• 9.374.764 stemmen

Geregisseerd door: Joseph Ruben

Met onder meer: Julianne Moore, Alfre Woodard en Gary Sinise

Releasedatum: 25 november 2004

Plot The Forgotten

"You'll Never Forget The Ones You Love"

Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Theunissen

Helaas heb ik deze film ook grotendeels "Forgotten" Vooral het einde is iets om snel te vergeten. De film begon sterk maar naarmate het einde naderde zakte de film weg met als dieptepunt het einde.

Michaelpitt

Wat bizar saai was deze film. Vooral omdat de 'slechterikken' aliens bleken te zijn, die je ook niet een keer in de film te zijn krijgt. Toen die ene vrouw de lucht in gezogen werd vond ik de film nog belachelijker dan hij eerst leek. Nee, echt niks..

Michaelpitt schreef:

Dit schreef ik eerder over deze film. Maar nu heb ik hem herzien, en vind ik het eigenlijk toch wel een erg goede film. Je weet op een gegeven moment niet meer wat je moet geloven. Verhoogt van 2* naar 3.5*

avatar van rocco101

rocco101

606 schreef:
super goede film waar je echt bij na moet denken.
de scene waar ik echt schrok was de auto die op hun inreed zag ik totaal niet aankomen apart verhaal sprak me ook aan.
film is zeer ondergewaardeerd

op HEN inreed. En ja dat was een goed moment!

avatar van De Mees

De Mees

Michaelpitt schreef:

En toch een 3,5.

De alians zijn wel degelijk te zien. bv. dat je nog op de voeten staat als je een kogel in je linker schouder, eentje links onder je rechter schouder en als eerste een kogel in je been!
En bijna aan het einde van de film.

Aardige film, geen moment verveeld.

avatar van hdehoon

hdehoon

Een aardig idee, goed geacteerd, maar het onvermijdelijke Amerikaanse happy end vond ik te zoet. De laatste 5 minuten hadden er wat mij betreft af gekund. Het had wat abstracter moeten blijven.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een uitstekende, op deze site grovelijk ondergewaardeerde thriller.

Verhaal is mysterieus en bijna gedurende de hele speelduur spannend. De film heeft een goede opbouw en het blijft tot heel laat gissen wat er nu werkelijk gaande is: hebben ze wel ingebeeld dat ze kinderen hadden of is er iets vreemds aan de hand?

Naar het einde toe kom je er achter dat er buitenaardse wezens in het spel zijn, door middel van die enge vent die maar niet dood wil gaan. Film lijkt na die scène een lichte anti-climax te krijgen, met allerlei mensen die de lucht in vliegen... wordt een beetje te veel van het goede voor mij.

Maar die anti-climax blijft uit, met de scène waarin zij haar zoontje ziet lopen en in 'zijn kamer' ziet spelen zonder dat zij daarbij kan komen.

Het absolute einde had mijns inziens wel uit mogen blijven. Zoals door meerderen aangeven, een typisch Hollywood-einde... Na de scène waarin zij verteld wordt dat ze de enige is die er nog weet van heeft, had het wel af mogen lopen.

Maar toch, een erg goede film: 4*.

avatar van Nathan013

Nathan013

ik zat helemaal in de film echt goede film alleen jammer dat het dan inderdaad een beetje onduidelijk werd hier en daar. ook goed geacteerd!

Wat een flutfilm zeg, waarom leent een goede actrice als Julianne zich voor dit soort crap.

avatar van Tayama

Tayama

Gisteren ook even gekeken. Dat einde .

Leek The X-Men wel.

avatar van DureGast

DureGast

Gisteren op tv gezien. Wat een dramatisch slechte film. Je voelde direct vanaf het begin eigenlijk al aan dat er aliens in het spel waren. Het acteren viel me niet eens zo heel erg tegen, dat is de enige reden dat ik niet lager geef want dat was het enige lichtpuntje aan deze film, visueel gezien was het niet slecht. Goed durf ik het niet te noemen. Het plot is echter zo slecht dat niks hieraan kon helpen. In tegenstelling tot een aantal andere mensen vind ik deze film overgewaardeerd.

avatar van scandie

scandie

Wat een slechte film zonde van mijn tijd, ongeloofwaardig verhaal.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Ook vandeweek op tv gezien. Heel lang wist ik niet of ik het nu een goede of slechte film moest vinden. Afhankelijk van het einde van de film zou ik dat kunnen bepalen, vond ik.

Maar ik weet het nogsteeds niet, en dat frustreerd mij een beetje. En dat heb ik nooit. Het uitgangspunt hebben we vaker in films gezien (recent nog met Jodie Foster in een vliegtuig bijvoorbeeld).

De sfeer en het tempo van de film zijn prima. Geen saaie momenten of slechte sfx. Maar het einde van de film, de ontknoping/clue, zou je een Schrijversstakings Einde kunnen noemen. En dat is jammer.

Had ons in het ongewisse gelaten of Julianne Moore haar zoontje heeft verloren of dat ze die herinneringen heeft verzonnen en hoe.

[Na lang nadenken] Toch maar 3* voor het acteerwerk en hoe de film eruit ziet. Met een veel beter eind had de film zeker 4 sterren verdiend.

De Mees schreef:

En toch een 3,5.

En bijna aan het einde van de film.

Aardige film, geen moment verveeld.

