The Forgotten (2004)
Geregisseerd door: Joseph Ruben
Met onder meer: Julianne Moore, Alfre Woodard en Gary Sinise
Releasedatum: 25 november 2004
Plot The Forgotten
"You'll Never Forget The Ones You Love"
Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...
Telly Paretta
Carl Dayton
Eliot
Sam at 5
Jeewee
het is een raar verhaal, er gebeuren rare onverklaarde dingen, de cast is ook niet al te goed. ik zat te wachten op de verklaring voor al die wegvliegende mensen, maar die kwam er niet, da's jammer.
ze zeggen ook helemaal niet wie de controle/macht over de mens heeft, die gewoon mensen de lucht in laat vliegen. die man die nooit dood kon gaan was te onwaarschijnlijk.
deze film verdient bij mij 1 schamele ster
prodeje
1* voor één van de beste schrikmomenten uit de filmgeschiedenis. Erg goed bedacht de kijker af te leiden met een gesprek tussen twee spelers terwijl de achtergrond voorbijraast..
Voor de rest de beste verkrachting van een enigszins nog acceptabele eerste helft. Wat een domme film, jammer dat het magistrale schrikmoment zo verloren zal gaan.
Edgar77
Een te magere rol voor een acteur als Gary Sinise. Julianne Moore speelt overtuigend.
Een goede eerste helft. Ik bleef hopen dat het niets met buitenaardse wezens te maken zou hebben, maar helaas... Tevens weinig diepgang in de personages. Het verhaal raast verder zonder enige lijn. Een opeenhoping van gebeurtenissen die voor de kijker niet aan elkaar te knopen zijn. Weliswaar aardig acteerwerk en toch een film die niet saai wordt vanwege het tempo. Geweldige schrikmomenten, heb mezelf een paar keer op moeten rapen van naast de bank!
2.5 ster voor een net niet topper!
animalkrullie
Deze film vond k zeker niet slecht.
Het schrikmoment is ook echt geweldig.
Het verhaal is ver gezocht, maar vind het best origineel.
Julianne Moore speelt overtuigend naar mijn idee.
djerk_Corleone
Butfilm, ik hou van science fiction maar dit gaat zelfs mij de pet te boven. meer woorden wou ik er niet aan vuil maken. 1,5*
mikey
Met dit soort films van Ruben heb ik altijd iets meer moeite (toch een briljant regisseur). Een redelijke film met spanning en domme computer nonsense. Draaft wel een beetje door 3.
sangha
het schrikmoment was briljant, de rest van de film was een stuk minder. een beetje vergezocht allemaal, acteerwerk kon beter en het einde was een beetje slap. 2.5 ster.
Ingoes
In begin dacht ik: De makers van Flightplan en The Forgotten hebben vroeger met elkaar geknikkerd, kan niet anders! The Forgotten vond ik persoonlijk iets beter maar dat kwam vooral door de paar special effects. (NSA, ramt op wagen in, stofzuiger-effekt vanuit de lucht). Het einde vond ik weer iets minder, slordig en te snel afgewerkt. Maaaar....wat is Dominique toch een lekker ding zeg!
Günther
De makers van deze film weten duidelijk hoe ze een goede thriller moeten opbouwen. Het onderwerp maakt het echter moeilijk om de geloofwaardigheid vol te houden. Volgens mij verliest de film veel door zijn einde. Daar was meer mee te doen.
De film deed me wel enigszins denken aan Signs waar ook buitenaardse, mysterieuze dingen gebeuren. Signs vond ik een grote teleurstelling, deze film doet het veel beter. Het moment van dat auto-ongeluk was subliem opgebouwd.
De makers namen een risico door een SF-gehalte aan de film toe te voegen. Ik denk dat veel kijkers daarom niet zo opgetogen zullen zijn over The Forgotten. Toch vind ik dat ze het er behoorlijk van af hebben gebracht. Een serie zoals The 4400 is het perfecte voorbeeld van het feit dat SF en thriller een breed publiek kunnen lokken. Ik ben namelijk geen SF-fan, maar The 4400 vind ik een geweldige serie. The Forgotten kon ik ook wel smaken.
De cast was ook niet onbelangrijk voor deze film. Jullianne Moore speelde een uitstekende rol. Zeker de moeite om deze film een keer te bekijken. Eén keer, een tweede keer zou kunnen tegenvallen. Maar dat is dan ook typisch voor een goede thriller: 3,5*
Jic
Me vrouwtje vond hem erg saai de eerste helft, maar de 2de helft heeft ze niet durven kijken HAHAHA je verwacht niet dat de film nog spannend gaat worden,,, leuke film voor mensen die alleen slapen en mensen met een hoge bloeddruk.....
zeker wel een aanrader 3.5*
Heb de film gister bekeken, en ik zit met een dubbel gevoel.
Het verhaal was origineel, boeiend en zeker in het begin erg sterk. Het acteerwerk was prima.
Maar, ik had na afloop wel vragen over die niet beantwoord zijn:
-Wie waren de mensen van het expiriment? Aliens?
-Wat is er gebeurd met Jim, die je halverwege de film niet meer zag..
