Real life Avatar concept' staat wat mij betreft totaal niet centraal in Avatar, zou het ook nauwelijk rode draad willen noemen. Het is gewoon een ondergeschikt element in show off filmpje met een infiltratie thema.
Maar het moge duidelijk zijn, dat wij de film compleet verschillend hebben ervaren.
Poppe
Je vergeet de cinematografie, wat mij betreft de grootste ster van de film.
In een film zonder enige inhoud whatsoever. Het blijft een slap verhaaltje in een mooi jasje...
Ew_MK1
Een rode draad of net iets minder, dat doet niet zo ter zake denk ik. Jammer dat je alleen daar over valt en dat ook alleen noemt.
Dat zowiezo maar dat doet weinig af aan deze discussie specifiek.
Ik snap je punt niet, jij maakt een vergelijking met The Matrix, ik geef aan en onderbouw waarom ik die vergelijking weinig interessant c.q. van belang vind..... Welke discussie wil je voeren?
Na aanleiding van de recordomzet van Avatar die Titanic voorbij ging stond er een leuk artikel in Spits hierover. Ze analyseerden Cameron een beetje.
domkey
Men kan Avatar het best vergelijken met een mooie Ferrari.
Helaas met een Scoda motor onder de kap.
Mooi om te bekijken, maar inhoud...
Ew_MK1
Nee niet zozeer dat het nou heel erg van belang is maar meer dat je de vergelijking met The Matrix wegwuift en zegt dat het avatar concept (centraal in the matrix) te vergelijken is met bijvb een jungle en wat zomaar in elke film kan voorkomen.
mezzerin
Net geen Lord of the Rings status voor mij, maar een dijk van een film zeker in 3D in de bios.
angel-eyes18
Weer een hoop mensen in de vorstverlet zie ik...
MaxiJazz
Als AVATAR uitkomt zal dat hoogstwaarschijnlijk 2D zijn
Alleen de Scoda motor dan?
Dat beloofd voor de puntjes!
canciser
Philips is er helaas mee gestopt, samsung is er wel mee bezig. Ben benieuwd of het wat gaat worden. Dan zouden speelfilms op de kijkbuis ook wat interessanter kunnen worden.
geurs
Men kan Avatar het best vergelijken met een mooie Ferrari.
Helaas met een Scoda motor onder de kap.
Mooi om te bekijken, maar inhoud...
ben het compleet met je eens. een zwaar tegenvallend verhaal je weet vanaf het begin al hoe het einde is. maar de overweldigende 3d ervaring maakt veel goed

planet_of_death
De 3D ervaring maakt ALLES goed.
domkey
Iedereen met bril in de zitkamer?
Gezellig.
Kunnen we meezingen met Steve Wonder.
angel-eyes18
3D-televisies zullen alleen gaan verkopen wanneer er ook voldoende 3D-content beschikbaar is..en die is er nog niet.
Televisiestations moeten natuurlijk ook 3D gaan uitzenden
angel-eyes18
Omdat het 3D brilletje mischien een struikelblok is kan het zomaar zijn dat lenticulaire 3D de standaard wordt...
Juvefan
Want dan is het al een stuk minder!
Eerst komt de 2D versie uit. Eind van het jaar, als 3DTV op de markt komt komt een 3D versie. Zonder rood/groene brilletjes maar met neutrale brilletjes.
Juvefan
Als AVATAR uitkomt zal dat hoogstwaarschijnlijk 2D zijn
Nou philips houdt zich nog redelijk rustig hoor. Panasonic, sony, samsung en LG zijn er meer mee bezig. Zij grengen komende zomer de eerste 3DTV's op de markt. Dat is al aangekondig op de CES eerder deze maand.
domkey
Punten voor de film gaan dalen.
Of is elk gezin met een stel kinderen naar de bios geweest om Avatar te gaan bekijken?
Nogal een dure hobby,niet?
En dan dat geleuter over 3-D televisie's...
Alsof elk gezin even de middelen heeft om 8 a 9 duizend euro's te gaan neertellen om Avatar te zien gezellig na het avondeten! Jongens, iedereen z'n pyama aan. De ultieme ervaring na de hutsepot! Of hoeveel had je in gedachten dat een 3-D schermpje zou gaan kosten?
merijn82
- 1931 berichten
Gelijkenis enkel in het conceptuele en dan ook nog met een andere insteek, zo kan je ook stellen dat de film op Tarzan lijkt vanwege de jungle, of op Star Wars vanwege de vliegende machines, of op Coma vanwege de laboratorium setting, of op Minority Report vanwege de moderne computerschermen, etc....
Ik vond Avatar een unieke kijkervaring en vind dat enkel de vergelijkingen met Camerons eerdere werk (zijn thema's en art work) en Pocahontas echt hout snijden. Rest is gezever.
@Reinbo
Maar een vergelijking met Enter the Dragon (paar dagen terug) wilde je maar al te graag maken..Omdat deze in iemands top10 stond. Komen mensen met inhoudelijk goede argumenten aanzetten waarom deze te vergelijken is met The Matrix, wordt het weggezet als gezever..Ai, wat val je hiermee door de mand zeg. Wat is deze post een tegenstrijdigheid met wat je allemaal zei in de discussie die wij voerde laatst!
orbit
- 12092 berichten
Reinbo heeft nog steeds zijn 3d bril op lijkt het..
domkey
Reinbo miste echter Kurt Russel.
Anders had hij 7 op 5 gegeven.
swollenaer68
Ik denk idd dat het iets persoonlijks is want ik had niet het idee dat ik naar normale acteurs met een blauw gezicht zat te kijken. Voor mij bleven het rare blauwe computer animaties.
Maar goed ik heb dan ook geen moment IN deze film gezeten.
Goh, ..verrassend
Nand
Als dit doorgaat zal ik iedere 5 jaar een nieuwe TV moeten kopen. Forget it, I'm out.
@Reinbo
Ik heb ook uitgelegd waarom ik het gezever vind..... Ben verder druk vandaag ga er graag verder op in als ik meer tijd heb.

Avatar: Fire and Ash
2025

Avatar: The Way of Water
2022
'Avatar: Fire and Ash' haalt ondanks lagere beoordelingen hoog bedrag op
'Avatar: Fire and Ash' heeft slechtste beoordeling van gehele reeks: 'Teleurgesteld'
Maakt derde 'Avatar'-film verwachtingen waar? Geschatte opbrengst belooft sterke start
Splinternieuwe trailer van 'Avatar: Fire and Ash' online gedeeld

Django Unchained
Western / Actie, 2012

Inception
Thriller / Sciencefiction, 2010
paraplegicculture clashattachment to natureinheemstoekomstspace warruimtekoloniemaatschappijruimtereisfuturisticromantiekruimtebuitenaards wezentribealien planetdistant futuremarinesoldaatstrijdliefdesaffairewetenschappernatuurnative peoplesruimte-operaanti warpower relationstribal customs mind and soultribal peopletribal chiefcryonicsspiritual community22nd centurysave the planetracial discrimination soldiersinspirationalgrandspeculative fictiondramaticstereoscopic film appreciativeboldenthusiasticexhilaratedhopeful