• 9.379.535 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.783)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Archibald

Archibald

Illum Sphere schreef:

Ik vond het ondanks het slappe verhaal wel een hele mooie film, maar als dat blijft is een grote vraag. Net zoals een mooie (een perfecte) meid ook soms enkel 'goed' is voor een one-night stand.

Nu ik 'haar' dit keer niet onder het maanlicht heb mogen bewonderen (lees IMAX 3D in de bioscoop), maar thuis op de bank, ziet het er allemaal nog steeds indrukwekkend uit. Maar niet meer indrukwekkend genoeg om het verhaal genoeg te compenseren voor mijn eerdere stem.

Bij deze verlaag ik hem naar *4.0.

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Dit is nu echt een overgewaardeerde film vind ik persoonlijk dat vond ik al toen die uitkwam en nu nog altijd.

Ik heb het verhaal altijd heel voorspelbaar gevonden je ziet alles ruim van te voren aankomen en als je hem eenmaal gezien heb zou ik geen reden weten om hem nog een keer te kijken.

Het enige wat het goed maak is dat het grafisch goed uitziet maar het is niet grafisch de mooiste film wat ik gezien heb dat is nog altijd Final fantasy 7 advent children complete maar er is ook geen studio beter dan Square Enix .

Verder vind ik dat deze film ook niks heeft nagelaten ik bedoel alle grote bekende films hebben normaal ook iets unieks een vette actie scene ofzo(king kong breek kaak van t-rex,godfather scene met het paardenhoofd in bed,Darth vader wat verteld aan luke I am you father scenes die je bij blijven)

deze film heeft niks alleen gepimpte smurfen er is geen 1 scene in deze film wat mij is bijgebleven van zo dat vond ik een vet moment .

Dus al met al

-verhaal is niks bijzonders

-geen goeie actie

-geen humor

-geen indrukwekkende dialogen

-alleen grafisch mooi that's it

avatar van Aazhyd

Aazhyd

Nog eens geprobeerd, maar na een half uurtje alweer uitgezet. Het ziet en voelt als een computerspelletje, maar dan zonder dat je zelf iets kan doen. Nep en leeg, zwaar overschat.

avatar van horizons

horizons

Gister nog eens op tv bekeken. En ja, de bioscoop ervaring is immens maar daar heb ik met m'n score rekening gehouden. En die blijft ongewijzigd. 4*.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Nog steeds vind ik dit even mooi, ondanks het gemis aan 3D op tv.

Misschien net weer op andere vlakken mooi.

Vooral het uiterlijk vind ik schitterend, het lijkt wel helemaal getekend, viel mij nu op. Dit vind ik te zien in het aanzetten van bijvoorbeeld vlakken van lichtschijnsel in glas of op de huid, waarbij een anime/comic effect ontstaat met ook scherp afgetekende grote schaduwvlakken (ja, hoe anders dit licht-donkerspel te omschrijven?). Ook de kleurstellingen vind ik verschrikkelijk fraai, echt om van te genieten.

Conclusie:

Het geheel krijgt steeds meer een anime of comic uitstraling voor mij en het cultgevoel (qua unicum) en houden-van-gevoel groeit.

Het verhaal blijft voor mij een mooie mix tussen veel actie en wat spiritualiteit, tussen sprookje en raakvlakken met de huidige werkelijkheid en met een toekomstvisie op gebied van gaming en virtuele mogelijkheden.

Mijn waardering blijft gelijk.

avatar van horizons

horizons

De planten/dieren/kleuren/etc effecten (en ideeen) in de jungle zijn het beste van de film mi.

avatar van TomPSV

TomPSV

Vanmiddag eindelijk gekeken. Had hem graag in 2009 in 3D in de bios gezien, maar toen was ik nog niet echt bezig met films. Gelukkig heb ik thuis een vrij grote tv (rond de 55 inch volgens mij), dus ik heb toch wel kunnen genieten van Avatar.

