The Forgotten (2004)
Geregisseerd door: Joseph Ruben
Met onder meer: Julianne Moore, Alfre Woodard en Gary Sinise
Releasedatum: 25 november 2004
Plot The Forgotten
"You'll Never Forget The Ones You Love"
Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...
Telly Paretta
Carl Dayton
Eliot
Sam at 5
pjotr
Ik stoorde me dus absoluut niet aan het feit dat het aliens waren die achter alle ellende zaten.
Zolang je nog niet precies weet wat ze ermee te maken hebben blijft het allemaal boeiend genoeg.
Het verschijnen van die UFO in de wolken en de manier waarop de 'abductees' de lucht in werden gezogen vond ik erg goed gedaan.
Verder zitten er erg mooie shots van de stad New York in de film, ik stoorde me alleen aan het tè geforceerde paranoïde camerawerk.
Helaas doen de laatste belachelijke twintig minuten de film compleet de das om - met die oerlelijke 'morph' tussen mens en alien ,de verklaring van het stompzinnige alien-experiment en het inspiratieloze einde. Ook vond ik na Punch Drunk Love en Adaptation die plotselinge aanrijding niet zo opzienbarend.
Vanwege het sfeervolle eerste deel van de film en het prima acteerwerk van Julianne Moore toch nog een score van drie sterren...
Dionysos
Dat vond ik echt te kort door de bocht en een regelrechte belediging van de intelligentie van de kijker. Vooral vanaf het door jou eerstgenoemde moment (de UFO door het wolkendek) kon ik de film eigenlijk al niet meer serieus nemen. The Forgotten wordt genekt door het forse gebrek aan mysterie en het teveel aan geforceerde uitleg.
Nu ik er zo over nadenk doe ik er nog een halfje af.
pjotr
Je weet op dat moment toch niet of Telly dat nu in haar hoofd haalde of echt beleefde?
Ik heb er in ieder geval geen problemen mee - ik snap dat 'regelrechte belediging van de intelligentie van de kijker' ook niet zo.
Als je dat nou van de laatste twintig minuten vindt, oké maar om die ene scene...och...het is geen X-files (gelukkig
agent smith
...och...het is geen X-files (gelukkig
wat scheelt het?
djeebee
steeeeengoeie film....lang geleden dat ik een film als deze gezien heb
wat scheelt het?
Bij de X-files waren de eerste 55 minuten één en al raadsel en in de laatste 5 minuten werd dat dan enigszins krampachtig opgelost (dat was in ieder geval in de eerste seizoenen zo - ik ben snel afgehaakt).
93.9
Belachelijk slechte film.
Vol cliche's en idioterie.
Miste alleen nog even expliciet de mededeling dat liefde altijd overwint.
KOTS!!!
ROOSKY
Mooie lange aflevering van The X files, qua verhaal en stijl lijkt het er veel op vind ik. De film bevat ook een aantal originele schrikeffecten.
In mijn geval vond ik het alleen erg jammer dat vorige week vrijdag Jac Goderie in zijn programma met Mioch meende het publiek te moeten beschermen door het plot te weg te geven. Ik dacht dat het toch een soort ongeschreven wet was tussen filmliefhebbers dit niet te doen? Kan ik er wat aan doen dat hij de film niet leuk vond...
Toch 4* Jac!
Johnlo
Bij het zien van deze film kan je al nagaan waar deze film naar toe gaat.... De schrikeffecten waren leuk in de bioscoop, maar ik vraag me af of je dit ook thuis zo zult beleven!?
Je ziet in een langdradige film een hysterische vrouw rond lopen (Julianne Moore), waarbij het einde voorspelbaar is en ook enigzins wordt afgeraffeld.
Voor de schrikeffecten en de manier van filmen een 2,5*
ps deze film is niet te vergelijken met de sixth sense
, zoals ik in sommige recencies las.
The Musicman
ps deze film is niet te vergelijken met de sixth sense
, zoals ik in sommige recencies las.
