The Forgotten (2004)
Geregisseerd door: Joseph Ruben
Met onder meer: Julianne Moore, Alfre Woodard en Gary Sinise
Releasedatum: 25 november 2004
Plot The Forgotten
"You'll Never Forget The Ones You Love"
Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...
Telly Paretta
Carl Dayton
Eliot
Sam at 5
soom
Ik snap je niet echt. Wat voor ongeloofwaardig verhaal bedoel je, dat Julianne Moore brengt? Dit snap ik niet echt. Maar voor de rest heb je gelijk!
moviemissy
Het begon als een mooie film. Maar hoe langer de film duurde hoe slechter hij werd. Ik hou er niet van als het niet word uitgelegd. Dat was echt heel jammer.
1,5 ster
soom
Ik hou er niet van als het niet word uitgelegd. Dat was echt heel jammer.
Wat word er niet uitgelegd in the Forgotten?
Dat zou ik graag willen weten.
1,5 ster
Ik hou er niet van als het wel allemaal nog eens wordt uitgelegd. Alsof je het als kijker dan niet zou verstaan hebben...
Dit is echt wel een goeie thriller. Het verhaal is wel net te dun om een topper te zijn, maar verder is het toch een zeer vermakelijke film die de moeite is om te bekijken. 3,5 sterren van mij.
Michael Meyers
Erg aardige film, ik ben niet zo voor het thriller genre. Meestal zie ik slechts enkele minuten van een thriller en stop dan met kijken. Deze film vind ik wel goed, onvoorspelbaar en de beste schrikeffecten dat ik ooit in een film heb gezien.
BlueSword
begon super goed, maar dat einde was echt knudde.
waren gewoon aliens die alles deden.
was wel een aardige spannende film, had beter gekund als er geen aliens in voor kwamen.
jerry 1984
Het begin vond ik behoorlijk sterk, maar later werd je als kijker gewoon niet meer serieus genomen. Wat een anti-climax...
Waku
De film houdt de spanning heel lang vast.
Het is mysterieus, spannend en houdt de aandacht vast.
Maar dan loopt de film naar het einde en volgt de climax.
Die is zo belachelijk voor woorden dat je als kijker bekocht voelt.Dramatische special effects aan dat zelfde einde draaien de film de nek om.
Maar snel vergeten die "Forgotten"...
2,5
code9
3,5*, vooral door de uitstekend getimede schrikeffecten en het goede spel. Wel duidelijk is dat het waarschijnlijk toch al niet ruime budget van de film ineens op was, want het abrupte einde van de film laat een onbevredigend gevoel achter. Jammer, het had een topfilm kunnen zijn. Wat over blijft is heel behoorlijk, spannend, bij vlagen origineel - maar ook niet meer dan dat. Er is wel ruimte voor een (hopelijk beter gebudgetteerd) deel 2, dus wie weet.
Big_bazznizz
Ik snap de film niet helemaal, maar voor het deel dat ik wel snap krijgt hij 3 sterren:p
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Verassend goed! Ik begrijp de negatieve klanken over deze film niet helemaal.
Vooral dat ongeluk was super! Over goede schrikmomenten gesproken.
De spanning wordt langzaam opgebouwd. Begrijpelijk dat veel mensen dit té langzaam vonden.
Deze film haalt net de 4*, al beoordeel ik hem liever met 3,75 *. Afronden naar boven dan maar...
Dit is toch mijn genre..
digifredje
Ik vond het één van de beste thrillers die ik de laatste tijd heb gezien.
Ik denk toch dat deze film wat ondergewaardeerd wordt.
Ook de schrikeffecten grepen mij bij de keel.
Ik geef hem 4 ipv 4.5 omdat het einde net niet even goed was als de rest van de film
TheRisingSun
Goede film, al was me het einde nou niet helemaal duidelijk! Dat er aliens achter zouden zitten ga je maar van uit, maar het word niet door die vent uitgesproken. Op zich een zeer boeiend verhaal, alleen de gedachte van het willen weten wat de moeder voelt als ze haar kind verliest vind ik een beetje vreemd.
Acteerwerk was niets mis mee! Moore en West acteren overtuigend en ook de rol van Sinise was aardig, maar niet echt schokkend te noemen. Hij heeft betere en moeilijkere rollen gespeeld.
De film had een aantal leuke schrikmomenten ( aanrijding, eerste keer van het omhoog zuigen van de mensen ), waar ik bij sommige toch wel eventjes licht schrok en omhoog kwam!
Ondanks het, voor mij, wat onbevredigende einde beviel deze film me zeker wel!
