Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
donemans
[quote]akka schreef:
mooie muziek alles was goed alleen de camera beelden waren soms nogal flitsend.
juist de charme van de chaotische filmstijl wat maar al te goed bij deze film past in mijn ogen.
N811
bizare film is gelijk aan negatief??
Een film die de kijker raakt, dat is extreem.
Extreem goed.
- 1978 berichten
Tja, aardige film die toch "lichtelijk" overrated is. De 2 verhaallijnen spelen goed op elkaar in, de muziek is briljant en het camerawerk is gepast. Maar waar de film toch eigenlijk om draait is de boodschap die ze wil brengen. En juist die is zo cliché en ondoordacht als maar kan. Bovendien zaten er een aantal scènes in die volstrekt overbodig waren. Om de belangrijkste maar te noemen is het moment dat mevrouw Goldfarb hallucinaties krijgt in haar woonkamer. Het hoorde gewoon niet, het was té overdreven en het wekte ergernis.
serpico
Welke boodschap dan?
Welke boodschap dan?
Uhh heb je de film wel gezien? Maar om je onnodige moeite te besparen. De boodschap is kortgezegt: Als je drugs gebruikt loopt het verkeerd met je af.
Joyy
het gaat wel dieper dan alleen die boodschap
het gaat meer over verlangens, obsessies, eenzaamheid, om maar wat te noemen
het gaat wel dieper dan alleen die boodschap
het gaat meer over verlangens, obsessies, eenzaamheid, om maar wat te noemen
Ben ik het niet mee eens. De hoofdboodschap was voor mij toch echt het feit dat drugs niet goed voor je zijn en je er maar beter niet aan kunt beginnen. Uit deze boodschap en de verhaallijnen vallen de door jou genoemde zaken af te leiden.
Daarnaast zijn verlanges en obsessies - zoals jij noemde - zaken die met de verslaving aan de drugs te maken hebben. Je verlangt naar niks anders dan de drugs en door dit verlangen krijg je een obsessie. Dat wist ik allemaal wel zonder dat ik daar deze film voor hoefde te kijken.
Mescaline
Film voor de 2de x bekeken..
Maakte bij mij nog meer indruk als de eerste x..
Stem blijft staan op 4.5...
Heel realistisch geacteerd en in beeld gebracht.. indrukwekkend!
dvdfreak123
vind dit niet echt een fantastische film maar ja dat is mijn mening e
BlueVelvet
Tim, je bent verdomme 17. Dan kun je echt wel meer produceren dan dit soort nietszeggende berichten. Kom op.
Joyy
idd, dat kun je eruit afleiden, en dus gaat het daarover
het gebruik en misbruik van drugs gaan onherroepelijk samen met het gegeven drugs an sich
maar ieder haalt uit een film wat voor hem/haar belangrijk is, opvalt
een film bekijken blijft een individuele belevenis
s0062423
Maar waar de film toch eigenlijk om draait is de boodschap die ze wil brengen.
Neen, echt?
Deze scène is inderdaad overdreven in beeld gebracht. De koelkast ed deden denken aan een slechte horrofilm mid jaren '70... door deze surrealistische beelden werd, mijn inziens, op een mooie manier de waanzin van Vrouwe Goldfard getoond.
Je zegt zelf dat er verschillende verhaallijnen in de film terug te vinden zijn. Elk verhaal heeft een boodschap en een thema. Dat jij enkel het drugsverhaal naar voren haalt, wil zeggen dat je misschien net iets te vroeg geoordeeld hebt. Het verhaal heeft veel meer te bieden als een "aanklacht" tegen drugs... Eenzaamheid, ziektezorg in Amerika, Obsessies, relatieproblemen,...
Dat wist ik allemaal wel zonder dat ik daar deze film voor hoefde te kijken.
proficiat
Carolaah
Dit is nou typisch zo'n film die je verward en half geshockeerd achterlaat. Zo'n film waar je nog een paar dagen over na zit te denken. Tuurlijk zal dit wel weer niet voor iedereen opgaan, maar voor mij wel. Prima gedaan, die soundtrack is ook fantastisch (zonder die soundtrack was de film bij lange na niet zo goed), deze film krijgt van mij een welverdiende 5.