Totaal niet kan je wel zeggen...:evil
Damiën Jeremy
Het was een tijdje geleden dat ik zo erg ben geschrokken tijdens de film. Mijn hart zat ongeveer ergens in mijn keel. Het verhaal was ook wel goed, alleen een beetje voorspellend. Hij krijg van mij een 4*
Smith
Goed verhaal met een paar aardige momenten. Vond het geen supersterke film, maar heb me toch wel vermaakt. Een 3 en half van mij.......
Kreukel
Om even te reageren op Johnlo. Het schrikeffect is er thuis op de bank zeer zeker. Je ziet het meeste niet aankomen, normaal krijg je nog iets van een inleiding voor er iets gebeurd. Dat is in deze film zeer zeker niet het geval. Goed verhaal dus krijgt van mij 4 sterren
Johnlo
Kreukel, kun jij mij mischien vertellen waar jij die 4 sterren voor geeft? Want ik had de indruk dat het niet zo'n sterke film was. (iedereen heeft zijn eigen smaak)
En ja, ik moet je gelijk geven over de inleiding, die was er niet bij de ''schrikmomenten''. Jammer dat ik hem in de bioscoop heb gezien,ik zou hem nu toch graag op dvd willen zien om te kijken of ik de ''schrikmomenten'' op een andere manier beleef.
Morning-after-pi
Onderwerp is zeer belovend, maar het einde is zeer teleurstellend. Het is zoals zeggen het was allemaal maar een droom om er snel een einde aan te knopen. Weinig origineel. Geef mij dan maar The Sixth Sende én The Village.
Oosie
onderwerp is cker goed , maar `t einde is ZEER TELEURSTELLEND !!!!!!van mij 2* NIET MEER
dagguzz
Vanavond in de bios gezien. Ben er echt voor gaan zitten, had er zin in.. beetje spanning en gissen, je kent het wel.
Het begin was zeker veel belovend! Verbaasde me op dat moment dat ik zo weinig mensen over de film gehoord had. Na verloop van tijd werd me dat wel duidelijk.. (geen id hoe ik spoilers ontzichtbaar moet maken, dus houd mn klep verder) Op een gegeven moment gebeurde er iets waardoor ik er echt geen trek meer in had.
Helaas voorspelbaar (op één detail na, wat voor mij de film verziekt heeft) en naar mijn mening Afgeraffeld! (met een dikke vette A!)
ravensteijn
het schrik effect waar iedereen het over heeft is gejat uit adaptation. daar vind ik hem nog beter uitkomen.
verder was het een mooie film.
spoiler:
ik snap alleen niet het gedoe met dat wegzoeven. iemand een idee? wordt hier God bedoelt of een hogere macht binnen de overheid? met speciale technieken?
Sir Odolf III
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit een onverholen kutfilm is.
snowflake
mooie film, ben 'n aantal keer enorm geschrokken, maar vind het einde idd beetje vaag, en ravensteijn die spoiler waar jij het over hebt, dat vroeg ik me ook af, geen idee hoe dat zit...
moelpsv
ik vind de forgotten een gave film heel erg spannend ik snap niet wat sir odolf III daar over zegt
Sir Odolf III
De personages in deze film vind ik nauwelijks overtuigend. En met nauwelijks bedoel ik geheel niet. De wijze waarop Moore onafgebroken het type overbezorgde moeder speelt (zie hiervoor ook veel van de waargebeurde verhalen die met regelmaat bij RTL 4 de revue passeren) is ronduit ergerlijk. Dit zeker in combinatie met het thema van de film. Om te kotsen vind ik de wijze waarop ze (naar mijn smaak veel te vaak) telkens weer de clichématige woorden "I just want my son!" weet uit te brengen. Het onbegrepen liefhebbende moeder-type heeft de maker van deze film grondig bestudeerd, want het personage van Moore in deze film is nu eenmaal slechts een type. Van enige groei in karakters is hier eigenlijk geen sprake.