Het zou heel prettig zijn als je even het bericht direct onder het ene waar je net op reageerde las, en niet direct reageerde.

avatar van Nathan013

Nathan013

deze film deed het goed bij mij door de rare sfeer die er hangt. vond het wel een boeiend verhaal en was ook spannend. einde was wel een beejte onduidelijk en alshet echt was dat dat jongetje uiteindelijktoch leeft vind ik het een stom einde.

kortom: goede maffe film, spannend en met een naar/vreemd sfeertje. einde jammer

avatar van maerk

maerk

Matige thriller die nergens echt bijzonder is.

Heel erg standaard. Het verhaal is wel geinig, maar aan de andere kant ook weer erg flauw. Als ik zo het einde zie gaat de hele film nergens over. Ik ben niet zo'n fan van Julianne Moore en ook hier wist ze me niet te overtuigen. Ik vind haar manier van acteren gewoon niet zo fijn. In deze film was de scène in de speeltuin met haar zoontje aan het einde tenenkrommend. Daar acteerde ze heel slecht. Geinig bijrolletje van Gary Sinise.

2,5*.

avatar van Spetie

Verrassend sterke thriller met enkele goede schrikmomenten en een paar aardige achtervolgingen. Vooral het autoongeluk en het moment dat de vrouw plots de lucht in wordt geschoten waren ontzettend sterke momenten. Zelden zo geschrokken als bij dat laatste fragment. Daarnaast is het acteerwerk gewoon erg degelijk. Julliane Moore zet een goede rol neer als wanhopige moeder en weet eigenlijk meestal wel te overuigen. Ook Sinise speelt naar behoren. Verder bevat de film een sterke geheimzinnige sfeer met prima bijpassende muziek. Alleen het einde is dan wel een kleine teleurstelling omdat daarvoor al een groot gedeelte van de spanningsboog is weggevallen. Dit neemt echter niet weg dat het een erg vermakelijke film is, die het grootste gedeelte van de tijdsduur erg boeiend is.

avatar van Nikitaa.xx

Nikitaa.xx

Pff.. Wat een verschrikkelijk einde ..

avatar van misterwhite

misterwhite

Leuke film tot (zoals iedereen al zegt) het einde. De rest is erg leuk gevonden.

avatar van Woutrr

Woutrr

Er zijn enkele fouten die nog te verwaarlozen zijn, maar het verhaal/einde slaagt gewoon op niets.

avatar van Zero_Sunshine

Zero_Sunshine

Spannende film, maar het einde viel persoonlijk voor mij toch wat tegen.

avatar van DrJ

DrJ

Het einde verpest bij mij de hele film.... zo ongeloofwaardig.

Ik had er echt veel van verwacht.....mja...helaas.

avatar van eltorro

eltorro

Kan het zijn dat er twee verschillende eindes zijn? Ik herriner me vaag dat toen ik hem op DVD zag, op het einde die ene alien doordraaide naardat zij haar zoon niet wou vergeten en toen de lucht in werd gezogen omdat zijn tijd op was . Maar pas geleden zag ik hem op tv, en toen draaide die alien niet door en zij hij gewoon rustig dat het allemaal over was . Weet iemand meer?

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Begint allemaal als een geheimzinnige film. Is het Schyzofrenie?, Waanbeelden wat is het... Daar draait het in deze film allemaal om en word het ook best interesant. Acteerwerk is ook uitstekend van Moore en ook Sinise als Psychiater. De hele film is puzzelen maar tegen het einde word er weer iets heel anders uit de kast getrokken. onsterfelijkheid, magie, bovennatuurlijkheid. Daar draaide het dus allemaal om. Nou vond ik het in deze film allemaal wel een beetje te ver gezocht en overdreven weergeven en de happy end was ook weer een beetje te happy. Verder wel een amusant filmpje voor een doordeweekse avond.

avatar van sterree_-_

sterree_-_

eltorro schreef:

ik heb de film op dvd
en er zijn idd 2 verschillende eindes het origineel is het einde wat je als eerste beschrijft (tenminste op mijn dvd) en na de aftiteling kwam er een alternatief einde het deel waar ze het kind in die kamer ziet spelen maar er niet bij kan

avatar van eltorro

eltorro

sterree_-_ schreef:

ik heb de film op dvd

Geef mij maar het eerste einde,
vond ik veel enger en beter passen bij de rest van de film.

avatar van kaholiic

kaholiic

Flut.

Saaie en matig film. Nergens vernieuwend. Standaard en vervelend einde.

Slecht.

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Toen ik hem aan het kijken was vond ik heb best aardig en dacht ik aan 3 sterren. Maar ik vind het zo'n vervelend eind hebben waardoor ik het toch maar 2,5 ster geef.

avatar van Grindhouse88

Grindhouse88

Heb deze film eergisteren gehaald en vandaag maar eens gekeken. Dat het alien-gerelateerd is merk je eigenlijk al nadat de kerel die werd aangereden en geen bloed achterliet. Julianne Moore vraagt zich eerder ook al af waarom de overheid of de politie kinderen zou ontvoeren en vervolgens de herinneringen aan hen verwijdert.

KILLERBEE99 schreef:

3,5 ster voor mij. Het einde was inderdaad best wel jammer, maar het goede acteerwerk van Julianne maakte voor mij een hoop goed.

avatar van DragQueen

DragQueen

Toch wel een goede scifi-thriller, met een interessant concept. de film bleef over de gehele lengte boeiend, en het acteerwerk van moore en west is best overtuigend. het moet gezegd dat het concept iets beter uitgewerkt had kunnen worden. maar al met al is deze film zeer onderhoudend, en boeiend te noemen. 3,5 ster.