LennartV
Een erg aandoenlijke film met een achterliggende gedachte die door iedereen anders kan en wordt geinterperteerd. Ik heb deze film eenmaal gezien en de complete boodschap is me niet door gedrongen maar ik moet gedeeltelijk toestemmen dat het over de "slechtheid van drugs" gaat. Maar natuurlijk is dit een erg oppervlakkige interpertatie van dit meesterwerk.
verder wilde ik nog even kwijt s0062423, het feit dat je de interpertatie van Roel, die alleen zijn kijk en uitleg daarvan geeft, moet verzwakken met opmerkingen zoals "proficiat" is niet erg volwassen als je het mij vraagt, dit is geen aanval maar ik zou niet iemands visie op een film in dit geval afkraken omdat je het er zelf niet mee eens bent
s0062423
Mijn opmerking was dan ook een respons op een uitspraak van Roel ( "dit wist ik allemaal al, daarvoor hoef ik de film niet gezien te hebben..." ). Zulke uitspraken zie ik niet als een productieve bijdrage aan een discussieforum, vandaar mijn kinderachtige reactie!
felix89
oneens, de film gaat over 4 personen die hun dromen najagen,die allemaal goede bedoelingen hebben voor of zelfs tijdens hun druggebruik. De drugs spelen dus een grote rol maar de hoofdzaak is toch wel hoe deze mensen echt goed willen doen maar uiteindelijk toch in die vicieuze cirkel belanden, drugs is gewoon 1 van de instrumenten die gebruikt word om die tragedie extra in de verf te zetten. Want het is niet enkel coke, heroine en bluntjes paffen maar ook kunnen chocolade, televisie en dietpillen zulke instrumenten zijn.
je laatste zin vind ik ietswat nutteloos, dus als je een boodschap in een film al kent dan hoef je hem niet te bekijken?
dus omdat ik weet dat de CIA natuurlijk heel wat lugubere en zieke methodes heeft om macht te winnen of te houden in bepaalde landen zou ik niet naar syriana moeten kijken?
felix89
trouwens de koelkast-scene is helemaal niet overdreven, als je constant drugs gebruikt krijg je een enorm gevoel van paranoia en kan elk geluidje dat je hoort behoorlijk zenuwslopend en schrikwekkend zijn. iemand die ik ken liep met een mes door zijn kamer heen en weer behoorlijk te flippen omdat hij dacht dat er een weerwolf op zijn dak zat omdat hij de dakpannen hoorde via de wind. Als je die scene in de film overdreven vind denk ik dat sommige mensen nog altijd niet begrijpen wat drugs met je kan doen.
prca
vraag me niet waarom, maar het kon met niet boeien
misschien moet ik eens aan de dope beginnen om het te snappen
darkjaap
meestewerk !
alles klopt in die film !
het acteren , het verhaal , de plottwist het einde
de film raakte me op sommige momenten echt diep en vond hem ook erg heftig soms dat ik ook echt mn hoofd moest omdraaien
maar het was gewoon een meesterwerk zo erg dat het gewoon zeldzaam is
Spitsmuis
Deze film verdient een staande ovatie! Zo naar en mooi tegelijk om naar te kijken. Nog nooit heeft een film zoveel indruk op mij nagelaten.
HVP87
meestewerk !
alles klopt in die film !
het acteren , het verhaal , de plottwist het einde
maar het was gewoon een meesterwerk zo erg dat het gewoon zeldzaam is
Plottwist? Wát? Waar dan?
Ik heb de film ooit een keer eerder gezien en wat ik me er vandaag nog van kon herinneren was 'een vrouw met rood haar die mee wilde doen aan een quiz'. Omdat de film toch alom werd gewaardeerd, heb ik 'm vandaag weer eens bekeken.
't Is een mooie film, maar niet meer dan dat. Echt niet. Het deed me gewoon niet zo veel. Jammerdebammer.
Siorgi
In tegenstelling tot iedereen die ik ken vind ik deze film maar niets.
Qua realisme zit het goed maar ik moest me echt door de film slepen en was blij dat het gedaan was. Dit overkomt me echt zelden.
Kan wel begrijpen dat dit voor velen een fascinerende film is.
Mijn idee: je vind hem uitstekend of je vindt het helemaal niets
lucdecoster
Amai, wat een film, in het begin vond ik de film niet zo goed maar het werd steeds beter en op den duur grappig. De muziek was geweldig en paste perfect bij de film, ik kreeg er koude rillingen van die muziek.
Echt een speciale film. Ik kan begrijpen dat sommigen deze film niet goed vinden.
wiehoe
Och opzich is de film wel indrukwekkend. Alleen vind ik het de minste van de 3 films van Darren. Het komt denk ik door de vele aparte shots die er in zitten. Die oudere vrouw die dan wil eten en de volgende frame van de scene het bakje gelijk leeg is.

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film