-Waarom geen uitleg waarom dit expiriment werd gehouden?
Is toch jammer, aangezien zon wazige film juist antwoorden dient te geven...
De schrikeffecten waren overigens geweldig. Schrok me soms echt dood.
Een rustig gesprek in een auto, die plotseling vol van de zijkant geramd word...
Een agente die naar eraan komt lopen bij het landhuis en plots door de ''Aliens?'' de hemel in wordt getrokken...zeer origineel! {/spoiler]
Toch 3*. aardig goede film.
Bercky84
Heb de film juist voor de derde keer gezien, en ik blijf hem echt wel goed vinden. Origineel verhaal, goede acteerprestaties, en je leeft volledig mee met Telly. Topfilm!
nightbreed
Dit soort films lust ik wel pap van.
Goede opbouw, spannend, goede regie en goed acteerwerk.
Julianne Moore is in deze film weer eens goed zoals altijd.
Aanradertje.
Cijfer: 4
Glacius
Ik heb de film vandaag voor de 2e maal gezien, maar ik kreeg het gevoel dat er stukken mistte? Ik zou toch bijna zweren dat op een punt in de film de "alien" een vervormd gezicht kreeg of iets dergelijks en daarna de lucht in werd getrokken?
tukkerstein
Prima film.
Af en toe best spannend, verhaal is goed bedacht en acteerniveau ligt hoog. In de tweede helft ging dat mysterieuze sfeertje wel een beetje verloren, maar het was nog steeds goed te pruimen. Het einde is onverklaarbaar en wordt niet helaas niet uitgelegd.
En wat ben ik mij doodgeschrokken bij die scène met die auto die op hen inrijdt.
Mezelf
ja bij die scene schrok ik ook!!
ik vond het een super film hoor
vond het een goed verhaal
en best spannend..
je verwacht niet te schrikken en dan plotseling schrik je
ik heb nog wat vraagtekens bij sommige dingen maar die laat ik maar
ik zou het 3,5 sterren geven
Minority_Check
hoe kon deze film afgemaakt worden ?
was de regisseur dronken ofzo
er werd totaal geen antwoord gegeven over de verhaal
het begon heel erg leuk met dat ze dacht dat de overheid haar kind had ontvoerd toen kwam dat alien verhaal ik zei oke het kan nog steeds leuk worden
maar helaas het werd gewoon erg slecht
en de scene met de auto was echt vetttt
daar geef ik 1 voor de rest was kut
volrath
Dit leek weer op een langgerekte aflevering uit The X-files, lekker vaag en vele vragen onbeantwoord laten. Desondanks lekker paranoide met de NSA en mensen die ineens meegenomen worden de lucht in. Had nog iets beter uitgewerkt kunnen worden 3,5*
Tom Savini
Eén van de spannendste films die ik ooit gezien heb.
De engste film voor jonge echtparen met kinderen (als je ze er over na gaan denken hoe het zou zijn als hen dit overkwam). Het is sowiezo de nachtmerrie van elke ouder dat ze hun kinderen verliezen.
BoordAppel
Het gegeven van The Forgotten is best interessant en biedt mogelijkheden. De film begint dan ook best aardig maar op een gegeven moment ontspoort het geheel en houd je een nogal belachelijk verhaal over dat nergens meer op slaat. Personages denken op vreemde wijze dingen te weten en dat blijkt nog allemaal te kloppen ook. Erg ongeloofwaardig. Veel simplistische oplossingen ook, gewoon even iemand de naam laten zeggen van zijn dochter en hoppakee! Hij weet weer alles. Het geforceerde happy end slaat echter alles. Dat ging echt helemaal nergens meer over.
Er zitten gelukkig nog wel enkele sterke momenten in de film. Het auto-ongeluk zag ik echt niet aankomen en ook de explosie van dat huis in de bossen was nogal onverwachts.
predator
- 1951 stemmen
Helaas helemaal uitgekeken, sterk begin maar naar het einde toe ging het echt helemaal nergens meer over.
Zonde, gemiste kans
Leland Palmer
Beetje slappe film waar bij je maar 1 keer echt schrikt....!
bluesky
De film begint erg goed. Maar naar een uur begint de film erg ongeloofwaardig te worden. Jammer, want het had een goede film kunnen zijn. 2 Sterren!
Horror-Maniac
deze film verdient bij mij 1 schamele ster
Soms is het Nep maar het is een film hea....
Poeha
Lijkt me tegenvallen deze film als ik de recensies zo lees, maar ik ben nu toch wel EEERRRRUUUUGGGGG benieuwd geworden naar dat ene schrikmoment waar vele van jullie het over hebben.
emre90
dit is de eerste film die ik heb gezien in de bios, ik vond hem wel goed en ik geef hem 4 sterren
Horror-Maniac
Goede film...
Leuk en Spannend verhaal...
3 schrikmomentjes dus dat valt mee .... 4,5 ster

Hitler: The Rise of Evil
Drama / Biografie, 2003

The Woodsman
Drama, 2004
verlies van geliefdemotelvliegtuigdelusionrouwgeheugensexual tensionvliegtuigcrashmedicationpsychiatererased memory shot