• 9.379.298 stemmen

Avatar (2009)

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: James Cameron

Met onder meer: Sam Worthington, Sigourney Weaver en Zoe Saldana

IMDb beoordeling: 7,9 (1.483.783)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 17 december 2009

Plot Avatar

"Enter the world of Pandora."

Dr. Grace Augustine

Colonel Miles Quaritch

Parker zichzelfridge

Norm Spellman

avatar van Heseven

Heseven

Makers van Ice Age.. ookal plaatsen ze Scrat 8 x naast elkaar, wordt het nog niet beter van..

Net London Boulevard gekeken, en ik moet eerlijk zeggen: als Avatar oppervlakkig wordt bevonden, zou je voor de grap die film is moeten kijken. Hoe hebben ze daar ooit Keira Knightley voor kunnen casten. Ik zet Avatar op de planning van volgende week, en ga er serieus over nadenken een 3D scherm aan te schaffen.

avatar van Baldur

Baldur

Ook maar eens aan gewaagd. Het wat flauwe verhaaltje - vooruit je kijkt de film daar niet voor - was af en toe wat ergelijk, maar wat me met name tegenviel is het visuele vlak waar ik veel meer van het verwacht. De wereld die geschapen wordt is met al zijn details op momenten wel sterk vormgegeven, maar écht mooi kan ik het geheel niet vinden, integendeel, met name met het karakterdesign heb ik niet veel op.

avatar van Nitti74

Nitti74

Ik heb deze film een tijdje ontweken, ik heb het eigenlijk nooit echt op sciencefiction, is meer iets voor nerds en niet voor fawking vette gasten zoals ik

Mijn zoontje heeft mij uiteindelijk overgehaald en gistermiddag hebben we liggend op de bank deze film gekeken. Hij is nu 9 jaar oud en voor hem is dit de mooiste film die hij ooit heeft gezien, beter dan Star wars, Jurrasic Park, Spiderman, X-Men, Ip-man, Bruce Lee en Transformers..Je kan niet zeggen dat ik hem niet goed opvoed he

Ik moet eerlijk zeggen dat ik met frisse tegenzin begon maar na verloop van tijd werd ik toch naar binnen gezogen, voornamelijk door de echt schitterende beelden. Nou ben ik ook een fanatieke gamer, en animaties storen mij dus niet, wat dat betreft is deze film natuurlijk wel een redelijke sure shot. Het verhaal vond ik, zoals elke sciencefiction film ongeloofwaardig, maar het romantische aspect vond ik toch ook wel aardig. Hoog sprookjes gehalte, schitterende beelden/animaties, actie zag er goed uit, dus ja, een terechte 4 sterren naar mijn mening.

Over de oppervlakkigheid die mensen deze film verwijten, volgens mij is dit film, en geen boek. Film mag soms oppervlakkig zijn als je op andere aspecten wel heel hoog scoort naar mijn mening.

Nitti74 schreef:

Het verhaal vond ik, zoals elke sciencefiction film ongeloofwaardig...

Nou zeg, da's niet aardig. Het kan toch best geloofwaardig zijn binnen de context van de setting. Veel van de science fiction uit oudere films/series zijn inmiddels gemeengoed geworden. We sluiten niets uit !

avatar van frolunda

frolunda

De beelden winnen het van het verhaal maar toch een unieke kijk ervaring (ik zal wel één van de laatsten zijn) die 2,5 uur weet te boeien.

avatar van Malli

Malli

Nitti74 schreef:

Daarin verschilt een film nochtans niet van een boek (je kan namelijk net hetzelfde zeggen over een boek).

avatar van Snorren

Snorren

Een beetje makkelijke avonturenfilm die vooral bekeken wordt voor het visuele geweld en spektakel, denk ik. Avatar pakte voor mij een beetje uit als een lelijke animatiefilm met trekjes van een speelfilm. Het Pocahontas-achtige verhaal was verpakt in een bijzonder science-fictionjasje en de film heeft mij wel aardig kunnen boeien, ondanks dat het visuele aspect van de film soms gewoon niet mooi was. 3* voor de 'succesvolste' film ooit.

avatar van Waackx

Waackx

Nitti74 schreef:

Het is wat je goed opvoeden noemt, je zoontje van 9 jaar naar films laten kijken die een rating van 12+ hebben zolas Jurassic Park, Transformers en Spiderman.

