Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
cedric v
toen ik deze film begon te kijke dacht ik echt van wtf is dit. Maar na een tijdje begon ik hem interessant te vinden. Echt wel een leuke film om is 's avonds te bekijke:D
kaztor
Zeker een van de 5 beste films aller tijden, deze!
Vier mensen raken totaal de weg kwijt en jij word in alle ellende meegesleurt en murw gebeukt. Zeer harde, realistische en, vooral, ellendige film.
een 2
vraag me niet waarom, maar het kon met niet boeien
misschien moet ik eens aan de dope beginnen om het te snappen
Beetje een rare opmerking van iemand die A Clockwork Orange op #2 heeft staan...
Ik heb de film ooit een keer eerder gezien en wat ik me er vandaag nog van kon herinneren was 'een vrouw met rood haar die mee wilde doen aan een quiz'.
Dus het achterliggende thema ontging je?
HVP87
Dus het achterliggende thema ontging je?
Toen (aantal jaar terug) blijkbaar wel ja. En nu zegt/doet het me gewoon niet zoveel... Althans, niet op de manier zoals het in deze film is gebracht.
mrhanky
Geweldige film, zorgt ervoor dat je wel 2 keer nadenkt voor dat je met drugs begint.
Olaf K.
Ik had die film gezien, ben meteen de volgende dag begonnen, met heroine. Heb ook meteen zo'n dansende koelkast gekocht.
Leland Palmer
Sterke film van Aronofsky! Goede prestaties van Jared Leto en Jennifer Connelly, maar vooral Ellen Burstyn is ijzersterk. Een verrassende rol trouwens voor Marlon Wayons die het ook erg goed doet. Op een prachtige manier word het verhaal verteld van de hoofdpersonene die steeds in een dieper dal vallen. Visueel echt prachtig op sommige momenten. Het is misschien geen gemakkelijke film, maar wel een film die velen aan het denken weet te zetten. Dikke voldoende!
* * * *
White Trash
Echt type film waar ik van hou. Mensen die kapot gaan aan drugs of iets anders blijft een boeiend thema voor een film. Meesterlijk uitgewerkt hier en echt mooie muziek ook. Einde vind ik ook tof hoe de drie hoofdpersoenen weer in de fotus houding gaan liggen. En die oude oma zo zie je af en toe ook weleens gekken in de stad. Heftige film
een goede film maar ik begon me egt kut te voelen door die film
je voelde je er heel raar door
sueni
Ruim een jaar lang kijk ik op moviemeter voor films die ik wil gaan huren of voordat ze op tv komen. Nooit heb ik een bericht achter gelaten, ik had daar niet echt behoefte aan - maar bij deze film wil ik dan toch mijn eerste bericht achterlaten.
Een OVERDONDERD MEESTERWERK!
Goodfella_90
En in dat hele jaar heb je geen argument daarvoor kunnen bedenken? Dat je de film goed vindt valt ook wel aan je stem af te leiden.
Hando
Met enige goede wil is in overdonderend een argument te zien. Meesterwerk want overdonderend. Overdonderend is inwisselbaar voor andere argumenten. Meesterwerk want super grappig.
Hoe dan ook. Dit is natuurlijk een meesterwerk. En vooral de muziek is werkelijk subliem
rokkenjager
Een OVERDONDERD MEESTERWERK!
LoL.
Digital-oxygen
Deze film ondertussen al denk ik wel 20x gezien.
Is en blijft een onovertroffen meesterwerk in zijn gerne.
Spun heeft het geprobeerd na te doen (qua camerawerk en thema)
maar komt er niet eens bij in de buurt na mijn mening...
Geweldige muziek, erg sterke cast en prachtige montage.
een goede film maar ik begon me egt kut te voelen door die film
je voelde je er heel raar door
Carolaah
Lijkt me wel, gaat niet voor iedereen op natuurlijk. Zelf zat ik ook een beetje met een naar gevoel, half geshockeerd..
Ik had namelijk voorheen nooit van deze film gehoord, ik pakte hem gewoon op de gok. Dus dan heb je ook geen verwachtingen o.i.d.
Waardoor de film bij mij insloeg als een bom, zo ongeveer dan.
'T is best een heftig verhaal en uitstekend gefilmd en geacteerd, dus opzich niet raar dat het zo'n effect achterlaat.
gijs (-.-)
Waardoor de film bij mij insloeg als een bom, zo ongeveer dan.
Statiegeld
Ik heb de film vanavond ook gezien (rond half 9 afgelopen) en ik ben er nog steeds helemaal weg van. Heel heftig verhaal, mooi gefilmd, mooi geacteerd en het einde is gewoon echt super. Prachtig dat alle hoofdpersonen uiteindelijk helemaal aftakelen. Die scene dat alle ellende bij elkaar kwam: echt schitterend. Ik zat echt met open mond te kijken. Ik moest ook keihard janken bij deze film, en dat heb ik nog maar een bij een films gehad . Bij Spring, Summer, Fall, Winter and Spring had ik het ook maar dit was misschien nog wel ietsje sterker. Ik kan me echt niet voorstellen dat iemand hier zonder enige emoties naar kan kijken. Ik geef niet snel direct 5* voor een film maar Requiem for a Dream verdient hem echt.
Nicky-Santoro
Vanavond gezien,
Heftig om te zien wat een verslaving met mensen doet....Zeer heftig verhaal 3,5 *
wibro
Magistrale film met een schitterende soundtrack. Montage in deze film is spectaculair. Verder oogt de film als een nachtmerrie. Ellen Burstyn in de rol van afslankpillen slikkende Sara steelt de show.
s0njaa
muziek past geweldig bij de film..
heerlijk gespeeld door leto..
4,0 sterren omdat ik soms toch een beetje meer vaart wilde zien.. maar zeker een hoge waardering waard.!
lucdecoster
muziek past geweldig bij de film..
heerlijk gespeeld door leto..
De muziek past ongelofelijk bij deze eigenaardige film, op een gegeven moment kon ik niet meer op mijn stoel blijven zitten.
Goodfella_90
Aangezien de muziek niet echt dansbaar is heb ik werkelijk geen idee wat je daarmee bedoelt te zeggen..
lucdecoster
Neen, ik was niet aan het dansen maar de muziek deed mij wel onbewust doen opstaan.
Pistons
Sja, het zal wel van de spanning geweest zijn, denk je niet?
hellblazer93
Sja, het zal wel van de spanning geweest zijn, denk je niet?
Haha inderdaad. Maar ik vind de muziek ook geweldig goed passen bij de film.
decsss
Hele goede film met een zeer zeer sterke laatste 40 min. Darren Aronofsky weet me weer te boeien, na zijn meesterwerk PI
Gerrie18
Hele goede film.
Het hele verhaal is heel erg goed neergezet.
Leto speelde erg goed. De film was gewoon geweldig
lesamurai
Ik vondt deze film erg indrukwekkend en op een of andere manier erg beangstigend maar toch ook weer fascinerend hoe die drugs-adicts nou leven.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film