3,5 ster
film_kaza
best een spannende triller. ik hou niet helemaal van dit soort films dus ik hoef hem niet nog eens te zien.
maar ik vond het verder nog wel een goede film.
3,5 sterren
finaldestiny
vond dit een hele spannende film, erg mysterieus allemaal, ik hou wel van dit soort films.
viel me geen seconde tegen.
darkRomance
Ik vond het een redelijk ingewikkelde film, maar heb me niet verveeld tijdens het kijken.
otherfool
Een briljant eerste uur, met misschien wel de beste schrikmomenten ooit (de auto, de spiegel, 'het wegzuigen'), wordt verknald in het laatste deel waarin de alien-achtige conclusie totaal niet werkt. Want wie zijn deze aliens, en waarom zouden ze niet nog een keer hetzelfde willen proberen? Jammer, maar van het puntje van m'n stoel zakte ik naar het einde toe toch steeds meer naar achteren.
3*.
dafoefan
Ik vind the forgotten een bizarre film, in het begin ben je nog benieuwd waar het heen gaat met het verhaal, maar al snel vinden de meest vreemde gebeurtenissen plaats en boeit het niet meer zo. Het stukje met het huis op die berg, vond ik het meest indrukwekkend. Vooral toen die vrouw ging schieten en het haalde niets uit. Vervolgens vloog ze weg, waarbij de moed weer in je schoenen zonk. Op het eind werd alles steeds mysterieuzer, waardoor het moeilijk was om de clue van het verhaal te pakken te krijgen. Al met al geen slechte film.
illogical
Ik vond hem aardig spannend, tot ik er eigenlijk achter kwam dat het met iets buitenaards te maken had .. Wel schrok ik me dood met die scene in die auto!
zwibberpiff
Beetje rare film. Het begin was aardig maar verder bleef het allemaal wat vaag. En wat een walgelijk einde voor zo'n film.
finalman
Het was wel n matige film maar toch zit ik hier en daar met vragen. Wie was die vreemde man eigenlijk die voor het vliegmaatschappij werkte? Was hij een soort duivel of zo? Vanwaar zijn krachten en hij wou gewoon n experiment van moeder-zoon? Maar kom, Julianne Moore en Gary Sinise deden het niet onaardig!
Toch een 3*!
TrippelDee
- 1909 stemmen
ik heb de dvd hier liggen en er staat een theatrical version op en een extended version with alternate ending... volgens de vele berichten kan ik beter de extended version kijken ... ??? of is die ook waardeloos??
Vuile_Hond
Eruit geperst wat er in zat. Van mij 3 sterren. Het gegeven blijkt achteraf ietwat te zwak. Maar hulde dat ze er toch nog iets van hebben kunnen maken. Zeker een meeslepend begin. Geen onaardige keus als je in de videotheek staat en je bent radeloos verdwaalt in 'wat zou nog iets kunnen zijn'....
DeCol
Vreemde film waar ik uiteindelijk maar weinig van snap, je komt zo weinig te weten ook. Toch zat ik tot het eind aan m'n beeld gekluisterd. Het was heel spannend en meeslepend. daarom 3*
Hi-Tek
Een aangenaam verrassend filmpje, ooit in de bioscoop gezien volgens mij wat overigens nog beter uitpakte. Doordat er maar enkel wat schrikmomenten in de film zaten komen ze onverwachts en neem daarbij het geluid van de bioscoop en het overdondert je.
Verder het concept van de film is al wel eens eerder gebruikt, maar het blijft natuurlijk creepy en mysterieus. Ik zat dan ook regelmatig aan het beeld gekluisterd, maar dat wisselde zich ook af met minder momenten.
Verder het plot was niet geweldig nee, iets te makkelijk, maar de boodschap daarintegen zat goed verwerkt in de film.
3 sterretjes .
jack-sparrow
een angstaanjagende spannende film.
hij is best een goede zaterdagavond film.
ik heb hem meerdere keren gezien en hij blijft goed.
en de acteurs zijn ook best goed gekozen.
ik geef hem een respectabele 3.0
miepke
leuke film, maar het einde vond ik gewoon bleh..
verder ben ik wel drie keer verschrikkelijk geschrokken en in de rest van de film was er ook genoeg spanning
al bij al toch 3*

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Stir of Echoes

Hitler: The Rise of Evil
Drama / Biografie, 2003

The Woodsman
Drama, 2004
verlies van geliefdemotelvliegtuigdelusionrouwgeheugensexual tensionvliegtuigcrashmedicationpsychiatererased memory shot