Het is een prachtige film. Visueel zo ontzettend sterk dat ik eigenlijk genoten heb van bijna ieder shot. Steeds zag je nieuwe dingen en daar kon ik erg van genieten. Pandora is zo mooi weergegeven. Het kleurgebruik was fantastisch. Zelden zoiets moois gezien. Je kunt zien dat het budget voor deze film heel hoog was, maar daar hebben ze dan ook wel het maximale uitgehaald zeg. Zeer knap gedaan.

Het verhaal was ook prima. Oke, het is natuurlijk niet erg diepzinning. Maar dat maakt door de schitterende beelden eigenlijk helemaal niks uit. De sfeer is goed neergezet en de film kent de nodige ontroerende momenten en de nodige actiemomenten. Die verdeling is meer dan prima. Wel was het zo nu en dan een beetje voorspelbaar en daardoor geef ik in eerste instantie ook niet de volle 5 sterren, wellicht na een herziening wel.

Heel erg van genoten. Het was een feest om Avatar te kijken en ik blijf het jammer vinden dat ik hem nooit in de bios heb gezien.

avatar van Reinbo

Zag gister een stukkie. Viel me op de dat de vele deep focus shots ook in 2D prachtig zijn. Enorm gelikt allemaal. Toch zou ik dit nooit willen zien op het kleine scherm en al zeker niet onderbroken door reclame.

avatar van .Fee.

.Fee.

Wat een ontzettend tegenvallende film. Ik had hoge verwachtingen gezien de stemmen hier.

Helaas was het verhaal niet meer dan een standaard (ook ik zeg het) Pocahontas-verhaaltje.

Ik vond de wezens verschrikkelijk lelijk en de andere 'dieren' er om heen waren ronduit eng.

Misschien mooie graphics (ik heb er geen verstand van), maar ik vond de film echt helemaal niks.

Ik moet dan ook bekennen dat ik het anderhalf uur heb volgehouden. Daarna wist ik precies hoe het zou aflopen, ik probeerde dit uit bij mijn mede-kijker die de film al eens eerder had gezien en ik had gelijk. Voorspelbaarheid ten top dus!

avatar van TomPSV

TomPSV

Reinbo schreef:

Ik zag gister de eerste 5 minuten en kreeg toen wel zin in de film, maar ik heb echt een hekel aan reclames tijdens een film. Dus vanmiddag maar mijn eigen versie gekeken, uiteraard zonder reclame

.Fee. schreef:

Alsof jouw nummer 1 niet een enorm voorspelbare afloop kent...... Ik bedoel het gaat om de vorm en de weg ernaar toe. Film is vorm EN inhoud. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat de vorm je niet aanstaat. Zoals aangegeven, ik zou dit ook enkel in 3d op het grote scherm willen zien (vorm).

avatar van job98

job98

Heel goeie film. Goeie effecten en een goed verhaal

avatar van Minken

Minken

Op naar Avatar 2

avatar van reommeke

reommeke

Best wel de moeite waard. Maar 5 sterren? Er zijn betere.

avatar van Reinbo

Er zijn ook meer films met 5 sterren.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Nogmaals bekeken, ziet er wel degelijk mooi uit, ook de tweede keer.

Fantastische Roger Dean landschapjes met zwevende rotsen. Verhaal van deze ecologische SF is in orde. Gaia leeft.

Gaia-hypothese - Wikipedia - nl.wikipedia.org

avatar van .Fee.

.Fee.

Reinbo schreef:

Als je Elephant niet kent en gaat kijken zonder dat je het weet dan heeft de film geen voorspelbaar einde. Ik heb hem namelijk gekeken zonder dat ik enig idee had waar het naar toe zou gaan en toen was ik op zijn zachtst gezegd flabbergasted!

