Genre: Komedie / Thriller
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Fight Club
"Mischief. Mayhem. Soap."
Een man die voor een verzekeringsmaatschappij stad en land afreist als schade-expert, lijdt aan chronische slapeloosheid. Hij krijgt van een arts echter geen medicatie, maar een snerende opmerking: ''Ga maar eens kijken bij een praatgroep voor terminaal zieken, dan zal je zien wat pijn écht inhoudt.'' De man neemt het serieus en bezoekt een praatgroep, waar men aanneemt dat hij ook terminaal ziek is. Hij vindt er een uitlaatklep en bezoekt vervolgens ook andere praatgroepen. Bij één van die bezoeken treft hij de mysterieuze Marla Singer. Als hij op een dag thuis komt van een vlucht, blijkt er een explosie in zijn appartement te zijn geweest. Hij belt Tyler Durden, een extravagante man die hij net daarvoor in het vliegtuig ontmoet heeft. Tyler neemt op, en ze gaan samen een biertje drinken. Tyler blijkt er nogal eigenzinnige ideeën op na te houden.
- Trailer (YouTube)
- Spoilertopic
- Fight Club (BoekMeter)
- Fight Club (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
- Kijk op Amazon Prime
- Kijk op meJane
Narrator
Tyler Durden
Marla Singer
Robert Paulson
Angel Face
Richard Chesler (Regional Manager)
The Mechanic
Ricky
Intern at Hospital
Thomas at Remaining Men Together
flipsen
Mensen die de DVD hoezen schrijven slaan erg vaak de spijker mis. soms dan klopt het gewoon niet wat er op staat en soms verklappen ze al een belangrijk gegeven van de film. Komt erg amateuristisch over.
Weet iemand wie die achterkantjes schrijft?
gemaster
Ik lees ook nooit achterkantjes, want dan weet ik de helft van het verhaal van een film al. Ik wil juist verrast worden.
Prudh
Beetje loze uitspraak hierboven
--> Nee ik niet... als ik een film kijk wil ik ALLES al weten, vooral Fight Club wordt dan een stuk
beter... -_-
braambes
Wat hij wil zeggen is dat het tekstje op de achterkant, wat bedoeld is als inleiding op de film om iemand de film te doen huren/kopen, veel te veel verraad. Groot gelijk overigens, Gemaster.
viscom
Wat een onwijs te gekke film en vooral het einde doet je letterlijk tollen eigenlijk komt de film dan toch in een ander daglicht te staan. Ik ben van plan deze zo spoedig mogelijk weer eens te gaan bekijken, want het is al weer even geleden. Ik hoorde laatst weer over bepaalde scenes in de film waar ik echt overheen gekken had. een dikke 4,5
SillyWilly
Geweldige film, die een bijzondere visie op de hedendaagse maatschappij geeft.
Geen Eerste Wereldoorlog, geen Great Depression als drijfveer om te streven naar vooruitgang, maar, om iemand anders maar eens te citeren, 'een door vorige generaties overgedragen onderbroek met 'n remspoor' als maatschappij. Ik sluit me eigenlijk grotendeels aan bij het stuk van Kepslock op de vorige pagina.
Ik moet 'm nog maar eens een paar keer kijken om alle dingen goed te ontdekken, maar het is voor mij sowieso een meesterwerk.
... i dont wanna die without any scarfs ...
Grappige verspreking
sebas83
als het een ander einde was was die veel beter geweest, het einde is gewoon lachwekkend belachelijk
feanaro surion
Juist het beste einde wat deze film zou kunnen hebben wat mij betreft, dit is waar de hele film(onopgemerkt) naar toe werkt dus JUIST heel goed gedaan...
t_v_b
Vond ik juist het beste van de hele film
Don Gertus
Nee, Jack komt uit zo'n boekje. E. N. heeft idd geen naam en wordt op IMDB omschreven als Narrator (voice-over/ verteller)
In het script wordt het personage van Edward Norton Jack genoemd.
flipsen
Wat vond je er belachelijk aan?
Blokland
Het boek is trouwens geweldig, maar vreemd genoeg is de film zelfs NOG beter. Fincher heeft met de volgorde van de scenes zitten schuiven totdat de thematiek van het boek in de film nog beter tot zijn recht komt. Beste voorbeeld: De scene waarin Norton zichzelf helemaal toterlos slaat in het kantoor van zijn baas komt in de film direct nadat Brad Pitt de opdracht heeft gegeven "Pick a fight and lose..." In het boek werd geen verband gelegd tussen deze scenes.
Ik wou trouwens dat Fincher eens weer eens een behoorlijke film maakte. Panic room was om te huilen en sindsdien heeft hij volgens mij niets meer geregiseerd!
Jordy
Verbazingwekkend goede adaptatie inderdaad, op elk punt een verbetering op het toch al geweldige boek. "Panic Room om te huilen" vind ik wat overdreven, heb toch erg genoten van de kunsten van Fincher. Het doet me goed dat hij afgezien heeft van MI:3, omdat hij er z'n ei niet in kwijt zou kunnen.
