Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
U-96
- 2084 stemmen
Gisteren voor de tweede keer gezien. Veel mensen zeggen dat de film een hele trip is, maar dat vind ik onzin. Het camerawerk stoort af en toe, maar lang niet zo erg als in Darren Aronofsky's film Pi (1998).
Ik ben erg positief over Ellen Burstyn. Wat een supergoede rol zet ze toch neer. En dan hoe ze er op het laatst uitziet. Getuigd best wel van lef. Die scène waarin ze met haar zoon Harry dat gesprek heeft over haar eenzaamheid is gewoon echt het hoogtepunt van de film. Het beste element van de hele film vind ik toch wel de muziek, enorm passend en lekker duister.
Echter, de film weet me nergens echt te raken, omdat het hele drugsgebruik er zo geforceerd ingepeperd wordt, omdat ik nergens echt meeleefde met de personages (uitzondering op Sara Goldfarb) en omdat drugs, drugsgebruik en de gevolgen me ook barweinig interreseren. Harry Goldfarb en Marion Silver wisten me af en toe enorm te irriteren.
Thomassio
Wat een trippende (lijkt me het juiste woord) en bizarre film is dit zeg. Prachtig snelle montage wat ik ook al een paar in snatch zag en sterk geacteerd. Aangrijpend verhaal. Na de film moest ik echt effe rustig de aftiteling afkijken om te beseffen wat ik net allemaal gezien heb.
Pfff wat een topper!
valentino
Wow! Dit is de meest aangrijpende film die ik ooit zag!! Bij de aftiteling had de film me helemaal te pakken en had ik nergens zin meer in.
Ik vond de karakters allemaal juist erg sympathiek en niet echt schuldig aan het verschrikkelijke leed wat ze overspoeld.
In Summer zag alles er nog zó rooskleurig uit, en in amper 6 maandjes was het voor iedereen gewoon afschuwelijk verpest....
4.5 sterren en meteen mijn top-10 in.
jpglaarh
Het is juist de bedoeling van deze film dat de personages onsympatiek overkomen, het zijn drugs gebruikers en wat is de hele mening die uit deze film voort komt.......dat drugs slecht is.
Kom op zeg, als de drugsgebruikers onsympathiek zijn maakt de film het toch niet tragisch als ze weer gebruiken? Drugs zijn slecht, maar mensen niet. Het is voor mij inderdaad een lege film, maar toch nog wel behoorlijk goed. 7/10
Gizzmann
Mooie montage, geweldige spanning opbouw, goede muziek en allemaal zeer tragisch gebracht. Echt een goed verhaal heeft hij niet, maar dat heeft deze film ook niet nodig.
Dikke 4*
s1mone
zo'n schokkend einde dat ik van de soundtrack al weer kippenvel krijg.
Tukker87
Pfff wat een topper!
Insgelijks.
Alleen snap ik de bedoeling van de 'gedroomde' scene met die politie agent niet echt (Harry & Tyrone pakken zijn pistool en gaan 'pak hem dan' spelen). Is dit gewoon een illusie van Harry of is er een (diepere) andere betekenis?
mikoz
Harry Goldfarb en Marion Silver wisten me af en toe enorm te irriteren.
He eindelijk ik dacht al waneer komt het ..
fabbyke
De film krijgt van mij al een 4* en dan nog eens de prachtige muziek er bij een 5*.
WardT
Hele aangrijpende film. Ik was echt helemaal stil toen ik deze film voor het eerst had gezien.
De film hield mij meteen erg bezig en ik lag vaak over deze film na te denken. De muziek bij de film is inderdaad prachtig. 5*
luuk1988
ja, heel ontroerend inderdaad moest wel eventjes slikken op het eind zeer goed niet echt mijn genre 4*
Kriss
Deze film heb ik gekeken met vier jongens erbij en we hebben de hele film geen woord gezegd. Ik heb de laatste tijd niet meer zo geboeid naar een film gekeken als bij deze. Ik vind het echt een super goede film wel erg zwaar en dit moet je niet gaan kijken als je daarna nog iets leuks wilt doen, want bij mij bleef de sfeer nog erg lang hangen. Dit betekent dus dat hij veel indruk op me heeft gemaakt en ik ga hem zeker nog een keer kijken. Een dikke 5
cosmicon
Heb net deze film gezien en vond hem erg aangrijpend.
