Geregisseerd door: Darren Aronofsky
Met onder meer: Ellen Burstyn, Jared Leto en Jennifer Connelly
Releasedatum: 13 september 2001
Plot Requiem for a Dream
De weduwe Sara Goldfarb krijgt te horen dat ze uitgekozen is om in een spelshow mee te doen. Aangezien ze niet meer in haar favoriete jurk past, begint ze met dieetpillen, waar ze al snel aan verslaafd raakt. Ondertussen mislukken de pogingen van haar zoon Harry, z'n vriendin en een vriend om het te maken in de drugsscene. Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie.
Sara Goldfarb
Mrs. Pearlman
Mrs. Scarlini
Mrs. Ovadia
Marcoboor
ze modderen maar wat aan in deze film.... te belachelijk voor woorden! Vandaar ook 1* voor de moeite
PaulKnats
Eens met bovengenoemde..
Wat een aanfluiting.. dit zijn al veels te veel woorden voor zo'n ondermaatse film..
Hando
Wie is ze? Waar modderen ze maar wat aan? Het mag allemaal wel wat concreter.
Marcoboor
er zit totaal geen structuur in deze film, het is een schande voor op het witte doek! Hij was de branduren van mijn beamerlamp niet waard...
Hando
"Langzamerhand glijden de hoofdpersonages verder en verder weg in een neerwaartse spiraal van drugsgebruik, misdaad en prostitutie."
Lijkt me toch een duidelijke structuur.
rodneyVL
Ondertussen krijgen de acteurs geen lucht meer (wat een toneelmatig gestuntel van Ellen Burstyn..) .
Dat meen je niet. Burstyn acteert werkelijk de sterren van de hemel. Die heerlijke overdrevenheid die ze als moeder neerzet...het greep me werkelijk bij de strot, zo goed.
Dopey MHL
Voor mij dik 5 *
brucecampbell
Ik ken totaal niets van drugs of afkicken ervan, maar qua acteerprestaties kan deze film tellen, vooral dan van Burstyn!
En de laatste tien minuten van deze film is voor mij één van de aangrijpendste van de laatste jaren!
een 4,5
Olaf K.
>>Denk dat mensen die niks met drugs hebben deze film minder zullen en kunnen waarderen.
Ah, dáárom vond ik The Gremlins zo tegenvallen. Ik ken die gasten amper!
Coop
Vond het een saaie bedoening, keek ook niet lekker.
De moeder acteerde wel aardig, maar dat maakt totaal niet een goede film.
Trainspotting, waar het mee vergeleken werd is totaal geen vergelijking, trainspotting is zoveel beter !
Dit heeft totaal niks met Trainspotting te maken, buiten het feit dat er drugs in voorkomt. Requiem for a dream is gewoon enorm veel sterker en quasi de beste drugsfilm die er gemaakt is. Vooral omdat het niet enkel drugs behandeld, maar ook andere verslavingen aankaart en aantoont dat het niet zozeer junkies zijn die beginnen met drugs (zoals in Trainspotting) maar wel dat elke verslaving klein begint en niet alleen die van drugs schadelijk is.
smollarek
Ik vind dit een geweldige film
Ik snap niet dat sommige mensen er een prekerige boodschap in zien???????????????????
Dit is maar net hoe je tegenover drugs staat. iK ZIE ER NIKS PREKERIGS IN.
Volgens mij heeft de regiseur dit ook niet bedoeld.
Ik zie gewoon een film die visueel en audioeel gewoon geweldig is.
Aftakeling van een aantal personen is gewoon heel boeiend in beeld gebracht
4.5 sterren
Soeperman87
Sterker dan Trainspotting ben ik met je eens.
Sterker dan Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo ben ik echter niet met je eens. (Aangezien je rept over de beste drugsfilm die er 'ooit' gemaakt is)
Dat is inderdaad een mooi gegeven van deze film.
Stijntje
Hoewel ik ben voor drugs legalize vond ik dit een prachtige film. De muziek in combinatie met de heftig gemonteerde eindscene blijft lang op je netvlies achter.
Het is weliswaar zo moralistisch als een anti-rook reclame, en ik had liever een film gezien die meer lag bij de verschrikkelijke kant van de amerikaanse overheid en hun eeuwige war on drugs... het drukt de pret niet.
5 sterren!
Prudh
Moralistisch? I beg to differ. Het is netzomin moralistisch als dat een gruwelijke oorlogsfilm moralistisch is. RfaD laat simpel gezegd een neerwaardse levensspiraal zien zonder met de beschuldigende vinger te wijzen.
Rynier
Deze film sloeg me heel erg aan, een familie genoot is overleden aan drugs en daardoor ben ik deze film gaan kijken, volgens mij is het een van de betere films
BlueVelvet

