• 9.373.864 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Ruben

Met onder meer: Julianne Moore, Alfre Woodard en Gary Sinise

Releasedatum: 25 november 2004

Plot The Forgotten

"You'll Never Forget The Ones You Love"

Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van pwitteprew

pwitteprew

Ik had een sixth sense soort film verwacht. Een verhaal dat zich afspeelde tussen enkele personen. Maar het bleek dus inderdaad een wat ander genre te zijn. Toch best een redelijke film.

Lekker schrikken!

avatar van Diederik58

Diederik58

In het begin dacht ik: he dit komt mij bekend voor. Een vrouw die door de omgeving niet begrepen wordt. Gnifgnif. Maar gaandeweg wordt het aardiger.

Het originele einde is erg tam. Maar ik heb ook het alternatieve einde gezien. De plot blijft hetzelfde. Alleen is de weg er na toe wat heftiger. Iets meer scifi geknetter. Het vult de gaten in het originele einde op.

Ik vond het een aardige science fiction thriller. Niet bijzonder, maar wel onderhoudend.

Wat mij boeit is dat de werkelijkheid waarin wij menen te leven misschien helemaal niet de werkelijk is. Maybe, they are among us???

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nog vergeten te zeggen: die ene kerel leek trouwens spreken op de T-1000. En dan niet alleen qua uiterlijk. Een echte Robert Patrick flashback.

Echt cool was dat.

avatar van rodneyVL

rodneyVL

Een zeer spannende film, that much is true. Maar het einde is echt weer ontzettend Amerikaans, happy dus. De film had mogen stoppen bij de confrontatie met de Quest Air directeur, oftewel Robert patrick van 'the terminator" ... dan was het tenminste lekker open en creepy geweest. Het einde is me nu weer veel teveel Amerikaans Happy; en ze leefden nog lang en gelukkig...

avatar van Bertyl

Bertyl

Inderdaad spannend... Eindelijk eens schrikeffecten die níét aangekondigd worden door muziek. Naarmate de film vorderd kon je de schrikmomenten ook wel zonder muziek voorspellen maar het maakt het allemaal wel wat spannender. Over het einde ben ik het wel eens... Weer zeer slap en Amerikaans. Eigenlijk zou ze het gewoon moeten vergeten en verder leven zonder haar zoontje vind ik...

avatar van grungywout

grungywout

Deze vond ik uitermate zwak op ieder gebied. Enorm voorspelbaar (na 20 minuten zou iedereen al het complete plot al door moeten hebben) Een vereiste aan dit soort films dan is dat men teminste een mysterieuze sfeer probeert te creëeren maar zelfs dat slaan ze gemakkelijkshalve over. Mja, men doet zelfs niet eens de moeite om het complot larger than life te laten blijken en de ontknoping liet mij dan ook totaal koud (hun gehoopte reactie was waarschijnlijk dat mijn mond zou openvallen van verbazing, hebben zij even gefaald)

En dan zijn er ook nog de schrikeffecten die enorm voorspelbaar zijn. Juist door het ontbreken van muziek en bepaalde pauzes weet men dat er iets gaat gebeuren. Sterker nog, de camerapositie verklapt al een tijdje op voorhand wat er gaat gebeuren.

Nah, deze forgotten was naar mijn mening een enorme stinker.

avatar van Jordy

Jordy

Verschrikkelijk achterhaald, films (en series) als deze werden in 1996 gemaakt. Qua sfeer is het allemaal maar een matig Shyamalan-aftreksel.

avatar van Indalicio

Indalicio

Aardig filmpje, met leuke momenten.

In het begin kreeg ik een beetje de indruk dat de verhaallijn misliep, maar dat vouwde langzaam maar zeker uit tot een zeer sterk einde. Heel erg leuk voor 1 1/1 uur filmvermaak, en met 3* wat mij betreft een aanrader

avatar van krabat

krabat

Ik had hele hoge verwachtingen ondanks enkele vernietigende kritieken en helaas deze kritiek bleek te kloppen. Vooral het scifi ellement en dan met name het einde (altrnatief einde was niet eens alternatief) vond ik echte afknappers.

avatar van Marcusnld

Marcusnld

Wat een domper deze film, had er veel meer van verwacht en was ook veel meer uit te halen. Ik had het gevoel dat ik naar een lange aflevering van de X-files had zitten kijken.

Verhaal is slap, idem voor de acteer prestaties. Enigste plus punt is dat ik ondanks alles de film halverwege niet heb uitgezet.

