Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Halcyon
Hij heeft het over Moviegate111.
OK, ik zie het al, mijn fout
!
code9
Hoogste tijd dat ik deze film eens op dvd huur en weer ga bekijken. Heb 'm ooit op video gehad en snap niet meer waarom ik Fight Club gewist heb, want het is echt een hele goede en boeiende film met een zeer verrassende wending die meer impliceert dan je aanvankelijk vermoedt. Maar goed, eerst maar weer eens bekijken dus, maar 4* is ie wel waard.
metaledje
staat wel hoog in de top250....pitt en norton spelen nou eenmaal enorm goed,film was ook erg vermakelijk.ik hou wel van knokfilm op een andere vormgegeven manier..4*
Rancid
Ik begrijp niet dat er mensen zijn die een film als Fight Club niet gigantisch goed vinden, op zo'n moment valt er gewoon niet over smaak te twisten.
as
mikoz
Een film word inderdaad nooit door iedereen goed gevonden .. en gelukkig maar.
emrahaydin
mooie actie film(beste film die ik gezien heb) ,maar niet mooier dan LOLA RENNT

alainvdb
Het zal hoogstwaarschijnlijk aan mij liggen, dat ik de film gewoon niet snap...Maar ik vond het een van de meest saaie films ooit gezien.
Pulp fiction vond ik ook al zo slecht, ben goede tijden gaan kijken.
Dit zal wel niet mijn soort film zijn, dus ik ga maar geen sterren geven, zou oneerlijk zijn
Modar
Vanacht voor het eerst gekeken, echt een hele gave film! Edward Norton die een gast speelt die maar nie ken slapen, en dat ie vanalles zoekt om zich te ontspannen. Gaaf geacteerd. Op het einde krijgt het verhaal zijn twist en das dan best raar.
4 sterren voor deze film!
NKyou
Beste film ooit, nu al zeker 10 keer gezien en hij blijft zo ontzettend goed. Edward Norton heerscht!
sinterklaas
Vond deze net iets TE. Beetje raar en vaag. Vooral het einde met die instortende gebouwen en die scene met die ijsgrot met die pinguin(een halucinatie dan)
Soms zitten er leuke momenten in.
2,0
Scratt
Sfeerfilm en ik kan er beter inkomen dan de eerste keer dat ik hem zag. Pitt en Norton zijn alletwee perfecte acteurs en die Helena Bonham Carter deed het verre van slecht. Vooral de belichting en de decors zijn zo goed in deze, bizarre, speciale film met een origineel verhaal zonder allerlei Hollywood-clichés enz..
4.5
ronengel
Ik heb fight club maar weer eens gekeken en zou eigenlijk mijn vijf sterren willen verhogen, maar dat kan helaas niet. Ik zat al tijden met dit bizarre einde in mijn hoofd, maar ik kon me niet meer herinneren bij welke film deze ontknoping hoorde.
Gelukkig is de rest van de film net zo bizar en goed als het einde zodat er ook bij een tweede keer nog genoeg te beleven valt.
Mijn 5 sterren blijven dus staan...
Laurora
Norton weer op zijn best, erg spannende film en fantastisch einde. De eerste keer koste het me een beetje moeite om te blijven kijken, omdat ik dacht dat het domweg een 'vechtfilm' was, niet dus! Erg goed en dus ook een must have!
silhoupin
Ik kan dit prachtwerk één van de beste films ooit gemaakt zetten. Hij blijft één van mijn lievelingsfilms en dat zal nooit veranderen.
Mijn 4,5 sterren blijven stevig staan, zelfs na een zoveelste keer herbekijken vind ik hem nog steeds zalig prachtig. Deze film is een magistraal meesterwerk dat bruist van de mooie en zeer interessante filosofie.
Een filosofie die eigenlijk helemaal zo onnozel nog niet is.
Het is gewoon krankzinnig diepgaand en zo intens, die filosofie, dat hij niet in woorden uit te leggen is. dat maakt deze film ook zo opperbest.
Ikzelf denk zelfs in sommige gevallen in deze filosofie, een film die mijn leven zo kan beinvloeden moet gewoon zeer goed zijn.
