• 9.385.813 stemmen

Requiem for a Dream (2000)

Geregisseerd door: Darren Aronofsky

Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Requiem for a Dream

De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

De les was afgelopen en ze wouden (evenals de leraar) naar huis. Eigenlijk gingen we hem zoizo niet kijken maar omdat er zo gezeurd werd uiteindelijk wel

avatar van donnie darko

donnie darko

wouden zijn bossen

wouden is ook juist, wouden en wilden is correct nederlands.

Goodfella_90

Ik heb het direct even opgezocht in het woordenboek, omdat ik er niks van geloofde, maar je hebt inderdaad gelijk. Sorry

avatar van PatrickL

PatrickL

Zie hier en hier.

Goodfella_90

Als jij dan mijn bericht boven het jouwe even ziet.

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Niet erg, niks aan de hand

avatar van PatrickL

PatrickL

Goodfella_90 schreef:

Als jij dan mijn bericht boven het jouwe even ziet.

Als jij dan even ziet dat mijn bericht op precies hetzelfde tijdstip is geplaatst als die van jouw, en dat ik daardoor jouw bericht niet heb gezien voordat ik het mijne heb geplaatst...

avatar van Jus-T

Jus-T

Gister weer eens bekeken, ditmaal met mijn 5.1 theater set. Hij vrat me ditmaal helemaal op, ik vond de scene's met Sara gewoon eng worden. Als ze de hallucinatie krijgt dat ze in haar huis komen met de hele studio, dan zit je er echt compleet middenin. Is het iemand trouwens ooit wel eens opgevallen dat in die scene, je in een flits een foto op TV te zien krijgt van Sara aan het begin van de film?? Ik schrok mij ook helemaal kapot toen ze bij de dokter zat en ze verteld over de koelkast...prachtig.

Deze film komt voor mij boven The Usual Suspects, even mijn top 10 aanpassen. Dikke 5 sterren.

avatar van Livinovic

Livinovic

Ongeloofelijk prachtige film.

Heb hem destijds met het school gezien en hij liet me nooit meer los.

De harde realiteit prachtig op film gezet.

5 *

avatar van Nubis

Nubis

Weet iemand nog films in de stijl van RfaD (het confronterende/opschudding teweeg brengen) of films in de stijl van Aronofksy? Of weet iemand regisseurs waar Aronofsky duidelijk naar heeft gekeken, als voorbeeld?

De scene in de badkuip is een copie uit Perfect Blue (ook door A. zo aangegeven, maar de stijl van die film is toch net iets anders. Ik zou zeggen probeer Irréversible een keertje. Noé is minder cameravast dan Aronofsky en maakt veel minder gebruik van expliciete editing, maar is wel minstens even intens en gewaagd.

avatar van detje

detje

Indringend en aangrijpend, erg triest maar ook wel weer realistisch en hedendaags gefilmd, hiermee bedoel ik de manier waarop ze het 'high' worden in beeld gebracht hebben, met snelle beelden en gekke geluidjes, erg apart...

avatar van xenne

xenne

OPGELET !!! zeker voor de mensen die straks de video gaan programmeren ... !!

de film begint straks om 00H15 op Canvas en niet om 00H00 zoals hierboven aangegeven

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Bedankt, maar om het zeker te weten zet ik hem toch op 00:00 aan, stel dat hij dan toch begint, mis ik een kwartier en een kwartiertje langer opnemen is niet erg.

avatar van lizzylove

lizzylove

Ik wilde deze film al een hele tijd graag zien, maar in de videotheek hadden ze hem niet eens. Ik was dus echt blij dat ie op tv zou komen. Ik heb hem gister dus opgenomen, en zat hem net te kijken. Maar opeens vanaf 1uur10 staat er alleen nog maar ruis op de band! Weet echt niet hoe dit komt..Ik baal nu zo, want het gedeelte wat ik heb gezien vond ik echt goed. Nu heb ik hem dus nog niet gezien

het was een zeer schokkende maar wel goede film, 4*

, maar niet voor herhaling vatbaar.

avatar van soom

soom

exfrozen schreef:

het was een zeer schokkende maar wel goede film, 4*

, maar niet voor herhaling vatbaar.