Starmaster501

Danzkij mijn vader die mij ook opgevoed heeft met veel 12+ films en ook wat 16+ op die leeftijd zit ik nu in een filmstudie en maak ik ze veel met grote interesse en passie voor film.

Hoeft dus niet altijd slecht te zijn

avatar van disneystore

disneystore

Wat zeg jij nu, Waackx? Zoals Starmaster501 zegt, mijn vader heeft altijd met mij meegekeken naar films, hij heeft mij films aangeraden vanaf jongs af aan en samen met hem naar de bioscoop gaan is iets dat ik nog altijd iets wat we graag samen doen. Vroeger, in de zomer huurden we de hele zomer een huisje in het bos af, met op 10km afstand alleen een Delhaize, frituur en een kleine videotheek op een pleintje. Dan gingen we samen naar de videotheek en kozen we samen een paar films uit om thuis te kijken. Door hem heb ik van jongs af aan recente en oudere klassiekers (12+ of niet, maakt totaal niets uit) leren kennen en waarderen, pas vanaf dat je je kind horrorfilms laat kijken op 9 jaar gaat het mis, maar met Jurassic Park, Transformers en Spiderman zie ik het probleem niet echt in? Dat zijn juist de films waar je naar opkijkt als 9 jarige knul, dat hoort er gewoon bij.

avatar van Heseven

Heseven

Zijn er nog mensen van plan woensdag 2 januari Avatar te gaan kijken in het EYE film instituut te Amsterdam? Ik kan vrij weinig vinden over de bioscoopzalen daar, iemand al daar geweest die er wat meer over weet?

avatar van mrwhite

mrwhite

Waackx schreef:

Het zoontje van mijn vriendin is 3 jaar en die kijkt wel naar LOTR en is zot van Gremlins ! Hij is trouwens nu weer naar deel 2 aan het kijken !

avatar van Hyaenidae

Hyaenidae

Beun de Haas BV schreef:

Deze film in één woord? Overschat.

Een avondje Avatar voelt aan als een mislukte blind date. Huh? Voorbeeldje dan. Bij ontmoeting in het restaurant sta je perplex van de schoonheid van je date. Wat een topavond wordt dit denk je bij jezelf. Bij het voorgerecht kom je er echter achter dat de persoon ongelooflijk oppervlakkig blijkt te zijn. Zelfs zó oppervlakkig dat de rest van de avond een geforceerde zit wordt. Voor mij is Avatar niet meer dan een gereanimeerde versie van Pocahontas in een 3D-jasje.

2 *

Bijna helemaal mee eens. Ik stond namelijk alles behalve versteld van de schoonheid van de film. De animatie was namelijk echt lelijk. Ik heb prut kinderfilms gezien die mooier geanimeerd waren.

Dit is een perfect voorbeeld van een film die volledig gehypt is en voornamelijk daarom zo succesvol is geworden.

Wat een onzin.

avatar van NYSe

NYSe

Hoezo is dat onzin? Hyaenidae betwist hier nergens de state of the art animatietechnieken, maar enkel de esthetische kwaliteiten ervan. Hoe knap het allemaal ook gemaakt is en hoe echt het er ook uitziet, ik vond het er allemaal ook niet bijzonder mooi uitzien.

Onzin om twee redenen.

Als antwoord op het bericht van Beun de Haas lees ik er uit af dat ze de animatie op zich lelijk vindt. Maar daar kan ik me in vergissen. Maar om het gaan te vergelijken met prut kinderfilms en daarvan beweren dat die mooier geanimeerd zijn ( wat toch ook weer het animeren zelf suggereerd en niet de esthetische kant ) vind ik onzin en volledig buiten proporties. Ook al zou het om de esthetische kwaliteiten gaan.

Als tweede de aloude kreet "hij is gehyped" om het succes van een film te bagatelliseren. Een kreet die geen enkele waarde heeft omdat het simpelweg niet aan te tonen valt of het succes louter door het "hypen" komt of door de film zelf.

avatar van The Oceanic Six

Waackx schreef:

Een paar dino's, robots en een man in een pak. Als dat al erg is..