Tyler durden, prachtig neergezet door bradd pitt in zijn allerbeste rol, draagt deze film, samen met de prachtige edward norton die hoogstwaarschijnlijk ook de rol van zijn leven speelt.
Elke rol in deze film is perfect gespeeld, hoe slaagt men erin denk je dan.
Om dan nog maar te zwijgen van het al even perfecte einde van de film, ondersteund en zeker versterkt door de zalige song van the pixies, where is my mind.
De film is zeer kort bij het perfecte, de sfeer, het uitmuntende camerawerk, de prachtige muziek, de diepgaande dialogen, het genre,....ga zo maar door, er zijn geen woorden om deze film helemaal juist te beschrijven.
David Fincher, is één van de beste regisseurs, alleen door deze film al.
(heeft deze film of david fincher enige oscars gewonnen eigenlijk?)
Goodfella_90
(heeft deze film of david fincher enige oscars gewonnen eigenlijk?)
Fight Club was genomineerd voor 1 Oscar, namelijk die voor beste geluidseffecten. David Fincher is nog nooit genomineerd.
Mark86
Zie ook geen reden waarom hoor.
Ik wel hoor, hij had voor Se7en en Fight Club best een oscartje mogen krijgen...
Anarchist
vrij goede film
een saai routineleventje dat kan ontsporen tot een heuse,praktisch absurde waanzin..deed me een beetje aan de nazi's denken
de maatschappijkritiek mag er wel zijn alhoewel deze toch vrij oppervlakkig is..maar dit paste natuurlijk beter in het
concept van de film
het einde was wel minder..mja..
*** 1/2
code9
Fincher creëert in zijn naar mijn smaak beste film tot nu toe een welhaast surrealistische sfeer door de zich in duistere, vervallen locaties afspelende film bij tijd en wijle scherp te laten contrasteren met de schone, glanzende schijn van beschaafde luxe en netheid die zo kenmerkend is voor de moderne Westerse prestatiemaatschappij. Bijzonder is dat Fight Club, met een dergelijke knappe sfeertekening waarin (jonge) mannen willen ontsnappen aan hun saaie en uitzichtsloze bestaan, gemaakt is op zo ongeveer het hoogtepunt van economische groei en welvaartsexpansie van de Verenigde Staten, en niet in de deprimerende jaren '80.
Net als anderen heb ik ook destijds lang gewacht met het bekijken van deze film omdat ik meende met de zoveelste ordinaire vechtfilm te maken te hebben. Niets is minder waar. Fight Club is in feite een zeer maatschappijkritische film die in de persoon van de aan diverse complexe persoonlijkheidsstoornissen (een combinatie van borderline, dissociatieve identiteitsstoornis en schizofrenie) leidende Norton de koele, gestructureerde en geestdodende waanzin van het door het gros van de mensen 'normaal' geachte consumptiebestaan aanklaagt. De vergelijking die Anarchist maakt met de nazi's vind ik zeer op zijn plaats, mede omdat Norton het door zijn alter ego geschapen anarchistische monster uiteindelijk niet meer in de hand heeft en deze een oncontroleerbare, verwoestende eigen weg op gaat. Als Norton uiteindelijk achter de waarheid komt en het een halt toe wil roepen, is het te laat. Symbolisch hiervoor is het in de slotscène 'vermoorden' van zijn alter-persoonlijkheid door met een pistool een zelfmoordpoging te doen, die echter mislukt. De 'dood' van zijn andere 'ik' blijkt in het valse licht van de ontploffende en ineenstortende 'erecties van het grootkapitaal' een Pyrrusoverwinning.
Met dit in gedachten is het ietwat ontspoord aandoende einde toch een waardige afsluiter van de film. Ik vraag me overigens wel af waarom er in de opgeblazen gebouwen nog overal licht brandt als er niemand aanwezig is, en waarom het gebouw waar Norton in zit niet ontploft - de springlading in de bestelbus in de kelder is welliswaar onklaar gemaakt, maar duidelijk is te zien dat er in alle overige gebouwen ook explosies zijn op andere verdiepingen. Misschien dat de redenatie is dat die ene explosie in de kelder een kettingreactie veroorzaakt zou moeten hebben, maar dat wordt niet duidelijk.
