- Home
Geregisseerd door: Joseph Ruben
Met onder meer: Julianne Moore, Alfre Woodard en Gary Sinise
Releasedatum: 25 november 2004
Plot The Forgotten
"You'll Never Forget The Ones You Love"
Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...
Telly Paretta
Carl Dayton
Eliot
Sam at 5
mrdig
Een lange xfiles aflevering, maar dan zonder Scully en Mulder. Wel aardig, als je van het genre houdt. 3.5 *
Jordy
Verschrikkelijk achterhaald, films (en series) als deze werden in 1996 gemaakt. Qua sfeer is het allemaal maar een matig Shyamalan-aftreksel.
Chainsaw
Ach, best vermakelijke science fiction/ thrillertje. Geinig uitgangspunt en visueel prima verzorgd. De effecten worden effectief gebruikt en de sfeer was prima, mede dankzij prima muziek van Horner. Ook het acteren was prima, hoewel niemand uitblinkt. Het is allemaal niet erg bijzonder en de film zakt hier en daar een tikkeltje in, maar over het algemeen was dit prima te doen. Amusant tussendoortje.
Kleine 3,5.
Hannibal
Vreemde film.
Ik heb hem afgekeken omdat ik wilde weten hoe het nou precies zat.
Je moet wel heel veel fantasie hebben om dit verhaal te kunnen verklaren.
Buitenaardsen willen een proef doen om het moeder-kind gevoel te testen en die is bij 1 persoon mislukt, dus de proef is mislukt en is alles weer bij het oude. Wie, en waarom? Wat en ongelofelijk slap einde.
De film heeft me ook een hartverzakking bezorgd bij die aanrijding, daar moest ik echt even van bijkomen. Later nog twee behoorlijke schrikmomenten, ik werd er gewoon chagrijnig van!
Het begon als een mooie film. Maar hoe langer de film duurde hoe slechter hij werd. Ik hou er niet van als het niet word uitgelegd. Dat was echt heel jammer.
1,5 ster
Ik hou er niet van als het wel allemaal nog eens wordt uitgelegd. Alsof je het als kijker dan niet zou verstaan hebben...
Dit is echt wel een goeie thriller. Het verhaal is wel net te dun om een topper te zijn, maar verder is het toch een zeer vermakelijke film die de moeite is om te bekijken. 3,5 sterren van mij.
otherfool
Een briljant eerste uur, met misschien wel de beste schrikmomenten ooit (de auto, de spiegel, 'het wegzuigen'), wordt verknald in het laatste deel waarin de alien-achtige conclusie totaal niet werkt. Want wie zijn deze aliens, en waarom zouden ze niet nog een keer hetzelfde willen proberen? Jammer, maar van het puntje van m'n stoel zakte ik naar het einde toe toch steeds meer naar achteren.
3*.
Heb de film gister bekeken, en ik zit met een dubbel gevoel.
Het verhaal was origineel, boeiend en zeker in het begin erg sterk. Het acteerwerk was prima.
Maar, ik had na afloop wel vragen over die niet beantwoord zijn:
-Wie waren de mensen van het expiriment? Aliens?
-Wat is er gebeurd met Jim, die je halverwege de film niet meer zag..
-Waarom geen uitleg waarom dit expiriment werd gehouden?
Is toch jammer, aangezien zon wazige film juist antwoorden dient te geven...
De schrikeffecten waren overigens geweldig. Schrok me soms echt dood.
Een rustig gesprek in een auto, die plotseling vol van de zijkant geramd word...
Een agente die naar eraan komt lopen bij het landhuis en plots door de ''Aliens?'' de hemel in wordt getrokken...zeer origineel! {/spoiler]
Toch 3*. aardig goede film.
BoordAppel
Het gegeven van The Forgotten is best interessant en biedt mogelijkheden. De film begint dan ook best aardig maar op een gegeven moment ontspoort het geheel en houd je een nogal belachelijk verhaal over dat nergens meer op slaat. Personages denken op vreemde wijze dingen te weten en dat blijkt nog allemaal te kloppen ook. Erg ongeloofwaardig. Veel simplistische oplossingen ook, gewoon even iemand de naam laten zeggen van zijn dochter en hoppakee! Hij weet weer alles. Het geforceerde happy end slaat echter alles. Dat ging echt helemaal nergens meer over.
Er zitten gelukkig nog wel enkele sterke momenten in de film. Het auto-ongeluk zag ik echt niet aankomen en ook de explosie van dat huis in de bossen was nogal onverwachts.
Orizzonte
Het plot op de achterkant van de hoes en de trailers die ik al gezien had, spraken me erg aan, dus vandaar besloten deze film eens te huren. Vooral het eerste deel van het verhaal vond ik erg sterk, waarin iedereen Sam lijkt te zijn vergeten en waarin Ash zich zijn dochter weer herrinnert en de zoektoch van Ash en Telly naar de kinderen. Het leek een goed verhaal te worden, ik was nieuwsgierig naar de rest van het plot; wat was de verklaring voor alles?