Ik keek als 9 jarige wel ''ergere'' films.

nakada

Bovendien mogen kinderen jonger dan 12 onder begeleiding van een volwassene gewoon naar die films. In ieder geval bij pathe.

avatar van NYSe

NYSe

nakada schreef:

Onzin om twee redenen.

Beun de Haas had het over de schoonheid. Lijkt toch echt over esthetica te gaan.

En tja, Hyaenidae's geroep over een "hype" vind ik ook wat vreemd. Dit is een blockbuster anno 2009: natuurlijk is die gehyped; zo verdienen de studio's sinds de jaren '70 al hun geld.

nakada

Nou had hij het wel over een persoon natuurlijk. Daar zeg je niet snel van of ze mooi geanimeerd of mooi gegroeid zijn. Maar dan nog, het mag je allemaal niet aanspreken wat men verzonnen heeft, vergelijken met een prut kinderfilm valt nooit in het nadeel van Avatar uit.

avatar van De Knip

De Knip

Vreemd, dat mensen naar een film kijken en met name de plaatjes hoog waarderen. Het verhaal was zo flinterdun en gewoon erg pover. Dan kun je toch niet een 8 of een negen geven? Film is gehyped inderdaad.

Starmaster501

Keek net even een stukje op tv, film is nu al vrij gedateerd moet ik zeggen, komt niet echt geloofwaardig over als toen het in 2009 deed.

De Knip schreef:

Volgens mij is film nog steeds een visueel medium dit betekent dus dat het visuele aspect van zeer groot belang is.

Jij geeft een 4 op de schaal van 10 een dikke onvoldoende dus omdat het verhaal flinterdun zou zijn. Het klopt dat het verhaal al vaker is verteld (Pocohontas, Dances with Wolves) al had ik daar zelf de eerste keer toen ik hem zag geen erg in. Als het jou puur om het verhaal te doen is en dus niet om de plaatjes zou ik je aanraden om geen films meer te kijken maar altijd het boek te lezen.

De film is gehyped? Ok wat is gehyped ? en wat is daar mis mee dan?

Het is een feit dat er voor deze film technieken zijn gebruikt die nog steeds nergens anders zijn vertoont. Dat hier veel aandacht in de media aan is besteed is dan ook niet meer dan logisch. Persoonlijk ben ik zelf blij dat er veel aandacht was voor deze film.

Toen ik namelijk voor het eerst van de titel hoorde dacht ik namelijk aan een soort fantasyfilm met een blauw figuur in de trant van Lord of the rings.

Het fantasy genre is beslist niet mijn ding al kan ik mij terdege voorstellen dat mensen deze films ook prachtig vinden. Ik zal deze films dan ook nooit beoordelen omdat ik niet van het genre houd.

Dit zou de films tekort doen.

Gelukkig werd de film gehyped en werd ik bekend met het verhaal zodat ik de film tweemaal heb kunnen zien in de bios. (2d en 3d)

Starmaster501 schreef:

Ik hoef hem zelf nu ook niet meer te zien na een vijftal keer.... de magie is dan echt wel weg.

Moet er ook wel bij zeggen dat je deze film beslist te kort doet door hem op een tv te kijken.

tenzij je een scherm hebt van 60 inch ofzo

avatar van Reinbo

Starmaster501

Deze film moet je in de bios in 3D gezien hebben. Dan heb je de film pas gezien, daarna gewoon niet meer eigenlijk. Meer een bios film. Ookal heb ik hem 2 keer in de bios en een keer thuis gezien. Nu op tv vind ik er te weinig aan...

avatar van merijn82

merijn82

• 1931 berichten

Reinbo schreef:

Dat niet,

Maar het dommelt wel een stuk lekkerder in zo zonder 3d-bril op je neus kan ik je zeggen!

avatar van De zonderling

De zonderling

Helemaal mee eens. Na al die loptrompetten ook maar eens een poging gewaagd, maar wat een ongelooflijk slap, traag en niet boeiende film is dit zeg. Het ziet er allemaal wel mooi uit, maar dat verhaal, dat rooit helemaal nergens naar. Ik kan het niet uitzitten dus ik stem ook maar niet...

Reinbo schreef:

avatar van Illum Sphere

Illum Sphere

Ik vond het ondanks het slappe verhaal wel een hele mooie film, maar als dat blijft is een grote vraag. Net zoals een mooie (een perfecte) meid ook soms enkel 'goed' is voor een one-night stand.