Teleurstellend!! **1/2

avatar van frojo

frojo

het begint allemaal best goed maar de film wordt steeds minder

en de laatste 20 minuten is het niks meer

jammer .........en volgens mijn moet het eigenlijk andersom rustig begin en sterk einde

Komt erg traag op gang..TE traag dat je eigenlijk niet meer verwacht dat hij spannend word.Maar uiteindelijk toch erg spannend en idd een paar leuke schrikeffecten.Een aanrader!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ach, best vermakelijke science fiction/ thrillertje. Geinig uitgangspunt en visueel prima verzorgd. De effecten worden effectief gebruikt en de sfeer was prima, mede dankzij prima muziek van Horner. Ook het acteren was prima, hoewel niemand uitblinkt. Het is allemaal niet erg bijzonder en de film zakt hier en daar een tikkeltje in, maar over het algemeen was dit prima te doen. Amusant tussendoortje.

Kleine 3,5.

avatar van dje-em

dje-em

ik vond het wel een zeer spannende film, inderdaad aliens was minder en slecht uitgewerkt en ook de vraag waarom zij nou juist haar kind niet vergeet en de rest dus wel, was het wel haar echte man, of neergeplant door de aliens en wat nou precies de rol van de NSA was, waarom hielpen zij de aliens . Toch een spannende film op het veels te opeens komende happy end. De alternatieve einde vond ik dan wel beter passen en ook logischer waarom het einde zo is.

avatar van Patrickvanschaik

Patrickvanschaik

• 2096 stemmen

Jammer genoeg vond ik deze film ook slecht! ze hadden deze film anders moet uitpaken. de film is langdradig, dit is een film die veel tekort schiet! 2* omdat Julianne Moore wel zn rol goed deet

avatar van jacksparrow

jacksparrow

Goede film die mij aangenaam verrast heeft. Aardig idee, lekkere schrikmomenten maar een einde met maar halve antwoorden. Zeker al klaargezet voor een sequel.

avatar van Vinco

Vinco

Wat een saaie film zeg!!

Toch wel voldoende voor 3,5 ster, want vond hem wel heel spannend en verveelde me geen moment, sommige dingen hadden wat duidelijker aan t einde naar voren mogen komen !

avatar van Icer

Icer

Viel niet echt tegen deze film. Misschien omdat er ook niet al te veel van verwacht werd.

***

T.S.S.A.

Verhaal viel erg tegen, cast was aardig maar waarom moeten ze in redelijke films toch altijd de slechtste actrice ooit doen. Julianne Moore kan gewoon niet acteren nadat ze Hannibal naar de grond geholpen had haalt ze deze aardige film oowk helemaal onderuit. Twee erg goede schrikmomenten en een saai einde.

avatar van eerdekes

eerdekes

Uhhu, julianne moore kan niet acteren.

Ik begrijp je jongen

eerdekes schreef:

Uhhu, julianne moore kan niet acteren.

Ik begrijp je jongen

Haha we zijn precies even oud lol

klinkt erg sarcastisch mjah sommige mensen houden van slechte actrices kan ik ook nix aan doen hè

avatar van starbright boy

eerdekes schreef:

julianne moore kan niet acteren.

Ik kan me zeker vijf films herinneren waarin ik haar erg goedvond.

starbright boy schreef:

Ik kan me zeker vijf films herinneren waarin ik haar erg goedvond.

Vijf is dat niet wat overdreven kijk als je nou had gezegt één had ik je gelooft maar vijf

The Hours

The Big Lebowski

Far from Heaven

The Shipping News

Magnolia

Met gemak vijf ja. Uitstekend actrice. The Forgotten heb ik overigens niet gezien.

avatar van starbright boy

Ik had zelf in mijn hoofd: Magnolia, The Hours, Far From Heaven, Boogie Nights en Short Cuts. Op basis van die films: een van de betere hedendaagse actrices wat mij betreft. Al heb ook ik The Forgotten niet gezien.

avatar van Tara

Tara

Ik heb ze allemaal gezien inclusief The Forgotten.

Het ligt niet aan de actrice maar aan de film!

Slecht, slap verhaaltje 1.5*

Aan Julianne Moore mankeert wederom niets.

avatar van Grsbk

Grsbk

Het begon allemaal wel leuk, maar na de twist met de buitenaardse wezens vond ik er niet zoveel meer aan. Ik snap ook niet waarom een expiriment mislukt is als de hypothese niet bevestigd wordt....

avatar van wackyboy

wackyboy

Ben ik het mee eens. Het begin van de film vond ik eigenlijk best wel sterk. Het hele idee, dat de hele wereld zegt dat je aan waanideeen lijdt, terwijl je er zelf van overtuigd bent dat er niets aan de hand is, vond ik wel iets beangstigends hebben. Toen later bleek dat het experimenterende buitenaardse wezens waren verloor ik mijn interesse een beetje. Aardig uitziende special effects van mensen die uit hun omgeving worden weggerukt konden het daarna niet meer redden.
Wie verder vindt dat Julianne Moore niet kan acteren, moet zichzelf eens na laten kijken. Daarbij is ze ook nog eens bloedmooi. Die combinatie zie je niet zoveel.

avatar van N1ekie

N1ekie

Ik heb de film vanmiddag gekeken en ik vond t een leuke film. beetje vergezocht dat wel maar ik vond m zeker de moeite waard!