Met zijn indringende en overtuigende spel bewijst Norton net als in andere films dat hij tot de beste acteurs van Hollywood gerekend moet worden, en alhoewel Brad Pitt niet van zijn niveau is geeft hij hier acceptabel tegenspel. Fight Club is wat mij betreft het onbetwiste meesterwerk van Fincher - ik verhoog mijn beoordeling van 4 sterren naar
Exaya
In één woord: geniaal. Kan hem blijven herkijken. Norton bewijst zich wederom
code9
Binnen een week wéér bekeken, en nu gezien dat het gezien mijn bovenstaande vraag niet noodzakelijk is dat de slotscène zich in hetzelfde gebouw afspeelt als de direct hier aan voorafgaande scène waarin de springlading in het bestelbusje onklaar wordt gemaakt. Nog iets wat me jaren geleden al opviel: Norton schiet zichzelf in zijn mond - de kogel gaat door zijn wang naar buiten, maar Tyler Durden stort met een gat in zijn achterhoofd op de vloer. Erg logisch is dit niet, maar ach, als het om psychische stoornissen gaat is zo'n beetje álles mogelijk...
Eem
wát een meesterwerk!
Ik heb hem in de afgelopen twee weken zes keer gezien, zodat ik elk detail opnieuw kon verwerken maar dan door andere ogen gezien. Omdat ik bij de eerste keer kijken Pitt en Norton niet als één persoon zag.. Ik begin me steeds meer dingen af te vragen, zoals toen hij op zijn eerste vlucht Pitt ontmoette, dat hij later terug kwam dan Pitt, maar toch zijn kamer heeft laten ontploffen.. hooray for the yinyang tafel!
Maar ook, dat toen ze vertrokken in de auto, waarna ze een ongeluk 'kregen', wie reed er dan? En als hij zo tegen zichzelf praat, denken die mensen achterin de auto dan niet dat er iets a.d hand is? En met wie vecht die Lou dan? Omdat nadat Pitt klaar is, Norton daarna een gevecht aan gaat..
En zo nog veel meer, ik kan wel blijven klagen, maar dat zal amper afbreuk aan de film doen.. Deze film is niet zo briljant gefilmd als Snatch, maar het verhaal is 10 keer beter, en jezus, die Norton, hij blijft een topper. Een van de dingen die ik me afvraag, dat als hij in zijn nieuwe huis woont, hij van die verslagen vind als "Ik ben Jack's darmkanaal" zou hij die zelf geschreven hebben? omdat hij telkens in het verhaal die zinnen blijft herhalen "I am Jacks complete lack of surprise" etc.
Het einde vond ik helaas wat slapjes. Als hij die Pitt weg wilde hebben, had hij dat alleen maar hoeven denken, want blijkbaar kan hij ook een kogel van richting veranderen met zijn gedachten? En ja, ik weet het niet, het einde doet gewoon geen eer aan het verhaal.
Al met al, deze film blijft mij boeien, het gebeurd niet vaak dat ik een film meerdere malen in 1 week kan kijken zonder er een ontzettende hekel aan te krijgen, en het is een échte aanrader als je er tenminste voor gaat zitten, anders mis je belangrijke hints, en grappige anekdotes.. Toch 4.5 sterren, omdat hij Snatch niet kan verslaan, heb ik die maar 5* gegeven.. Al liggen ze behoorlijk close.
felix89
Wat een film, deze is zeker een van men favorieten.
veel mensen zitten te muggenziften op het verhaal, dat het ongeloofwaardig is en dat het einde zeer overdreven is.
maar de kritiek van tyler durden(Brad Pitt) is zo angstaanjagend waar dat je er rillingen van krijgt.
Het talrijke bloed dat er vloeit vind ik dan toch nog minder schokkend.de regie van fincher is weer zeer sterk en de acteurs acteren geloofwaardig.
Dead01
- 1976 stemmen
Gisteren herbeken en blijft toch een zeer goede film met die zeer goed geacteerd is en ook een zeer sterk verhaal heeft.
Voor de rest niet echt slechte punten aan deze film.
Deze film verdient die plaats in de top 250
4.5 sterren
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix