Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
Tony Montanja
Norten, Pitt en Damon zijn voor mij de acteurs van de komende 10 jaar. En dan 2 van die acteurs in 1 film met een schitterend verhaal, wat wil je nog meer!
koreaan
bah kloot film.
zo saai zo sloom zo veel lastige woorden.
kheb de film de eerste 20 minuten gezien, wat een slechte film echt waar.
hoe kan die nou zo hoog staan???? heb ik een slechte smaak?
de film wel proberen af te kijken::P miss straks exstra reactie, tot nu toe krijg die een 1!!! nouja
Naar mijn mening kun je je oordeel beter geven wanneer je een film uit hebt gekeken. Jij bent na 20 minuten gestopt met kijken en zegt dan dat de film slecht is.
In de woorden "saai", "sloom" en "lastige woorden" kan ik me totaal niet vinden. De eerste 20 minuten is er inderdaad niet heel veel actie (of het dan meteen saai is??), maar daarna barst het ervan. De film moet eerst op gang komen (of het dan meteen sloom is??) , maar dat is meestal zo bij films. Wanneer de film eenmaal op gang is gekomen, is er bij mij geen moment van verveling. De lastige woorden zijn mij totaal niet opgevallen, daarvoor heb je ondertiteling. Voor mij is dit een super goede film door een fantastisch goed verhaal, vooral door die flitsen waarin je Pitt ziet.
Aan de acteurs ligt het niet, maar het verhaal vind ik zelf niet bijzonder
Het is jou mening maar ik kan er niet bij dat je het verhaal niet bijzonder vind. De flitsen van Brad Pitt, de Fightclubs, de geheel onverwachte wendingen die het verhaal aanneemt en het verrassende einde maken de film voor mij erg bijzonder.
tevelenco
Mischien wel bijzonder maar niet bijzonder boeiend
Tony Montanja
Ik zeg toch: "voor mij" en dan zeg jij: "misschien wel bijzonder maar niet bijzonder boeiend" ...ik geef een mening, jij geeft een feit........
wavanbuuren
Aan de acteurs ligt het niet, maar het verhaal vind ik zelf niet bijzonder
Eindelijk iemand dien mijn mening deelt
Materny
Vond zowel Norton als Pitt sterk acteren maar het verhaal, hoe origineel het ook mag zijn kon me grotendeels niet boeien.
Het 1e half uur vond ik persoonlijk het sterkste deel van de film waarna het maar bergafwaarts ging.
Ook de rol van Carter vond ik maar nutteloos en voegde totaal niks toe aan de film.
Sommige dingen tever gezocht en zelfs het laatse half-uur twijfelde ik of deze film wel de 23e plaats in de toplijst waardig is.
Persoonlijk vindt ik van niet maarja, wie ben ik.
Tony Montanja
Persoonlijk vindt ik van niet maarja, wie ben ik.
Ik had het juist andersom, de film komt wat traag op gang, en wanneer de actie losbarst is deze film voor mij echt genieten geblazen.
jurriaan15
Een ander soort film als de standaard films die je in 99% van de gevallen ziet..
een lekkere rare film..
dat maakt David Fincher wel vaker (o.a. seven)
echt meesterlijke films!
alhoewel ik Tarantino's stijl dan weer niks vind..
maargoed
4,0
jurriaan15
Fincher en Tarantino maken andere soorten films dan de meeste films zijn..
andere stijlen
Brody R
Wat ben ik aangenaam verrast zeg! Damn.
Ik heb niet vaak vooroordelen over een film, maar dat had ik bij deze wel. Ben niet zo weg van Pitt en ging hem met het voordeel van de twijfel kijken.
Het verhaal is zo mooi
En je heb het niet eens door dat het 1 en dezelfde persoon is.
Een beetje hetzelfde 'pas op wat je gelooft' effect van The 6th Sense.
Dus: 4.5
Avitas Sibannac
Ik zie nu pas dat ik hier 4,5 * aan heb gegeven terwijl ik hem de volle 5* absoluut gun. Klein misverstand, even aanpassen
Staat trouwens ook in m'n top 10.
benni
3 *, leuke film, maar waarom hij zo de hemel in wordt geprezen..., zal wel aan mij liggen. En mijn vriendin.
Black Math
Deze film is een mooi bewijs dat Brad Pitt het beste een vlotte jongen kan spelen (vergelijk maar eens Meet Joe Black, waarin ie juist hartstikke saai is).
mikoz
Elke goede regisseur doet dat.
Nou .. sommige zijn wel erg standaart.
moviegate111
Ik vind deze film echt eentonig... een ook zo droog het gaat heel de tijd over niks... je moet echt heel veel cola drinken als je wakker wilt blijven om hem af te zien...
kinjutsu
Als ik de film al niet gezien had en jou advies zou opvolgen, dan zou ik hem zeker DUIZEND keer op dezelfde avond kunnen zien. Dit is absoluut geen saaie film, tevens goed doordacht.
Omelet
Zo'n geweldige film, ik vind Edward Norton ook een heel erg goed acteur.
5* want vind het toch wel een meesterwerkje
cinefil18
Dit is echt een van de meest f***ed up films ooit gemaakt en dat is niet slecht bedoeld.
De film begint al zéér goed en wordt alleen maar beter.
Er zitten natuurlijk wat mindere stukjes in, maar dat doet nu eens niks af.
Brad Pitt en vooral Edward Norton staan zeer goed te acteren, en ook het sublieme einde en de twister op het einde zijn zeer goed.
Toch nog even zeggen dat de regisseur van deze prent, David Fincher, vanaf nu wel echt één van mijn lievelingsregisseurs is, want met Se7en, The Game, Panic Room en dan ook nog eens Fight Club heeft die gast z'n sporen al achtergelaten in Hollywood.
Respect!
Voor de volledige review van deze film kan je een kijkje nemen op m'n groep:
the vaz
Dit Is een van de beste films ooit,en voor die kerel die cola nodig had, ik denk niet dat je de film snapt, of je kan jezelf er niet mee vergelijken.
Halcyon
Tegen wie heb je het nu? Want de vorige poster vond het duidelijk wél een goede film.
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix