Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
wavanbuuren
Daar komt nog bij dat sommige films zich veel meer lenen voor een tweede kijkbeurt dan anderen.......
remco123
ik weet niet wat jullie hier nou zo leuk aan vinden,vond er geen ruk aan.smaken verschillen gelukkig.3
donnie darko
zeg fred neil, waarom geef je eigenlijk niet gewoon alle films tenminste die in je top 10 staan een 5. Ik vind het gewoon altijd zeker van toepassing dat ik die tenminste een stem geef omdat ik dan meestal vind dat die een hoger stemgemiddelde mogen hebben. Ik snap dat gewoon niet dat mensen zelfs niet de moeite nemen om hun hele top 10 stemmen te geven.
Fred Neil
Dat stemmen enzo daar doe ik niet echt aan. Volgens mij heb ik voor geen enkele film gestemd. Of misschien een paar maar verder doe ik daar weinig mee. Wat voor stemgemiddelde een film heeft daar let ik ook niet zo op eigenlijk.
Ik voeg ook niet alle films toe die ik heb gezien omdat ik daar geen tijd en zin in heb en ik heb de meeste films al in imdb staan.
Fred Neil
Meestal lees ik reacties bij films die ik nog wil gaan zien om te kijken of het de moeite waard is of bij films die ik al gezien heb om te kijken of mensen mijn mening over deze film delen.
DeButler
Echt een verschrikkelijke goeie film, die nog een hele poos door je hoofd blijft draaien.
Bijna fascinerend om te zien hoe ze afglijden, hoe het zover kan komen.
Ook op mij heeft deze film veel indruk gemaakt.
donnie darko
ik heb hem herbekeken, en was nog veel meer onder de indruk dan de vorige keren dat ik hem keek. Zelden zo onder de indruk geweest van een einde, ik was op het einde gewoon letterlijk mee aan het wenen met hun allen.
Dit is waarschijnlijk de beste film die ik ooit heb gezien, maar ik heb nog een beetje meer sentiment bij ESOTSM dat ik hem nog steeds op 2 laat staan, maar natuurlijk nog een dikke 5 sterren.
PS: rollen van vooral Jennifer Connelly en Ellen Bursteyn zijn fenomenaal.
aerogp1
ik ga hem vanavond misschien kijken. heb al wat stukjes gezien maar ik snap nog niet waarom hij zo hoog staat in de top. tot nu toe leek me het een B-film
kinjutsu
Zieke aangrijpende film, de narigheid hoopt zich hoog op. De acteer prestaties en de sfeer zijn uitstekend.
Ik heb m maar ff gekocht.
jay73
tot nu toe leek me het een B-film
Very funny.
Zeker grappig. Grappig dat je altijd moet luisteren naar je eerste ingeving.
pikedre
PS: rollen van vooral Jennifer Connelly en Ellen Bursteyn zijn fenomenaal.
Dit is echt zo'n film.... hoe vaker je hem kijkt, hoe beter die wordt!! Je draagt ook echt die last van die kerel mee......
Werwolf
Geweldige film: ook in mijn top 10! Mooi om te zien hoe de hoofdpersonages proberen er het beste van te maken, maar dat ze in tegenstelling tot dat steeds dieper in de problemen raken. Verrassend goede rol van die Wayan dude. Maar voornamelijk van Jennifer Connelly en Ellen Bursteyn. Bleef me tot het einde boeien waar het dan toch tot de verwachte climax komt. Schitterend.
Bartje87
Dit is een goede film, maar ik weet niet of ik hem een hoge * ga geven. De boodschap van de film is heel goed. Alleen ik vind het geen film om confortabel naar te kijken. Nou hoeft dat ook niet bij een film, maar ik hield er gewoon geen goed gevoel aan over.
Bas17
Bedoeling van de film ook niet denk ik dat je er een goed gevoel aan overhoudt
feanaro surion
Als je alleen films die je een goed gevoel geven hoog beoordeelt mis je veel moois.
Mark86
Maar van The Green Mile , Schindler's List, American History X, Se7en, Silence of the Lambs en Saving Private Ryan werd je wel vrolijk?
soom
net gezien. prachtige, sterke, mooie film, met een minder sterk einde vond ik.
Jared Leto lijkt op sommige momenten op Tom Cruise, alleen dan veeeeeeeeeeeeeel knapper.
Jennifer Connelly is top als Marion.
De regisseur, Darren Aronofsky speelt met beelden en met geluid. Heel mooi en prima in beeld gebracht, alleen is het wel irritant dat hij dingen herhaalt. Wat de film wel ten goede komt, denk ik.
Ik ben eraan begonnen, net als met the girl next door wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik ben echter van mening dat het allebei topfilms zijn, op hun manier.
requiem for a dream is een meesterlijk staaltje visuele kunst, maar ik ben niet iemand aan wie het besteed is. Ik snap hem namelijk niet echt.
Maar daarom kan ik hem wel mooi vinden.
hij is eg wel mooi hooor!
aerogp1
Zeker grappig. Grappig dat je altijd moet luisteren naar je eerste ingeving.
Hoe bedoel je dat precies ?
Werwolf
net gezien. prachtige, sterke, mooie film, met een minder sterk einde vond ik.
Jennifer Connelly is top als Marion.
Maar daarom kan ik hem wel mooi vinden.
hij is eg wel mooi hooor!
Minder sterk einde???
Ik vond het einde juist goed: dan bereiken de ervaringen van de hoofdpersonages hun hoogtepunt. Geweldig in beeld gebracht als je het mij vraagt!
Maar goed, meningen verschillen
soom
Minder sterk einde???
Maar goed, meningen verschillen
Jaa het einde is echt minder sterk dan de hele film was, vond ik.
Je zit de hele tijd in een razende achtbaan en dan kom je dr wel een beetje teleurgesteld uit, zeg maar
feanaro surion
Het einde is juist een geweldig slot van een erg heftigefilm. Briljant mede door het geweldige einde!
Skyper
Soundtrack is fenomenaal ontroerend...
helemaal mee eens
hele mooie soundtrack(helemaal met die beelden erbij)
maar is er iemand die kan zeggen of de directors cut nog beter is?
of juist minder goed?
ericck
Als kijker wordt je steeds verder meegesleurt in de ellende van de drugsgebruikers. Realistisch portret met een on-Amerikaans einde. Een film die je raakt.
Jus-T
Super. Een film die je zuigt in het leven van een viertal personen en die je op het einde met je eigen gevoel én het leven van de personen er keihard uitspuwt.
Het einde, het hoogtepunt van de film. De hele film werkt er naar toe. De hele film knalt uit elkaar van pijn, verdriet, verslaving, gelukkig ongelukkig zijn. De knal die komt, inclusief briljante soundtrack.
Acteerprestaties zijn formidabel, Burstyn is fenomenaal. Een film die je keer op keer grijpt.
5 sterren.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film