• 9.416.208 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

avatar van archer

archer

helemaal mee eens, erg aangrijpend

avatar van justR

justR

ik hoef zo tezien niets tezeggen dat heeft jus-T al gedaan.

5 sterren!!!

avatar van archer

archer

mooie soundtrack ook, heeft iemand daar misschien toevallig een partituur van ?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Net gezien, een geweldig film..Mooi acteerwerk, goed verhaal..

Erger dan deze personen kan je het niet hebben in het leven.

Turkeyloverz schreef:

Net gezien, een geweldig film..Mooi acteerwerk, goed verhaal..

Erger dan deze personen kan je het niet hebben in het leven.

Daar ben ik het eigenlijk niet over eens met je, want mensen kunnen ergere dingen meemaken dan wat hier word uitgebeeld. Of snap ik je nu niet goed?

avatar van Mark86

Mark86

soom schreef:

Idd, deze mensen doen het zichzelf aan. Er zijn genoeg dingen die je kan overkomen waar je niet om gevraagd hebt..

Mark86 schreef:

Idd, deze mensen doen het zichzelf aan.

Die moeder doet het zichzelf aan? Heeft ze keuzevrijheid?

En die jongeren hadden niet moeten gaan gebruiken, maar toen ze eenmaal verslaafd werden, waren ze toen nog vrij?

avatar van SilverGun

SilverGun

RemyBl schreef:

Die moeder doet het zichzelf aan? Heeft ze keuzevrijheid?

Ze hadden dus inderdaad maar niet moeten gebruiken. Net zoals een moordenaar maar niet had moeten schieten. Wanneer die eenmaal in het gevang zit, is ie ook niet meer vrij.

SilverGun schreef:

Lekker Zwart-Wit. Keuzevrijheid zit lastiger in elkaar dan dat.

avatar van donnie darko

donnie darko

soom schreef:

Ik ben eraan begonnen, net als met the girl next door wist ik niet wat ik kon verwachten. Ik ben echter van mening dat het allebei topfilms zijn, op hun manier.

requiem for a dream is een meesterlijk staaltje visuele kunst, maar ik ben niet iemand aan wie het besteed is. Ik snap hem namelijk niet echt.

ik snap wel niet goed hoe je deze film niet kunt snappen. Het is eigenlijk toch een heel normaal makkelijk te volgen verhaaltje. Niets echt verwarrend aan in mijn ogen. Misschien wel wat snel, maar toch.

Ik vind het gewoon een meesterlijke film.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20229 berichten

Wat mij betreft viel deze film tegen. Er wordt een mooi beeld neergezet van de gevolgen van harddrugs, maar ik had meer emotie verwacht.

De mooiste scene: wanneer 2 beelden zich kruisen; de donkere jongen zit achter tralies en je ziet hem als klein jochie bij z'n moeder op schoot zitten, vertellend dat hij het gaat later gaat maken.

Deze film is naar mijn mening niet meesterlijk. Ik had ook verwacht, na het lezen van de recensies, dat ik me behoorlijk klote zou voelen na het zien van deze film. Ik had me er goed op voorbereid, maar vreemd genoeg werd ik niet eens somber van deze film, ook al kent deze film somberheid in overvloed.

3,5 *

donnie darko schreef:

Ik vind het gewoon een meesterlijke film.

Ja, dat hij meesterlijk is, klopt wel. Ik bedoelde met dat ik hem niet echt snap, dat ik niet de bedoeling van deze film door heb. Het is een moeilijk toegankelijke film, en de meeste mensen snappen hem niet, was iemand zijn mening, las ik hier. Ik ben één van die mensen die de film keken, hem mooi vonden, maar aan wie de bedoeling voorbij ging. Snap je?

avatar van flipsen

flipsen

Als je per se op zoek bent naar een "bedoeling van de film", dan heb ik er wel eentje: Stay in school, don't do drugs.

flipsen schreef:

Hoezo?

Hoezo?

Ik denk, dat hij bedoelt, dat als je naar school gaat, je verstandig bent, en dus daar hebt geleerd, dat je geen drugs zou moeten gebruiken.

soom schreef:

Dat snap ik, maar wat ik niet snap is dat deze boodschap uit de film wordt gehaald. Volgens mij is er geen boodschap in deze film, alleen tragedie.

RemyBl schreef:

Elke film heeft wel een verborgen boodschap.... Iets om over na te denken. Regisseurs van films zijn tenslotte ook mensen, wat betekent dat ze in de film onbewust of bewust een boodschap geven. Lijkt mij dan.

soom schreef:

Zo hebben de makers van American Pie of Commando, om maar eens wat films te noemen, een boodschap willen doorgeven?

RemyBl schreef:

Ghehehe. Ik heb American Pie en Commando niet gezien. American Pie is plat, van wat ik ervan gezien heb, grove sexgrappen enzo volgens mij. Maar inderdaad, volgens mij hebben de makers ervan best wel een boodschap gehad.

Of een doel gehad.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

De boodschap dat ze houden van grove seks grappen?

Nubis

YES hij komt weer op tv, kan ik 'm mooi opnemen en gebruiken voor m'n scriptie voor ckv3

avatar van braambes

braambes

ckv3?

soom

Deze film leent zich inderdaad wel erg goed voor CKV3, ja.

CKV betekent: Cultureel Kunstvormige Vorming, als ik het goed zeg, en Requiem for a dream heeft een hoop kunst en vorming in zich. Je kunt hier inderdaad een hoop tragiek in zien, en bovendien óók een boodschap in terugvinden. Uitstekende film voor CKV dus

Nubis

Juist, culturele kunstzinnige vorming.

Dat is een vak bij het profiel C&M (Cultuur & Maatschappij voor de duidelijkheid..) op de middelbare school.

Ik heb ckv3-tekenen en we moeten een scriptie maken over een onderwerp naar keuze, bijvoorbeeld een film.

Bij RfaD kun je het goed hebben over beeld en muziek bijv. En het is gewoon een gave film!

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik doe het profiel E&M(met keuzevakken hetzelfde als C&M alleen minder Duits) en heb ook CKV(alleen 1), we hadden ook een stuk van Requiem for a Dream gekeken in de les.

Nubis

Ja, ckv1 heeft iedereen (behalve diegene die gymnasium doen), maar daar deden we nooit wat; alleen films kijken.

Om een beetje ontopic te blijven, geef ik maar even m'n stem (die ik eigenlijk allang had gegeven, maar goed) -> 4,5*

feanaro surion schreef:

Jammer, dat je niet de hele film hebt gekeken, want die was in zijn geheel juist zo mooi. Maar een deel zien van deze film, doet afbreuk aan wat je ziet, vind ik.. Je kunt namelijk niet zomaar de les uitlopen, je hebt een heel arsenaal aan gevoelens na het zien ervan.

avatar van U-96

U-96

Los van deze film gezien ben ik het met soom eens. Als je een film aan een klas laat zien, laat 't dan helemaal zien. Gebeurde bij mij op de middelbare school ook altijd. Enige film die het overleefde was Fucking Åmal.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

soom schreef:

Had hem ook al gezien, wees niet bang!(hij staat zelfs in mijn top-tien), vind het ook raar hem half te kijken maar iedereen wou het graag .

avatar van JoeCabot

JoeCabot

feanaro surion schreef:

vind het ook raar hem half te kijken maar iedereen wou het graag .

Keken ze half omdat ze niet meer verder wouden kijken of omdat ze hem juist wel helemaal wouden uitkijken maar het mocht niet van de leerkracht of zo?