Ik snap ook heel goed waarom mensen Avatar geweldig vinden hoor, ik vind het alleen niks

avatar van willemfilm

willemfilm

Mooi gemaakte film. Kinderlijk verhaal. Dat laatste doet wat afbreuk.

avatar van *Thijs*

*Thijs*

Gisteren de extended cut bekeken. Het blijft toch een film om heerlijk bij weg te dromen. Nu moet ik wel zeggen dat de landschappen op klein scherm een stuk minder tot hun recht komen.

De bioscoop is de perfecte plek om hem te zien. Desalniettemin blijft mijn 5* staan en geef ik mijn te kleine tv scherm een 3*

Laat de volgende (3?) delen maar komen. Ik las dat deel 2 vermoedelijk pas in december 2015 uit komt, omdat Cameron wil wachten op bepaalde technieken die de visuele effecten naar een nog hoger niveau gaan tillen+ Ik ben benieuwd en wacht geduldig af!

avatar van Bardie

Bardie

Super mooi gemaakt, creatief verzonnen. Misschien niet helemaal eerlijk maar mede omdat het mijn genre totaal niet is vond ik de film echt te langdradig.

avatar van halfbloedje

halfbloedje

Ik zelf vindt dit een van de mooiste films ooit. Goed verhaal goed beeld en goeie actie scenes. Weet iemand eigenlijk of er een deel 2 wordt gemaakt en wanneer die uit komt?

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Ik heb deze nog nooit gekeken eigenlijk, hoewel ik een groot ben van Cameron. Zal hem eens pindakazen.

avatar van james_cameron

Herzien op blu-ray, in de 3D versie. Dan is de film de term 'eye candy' helemaal dubbel en dwars waard. Mijn god, wat een pracht. Inhoudelijk wordt de boel er natuurlijk niet bepaald beter op, hoe vaak je de film ook bekijkt (het is nu mijn vierde keer), maar toch maakt de film bij iedere kijkbeurt steeds iets meer indruk. In ieder geval genoeg om mijn stem met een halfje te verhogen. Dit is toch wel erg mooi.

avatar van Sh0t0k4n

Sh0t0k4n

Prachtige film. Heb deze film helaas nooit eerder mogen zien, maar zelfs thuis (wel op een 3D tv dan), weet deze film mij geheel in te pakken. Wanneer je 'zover' bent dat je compleet met de Na'vi meeleeft, is de film uitstekend gelukt. Eén van de betere films in z'n genre

willemfilm schreef:

Mooi gemaakte film. Kinderlijk verhaal. Dat laatste doet wat afbreuk.

Kinderlijk verhaal? De film heeft juist heel erg volwassen thematiek.

avatar van Whunter

Whunter

moviemafketel schreef:

Je bent verslaafd aan popcorn of niet Whunter haha.

Wanneer je 2 uur in een stoel zit met bier in je pokkel dan is popcorn een hulpmiddel om niet naar de wc te moeten. Laat die popcorn alle overtollige vocht uit je maag ontrekken. Doe zoute popcorn en het effect wordt met 10% verbeterd. Daarnaast is het mega lekker!

Toch moet ik bekennen dat ik een te zoute megabeker at the movies niet opkan.

Ik breng het overgebleven wel weer netjes terug voor hergebruik haha.

Whunter schreef:

Toch moet ik bekennen dat ik een te zoute megabeker at the movies niet opkan.

Ik breng het overgebleven wel weer netjes terug voor hergebruik haha.

In de bioscoop is dat nog erger.

avatar van Whunter

Whunter

Daar doelde ik ook op Dh PING

Hier thuis heb ik een pauzeknop en kan zoveel bier drinken als ik wil.

Dh PING

Zuipen tot we kruipen zeggen ze dan ook weleens.

Ik zeg altijd hoe meer bier je op had bij de film hoe minder interessant hij was.

avatar van baspls

baspls

Mooie film. Een beetje overgewardeerd is ie wel (een gemiddelde van 4!!). Goed verhaal, Goed Geacteerd. Mooie en zeer vermakelijke film. Effecten zijn dan weer heel goed en dan meer wat minder. Mooie film!