De voornaamste bron van ergernis tijdens het doorzitten van deze film vind ik het gegeven dat de personages nauwelijks een gegronde reden nodig hebben om in 'they' te geloven. Alsof ze dusdanig door dit genre films geïndoctrineerd zijn dat het onbegrijpelijke zonder omslachtigheid geloofwaardig is. Zonder ook maar enig mentaal proces te doorgaan, zonder alle begrijpelijke oorzaken van hun ongerief ook maar enigzins langs te gaan, gaan deze personages bijna direct van het onmogelijke uit. En dan is voor mij elke mogelijkheid tot inleving wel ten einde.
Ondanks het feit dat ik wel een liefhebber ben van het fantastische genre, moelpsv, kan ik deze film om bovenstaande redenen niet meer als welgesteld driemaal poep beschouwen.
fiatlux
Onder het mom van 'supernatural' haalt deze film zichzelf in de tweede helft dusdanig naar beneden, dat ik de met spanning opgebouwde eerste helft als een zeepbel uit elkaar zie springen. Daar waar de geloofwaardigheid met een grote boog wordt gemeden kun je werkelijk alles laten gebeuren: waar blijft 'Spiderman' of een andere 'superhero' die alles op zijn pootjes doet terechtkomen?
De manier waarop men de hobbels in het scenario neemt en ze verder van geen enkele uitleg voorziet, levert de film een onvoldoende op.
Renate
ik ben een horror/thriller liefhebber en toen ik deze film ging kijken had ik er hoge verwachtingen van. die helaas niet werden waargemaakt. de film bouwde in het eerste stuk de spanning goed op
helaas maakt de regisseur zich er op het einde makkelijk vanaf.
het komt er dus op neer: dat aliens de band tussen moeder en kind onderzoeken.
ik vind dus dat hele alien gebeuren jammer en het voegt niks aan de film toe. ze hadden beter een aards en toegankelijker/duidelijker eide kunnen bedenken
zeus
Lekkere film met goede schrikeffecten. Er zat zelfs zo'n goed schrikmoment bij dat ik gewoon kippenvel kreeg en verstijfd op de stoel zat. 4*.
mrdig
Een lange xfiles aflevering, maar dan zonder Scully en Mulder. Wel aardig, als je van het genre houdt. 3.5 *
Captain Pervert
Slechte film met briljante trekjes.
Het is erg standaard allemaal, en het einde is slap. Het is geen goed s/f verhaal dat perfect wordt uitgelegd, en het is ook geen multi-interpretabel iets zoals de films Cube of Contact. Films waarbij je zelf moet verzinnen hoe het nou zat. Het hangt er tussenin en het lijkt alsof de makers zelf niet wisten wat ze nou bedoelden met dat wegzoeven.
Waarmee we overigens op het 'briljante' gedeelte van deze film komen, namelijk de schrikmomenten. Bij de film 'What lies beneath' heb je na 10 minuten al een handvol schrikmomenten gehad, waardoor je al snel aanvoelt dat het een schrikfilm is, en je zet je steeds schrap voor het volgende schrikmoment.
The Forgotten heeft er echter maar een paar, en die komen zo onverwacht dat ik nog nooit zo van een film ben geschrokken. Hetzelfde gold voor mijn vriendin die het nodig vond om bier over me heen te gooien van schrik.
En dan doel ik op de momenten dat de auto die geramd werd van de zijkant en de weggezogen negerin.
Verder nait veul soeps deze film maar vanwege bovenstaande toch 2.5 sterren.
agent smith
deze schrikmomenten werden meestal veroorzaakt door het harde geluid, en niet door dat je iets engs ziet zoals wel bijvoorbeeld bij gothika, dan zie je dat meisje opeens zonder enig geluid en dat vind ik toch mooier dan alleen een harde knal.
Fiend
Vind het wel een aardige film, moest wel in het begin telkens aan de G-Man(half-life) denken als je die alien in beeld zag. Goede schrikmomenten en best wel spannend.

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Stir of Echoes

Hitler: The Rise of Evil
Biografie / Drama, 2003

The Woodsman
Drama, 2004
verlies van geliefdemotelvliegtuigdelusionrouwgeheugensexual tensionvliegtuigcrashmedicationpsychiatererased memory shot