Denk trouwens svp om de spoilers, zie de FAQ. Heb je bericht aangepast.
Het scenario van de film is geschreven door Jim Uhls. Er staan geen writing credits of whatsoever op naam van Fincher op imdb bij deze film.
In eerste instantie zal het de scenarioschrijver zijn die keuzes heeft gemaakt over een volgorde die beter werkt voor film, maar ook zullen een aantal van die keuzes aan de editor toe te schrijven zijn.
Natuurlijk heeft de regisseur een flinke vinger in de pap, maar je kunt niet zo maar scenario en montagekeuzes aan hem toeschrijven.
Disk
HA! ik had niet eens door dat Tyler Durden's "bijdrage,, ook in de film te vinden is. aan het eind en wanneer Norton bij de dokter zit.
Ongeloofelijk dat ik dat pas nu door heb!
Prudh
Het schijnt dat er nog meer "bijdragen" in de film zitten. Alleen zijn die maar 1 frame ofzo, dus niet zichtbaar voor de kijker^^
El Duderino
Sorry, maar voor wie heel goed oplet is toch echt wel te zien.
Ik heb alleen al in het eerste (+/-) half uur, zes Tyler Durden verschijningen kunnen waarnemen, al gaat het inderdaad maar om een fractie van een seconde zoals die snikkel helemaal aan het einde.
John Doe
Vandaag na lange tijd weer gezien (wel voor de 7e keer). Gaat één plaatsje omhoog naar positie nummer twee, in de toch bijna geheel vaststaande top 3. Het is zoeen perfect afgewerkte film, waar de interessantheid vanaf bruist. De film vliegt snel door van moment naar moment met intelligent uitgewerkte stukken; intelligent in beeld, geluid en op verhaaltechnisch en filosofisch aspect. Waar ik nu extra naar keek: Hoe de omgeving van de hoofdpersoon zaken interpreteert terwijl ze onbewust van zijn dissociatieve persoonlijkheid stoornis zijn. Dat is allemaal zo fascinerend brilliant gedaan. Ik kan maar één duidelijk maar onbelangrijk minpunt opnoemen: de neerstortende flatgebouwen zien er duidelijk door de computer gemaakt uit. Eerder in de film ogen de door de computer geschetste omgevingen wel realistisch genoeg.
remorz
Ben het echt helemaal met John Doe eens.
Recentelijk heb ik Pulp Fiction van mijn nummer 1 verwijderd, en deze film werd de opvolger.
Ten eerste heb je natuurlijk de twee heerlijke personages van Pitt en Norton, beiden acteren op de top van hun kunnen, met een levendige mimiek (met name Norton) en enthousiaste gebaren e.d. waardoor beiden een genot zijn om naar te kijken. Ook Helena Bonham Carter acteert sterk en zet een geweldig personage neer.
De dialogen zijn door de hele film door boeiend en eigenlijk al genoeg om een film mee te vullen. De gelaagdheid van Fight Club gaat echter verder, veel verder. Het hele concept van film, en alles wat erbij komt kijken, wordt compleet uitgebuit en aan alle aspecten lijkt evenveel aandacht gegeven te zijn; beeld, geluid/muziek, verhaal, effecten, montage. Elke scene heeft zo zijn charme en draagt bij aan een ijzersterk geheel.
De film is apart, intelligent, humoristisch, sarcastisch, kortom; enorm veelzijdig. Het grote succes achter deze film zit dan ook in het feit dat hij meerdere doelgroepen zal aanspreken. Ik kan deze film, na heel veel kijkbeurten, nog steeds met gemak uitzitten en nog steeds genieten. De film zit boordevol met vanallesennogwat, zonder dat het ook maar ergens riekt naar overdaad.
Met name het hele meta-niveau dat door de film verwerkt is (de flitsen van Tyler in de eerste helft, wanneer Tyler de camera lijkt toe te spreken, het hele ontwijken van Norton's naam, de 'nice, big cock' op het einde) geeft de film nog een extra dimensie.
5* en een nummer 1 positie voor een van de meest gelaagde films die ik ooit heb gezien.
mikoz
haha preceis als mij .. fight club naar 1 .. pulp fiction naar 2 ..
remorz
PF stond bij mij echt vastgeroest. Na herziening van al mijn top-10 films is hij verhuisd naar plek 7...
gemaster
Dat is toch wel een drastische wijziging. Waarom als ik vragen mag?
reeko
wat mag deze dementie dan inhouden?
en a nice-big-cock is een bijzaak neem ik aan..
remorz
wat mag deze dementie dan inhouden?
Dimensie.
Ik bedoelde dus dat het een extra laag toevoegt, buiten de eigenlijke film zelf. Vooral de manier waarop, ongeforceerd en grappig; het gaf voor mij echt meerwaarde aan de film.

neem aan wat je wilt...
Dat is toch wel een drastische wijziging. Waarom als ik vragen mag?
zie Pulp Fiction
Iconische thriller 'Fight Club' van David Fincher is morgenavond te zien op televisie

Courtney Love werd door Brad Pitt ontslagen bij 'Fight Club'

Iconische thriller 'Fight Club' verdwijnt binnenkort van Netflix