Waarom niet, als ik mag vragen?

exfrozen

omdat ik deze film nooit meer zal vergeten

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Dat zeg je nu... Na een tweede keer vond ik hem juist beter.

ben benieuwd

avatar van Mark86

Mark86

lizzylove schreef:

Koop m op dvd, die is maar 6 euro geloof ik.

avatar van inquestos

inquestos

Op zich een erg goede film, maar wat werkt ie ontzettend deprimerend. Dat maakt 'm vreselijk om 'm te bekijken (Vandaar ook 2,5*)

avatar van soom

soom

inquestos schreef:

Dat is ook de bedoeling met Requiem for a dream. Het is geen vrolijke film, Darren Aronofsky wilde de drugsscene goed in beeld brengen, en dat is nou eenmaal geen vrolijke business.

Ik vind hem nog steeds wel erg goed, als ik hem nog een keer zou zien, zou ik zeker weer onder de indruk raken.

avatar van xenne

xenne

eindelijk gezien, alles zal ondertussen wel al gezegd zijn over deze film ... kvond het een sterke tragedie die zich nogal moeizaam op gang trekt, maar met een waanzinning sterk einde.. in combinatie met de sublieme soundtrack word je echt wel meegesleurd ... prima acteurpresaties van Burstyn & Leto ... voorlopig een 4 (minpuntje is misschien dat het verhaal minder realistisch is dan je eerst zou denken, steeds worden foute keuzes gemaakt (zowel door de verslaafden(x4) als door degene waarmee ze te maken krijgen, bv de dokters), misschien heeft Aronofsky wel ietsje overdreven om zijn statement te willen neerzetten)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Misschien wilde Aranofsky wel helemaal geen statement maken maar gewoon een ijzersterke tragedie.

avatar van Jus-T

Jus-T

Mark86 schreef:

Koop m op dvd, die is maar 6 euro geloof ik.

De DVD is 8 euro bij de FRS, zeker wel de moeite waard. Na 1 uur 10 gaat Requiem for a Dream nog meer knallen dan hij al doet in het eerste uur.

avatar van silhoupin

silhoupin

Een film die een 4,5 sterren moet krijgen alleen nog maar voor het camerawerk, nooit zo een goed gefilmde film gezien als requiem for a dream. het camerawerk is bovendien ook origineel en eens wat anders als je gewoonlijk in een film te zien krijgt. ik was zeer benieuwd naar de film en hij heeft me echt verwonderd. Het is een verhaal dat eigenlijk vandaag de dag elke dag zich afspeelt, maar dit is wel oh zo majestueus uitgewerkt. de regisseur legt het onderwerp er wel zeer dik op maar dat heeft alleen maar positieve effecten gegeven op de film, een pracht van een subjectief beeld van het hedendaagse junkieverhaal door de ogen van de regisseur. geen enkele scene was saai of niet origineel, de eerste scene deed me al verschieten.

meeslepend en deprimerend is het ook wel, maar dat kan ook niet anders al je een verhaal over drugs, eenzaamheid en geldnood maakt. de acteerprestaties zijn ook al zo goed, zelfs die ene wayans die in de scarie movie films zo een belachelijk rolletje heeft, speelde echt prachtig. de soundtrack is ook goed, echt een deuntje dat die sfeer weergeeft. zonder twijfel kan ik zeggen dat darren aronofsky met deze film een meesterwerk heeft afgeleverd en ik reken hem zeker bij mijn favorieten.

4,5 sterren.

ik kijk uit naar zijn nieuwe film die er aankomt.

avatar van rudest

rudest

Meesterlijk stuk die je meeneemt in de tragedie van verslaving, hoop, verlies en liefde. Een film die mij voor het eerst in mijn leven met een echte knoop in mijn maag deed achterlaten. het kijken naar realitiet van de teneergang van sommige mensen in de samenleving. Voor mij een statement om nooit meer aan deze troep te komen en zeker niet grappig of leuk over te doen. Prachtig en vooral boeiend camerawerk. HipHop montage zoals hij bedoeld is.

De soundtrack is subliem gekozen en sleept je inderdaad mee in een verhaal die je nooit meer zal vergeten.

voor mij een 5*

avatar van vantje

vantje

Heel speciale film, vooral op vlak van aparte opnamepunten.

Na een tijdje begon hij me toch te vervelen. Sterk onderwerp, goed weergegeven, doch schromelijk aangedikt. Het einde is er over. 1 keer is genoeg om te zien, ik begrijp de monsterscores niet echt. 2,5 ster