Jammer vond ik het vervolgens dat alles weer uitdraait op aliens, omdat het in mijn ogen makkelijk is om daar weer 'de schuld aan te geven'. Persoonlijk had ik het leuker gevonden als er een meer menselijker verklaring was gevonden. Het deed me een beetje denken aan 'Signs' waarin alles ook op aliens uitdraait, waardoor het juist weer een slap verhaal wordt (en 'Signs' vond ik echt een waardeloze film). Daarbij vind ik de verklaring van die aliens ook niet echt diep doordacht, waarom ze die experimenten doen, en vind ik het vaag dat alles ineens weer normaal is (dit kan aan mij liggen, aangezien de DVD stokte en misschien een stuk overgeslagen heeft).
De spanning in het verhaal vond ik wel redelijk, al gaven de aliens me niet echt een schrikmoment of iets dergelijks. Ik schrok eigenlijk het meest toen die auto van de NSA tegen Telly en Ash aanknalde. Wat ik wel goed vond is dat de aliens zelf opzich 'vaag' werden gehouden; je kwam vrijwel niets over hun werkelijke aard te weten en wat zich daarboven in de lucht afspeelt als iedereen zomaar omhoog wordt getrokken.
Een redelijk filmpje, maar voor jammer van het science-fiction effect erin, wat voor sommigen misschien juist weer een pluspunt kan zijn. Ik twijfel tussen 2 en 2,5 sterren, maar ik geef hem voorlopig het voordeel van de twijfel;
2,5/5
Helaas heb ik deze film ook grotendeels "Forgotten"
Vooral het einde is iets om snel te vergeten. De film begon sterk maar naarmate het einde naderde zakte de film weg met als dieptepunt het einde.
Nathan013
deze film deed het goed bij mij door de rare sfeer die er hangt. vond het wel een boeiend verhaal en was ook spannend. einde was wel een beejte onduidelijk en alshet echt was dat dat jongetje uiteindelijktoch leeft vind ik het een stom einde.
kortom: goede maffe film, spannend en met een naar/vreemd sfeertje. einde jammer
Verrassend sterke thriller met enkele goede schrikmomenten en een paar aardige achtervolgingen. Vooral het autoongeluk en het moment dat de vrouw plots de lucht in wordt geschoten waren ontzettend sterke momenten. Zelden zo geschrokken als bij dat laatste fragment. Daarnaast is het acteerwerk gewoon erg degelijk. Julliane Moore zet een goede rol neer als wanhopige moeder en weet eigenlijk meestal wel te overuigen. Ook Sinise speelt naar behoren. Verder bevat de film een sterke geheimzinnige sfeer met prima bijpassende muziek. Alleen het einde is dan wel een kleine teleurstelling omdat daarvoor al een groot gedeelte van de spanningsboog is weggevallen. Dit neemt echter niet weg dat het een erg vermakelijke film is, die het grootste gedeelte van de tijdsduur erg boeiend is.
sinterklaas
Begint allemaal als een geheimzinnige film. Is het Schyzofrenie?, Waanbeelden wat is het... Daar draait het in deze film allemaal om en word het ook best interesant. Acteerwerk is ook uitstekend van Moore en ook Sinise als Psychiater. De hele film is puzzelen maar tegen het einde word er weer iets heel anders uit de kast getrokken. onsterfelijkheid, magie, bovennatuurlijkheid. Daar draaide het dus allemaal om. Nou vond ik het in deze film allemaal wel een beetje te ver gezocht en overdreven weergeven en de happy end was ook weer een beetje te happy. Verder wel een amusant filmpje voor een doordeweekse avond.
kaholiic
Flut.
Saaie en matig film. Nergens vernieuwend. Standaard en vervelend einde.
Slecht.
Snel vergeten.
Waar deze lang uitgesponnen X-Files episode in het begin nog op een aardige thriller lijkt, begint de film al meer af te zakken naar bedenkelijk niveau. Een paar schrikmomentjes kunnen niet verbloemen dat dit behoorlijke standaard-reut is, met een tenekrommend einde.
Doorsnee.
killerfreak
al veel gezegd hier, maar het einde vond ik o zo teleurstellend.
Nochtans was de film goed begonnen, en al onmiddellijk grijpt de fim je een beetje naar de keel. Bij momentenen deed de film me ook denken aan Flightplan, waar de moeder ook helemaal doordraait als iedereen ineens vergeten is dat ze kinderen hebben.
Maar goed, spanning was ok, acteerwerk was zeker ok, alleen het einde fel tegenvallend. 3*
Een leuk uitgangspunt wordt helaas wat te fragmentarisch uitgebeeld in de film en het einde is helaas ook te zot voor woorden. Jammer dat films vaak een uitvlucht naar het o zo makkelijke zoeken, dit maal de aliens.
Dreiecke
Ik vind dit een mooie film, spannend, mysterieus, zelfs romantisch.