Drugs zijn natuurlijk niet goed, maar het is toch triest als je ziet hoe de levens van de 4 hoofdpersonen in relatief korte tijd helemaal naar de kl*te gaan. De rollen van Ellen Burstyn en Jennifer Connelly vond ik erg goed (de aftakeling van sara en de "leegte" van Marion). De muziek, en dan met name de stukken van het Kronos quartet, droegen erg bij aan de trieste sfeer van deze film. Een absolute topper, daarom 4.5*
morreke
heb de film nog eens bekeken. Ik blijf ook bij mijn 4.5 * steken deze keer !
Moest het nog wat erger aflopen op het laatst, dan misschien een 5
bvb. Marion pleegt zelfmoord, Sara beland op de psychiatrie waar ze gans haar leven eenzaam achter blijft, Harry dood door infectie en Tyrone de bak in ( die mocht dus blijven zoals het was
U-96
- 2084 stemmen
Moest het nog wat erger aflopen op het laatst, dan misschien een 5

Dan zou ik het al helemaal een slechte film hebben gevonden. Zulke overdreven dramatiek wat niet nodig is. De nare en bizarre gevolgen van drugsgebruik worden hier naar mijn mening al veel ingesmeerd, maar elk individu kan het zelf ook wel realiseren zonder het dramatische einde dat je noemt.
feanaro surion
Dit is het meest dramatische einde dat ik ken, iedereens leven is naar de klote, nog erger zou alleen maar vervelend zijn inderdaad.
donnie darko
heb hem terug op nummer 2 in mijn top 10 gezet nadat ik mij realiseerde dat hij zoveel meer impact op mijn leven heeft gehad als Moulin Rouge! en Sin City
Fred Neil
Hoe kan je nou een film (sin city) in je top 10 hebben die nog niet eens de bios uit is?
Is dat niet een beetje te vroeg om te zeggen dat het bij je favoriete films hoort die je ooit gezien hebt?
(geen diss ofzo hoor maar gewoon benieuwd)
Goodfella_90
8 Van de 10 films uit mijn top10 zijn daar terecht gekomen, direct na de 1e kijkbeurt. Als die film dan 50 jaar oud is, of dat 'ie net uit de bioscoop komt maakt toch geen verschil?
Fred Neil
Ik let er bij mijn top 10 ook op een aantal dingen zoals:
- hoe vaak heb ik hem gekeken
- Was hij na de 10e keer nog even goed
- Stel, ik kijk hem na een paar maanden of een paar jaar terug is mijn oordeel dan nog hetzelfde?
Als je een film in de bioscoop ziet en je verklaard hem meteen de beste film die je ooit gezien hebt kan dat vaak nogal tegenvallen als je hem dan voor de 2e keer ziet of na een paar maanden.
Ook komt het bij mij wel ooit voor dat ik een film heb gezien en de eerste weken vaak terug denk aan deze film omdat ik hem heel goed vond maar na een tijd toch begin in te zien dat hij misschien niet zo geweldig was als ik eerst dacht.
Ik laat een film altijd eerst even "bezinken" en vind ik hem na een tijd nog steeds heel goed dan zet ik hem erin.
mikoz
ik ben het met Fred Neil eens.
Soms ga ik wel de fout in en laat me na het kijken te veel meeslepen en wil hem dan gelijk in mijn top 10 doen ..
donnie darko
je merkt dat toch direct ofdat het een geweldige film is of niet. Dat heb ik toch als ervaringen. bij deze film had ik dat zeker(RFAD dan), want hij is zo schokkend dat je van de eerste kijkbeurt toch weet dat je dit geweldig vind.
Goodfella_90
Inderdaad, als je net een film hebt gezien, dan weet je heel goed of je het goed of slecht vind. Dan ga ik niet de dag erna nog een keer dezelfde film kijken, om te kijken of ik de 1e keer wel goed had opgelet. Als je het direct een geweldige film vind, vind ik dat je hem direct in je top10 kan doen.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film