Als Requiem for a Dream íets niet is, is het moralistisch.
Mug
Als Requiem for a Dream íets niet is, is het moralistisch.
"Drugs zijn slecht, kijk maar wat er met je kan gebeuren"... is toch echt wel de moralistische boodschap van deze film.
Prudh
Daar ben ik het zeker niet mee eens. Een oorlogsfilm is ook geen moralistische boodschap tegen het gebruik van wapens oid. De wapens zijn, netzoals de drugs in deze film, een middel om ellende te stichten. Dat drugs slecht voor je (kunnen) zijn mocht wel duidelijk zijn vóór het kijken hiervan. Requim for a Dream is eerder een verhaal over een aantal personen dat door samenloop van omstandigheden langzaam de grip op hun leven kwijt raakt. Dat drugs hierbij een grote rol spelen betekent niet dat het gelijk de boodschap van de film is. Zo vatte ik het in ieder geval niet op...
Mug
Je zegt het zelf al, drugs spelen een grote rol. Dat er meer thema's in de film zitten, betekent niet dat dit hoofdthema toch van moralistische toon is.
Het gaat denk ik vooral om de toon waarop de film gebracht wordt. Bij Fear & Loathing ligt het allemaal uiteindelijk veel minder zwaar op de maag dan hier, waardoor je hier eerder een moralistische boodschap gaat 'voelen'...
Olaf K.
Kom op zeg, als deze film niet moralistisch is, dan weet ik niet wat nog wel. Het is ook moeilijk dat te voorkomen want ja: verslaving is slecht. Maar ik heb veel meer met films als Barfly en Drugstore cowboy op een of andere manier. Laten zien, zonder drammerigheid en daardoor minder moraal.
donemans
Zaten wel aardig wat schokkende beelden in, niet ranzig maar wel schokkend. Samen met de soundtrack werd het voor mij een erg indrukwekkend geheel. goeie film!
BlueVelvet
Het gaat zoals gotti zegt vooral om de toon waarop het thema wordt gebracht. Ik ervaarde de film als een weergave van een verslavingsverhaal, waarin uiteraard duidelijk te zien was dat het vaak slecht afloopt. Maar ik merkte nergens dat Aronofsky mij wilde zeggen: kijk mensen, verslavingen zijn gevaarlijk, dus pas maar op!
Iedereen weet dat verslavingen slecht zijn, dat het een mens kapot kan maken, enz. Hier zien we hoe erg dat kan zijn, hoe schokkend het kan zijn. Maar dat wil niet automatisch zeggen dat er een boodschap of statement wordt gemaakt.
Kwestie van interpretatie uiteraard.
Volgens mij wil Aronofski aantonen dat er in Amerika nogal hypokriet over drugs wordt gedaan. Hard drugs zijn slecht, maar (dieet)pillen (en de door de tv opgelegde schoonheidsmoraal) even zo.
BorW
Compleet overhypte semi cult film welke eigenlijk in essentie helemaal niet zo goed is als vaak word beweerd.
papaEd
Wat een schitterende film zeg hele mooie camerashots,muziek en acteerwerk. Trouens héél het camerawerk was prachtig. Verhoog hem naar 5*

De tien best beoordeelde films van de jarige Ellen Burstyn (91)

Dit snuiven, spuiten en roken acteurs tijdens de opnames van drugsscènes

Filmklassieker 'Requiem for a Dream' van Darren Aronofsky opnieuw uitgebracht

Léon
Misdaad / Drama, 1994

Jagten
Drama, 2012
corruptiedrugsmisbruikdrugsverslavingdrugsdealerjunkieheroïnehallucinatiespeeddietorderlyillusiondegradation unsociabilitykrankzinnigheidfondling rouwsurrealismechain gangmarihuanadrug gebruikdrug pusherpostmodern drug tradepsychiaterdruggedillegal prostitutiongay parentsubculturebitternesspsychotichatredindustrial musicforce feeding decadencemarijuana jointboyfriend girlfriend relationshipheroin addictprescription drug abuseeating disorderheroin addiction voyeurismebrunette sign languagesshocknarcoticshospitalizationloss of sanityincarceration gay fatherhomo themahomolesbiancautionary talemethamphetaminedrug addictmoral corruption psychological dramasplit screencult film