Over een vrouw die haar zoon kwijt is. Het bestaan van de zoon wordt door iedereen ontkend, terwijl zij zeker van haar zaak is. Verrassende ontwikkelingen tot aan het eind.
Julianne Moore vind ik erg geschikt voor films met een horrific karakter. Zij heeft goede gezichtsuitdrukkingen.
Marino96
Film begint goed en zou bij mij 3,5 a 4.0 ster verdienen, maar wanneer de film te maken krijgt met buitenaardse activiteit daalt mijn waardering van deze film al snel en als dieptepunt van deze film vind ik toch wel dat die ene vrouw ineens in de lucht wordt weggezogen van aarde.
Om toch met iets positiefs te eindigen vond ik de sfeer van de film wel mooi.
Aapje81
Vooraf wist ik vrij weinig over deze film en moest ik qua stijl aan Still Alice (2014) denken. In het vervolg van de film viel dit echter heel anders uit.
De opbouw is behoorlijk goed, de spanning zit erin en je denkt toch vrij snel dat er niet veel van klopt. Over de uitwerking van het verhaal wil ik verder niet teveel kwijt maar ik moet de regisseur nageven dat het verhaaltje op zijn minst origineel te noemen is, dat wil zeggen zeker in combinatie met het begin. Het behoorlijke goede acteerwerk helpt ook wel.
Origineel wil echter niet zeggen dat we hier ook te maken hebben met een goede film. Daarvoor voelt het een en ander toch erg geforceerd aan maar ik heb me zeker anderhalf uur vermaakt en wilde graag weten hoe het af zou lopen en dat is toch ook al wat waard.
Boven gemiddeld.
Peter Pan
Bij het lezen van het verhaal leek dit een super spannende mystery thriller, maar uiteindelijk een redelijke SF thriller.
De film begint erg mysterieus, maar gaat meteen al in een rap tempo naar de clou.
Erg jammer want een wat langere twijfel over de mentale gesteldheid van Telly had de film zo veel beter gemaakt!
Aan de ene kant wel verrassend, maar aan de andere kant is de spanning dus wel meteen al een stukje minder wat dat betreft.
Hoewel de film bij vlagen veranderd in een "goedkope" x-files aflevering, blijft de zoektocht naar Sam wel spannend.
Julianne Moore blijft altijd goed en geloofwaardig acteren in dit soort genres, alleen wel jammer dat Gary Sinise een te kleine rol had.
Wanneer er in het begin wat langere twijfel was ingebouwd en later wat meer mysterieuze sf was toegepast (ipv afgeraffelde goedkope gebeurtenissen) had het best een topper kunnen zijn, maar alsnog voldoende.
flaphead
Weer zo'n film die gaandeweg steeds zwakker wordt. De opbouw is prima. Het is al vrij snel duidelijk dat er iets niet klopt met Telly en dat wordt dan ook niet al te lang uitgerekt maar snel uit de doeken gedaan: fijn. Een psychologische thriller is aanstaande. Gaandeweg blijken we met een X-Files-achtige sf te maken te hebben: ook niks mis mee, daar kan ik prima in meegaan (ik kan me voorstellen dat sommige mensen daar afhaken). Moore's acteerwerk is prima. Ook dat niet alles uitgelegd wordt kan ik verteren, dat is namelijk niet het belangrijkste van het verhaal.
Maar wat wel het belangrijkste is voor de schrijver/regisseur, pakt me dan weer niet. Het drama, de ouder-kind-band: nope. Natuurlijk is dat kind uberschattig en lachend bij het vertrekken in het vliegtuig, 'i love you mom', en is de moeder zo trots en blij, en moeten we dat telkens weer zien. Ja ja, wat een drama toch. Het einde is tenenkrommend: moeders liefde wint het van een alien-experiment en alles wordt teruggedraaid, vreselijk.
Het uitgangspunt rondom het geheugen is interessant, maar de gekozen weg en uitwerking was voor mij jammerlijk.
Black Math
Erg slecht. We krijgen eerst een hoop aanwijzingen dat het karakter van Moore aan waanideeën lijdt, maar dan voel je al aan dat blijken zal dat ze het volkomen bij het juiste eind had. En dan vindt er een hoop paranormaliteit plaats, waarbij je inderdaad aan The X-Files moet denken, want antwoorden krijgen we niet. Het karakter van Moore krijgt natuurlijk wel zoals verwacht haar zoon terug. Dat gebrek aan antwoorden kan soms leiden tot een beklemmende en intrigerende atmosfeer, hier wekt het vooral het gevoel van een goedkoop trucje op. In combinatie met de voorspelbaarheid rondom het karakter van Moore kom ik op 0,5* uit.

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Hitler: The Rise of Evil
Drama / Biografie, 2003

The Woodsman
Drama, 2004
verlies van geliefdemotelvliegtuigdelusionrouwgeheugensexual tensionvliegtuigcrashmedicationpsychiatererased memory shot